Vyhledávání
S karabinkou nebo bez karabinky
15.4.2011 | dejv14 | 7.228 zobrazení | 48 odpovědí
Ahoj chci se zepta jestli je lepší mít karabinku na přívlač nebo ne na hodně fotkách jsem viděl že neni navazaná a je nastraha připevněná na pevno,určitě chápu že když je karabinka tak se líp mnění nástraha osobně používám karabinku.Děkuji za vaše tipy a rady.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 20. dubna 2011 ve 12:30 ® kerob reakce na …
-
PetrC> od te doby, co pouzivam tyhle, tak problemy prave nemam. Preferuju karabinku s kulatym koncem a z jednoho kusu dratu a tyhle se mi ve velikostech, ktere potrebuju, osvedcily nejlepe. Urcite jsou pevnejsi karabinky, ale bud nejsou ve velikostech (ty nejmensi), ktere potrebuju nebo kurvi chod malych wobleru, protoze neni kulata… proste jsem se dopracoval k tomuhle a nic, co by mi vyhovovalo lip, jsem zatim nenasel. Velky a tezky veci taham vetsinou bez karabinky. A kazdopadne pokud karabinka zacne jevit znamky opotrebeni, jde okamzite pryc.
reagovat - Středa 20. dubna 2011 ve 12:21 ® PetrC reakce na …
-
kerob> nedivím se, že máš občas problém s karabinami.
Nemám sebemenší důvod se s tebou dohadovat.
reagovat - Středa 20. dubna 2011 ve 12:11 ® kerob reakce na …
-
PetrC> momentalne pouzivam karabinky od Awa-shimy a to konkretne tyhle:
http://www.awa-shima.cz/…y-s-valeckem
jinak karabinky se mi nicily a rozepinaly obcas pred tim, nez jsem objevil tyto (pouzival jsem kdeco a presto nikdy neodesel obratlik) a i u techto jsem jednou trefil nejakou blbou serii a drat moc nepruzil – zustaval ohnuty. Pouzivam je povetsinou v ty uplne nejmensi velikosti k vlasci do 0,18. Pri chytani na blbou rotacku, je bez obratliku problem po prvnim hodu, s obratlikem je vlasec sice zkrouceny, ale chytat se da – funkce tam je naprosto prokazatelna a jestli se o tom chces hadat, tak s nekym jinym, prosim
reagovat - Středa 20. dubna 2011 v 11:49 ® PetrC reakce na …
-
kerob> kde nakupuješ? Za cca posledních dvacet let se mi nestalo, že by se mi rozepnula, zdeformovala či praskla karabina.
reagovat
Na druhou stranu jsem zatím nenarazil na obratlík, co by alespoň částečně eliminoval kroucení vlasce. - Středa 20. dubna 2011 v 11:20 ® kerob
-
karabinku s obratlikem pouzivam v podstate vzdy, jen gumy vazu vetsinou rovnou. Jeste se mi nestalo, ze bych prisel o rybu nebo nastrahu kuli obratliku – kdyz uz, tak kuli karabince, ktera se rozepnula, zdeformovala nebo i praskla. A obratlik pri lovu na rotacku prokazatelne alespon z casti eliminuje krouceni vlasce.
reagovat - Úterý 19. dubna 2011 ve 22:43 ® osprey reakce na …
-
jepice> Na ty zuby bacha. Po patnácti letech pilného kousání mám na jednom nenávratně poškozenou sklovinu.
reagovat - Úterý 19. dubna 2011 ve 22:27 ® jepice-zruseno
-
Karabinku používám zejména na šňůru, nějak jí nerad převazuju, nejde ukousnout konec atd. Dále jí dávám někdy při chytání na větší rotačky a woblery, abych mohl rychleji měnit. U menčích nástrah je už vůbec nepoužívám. Dřív jsem je používal více, ale dycky mě vytočilo, když sem to zerval, že sem tam nechal navíc i karabinku
reagovatTaky sem se dostal postupně do cviku a nedělá mi zase tak velkej problém to dycky převázat. Akorát zuby víc trpí, někerý ty vlasce sou pěkně tvrdý teda!
- Neděle 17. dubna 2011 ve 23:42 ® pepanek
-
navázat rovnou na vlasec!! pokud je obratlík v tahu,tak se stejně prd kroutí.
reagovat - Neděle 17. dubna 2011 ve 12:48 ® osprey
-
Já jsem používání karabinek hodně zredukoval. Jestli je to lepší nebo horší, o tom diskutovat nebudu – každý si to může vyzkoušet.
Je jasné, že třeba štikové lanko bývá zakončené karabinkou.
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 19:55 ® fishman123
-
Pokud chceš během lovu používat jen jednu nástrahu, bez karabinky se docela obejdeš, ale nikdy nevíš do jaké situace přijdeš a jakou nástrahu bude vhodné použít. Proto se přikláním k používání karabinky.
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 15:49 ® PetrC reakce na …
-
inspo> a safra, tak to jsem tedy tady nejspíš očividně a nepřehlédnutelně přestřelil, že? Ale ono to tak jen vypadá, jde mi jen o dobro a světový mír a v tomto případě i o ujištění, že i nemožné je možné.
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 15:44 ® inspo reakce na …
-
PetrC> Hele co řekne kamos007 je pravda pravdoucí a ani ty, oponent z oponentů nejoponovatější nemáš právo o tom pochybovat.
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 15:33 ® PetrC reakce na …
-
kamos007> jsi si naprosto jistý, že karabinka zamezí kroucení vlasce/šňůry? On to totiž neumí ani mezi davem tolik rozšířený obratlík.
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 15:15 ® kamos007 reakce na …
-
dejv14> na smáčka ne, ale na rotačku, keterá kroutí silón je dobrá karabinka zvláště u tenčích vlasců.
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 15:09 ® dejv14
-
Díky za odpovědi já právě taky používám menčí nástrahy a hlavně smačky a letos se chci hlavně zamněřit na okouny tak se ptám na tu karabinku.
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 15:07 ® Bigpista reakce na …
-
Jsi básník
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 15:01 ® PetrC
-
Nejsem žádný profík a určitě se tady najdou větší kapacity, ale dospěl jsem k názoru, že použití vhodné a kvalitní karabinky je ve většině případů nejen nutné, ale i praktické a s nulovým vedlejšími účinky.
Jinou otázkou je ovšem použít obratlíků, které jsou dle mého názoru naprosto zbytečné, prakticky nepraktické a s prokazatelnými vedlejšími účinky.
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 ve 14:54 ® Bigpista
-
Nejsem žádnej profík, určitě tu najdeš větší kapacity na přívlač, ale dospěl jsem k názoru, že při chytání na malé gumy karabina překáží a zhoršuje chod nástrahy. Když chytám na rotačky, tak dávám karabinu a obratlík. A větší nástrahy, které by mohly zajímat štiky, stejně připínám na lanko…
reagovat