Chytej.cz

Úhoř necteno

29.3.2011 | Koubek3 | 13.393 zobrazení | 65 odpovědí

Tak jaro je tady! A je čas na lov těchto tajemných ryb! Směřujte zde své rady tipy a triky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pondělí 25. dubna 2011 v 16:27 ® MIG-35
MIG-35

Dneska ráno mi jeden zavadil o háček.Klasika na žoužalku…:-93;

reagovat
Pondělí 25. dubna 2011 ve 12:27 ® Koubek3

Já jsem byl ve čtvrtek, a nic..Jeden prut jsem měl na spláveček a druhý na těžko, za splávek mi něco asi 2× potáhlo. Jinak bez záběru:-((

reagovat
Neděle 24. dubna 2011 ve 22:10 ® jepice-zruseno reakce na …

1Mara> Já už chytl jednoho 8. dubna večer. Od té doby mi akorát jeden spadnul. Teď jak se prodlužuje den a smí se jenom do deseti chytat to moc dobře asi nepude.

reagovat
Neděle 24. dubna 2011 v 19:56 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Sander> Já už zkoušel , ale bez kontaktu :-)

reagovat
Neděle 24. dubna 2011 v 19:56 ® Jeff
Jeff

Tak dneska se mi zrovna jeden „lapnul“, na háčku byli tři červíci a zrnko kukuřice :-) Jinak docela prudkej záběr.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17414.jpg
Neděle 24. dubna 2011 v 18:38 ® Sander reakce na …
Sander

1Mara > no jasně, vod loňska.

reagovat
Neděle 24. dubna 2011 v 18:24 ® 1Mara
1Mara

Tak už to brzy začne , udice máte připravený ? :-)

reagovat
Čtvrtek 14. dubna 2011 v 17:06 ® Koubek3

Netopýr není sranda, je to přenášeč různých nemocí nevyjímaje vztekliny apod…

reagovat
Čtvrtek 14. dubna 2011 v 16:45 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

jepice> Už jsem pár netopýrů vymotával,ale lehčí je zachraňovat utopýry :-D ,na to stačí podběrák nebo klacek,na který si utopýr vyleze a pak vzlétne.Ale pokud musím na netopýra sáhnout,tak si ruku stáhnu do rukávu nebo omotám volným tričkem-oni totiž koušou,když je blbě chytneš…

reagovat
Středa 13. dubna 2011 ve 22:19 ® jepice-zruseno reakce na …

paur17> :-D

reagovat
Středa 13. dubna 2011 ve 21:55 ® paur17 reakce na …

jepice> To bych to ustřihl. Já bych na něj nešáhl.

reagovat
Středa 13. dubna 2011 ve 21:52 ® paur17

Koubek3>Úhoře chytám na dva způsoby (položená, feeder) S klidným svědomím můžu říct 1:1 .

reagovat
Středa 13. dubna 2011 ve 21:26 ® jepice-zruseno

Jaké máte zážitky s netopejry? Osobně věčinu záběrů reflexivně sekám a pak teprve nadávám. Na plavanou se mi jednou zamotal do volného vlasce drápkem a tak jsem ho musel ručně vymotat.

reagovat
Středa 13. dubna 2011 ve 21:24 ® jepice-zruseno reakce na …

Koubek3> Na fídr mi šli chytat úhoři slušně, a sou seklý většinou na kraji. Vhodné je to dokud je ještě světlo, pokud je jasno a velikej měsíc jako teď, tak je to proti obloze dost vidět. Nejlíp se na fídr nebo plavanou chytají úhoři tam, kde je na břehu lampa :-) Jinak je nutné chemické světýlko nebo prostě normální položená s policajtem.

reagovat
Středa 13. dubna 2011 v 19:24 ® timbab reakce na …
timbab

Robur> Pak není rozdíl v metodě ale ve vlasci :-)) Chytat se dá jakýmkoliv způsobem.Který je ten nejlepší je celkem neřešitelná otázka.

reagovat
Středa 13. dubna 2011 v 19:16 ® Robur reakce na …
Robur

timbab> na fídru mám jemnější vlasec, samozřejmě tam mohu dá 25ku jako na klasikou položenou, ale kam mne to posune? Prostě rybu je třeba dostat rychleji ode dna. Do fídru se tak neopírám.

reagovat
Středa 13. dubna 2011 v 19:03 ® timbab reakce na …
timbab

Robur> ¨To zvedání ode dna nechápu-s feedrem to nejde?Ten záběr a ty policajty chápu.Já chytám na oba způsoby.Ale nejzajímavější je klasická položená s průběžným anglánem jak jsem psal-lepší než feeder.

reagovat
Středa 13. dubna 2011 v 18:57 ® osprey reakce na …
osprey

Koubek3> Jediná rada – menší souto. Dávám jen půl rousnice. Když tam je balík jako vlašký ořech, tak bys to s feederem nemusel seknout – není tam metrový průvěs, jak s tím hne o pár cm, měl bys sekat.

reagovat
Středa 13. dubna 2011 v 18:54 ® Robur reakce na …
Robur

timbab> moje důvody: klasická položená – rybu dokážu rychleji zvednout ode dna. Záběr si lépe vychutnám. Lépe vidím na policajty.

reagovat
Středa 13. dubna 2011 v 18:13 ® timbab reakce na …
timbab

Robur> Úhoři se na feeder chytají dobře :-)

reagovat
Středa 13. dubna 2011 ve 13:22 ® Robur
Robur

1/ nějaký Koubek zde psal, že fídr vlastnit nechce 2/ s fídrem lze chytit kde co, ale rozhodně to nepovažuji za top lovnou metodu úhořů.

S fídrem si vyzkoušej nějaký proudnější úsek řeky, případně vodu, kde se ti dobře chytalo na položenou abys mohl srovnávat. Nevyber si kaprodrom.

reagovat
Středa 13. dubna 2011 v 11:57 ® Koubek3

Od kamaráda budu mít na víkend půjčený feeder, máte nějake rady tipy a triky pro lov úhořů feederem?

reagovat
Úterý 12. dubna 2011 v 19:11 ® Twistr
Twistr

Koubek3> Používám 2 až 3 gramové splávky(průběžné), prodávají se v každém rybářství, koncovou anténku mají dutou a průhlednou na menší chemické světla. Používám je výhradně k lovu candátů v hloubce na mrtvé rybky, ale jsou na všestranné využití (vyvažují se jen jedním průběžným olůvkem) .

reagovat
Úterý 12. dubna 2011 v 19:02 ® Twistr reakce na …
Twistr

jepice> Nedorůstají aspoň kde já chytám ne,zdá se mi, že aji kvalita masa je slapší, takové dost tuhé…

reagovat
Úterý 12. dubna 2011 v 10:32 ® jepice-zruseno reakce na …

hering> Ty jsou pěkný. Včera sem zkoušel a nic… Jenom dva slintáci.

reagovat
Pondělí 11. dubna 2011 ve 22:46 ® hering reakce na …
hering

jepice> Já mám většinu úzkohlavců.Je pravda,že největší byly širokohlavci,ale na ty Já nemám štěstí :-)

Zde je foto obou variací.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17310.jpg
Pondělí 11. dubna 2011 v 0:23 ® jepice-zruseno

Twistr> Supr, tak je to potvrzeno, že to vodrbávali oni. Spousta záběrů na rousnice a málo vytaženejch úhořů bylo, až sme začli dávat malinký háčky. Kamarád měl jednoho 65 (úzkohlavýho). Podle mě tolik nedorůstaj jako ty širokohlavý. Teď už jsem úzkohlavýho několik let nechytnul, jenom ty „usměvavý“ širokohubý.

reagovat
Neděle 10. dubna 2011 v 19:49 ® timbab reakce na …
timbab

Koubek3> Já dávám na splávky chemická světla nebo diodová od Semy.Proč nechceš feeder? :-))

reagovat
Neděle 10. dubna 2011 v 19:45 ® Koubek3 reakce na …

Budu muset sehnat nejaké svíticí splávky, můžeš mi nějaké doporučit? Feeder bohužel nevlastním a ani vlastnit nechci.

reagovat
Neděle 10. dubna 2011 v 19:38 ® timbab
timbab

Koubek3> Preferuji feeder.Ale splávek taky není špatnej.A zajímavý způsob je položená s průběžným anglánem,který plní funkci signalizátoru.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1