Vyhledávání
Jaké je nejlepší koření na cejny?
17.4.2011 | Kantik | 17.862 zobrazení | 41 odpovědí
jak již z názvu vypovídá, budeme se bavit o cejnech, přesněji o tom, jaké koření jim nejvíce chutná a je vhodné do vnadicích smesí.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 3. listopadu 2013 ve 14:05 @ karel rybář
-
Podívejte se sem. Mají tam různě směsi koření na ryby. Myslím, že si vyberete.
reagovat - Středa 12. června 2013 ve 23:59 ® nnnap reakce na …
-
Palivec> nevidím v tom rozpor ale budiž
reagovatPřipadne mi, že to je seřazení logický. A upřímně- mám vpiči na lehátku. Povodně. Kdybych chtěl být vytopenej, tak sem si koupil ten barák v pohraniční deltě jedné nejmenované řeky jednoho nejmenovaného pohraničí. Kdysik. Ted sem na kopcu a může do mne zas bacit blesk. To si nevybereš.
- Středa 12. června 2013 ve 13:18 @ Palivec reakce na …
-
nnnap> dyť jsem se hned opravil, jak jsem si všiml, co jsem napsal. Asi máš porouchané zapalování. To asi ty povodně…
reagovat - Úterý 11. června 2013 v 18:18 ® siri reakce na …
-
mirmen> kroupy si obcas taky pripravuju, ale o neco jednoduseji: sparim je v termohrnku (delam vzdy cerstve a obecne malo krmim, takze mi staci jen par hrsti…) prave uvarenou vodou z varne konvice a necham zmeknout. Jsou pak dost mekke na povrchu a tuzsi ve stredu – parkrat zkusim rozmacknout dvema prsty, az mi to prijde akorat… Pak sliju vodu a protrepu treba s vanilin. cukrem a nasypu jeste horke do mikrotenaku – a jdu na ne.
reagovat - Úterý 11. června 2013 v 15:43 ® nnnap reakce na …
-
Palivec> kyselí nekoupí. To se nespletou.
reagovat - Úterý 11. června 2013 ve 14:56 @ Palivec reakce na …
-
radši zelí kyselýýýý
reagovat - Úterý 11. června 2013 ve 14:55 @ Palivec
-
Základ je máslo, kmín a sůl. Na štiku je lepší sádlo. Časem se to zají, tak si třeba dát třeba pomeranče, nebo zelí. Zelí kyselí. http://youtu.be/L5DRkHltXQg Ale „De gustibus non est disputandum“.
reagovat - Úterý 11. června 2013 ve 14:51 @ Palivec reakce na …
-
Luciee> Já to dávám do koryta sviním. Můžou se po tom utlouct. Chutná jim i prázdné koryto, když nedostanou tejden nic.
reagovat - Úterý 11. června 2013 ve 14:31 @ terin
-
Obecně na všechny ryby používám koření na ryby od Rojika http://www.rojikovokoreni.cz/na-ryby/p37 nebo jen jednoduše máslo, česnek, sůl a nějakou bylinku + pokapat citrónem.
reagovat - Pondělí 27. května 2013 v 11:07 ® HaD reakce na …
-
Luciee> Slečno/paní z hypermedia: pokud potřebujete reklamu, můžete si ji u nás zakoupit
reagovat - Pondělí 27. května 2013 v 11:01 @ Luciee
-
My jsme si s dcerou oblíbily toto koření http://www.chytej.cz/reklama/ , hodí se jak na cejny, tak na kapra, když grilujeme a dáváme ho i na americké brambory. Je to takové všekoření pro nás dvě.
reagovatVřele doporučujeme.
- Neděle 27. května 2012 v 15:07 ® mirmen
-
Kroupy namočit do vody ochucené posilovačem od Marcela van Eynde ( Brasem T-orange , jahoda, tutti frutti, vanilka ..). Nezkoušel jsem pro mne novinku = brasem caramel, ale rozhodně caramel vyzkouším. Po několika hodinách kroupy pomalu povařit. ( Dají se zamražovat, takže nejlépe příprava ve velkém a po vychladnutí do mikroten.sáčku po cca 0,5 l ). Do směsi přidávám ještě ovesné vločky ( vynikající , nedoceněné krmení ).
Na lov na stojaté vodě blízko břehu postačí namočit několik hrstí vloček do trochy mléka a ochutit jakýmkoliv posilovačem ( vanilka, brasem ) na cejna ( zkoušel jsem např. ovesné vločky zalít sýrovým zákysem a po prohození místa asi 6–8 m od břehu v hloubce 1 – 1,2 m jsem chytal na plavanou asi 20–25 ryb / hod. ( byť převážně menších, protože zkušenější ryby se držely dál od místa, kde byla zdolávána ryba za rybou ).
reagovat - Neděle 28. srpna 2011 v 19:50 ® troutkiller
-
Nejlepší koření na Cejny je hodně kmínu a papriky
reagovatNebo je prohnat udírnou!Na Silvestra je to s bobkáčem v olivovém oleji užasná pomazánka na tousty!
- Čtvrtek 25. srpna 2011 v 18:00 ® Shrek reakce na …
-
Robur> nejsu blbé, proto jsem napsal to, co jsem napsal
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 v 16:54 ® Robur
-
říká se ano, já pak odpovím: tak utíkej domů…Tak to nekaž svojí leností
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 v 16:52 ® Shrek reakce na …
-
Robur> asi ani ne, to je moc únavný
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 v 16:29 ® Robur reakce na …
-
Alivio> a chceš zažít sex ve 3?
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 v 16:28 ® Shrek reakce na …
-
Robur> to ne, jen jsem v práci a nudim se
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 v 16:22 @ All Armor reakce na …
-
Alivio> Pěkně jsi to vystihl.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 v 16:21 @ All Armor
-
Já to pouštím. Pokud jsem je chtěl chytit, tak na sterilizovaný zelený hrášek. Ze 2 pixle do vody na zakrmení a fičí to. Jako lopaty. Mi se už nechce čistit ryby. Smrděj od toho ruce. A špiní podběrák.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 v 16:16 ® Robur reakce na …
-
Alivio> že ty máš ženu v porodnici a nudíš se?
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 v 15:38 ® Shrek
-
reagovatTak tohle téma nemá chybu.
Dle otázky bych předpokládal, že se bude probírat směs na cejny ohledně zakrmování a zatim je to tu samej rybožrout
- Čtvrtek 25. srpna 2011 v 15:31 ® RuSaKsRo
-
já dělám cejny na grylu, do misky naliju olej pak tam dam sůl a kmín to je podle mě nejlepší a jinak do šrotu dávám skořici
reagovat - Neděle 1. května 2011 ve 12:26 ® martinz reakce na …
-
No vypadá to krásně,mnam.
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2011 v 18:12 ® Maťko
-
Nejlepší koření na cejny je drcený kmín a truchu chili.
reagovat - Středa 27. dubna 2011 ve 22:34 ® kamos007
-
všechny, cejny navnadím čímkoliv kdykoliv, spíš je problém aby se jich člověk zbavil, aby se k tomu dostal kapřík
reagovat - Úterý 26. dubna 2011 ve 13:12 ® Killbeggan
-
Na cejny se alespoň mně nejlíp osvědčily obyčejné kroupy uvařené v masoxu. Když jim chceš dopřát ještě víc, svař v téhle „polívce“ jednu plechovku sardinek a potrhají se! Na háček pak červíka a tam, kde cejni jsou, nemůžeš minout. Vyzkoušeno a pravidelně aplikováno v praxi na Orlíku. Je ale fakt, že tam s cíleným lovem cejna problém nebývá.
reagovat - Pondělí 25. dubna 2011 v 9:53 ® ladamaj
-
Kantik>osobně preferuji koření ale nejvíce se mě osvědčil česnek.
reagovat - Neděle 24. dubna 2011 v 16:47 ® martinz
-
Normalně bych asi použil kmín nebo nějakou směs. Ale v trojobalu jsou super.
reagovat - Neděle 24. dubna 2011 ve 14:08 ® MiroHaga
-
Vyborně se mi osvědčila melasa přidaná do krmné směsi po sladkém cejni šílí na háčku mužete mít cokoliv,nejlepší jsou ale červíci,kukuřička nebo trhaný rohlík.
reagovat