Vyhledávání
Úhoř
29.3.2011 | Koubek3 | 13.395 zobrazení | 65 odpovědíTak jaro je tady! A je čas na lov těchto tajemných ryb! Směřujte zde své rady tipy a triky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 30. března 2011 ve 23:13 ® osprey reakce na …
-
Fischer> Já mám s hady ten problém, že ani nevím, že by se u nás někde chytali. Kolega co na ně chodil pravidelně jich měl za sezónu asi 30 a největšího 68 cm. To není nic. Kdyby se ti velcí tahali, donutil bych se.
Pokud jde o manipulaci, jsem trénovaný z výlovů. Do ruky mám i devadesátky (dvě) a osmdesátek dost. Takže těch zážitků se zpracováním taky pár mám. Ale taky už jsou to minulé časy. Poslední dva jsem měl loni a už to byly jen sedmdesátky.
reagovat - Středa 30. března 2011 ve 22:22 ® jižan reakce na …
-
Fischer> je to fakt zajímavé.
reagovat - Středa 30. března 2011 ve 22:11 ® Fischer reakce na …
-
jižan> Nořítka jsem použil ze starých rotaček, je to asi poznat. Nechtělo se mi to vyrábět. Kamarád používá antikorová lesklá z „navlékátek“ co bývají v soupravách jehel. Tak, jako u vobleru, i u těchto nástrah, je podstatný úhel nořítka. Ten se dá upravit podle potřeby přihnutím. Ve velmi proudné vodě divoké vodě jsem byl nucen je i odlomit. Při nevhodném úhlu to ve vodě v proudu neskutečně a nepěkné cvičí, ale často právě tehdy to pstruh razantně uloví. Háčky jsou Tiemco 811 (do slané vody, nekorodují a jsou úžasně chytavé, i když jsou z tlustého drátu (http://english.tiemco.co.jp/…log/info_fly?…).Háčkyjsou „otočené“ hrotem nahoru (jako u jigu). jak je asi vidět, používám občas i tungstenovou kuličku kvůli zvýšení hmotnosti a jako atraktant (oranžová). V pomalejší nebo stojaté vodě to dělá, co chci. Díky hmotnosti a těžišti u očka, to jde po hlavě dolů a mírným potažením to manipuluji v jakési sinusoidě, nebo to nechám klesnou až na dno a zase to potahuji nahoru. Chytám s tím na přívlač s pruty v rozpětí 2 –13 g podle síly vody. Ale tam, kde je to možné, i s mušákem přiměřené třídy AFTMA (většinou osma 3.5m – ale je to o ruku, už jsem měl tenisový loket). Ale nijak zvlášť to nepreferuji. Na přívlač používám voblery, malé plandy s jednoháčkem a všelijaké gumy a sortiment larev a nymf Berkley (jaksi jsem zanedbával v posledních letech rotačky). Jsem se nějak rozkecal a patří to do přívlače.
reagovat - Středa 30. března 2011 ve 20:35 ® jižan reakce na …
-
Fischer> zajímavé, sice to sem nepatří, ale jak se to chová ve vodě? Točí se to, nebo to drží jako wobler?
reagovat - Středa 30. března 2011 v 17:38 ® Fischer reakce na …
-
Fischer> Cvakl jsem jich pár.
reagovat - Středa 30. března 2011 v 17:37 ® Fischer
-
l
reagovat - Středa 30. března 2011 v 17:30 ® Fischer reakce na …
-
kerob> Úhoře jsem na přívlač nechytil, ale mníka ano. Dokonce 2×. Vždy na napodobeninu vranky s plechovým nořítkem (vlastní produkt, jakýsi vobleří strímr). A stylem „podržen v proudu“ při kamenitém břehu. Zkoušel jsem, či se tak dají ulovit, protože v té řece, kde je jich jako hnoje se nemůže v současnosti chytat na červa ani na mrtvou rybku. Jen na mušku a 2 měsíce na přívlač.
reagovat - Středa 30. března 2011 v 17:26 ® Fischer reakce na …
-
kerob> Ani moje ne. Chodil jsem na to jistý čas jako na doplňkovou zábavu. Určitě víc jako 10 let jsem na úhoře nešel. Je to takový tajemný tvor, má to cosi do sebe. Noční ticho u řeky a čekání na úhoře. Možná letos půjdu někdy v květnu. Jinak-traduje se, že úhoře nechytíš, když kvete hloh. Staří rybáři v té době na úhoře nešli. Netestoval jsem.
reagovat - Středa 30. března 2011 v 17:22 ® Fischer reakce na …
-
osprey> Ono to není žádné umění. Musí se samozřejmě znát to základní, ale je to jako s mníkem. Když víš, kde jsou a nabídneš kus masa, neodolají.Chytnou se sami. Žádný jemný vercajk a jemné serepetičky. Pořádný hák, pořádné olovo a žížala jako prst. Měl jsem kamaráda (už je po smrti), který mne uvedl do problematiky. Ten si dal 2–3 piva, vlasce vytáhl od navijáku na vrbové větve, lehl do travy a chrápal. Když ho šlehla větev, vytáhl rybičku. Největší problém je pro nováčka zmocnit se hada na břehu a spacifikovat ho. Když jsem na ně chodil a bral si je domů na konzumaci, tak i po 2–3 hodinách po ulovení, podřezání (krev je jedovatá) a vyvržení vnitřnosti se ta hadí těla kroutila ve dřezu jako živá. Maso dobré, uzené špička, ale zvlášť z velkých ryb moc mastné. Můj známý do nedávno provozoval chov úhořů. Měl to v laminátové hale. Systém plastových nádrží, voda z potoka. Spracování a uzení perfektní. Cca 700 korun kilo. Příliš drahé. Skončil. Teď tam kdosi produkuje akvarijní rybky…
reagovat - Středa 30. března 2011 v 16:07 ® kerob reakce na …
-
osprey> ja mam nejvetsiho uhore (cca 75) na vlacku na banjo…
reagovatNikdy to nebylo moje cilova ryba.
- Středa 30. března 2011 ve 14:23 ® osprey reakce na …
-
Fischer> Já úhoře neumím a když jsem se o ně pokoušel, tahal jsem akorát tkaničky. Na prut nemám nic, co by stálo za řeč. Daleko víc a velkých hadů jsem měl z výlovů, ale od dob, co to jde s úhoři z kopce, se do rybníků vysazují čím dál míň.
reagovat - Středa 30. března 2011 ve 12:33 ® Fischer reakce na …
-
osprey> Když jsem na ně chodil, tak 9 z 10 velkých (u mne největší 3 kg při délce 1 metr – měl uťatý ocas a byl tlustý jako salám), jsem chytil na poctivou žížalu. Rybky nechtěli. Tvrdí se v některých literárních zdrojích, že existuje úzkohlavá a širokohlavá fajta a že jedni jsou na červy, druzí na rybky.
reagovat - Úterý 29. března 2011 ve 22:08 ® kingkubik
-
dam ti jedinou radu.minuly rok jsem jich ulovil dost hodnE.A
reagovat - Úterý 29. března 2011 ve 22:08 ® kingkubik
-
dam ti jedinou radu.minuly rok jsem jich ulovil dost hodne a dam ti jedinou radu.musis najit kde jsou.jakmile se ti to povede jde to jedna basen.pak uz je jedno nac budes lovit(samozdrejme ale ze ne v rozporu s ryb. radem)
reagovat - Úterý 29. března 2011 ve 21:33 ® osprey
-
A to čekáš, že člověku, který suše na veřejném webu napíše, že jde koncem března lovit na rybičku, budou zdejší dobré duše radit? Žížala by ti nestačila?
reagovat