Vyhledávání
Jáký prut mám koupit?
24.2.2005 | mOJIK | 4.808 zobrazení | 14 odpovědí
Já bych se chtěl zeptat jaký prut mám koupit mému mladšímu bratrovi,který začíná rybařit a k narozeninám bych mu chtěl koupit ten prut. Bude mu 5 let. Předem děkuji za odpověd' mOJIK.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 1. března 2005 ve 14:34 ® jaryn
-
Korben dle mého názoru by měl mít okolo 60ti cm délky a spíš měkší. Výrobců je dost. Dobrý je Berkley za 480,– a nebo si ho udělej sám vyjde tě to podstatně laciněji. Had to psal do únorového Kajmana.
reagovat - Úterý 1. března 2005 ve 14:30 ® jaryn
-
nenech si od nich blbě radit. Vyber kvalitní prut co by se ti líbil. nakonec s ním budeš chytat ty a uděláš dvojí radost klukovi a sobě.
reagovat - Úterý 1. března 2005 ve 14:03 ® Korben
-
Chtel jsem se zeptat jaky prut si mam koupit na dírky nikdy jsem na nich nechytal tak bych potreboval poradi dik
reagovat - Neděle 27. února 2005 ve 13:30 ® jake
-
to mojik: Nejsi Ty nějaký moc chytlavý? Nikdo se do Tebe nenaváží. Vznesl jsi dotaz, na který jsi dostal pár nejrůznějších odpovědí. A jestli tu moji odpověď chápeš jako navážení se do Tebe, tak v tom případě „Sorry baby, citlivko“
reagovat - Sobota 26. února 2005 ve 12:10 ® mOJIK
-
Jo ,jo něco tam vyber ja ti to pak dám. Já nevím co se do mě furt navážíte,že to nemá cenu,Vždyt' já když jsem byl malej tek jsem taky dostal prut k 5 narozeninam a měl jsem ho až do myslím ale 9 let to mi ho strýc ztratil a koupil mi místo něj přívlačoví prut od Rona Thompsona.
reagovat - Pátek 25. února 2005 ve 21:05 ® Zlinsky_lovec
-
Jo,je pravda,ze na verejnych vodach chytat nemuze,ale asi neznate mOJIKa a mozna ani nevite,ze maj jejich rybnik(mimochodem vyborne zarybneny) a tam by si mohl ty tri roky pockat,ne? mOJIK:Tak az tu bude ten totalni vyprodej,tak Daldovi neco koupim,jo?Tak do 200kc. ju?
reagovat - Pátek 25. února 2005 v 15:36 ® jake
-
Pro pětileté dítě kupovat prut fakt asi nemá cenu. Jsou to vyhozené prachy. Sice mu s tím možná uděláš na chvilku radost ale to je vše. maximálně ho vezmi s sebou na ryby a když to půjde, nechej ho nějakou běličku vytáhnout, ale jinak to, co říkalHraji. Bacha …
reagovat - Pátek 25. února 2005 ve 12:38 ® Pavlik
-
Můžeš ho přece párkrát vzít na soukromou vodu, alespoň uvidíš jestli ho to bude bavit a pak se rozhodnou co dál – kvalitnější vybavení, no a pak ten kroužek
reagovat - Pátek 25. února 2005 ve 12:34 ® hraji
-
mOJIK: nechtěl jsem ti kazit radost, jen jsem ti chtěl naznačit, jaké máš možnosti. Bohužel současná legislativa není podobným pokusům nakloněna. Proutek mu koupit můžeš, ale mos si na něj zatím legálně nazachytá
reagovat - Pátek 25. února 2005 v 11:01 ® mOJIK
-
hraji:Tak to jsi mě moc nepotěšil,to já nevěděl. Ty jooo tak to je v prdeli tak já se tak těšil,že bráchovi udělám radost .
reagovat - Pátek 25. února 2005 v 10:29 ® doktor
-
Pre 5 ročného chlapca by bol naj nejaký bič do 3m. A aj to mu budeš asi musieť dávať na háčik cestíčko alebo kostňáka.
reagovat - Pátek 25. února 2005 v 8:53 ® hraji
-
Víš na celý problém se podívej ze dvou stran. Za prvé: může tvůj malý bráška vůbec chytat ryby? Podle zákona ano, pokud bude mít „papíry“, ty dostane, když složí zkoušky, ale ty nesloží, protože neumí pravděpodobně číst a psát. Podle Stanov rybářského svazu může být členem svazu dítě od 8 let, do osmi let sice může lovit, pokud má „papíry“, ale jako nečlen svazu, tedy roční povolenka za 5000,– kč. Zákon již neumožňuje lov dítěte od 5 do 8 let s dospělým rybářem jako dřív. Takže má tvůj bratr reálnou možnost skutečně rybařit? Za druhé: Vyplatí se kupovat dítěti ve věku 5 let nějakou sadu za asi 500,– Kč, ze které se podle mých zkušeností (20 let vedu rybářský kroužek) nedá kloudně použít nic, snad jen háčky. Jakmile trošku povyroste,sám zjistí, že se jedná o nepoužitelné vybavení. Pokud už mu chceš koupit prut, kup mu takový, aby ho mohl používat i později. Tedy lehký teleskop kolem 2,70 metru a s vrhací zátěží kolem 40 gr.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 ve 20:55 ® mirmen
-
mOJIK: dětský set za cca 300–400 Kč, lehký lamino proutek s plastovým navijáčkem ( bacha, některé sety mají kličku navijáku napravo).
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 v 15:21 ® Zlinsky_lovec
-
Zdar Milo,Dalikovi bych nekupoval zadny moc drahy,protoze nevis,jestli ho to prestane bavit. a taky zalezi na tom,jakym stylem chce chytat a jak velike ryby. Porozhlidnu se ti po tom,jinak ted tady ve zline bude vyprodej,kde budou stat navijaky a pruty od sto korun,tak bych neco Daldovi dovezl,jo? Jinak braskovi preji hodne velikych ryb,ale vzkaz mu to,jo?
reagovat