Vyhledávání
úprava krmení do rychle rozpustných pelet
10.4.2011 | | 2.954 zobrazení | 11 odpovědí
Zajímali by mě názory,popřípadě zkušenosti zběhlejších v tomto směru úpravy krmení.Ani nevim jestli někdo praktikuje takový způsob.Jde o to, jestli se dá krmná směs upravit do tvarů pelet,boilie bez vaření aby zůstala pevná,ale rychle rozpustná cca do hodiny po namočení.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 15. dubna 2011 ve 21:50 ® reakce na …
-
kerob> Já právě taky ne
cormaxx> paráda pěkný nápady,určitě vyzkoušim a uvidíme.Díkys
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 17:41 ® cormaxx reakce na …
-
mannice> Jo a když si uděláš kuličky,tak je dobrý je naházet do krabičky se suchym šrotem.
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 17:40 ® cormaxx reakce na …
-
mannice> Do krmný směsi přidej strouhanku,trochu vody,udělej kuličky/válečky,nech chvilku oschnout a šup s tim do vody.S tátou to používáme už hodně dlouho a funguje to.Hlavně když se kapři zajímají víc o krmelec než o nástrahu na háčku. Bude to mít tuhej střed a povrch se bude ve vodě pomalu rozpadat.Není problém to mít ve vodě i pár hodin.
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 16:26 ® kerob reakce na …
-
mannice> s timhle zkusenosti nemam. Krmeni rozdelam behem par minut u vody, konzistenci krmeni a tvrdost a velikost koule urcim podle podminek u vody, pokud mi toho zbyde hodne, klidne to zamrazim, ale krmeni tim utrpi a uz nefunguje tak hezky.
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 16:15 ®
-
kerob> Chtěl sem z krmení udělat právě takový rychlo pelety,to rozpouštění cca hodinu sem možná přehnal..Jde mi o to aby vydrželi přepravu a potom ve vodě začali reagovat.Čistě jako návnadu
Zajímalo mě jestli můžu krmenou rovnou zpracovat s vodou a nechat třeba zamrazit,nebo je lepší s vajíčkem a třeb převařit jako koule..Nebo ještě k tomu všemu zatížit hlínou aby neplavali..Proto se ptám
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 11:21 ® kerob reakce na …
-
mannice> pokud je ta smes dobre namichana, tak neni problem z ni umacknout kouli, ktera vydrzi dopravu na krmny misto (prak, ruka) a po dopadu se zacne rozpadat. Jinak bych rek, ze krmeni namichany tak, ze vydrzi na dne hodinu aniz by se koule uplne rozpadla, nema moc smysl… krmeni musi pracovat , delat mrak a rychle se rozpadat. Pokud chces neco, co na dne vydrzi, krm partiklem a peletama, pripadne muzes pouzit PVA.
reagovat - Pátek 15. dubna 2011 v 10:10 ® kapr1 reakce na …
-
zdepa> AHoj. on ale psal ze nechce nastrahu ale navnadu. A taky chce aby se mu rozpadali rychle.
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2011 ve 22:58 ® zdepa
-
Ahoj. Kdysi jsem výrobu „pelety“ také provozoval. Lepivější hutnější krmení jsem nacpal do injenkční stříkačky s uřízlým koncem, proti dlani silou stlačil a poté vymáčkl hotový váleček. Myslím si, že ale celou hodinu vcelku ve vodě nevydrží. Nástraha celkem úspěšná. Nutno často přehazovat po několika záběrech. Přeji hodně štěští.
reagovat - Úterý 12. dubna 2011 v 17:22 ® reakce na …
-
kapr1> Jasný,ale pokud je nutnost z nich udělat pelety nebo koule,tak jak mám krmeí zpracovat aby mi defakto po dopadu začalo krmení rozpadávat.
reagovat - Úterý 12. dubna 2011 v 11:48 ® kapr1 reakce na …
-
mannice> udělěj z krmení normální krmnou kouli a neřeš
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 22:54 ®
-
nevim jestli sem dobře podal dotaz,ale napadá mě normální krmná směs používaná při feedru.Jestli je možný jí zpracovat jako těsto a nechat jenom vyschnout ve tvaru pelet s tim, že bude mít stejný vlastnosti po rozpuštění ve vodě..Nejde mi o nástrahu,jen o návnadu, kterou bych takhle moh dopravovat líp na krmnej flek.
reagovat