Chytej.cz

Splávek na jaře necteno

4.4.2011 | candatek | 4.222 zobrazení | 25 odpovědí

Splávek na jaře přemýšlel jsem o tom že bych šel skusit na stojatou vodu se splávkem ulovit nějakého jarního kapříka nemate už tento rok se splávkem zkušenosti na co by asi zabraly ryby??.. dděkuji

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 12. dubna 2011 v 17:49 ® osprey reakce na …
osprey

radek vacek> Štíhlejší s tenkou anténkou a ne zbytečně velký – jen tolik, abys v pohodě dohodil a udržel nástrahu na místě.

Pro normální chytání na tom zas tolik nesejde. Můžeš splávek koupit anebo si ho udělat. Já si je kdysi dělal ze zataveného tenkého brčka na pití a ventilgumek. A nachytalo to ryb…

reagovat
Úterý 12. dubna 2011 v 16:30 ® 1Mara reakce na …
1Mara

radek vacek> Záleží jak daleko chceš od břehu chytat, na hloubce , na obsádce ryb atd. Já chytám do tří gramů a do vzdálenosti 10m. od břehu , hloubka okolo max. 2 m. pak už používám waglery dle dálky , tam potom dávám i větší gramáže .

reagovat
Úterý 12. dubna 2011 v 15:53 @ radek vacek reakce na …

nevíte jaký je nejlepší gramovej splavek na vesnický rybníky

reagovat
Sobota 9. dubna 2011 v 11:45 ® -zruseno

Se splávkem chytám kapry nejraději a také nejčastěji. Nejradši na červy, žížaly a kukuřici.

reagovat
Čtvrtek 7. dubna 2011 v 17:01 ® superweb
superweb

Me uz se letos povedlo i par amuru s kulovym plovatkem. Nepamatuju si sezonu kdy by sli tak brzo :-) Jinak souhlasim s vetsinou, na splavek chytem celorocne, zvlaste v dobe, kdy nejsou ryby moc aktivni to byva nejucinejsi metoda.

reagovat
Úterý 5. dubna 2011 v 0:02 ® 1Mara
1Mara

hraji> :-)) :-)

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 22:06 ® hraji reakce na …
hraji

1Mara> božínku, jenom jeden, to na sobě budu muset zapracovat, že bych tě takto zanedbával? ;-) )

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 16:24 ® candatek reakce na …
candatek

ok

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 16:05 ® 1Mara reakce na …
1Mara

džigit> A nebo ve vyhledávači :-)

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 16:01 ® džigit reakce na …

candatek> na tohle nemusíš zakládat fórum,ale rovnou se podívat a optat v diskuzi o plavané :-)

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 15:55 ® 1Mara reakce na …
1Mara

candatek> Plavaná je velikej obsah , takže se musíš ptát trochu konkrétněji , Hráji ti určitě poradí , je v tomhle oboru dosti šikovnej :-) I když u mně má jeden vroubek , ale to je mezi námi děvčaty :-))

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 15:52 ® candatek
candatek

jo však jasné ale tak chtěl sem par informací protože ja na plavanou moc nechodím :-)

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 15:50 ® džigit

candatek> no jo,ale nediv se.Na splávek se dá vpodstatě celoročně…

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 15:48 ® džigit reakce na …

Robur> puky budou lítat večer :-)

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 15:43 ® candatek
candatek

dík za informace , ikdyž jste tu spíš zavedli diskuzi o noku … :-D :-D :-D :-D

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 15:33 ® 1Mara reakce na …
1Mara

candatek> Ty co používaj masařky na ryby , co chytne už nepustí ! :-)) Tadytomu mi říkáme puffy : http://rybar.braunstar.cz/…m-baleni-20g-

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 15:20 ® Robur
Robur

a pokud je stoják zamrzlý, tak se tomu říká puk

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 15:02 ® džigit reakce na …

mvincik> Jindřiška Krausová: Vysvětlím vám rozdíl mezi knedlíky a noky. Je to prosté. Knedlík se vaří ve vroucí vodě ve formě podlouhlých válečků, a teprve po vyjmutí z lázně se krájí na tenké plátky. A po obrubě těchto plátků může být takový knedlík trochu oslizlý. Naproti tomu typický nok, se ve formě kuliček nebo šišek, vaří každý kousek oddělený zvlášť, a tudíž je slizký po celém svém povrchu.
Zdroj-„Pelíšky“ :-))

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 14:32 ® mvincik
mvincik

Nene, to jsou pravé, nefalšované rybářské knedlíčky :-)

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 12:39 ® džigit reakce na …

Robur> Máš pravdu předsedo, pravý nok je na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný… :-D

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 12:12 ® Robur reakce na …
Robur

1Mara> a nemyslíš náhodou nok, puffy je spíš jako knedlik

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 12:09 ® hraji reakce na …
hraji

1Mara> já nevím, zda jsou masařské, ale vidím kolem vody, že jsou hodně rozšířené, asi je u nich dobrý poměr cena – množství

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 11:02 ® candatek reakce na …
candatek

jakmyslíš masařský??

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 10:09 ® 1Mara reakce na …
1Mara

hraji> Máš na mysli ty masařský pufy ? :-))

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 9:40 ® hraji
hraji

Zkušenosti tento rok mám. I se splávkem. Chodím se splávkem asi 90 % všech docházek. Kapr by nyní zabral na červy, žížalu, kukuřici z plechovky a nebo i na pečivo. A samozřejmě i na ty různé barevné kuličky, co jich jsou plné regály

reagovat