Vyhledávání
HOME MADE aneb udělej si sám ...
4.4.2011 | regulus | 80.384 zobrazení | 122 odpovědíInspirace není nikdy dost a na tomto serveru je spousta šikovných lidí. Někteří si dělají jen triviální věci, jiní něco do čeho by se spousta lidí vůbec nepustilo. Proto asi není úplně od věci mít fórum, ve kterém by jste se mohli podělit o svoje zkušenosti, zeptat se na rady, načerpat inspiraci a pokecat o výrobních postupech čehokoliv co souvisí s rybařinou a nebo třeba tak úplně taky ne, dle vaší libosti.
Nějakou chvíli jsem přemýšlel, jestli tohle fórum nebude tak trochu dublovat encyklopedii Tipy&triky, ale tam nelze diskutovat, takže není nic jednoduššího než se o těchto vychytávkách pobavit tady.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 10. dubna 2011 ve 20:10 ® fishman123
-
zdrávím dostal jsem nápad vyrobit si malé woblery z korku. máte s jejich výrobou zkušenosti? dík za radu nebo i foto
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 20:08 ® fishman123 reakce na …
-
LuboO> Můžeš mi poradit kde jsi sehnal ten návod? Rád bych si to taky vyrobil,
reagovat
ale chybí mi návod díky - Neděle 10. dubna 2011 v 15:32 ® regulus reakce na …
-
Cudla>
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 v 10:06 ® LuboO
-
uz som to tu niekde daval, ale pridam aj sem, z jednoducheho dovodu nezohnatelnosti u nas v obchodoch a cene som si na zaklade navodu mihy.sana zacal robit sam T-cka na waglery. Mnozstvo na fotke cca polhodina prace, cena do 1 € spolu.
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 v 0:57 ® Cudla
-
ale broučka jsi nasadil,už něco vrtá v kebuli
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 v 0:49 ® regulus reakce na …
-
Cudla> jasný, je to jen debata …
reagovat - Sobota 9. dubna 2011 ve 23:15 ® Cudla
-
Pro moje motání vyhovuje,nyní už mam na sezonu jakš-takš navázáno tak budu zase vymejšlet nový pí.....ky a vylepšování
reagovat - Sobota 9. dubna 2011 ve 23:10 ® regulus
-
Cudla> záleží na velikosti třecí plochy a stoupání závitu, ale myslím si, že ta guma bude brzdit víc. Taky záleží jak to máš řešený.
reagovat - Sobota 9. dubna 2011 ve 23:02 ® Cudla reakce na …
-
regulus>To by bralo hned na tvrdo takhle stím jde otáčet a nemusíš to ani moc utahovat,má to prokluz tak se dá dobře polohovat
reagovat - Sobota 9. dubna 2011 ve 22:06 ® regulus reakce na …
-
Cudla> není lepší místo té gumy silon nebo teflon???
reagovat - Sobota 9. dubna 2011 v 10:41 ® Cudla reakce na …
-
Axamith> Přesně tak a gumovou podložkou mezi dvěma kovovými
reagovat - Pátek 8. dubna 2011 v 11:50 ® Axamith reakce na …
-
Myslel jsem si, že tak je. Mě ta rotace láká, ale jsem lakomej dát 4000,– za svěrák jen kvůli točení. Možnosti a ruce mám, tak proč si to neudělat. jen bych to trošku vychytal, aby se jednoduše dala nastavovat brzdná síla. Předpokládám, že ty to řešíš tou velkou maticí.
reagovat - Pátek 8. dubna 2011 v 10:00 ® Cudla
-
Axamith> Ten pákovej je upravenej Tvrdek ,rotaci k motání moc nepoužívám(jsem za staré školy a hlavně nezvyk),ale při natočení mušky při vázání do určitý polohy špica.
reagovat - Pátek 8. dubna 2011 v 9:56 ® Cudla reakce na …
-
Radek M.> Jo a je to taky samo domo jen granuláč a ryba domácí jsou vypujčené
reagovat - Pátek 8. dubna 2011 v 9:49 ® Cudla
-
Jiný pohled a jehla na trubičkové mušky.Máš li náhradní a upravené špice 18 hák normal úchyt,špice na závit různé velikosti
reagovat - Pátek 8. dubna 2011 v 9:31 ® Cudla
-
Nevím jestli to je,patrný je to x krát zmenšenej držák na rovnání tažných háků u železničních vozů.Jen malá kosmetická úprava original tlačí hydraulika tady závit.
reagovat - Pátek 8. dubna 2011 v 7:14 ® Axamith
-
Mě naopak očkový způsob uchycení neláká, stává se mi, že když u pákového systému kouká z čelistí špička háčku, že si o ni brnknu nití a přetrhne se. Ale tohle je o způsobu vázání. Několikrát jsem u nás organizoval vázací odpoledne, jako host jezdil Tomucha a ten měl sebou tyhle Tvrdkovy rotační svěráky s očkovým úchytem, zkusil jsem v nich vázat a měl jsem divný pocit z té koukající špičky. Ale to je asi o zvyku. Na domácí výrobu taková věc není, ale dělám ve strojařině a mám přístup v podstatě ke všem technologiím, které by se na výrobu svěráčku daly potřebovat.
reagovat - Pátek 8. dubna 2011 v 0:22 ® gomz reakce na …
-
regulus> Asi ano, radeji celisti jak „ockovy“, ale i tak …
reagovat - Pátek 8. dubna 2011 v 0:12 ® regulus
-
Chorchus> gomz> pokud se nepletu, tak je to „očkový“ úchyt háčku, princip spočívá v tom, že do očka vložíš háček a ten je upevněn jakouci „tyčkou“, která je vysunována šroubem vzadu. Pokud byste chtěli, tak vám to detailně naforím, ale zcela upřímně, pokud by se to mělo udělat HM, tak musíš mít hodně dobře známýho v kalírně nebo to ovládat v domácích podmínkách (o čemž pochybuji). Tento typ úchytu má ale malinkou nevýhodu, háček 18 a menší (dle výrobce) do něj neupneš, na větší je ale super. Pokud bych bral v potaz názory co jsem slyšel (určitě to není žádný reprezentativní vzorek), tak je to asi tak půl na půl. Polovina preferuje čelisťový svěráček a druhá polovina je s tím očkovým od Tvrdka spokojena. Já osobně jsem tak půl na půl, svěráček jako takovej je super (originál od Tvrdka), na větší háčky je ten očkovej taky špica, ani by mě nenapadlo si ho vyrábět samo domo, ale mám v plánu si udělat extra čelisti na malý háčky. Řeším to už asi 3 roky, problém je v tom, že se nemohu rozhodnout v systému upínání a díky tomu, že si tyto malý mušky navážu v „Indii“ mě to zase až tak netlačí. Ona je to zdánlivě jednoduchá věc, ale když se člověk k tomu finálnímu výrobku dostane jen prostřednictvím obrázku na netu, tak je to těžký. Pákový svěráček od Tvrdka mi třeba vůbec nevyhovuje i když ho asi používá strašná spousta lidí. Vcelku mne zaujal na loňském TVV systém uchycení ve svěráčku, který byl vyroben v nějaké malosérii podle návrhu někoho, fakt bych tohle nechtěl připsat někomu kdo s tím neměl nic společného. Svěráček jako takový mne příliš nezaujal, systém uchycení ale ano. Jen pro ilustraci 3 moc nepovedený fotky prototypu z předloňskýho TVV, autoři díla snad prominou.
reagovat - Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 22:44 ® gomz reakce na …
-
Cudla> A ja netvrdim, ze neco takove bych nutne musel mit, ale sveracek na motani kdeceho na hacky bych asi rad.Pripojuji se k zadostem, dekuji.
reagovat - Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 22:32 ® Chorchus reakce na …
-
Cudla> taky se přimlouvám za výkresek, jsem na tom stejně jako Axamith. Na obr. vpravo nahoře je to uchopení háčku na jakém principu a v čem spočívá výhoda? Stojařinu miluju.
reagovat - Čtvrtek 7. dubna 2011 v 17:56 ® Radek M. reakce na …
-
Cudla> Ta poslední fotka je nejlepší.
reagovat - Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 12:18 ® Axamith reakce na …
-
Cudla> Ty rotační svěráky se mi líbí, nebyl by nějaký výkres? Já používám klasický pákový od Tvrdka, ale rotace by se hodila.
reagovat - Čtvrtek 7. dubna 2011 v 11:17 ® Cudla
-
Trochu to zas..u,aby byla inspirace
reagovat - Čtvrtek 7. dubna 2011 v 11:03 ® kerob reakce na …
-
jepice> kyblik se dovnitr da narvat akorat takovej ten malej, co se v nem prodava nektery krmeni (a nesmi byt plnej). Ale pytel krmeni se vleze uplne v pohode a na michani se da pouzit treba toto (ruzne velikosti), coz se taky vleze:
reagovat
http://mivardi.cz/…tdetail.aspx?… - Čtvrtek 7. dubna 2011 v 6:51 ® Axamith
-
Tak pánové, ukončeme debatu na téma „vyplatí-nevyplatí“, to jsme si už vyříkali a můžeme pokračovat v debatě na téma"udělej si sám"
reagovat - Středa 6. dubna 2011 ve 23:46 ® osprey
-
Fischer> Minuta čirého potěšení – 25,40 Kč (jsou ale lidi, co si to počítají v Eurech).
Existuje i ne zcela čiré potěšení (jako třeba byl jsem na rybách a zmokl). To je levnější.
reagovat - Středa 6. dubna 2011 ve 20:46 ® regulus
-
Fischer> už jsem to psal, bamboo mě jako prut nijak neláká i když je to pochopitelně kus krásné řemeslné práce. Jenže já toho vo dřevě tak moc nevím, takže by to znamenalo, výrobu přípravků, dalších 10 kilo knížek, hodiny studia a pak by to třeba taky zůstalo jenom platonický …
reagovat
Já su docela spokojenej, když si vostrouhám sedlo z kusu dřeva, rukojeť z kusu korku a na ty uhlíkový tyčky navážu očka, zapaplám to epoxydem a vono to aspoň trochu funguje. - Středa 6. dubna 2011 ve 20:01 ® jepice-zruseno
-
kerob> To zní dobře. Já bych do toho chtěl dát ještě ten kyblík žrádla.
reagovat - Středa 6. dubna 2011 ve 13:38 ® Robur
-
mne hlavně zaujal smysl komentáře: čas ušetřený nákupme zefektivním na rybách, což jak víme, má do efektivit hóoodně daleko. Ale chápu,jak to Axamith myslel.
Pro druhé je i hobby štrikovat košíky.
reagovat