Vyhledávání
zavlečení nástrahy pomocí druhé udice
2.4.2011 | ontario | 3.843 zobrazení | 6 odpovědí
Dávno jsem četl o způsobu zavlečení nástrahy/rybky/pomocí druhé udice,ale už si nepamutuji způsob provedení.Nahodí se olůvko s připevněným vlascem druhé udice do dané vzdálenosti na které se potom připevní návazec s rybkou a rybka se zavleče k olůvku prvé udice.Nevím ,jak se připevní vlasec,jak se to uvolní a pod.Jestli má někdo s tímto způsobem zavlečení nástrahy zkušenost,nebo ví o informaci kde to najít -informujte mě.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 6. dubna 2011 ve 21:56 ® 1Mara reakce na …
-
ontario> Až toto fórum oběví Cormorán , tak ti jestli bude chtít odepíše , jak se to dělá a dělat se to má
reagovat - Středa 6. dubna 2011 ve 21:55 ® Hony
-
Taky se podívej na DVD „Chytáme sumce s Davidem Havlíčkem od A do Z“. Máš to tam krásně podané.
reagovat - Středa 6. dubna 2011 ve 21:43 ® ontario reakce na …
-
Díky za kritiku,ale pro upřesnění uvádím,že žiji na Slovensku a tuto web . stránku jsem objevil nedávno a zalíbila se mi,proto jsem svůj dotaz směřoval sem.Samozřejmě jsem se po problematice na stránkách tohotu webu sháněl,ale nepodařilo se mi to v mých 70 letech najít. Měl jsem podvědomí,že něco jsem o tomto způsobu zavážení někde četl a nemohl jsem si vzpomenout.Zadal jsem tuto problematiku na našich slovenských web.stránkách,ale nikdo mi na to neodpověděl.Díky tedy za vyčerpavající nasměřování k uvedené problematice.
reagovat - Neděle 3. dubna 2011 v 17:49 ® regulus
-
Příteli, jsi typickou ukázkou lenosti která je v poslední době tak rozšířená. Kurnik to snad není pravda, zaregistruje se, vyrobí z lenosti fórum a čeká až mu to někdo najde nebo poradí, co takhle vyhledávač nebo prostě použít zdravej selskej rozum, to přece není nic složitýho.
Ale abys neřekl ře jsem ku.va, tak jsem ti to našel, trvalo mi to 15 vteřin, mám u tebe 8,50.
http://www.chytej.cz/…ku-ze-brehu/
reagovat - Neděle 3. dubna 2011 v 16:59 ® jepice-zruseno
-
ještě obrázek: vlasec pomocného prutu je světle modrý, vlasec chytacího prutu je tmavě modrý. Po náhozu nakreslené montáže se přez olovo táhne karabinka na břeh, vlasec probíhá ve směru šipek. Problém bude nahodit tak, aby se vlasec uvolňoval z obou prutů, nejlepší by byl kamarád, který by podržel pomocný prut s odklopeným řadičem navijáku.
reagovat - Neděle 3. dubna 2011 v 16:49 ® jepice-zruseno
-
chce to průběžné těžké olovo, za něj např karabinku na chytací prut. Na pomocným prutu uděláme smyčku a zavěsíme do karabinky. Nahodíme chytacím prutem olovo do místa lovu tak, že zároveň u pomocného prutu máme odklopenou cívku aby se odvíjel vlasec. Po nahození necháme na chytacím prutu odklopený přesmykač a pomocným prutem přitáhneme karabinku zpět na břeh. Do karabinky zavěsíme návazec s nástrahou namísto smyčky od pomocného prutu a chytacím prutem přitáhneme přez olovo návazec s nástrahou do místa lovu. Olovo zde plní roli kladky. Nějak tak to alespoň myslel Říha v knize 1000 + 1 rada. Prakticky to vyzkoušené nemám. Tatínek tvrdí, že to funguje.
reagovat