Chytej.cz

Úhoř necteno

29.3.2011 | Koubek3 | 13.395 zobrazení | 65 odpovědí

Tak jaro je tady! A je čas na lov těchto tajemných ryb! Směřujte zde své rady tipy a triky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 10. dubna 2011 v 19:31 ® Koubek3

Jaký způsob lovu preferujete? Splávek či položená?

reagovat
Neděle 10. dubna 2011 ve 14:59 ® Twistr reakce na …
Twistr

jepice> Tento druh úhoře se vyskytuje ve větších počtech tam kde chodím chytat, ale je to prevít. Strašně rád okousává nástrahu (mrtvou rybku), v lepším případě rybce vyžere střeva a nechá jí být když je velká, ale v horších případech se do ní zakousne, hraje si sní, tahá ji po dně i několik desítek minut a když zasekneš tak ji pustí. Když by si je chtěl chytat, tak na menší rybku nebo rousnici a nečekám dlouho při záběrů se zásekem, jinak můžeš navazovat znova. Při lovu candáta mi zpestřují někdy i znepříjemňuji rybolov, ale to patří k lovu, na větší exempláře potřebuješ dávku štěstí.

reagovat
Neděle 10. dubna 2011 v 11:20 ® jepice-zruseno

Nejvědší úhoře jsme chytali na ÚN Hostivař, která je bohužel vypuštěná. Také nad přehradou bývala voda nadržená už v potoce, tam brali taky. Dříve byli v potoce dva typy úhořů. Jedny normální, se širokou hubou, tmavě zelený a tlustší, a jedny takový světle trávově zelený hubenější s úplně jinou hubou. Ty se hůře chytali, nezažírali tolik, vodrbávali žvejžaly. To byla úzkohlavá forma úhoře. Zajímalo by mne, jestli někdo máte zkušenosti s tou úzkohlavou formou.

reagovat
Sobota 9. dubna 2011 v 15:35 ® Márty
Márty

můj největší úhoř měl 65cm jinak sem běžně chytal 50–60cm na žížaly(rousnice) jednou se mi i stalo že jsem měl hozenou mrtvou rybičku na candáta a vytáhl sem na to 63cm úhoře :-D

reagovat
Pátek 8. dubna 2011 v 1:09 ® jepice-zruseno

Dneska jeden uďák, ale malej.

reagovat
Středa 6. dubna 2011 ve 23:59 ® paur17

Před půlhoďkou jsem se vrátil z lovu rousnic.Je jich dost a ani se nemusí honit jsou ještě pomalé. Stačí jen sbírat.Za chvilku 50 možná 70ks. dělám zásoby.

reagovat
Neděle 3. dubna 2011 ve 22:36 ® Šnek reakce na …

pruhac> tak to já nedělám,vždy si nachytám pár čerstvích :-)

reagovat
Neděle 3. dubna 2011 ve 21:23 ® pruhac reakce na …
pruhac

Koubek3> jasně,a je jich docla dost,aspon tady u nas.už si dělám zásobu na léto.

reagovat
Neděle 3. dubna 2011 v 17:05 ® Koubek3 reakce na …

Pěkní úhoři, dají se už v noci nachytat pořádné rousnice?

reagovat
Neděle 3. dubna 2011 ve 13:43 ® Sobula reakce na …
Sobula

Pěkné kousky,u nás na ostravsku zatím nejdou obešel jsem pár mých míst,ale zatím nic,ale ono to přijde.Zatím zdarec.

reagovat
Neděle 3. dubna 2011 v 0:12 ® pruhac reakce na …
pruhac

Koubek3> Na rousňaká a dnes jinej flek a bomba.Zhruba 20 záběrů a tito tři fešáci doma.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17223.jpg
Sobota 2. dubna 2011 v 8:40 ® Koubek3 reakce na …

Na co jsi je lapal?

reagovat
Pátek 1. dubna 2011 ve 23:12 ® pruhac
pruhac

Tak jsem se teď vrátil z výpravy za vodníma tulákama a docela to ušlo.Měl jsem 2 kolem 50cm a jeden větší se vyhák těsně u břehu.Takže už to teď bude jen lepší a lepší.

reagovat
Pátek 1. dubna 2011 ve 20:54 ® Šnek reakce na …

Robur> Tak dík no =D

reagovat
Pátek 1. dubna 2011 ve 20:46 ® Robur reakce na …
Robur

Šnek> máš, ale úhoř větší:-)

reagovat
Pátek 1. dubna 2011 ve 20:42 ® Šnek

Zítra vyrážím na rybník nějakých cca. 4,5 ha a hloubka je max. tak 1,5 m.Rybník je silně zabahnět,úhoři by tam měly být,nebyl loven 19 let.Mám nějakou šanci?

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 21:19 ® pruhac reakce na …
pruhac

Koubek3> Taky si myslím,že ba to už mohlo jít.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 20:53 ® Koubek3

Já osobně chytám u nás na rybníčku velikost je cca 1,4ha. Dle mých informací hloubka dosahuje max 3–4m, rybník je silně zabahněn obrostlý rákosem. Dle mého názoru bude voda dostatešně prohřátá, a uhoři se už budou pomaloučku krmit. No myslím že za zkoušku nic nedám.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 ve 20:39 ® pruhac reakce na …
pruhac

Fischer> Uvidíme,už jsem natěšenej jak malej jarda.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 19:36 ® Fischer reakce na …

pruhac> Ještě je dost studená voda. V hloubce je nechytíš.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 19:21 ® pruhac reakce na …
pruhac

hering> Možná,loni jsem je chytal už na začátku března,ale letos jsem březen promarodil tak uvidím zejtra jak dopadnu.Snad se nějakej povede.:)

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 19:14 ® hering reakce na …
hering

pruhac> Stoják a dost mělkej.Už je to na mělčině prohřáté k 12°C.Tak asi dostali chuť.I tak je to asi dost náhoda :-)

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 19:09 ® pruhac reakce na …
pruhac

hering> zdar,a kde jsi ji lapl že se ptám?Na stojáku nebo řece?Já se na ně chystám yejtra tak jsem zvědavej.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 9:39 ® Robur
Robur

http://www.chytej.cz/…uhore-1-dil/ 2. díl si v případě zájmu najdi

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 8:44 ® Koubek3

Pěkné povídáni zde na tomto foru, uhoř je má srdcovka. V sobotu se na ně vypravím. Připadné ulovky a informace vložim zde.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 8:09 ® Fischer reakce na …

osprey> Já ty špalky viděl.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 0:35 ® osprey reakce na …
osprey

Fischer> Tenhle úkaz je prý běžný pod spoustou přehrad. Já to viděl jen jen jednou pod Lipnem. Potkal jsem asi 20 kusů z hadů tak 80 – 95 cm. Ale slyšel jsem i cosi o špalcích o průměru malého ešusu…

reagovat
Středa 30. března 2011 ve 23:39 ® Fischer

osprey> Největší úhoře, resp. jejich fragmenty jsem viděl před pár lety pod Oravskou přehradou. Do podběráku tam lovil po odstavení turbín chlap z člunu to, co prošlo turbínami. Některé kusy byly neskutečné velké. Neměřil jsem to, některým cosi chybělo, ale skutečně velcí. Předpokládám, že by rádi do Sargasového moře do tření, tak „jdou“ po vodě i do bešnící Kaplanovy turbíny. A v té se přežít asi nedá…

reagovat
Středa 30. března 2011 ve 23:33 ® osprey reakce na …
osprey

hering> Akorát že já sedmdesátku na prut nikdy nechytil. Jen v tom bahně po výlovu.

Zkoušel jsem na ně chodit, ale braly mi jen tkaničky a tak jsem se na to časem vybod. Odřezávat nějaké čtyčicítky padesátky, to nemusím. Navíc mě u toho nebaví v noci sedět.

Teď když mám auto, tak možná sjedu párkrát na přehradu. Tam se pořád loví větší kusy.

reagovat
Středa 30. března 2011 ve 23:24 ® hering
hering

osprey> 70tky jsou už pěkný hadi.Tato velikost už začíná splouvat zpět do moře.Zatím mojí poslední 70tku jsem lapil včera :-)

reagovat