Vyhledávání
Lov trofejních tloušťů
23.2.2005 | Chose | 2.999 zobrazení | 19 odpovědí
Našel jsem revír na kterém se vyskytují trofejní tloušti. Jedná se o malou říčku širokou cca 6m ahloubkou asi 1,5m. Líně plynoucí voda v nadjezí. Chytat chci na plavanou. Mimo tloušťů je zde dost malých okounů,kterým bych se rád vyhnul. Potřeboval bych pár přímých rad a tipů. díky předem
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 28. února 2005 v 19:11 ® Chose
-
Zdar ALL. tak sem na ně v sobotu vyrazil. bylo krásně. pod mrakem,tak –5. než sem postavil a navázal prut tak sem byl zmrzlej jak drozd… pak sem asi 20minut vodil hnojáka po řece a ani ťuk. takže skóre 1:0 pro tlouště. no potom sem to sbalil,abych tam nepřituhnul. ale smočil sem…
reagovat - Sobota 26. února 2005 ve 23:23 ® DEATH
-
Ty řasy v létě sou fakt super!! na to se chytá jak vsteklý,ale asi jen pod jezem..
reagovat - Sobota 26. února 2005 ve 23:01 ® Zlinsky_lovec
-
Anebo lucniho konika. nadherna chytacka
reagovat - Sobota 26. února 2005 ve 22:50 ® HaD
-
v létě dej řasu z jezu, nebo chrostíky. to maj rádi
reagovat - Sobota 26. února 2005 ve 22:46 ® BigMike
-
Hájení od 16.3. do 15.6., ale chytat je člověk může. V zimě prubni míchu, kterou seženeš u nějakého řezníka! Nebo osmahni lančmít, taky boduje. Drůbeží střívka taky OK, ale kdo by se s tím matlal. Mícha, spláveček, bez zátěže a hurá!!! Nebo mícha a feeder někde na rozhraní proudu a tišiny. Posedět 15 min s jedním proutkem a jít na další flek.
reagovat - Pátek 25. února 2005 ve 20:27 ® DEATH
-
PUDOU na pečivo!! Ale nezapomeň,jsou hájený..
reagovat - Pátek 25. února 2005 ve 20:20 ® Tomash
-
Chose : Na pečivo je lovím až zjara – no, ono to bude za chvíli… od konce března do cca konce listopadu. Prosinec – březen používám hnojky a bílé červy. Také sem tam pařenku, nebo bílou střídku – ale to jen výjimečně…
reagovat - Pátek 25. února 2005 v 17:33 ® Chose
-
Tak v létě půjdu do třešní a co teď v zimě? pečivo?
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 v 19:23 ® Tomash
-
Chose : Jdi co nejdále od vody, aby tě neviděli. Třešeň k nim dojede proudem vody. Nesmíš zasekávat moc prudce. Nech samotnou třešeň unášet proudem, a když se ti bude zdát, že už je dost dlouho v „horkém místě“, tak přisekni… Vybereš z hejna min. 10 kusů, když budeš šikovnej a budeš mít štěstí. Jestli se ti ještě něco nezdá, tak se klidně ptej dál…
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 v 17:44 ® Chose
-
Ciffik-nejsem z Ostravy. Tohle malé tajemství s tloušti mi sdělil kolega,když jsme se větrali po víkendu u Toulovce u řeky. jinak díky za rady. Tomash-s třešní mám stát přímo nad nimi a chytat na zvedačku?Se prej hned rozjedou jakmile někoho zbystří…
reagovat - Středa 23. února 2005 ve 23:25 ® DEATH
-
Tady u kameňáku se s rousnicí nechytáte,jen s chlebem nebo jinym pečivem…
reagovat - Středa 23. února 2005 ve 23:19 ® xycht
-
Stejně jako Tomash se mi taky osvědčily rousnice. maji je rádi
reagovat - Středa 23. února 2005 ve 22:10 ® mirmen
-
pokud máš možnost připlížit se ( třeba po čtyřech) k vodě tak 15–20 metrů nad jejich stanoviště, tak spouštěj kostku chleba ( cca 1,–1,5 cm hrana) po hladině. Před začátkem lovu zkus poslat několik kousků chleba po hladině ( nahazovat třeba vsedě, hlavně bez toho, aby tloušť spatřil pohyb na břehu). Pokud začne sbírat , pošleš tam 1–2 kostičky chleba volně a k tomu i nástrahu.
reagovat - Středa 23. února 2005 ve 21:02 ® Tomash
-
Chose : Na opatrné velké tlouště se mi osvědčila rousnice a třešně unášené proudem. Vzhledem k tomu, že tam máš mini okiše, tak ti doporučuji počkat si na třešně. Den, možná dva dny předem prohoď flek dvěma hrstmi třešní a pak na vlasec navaž samotný jednoháček a bez ničeho jej švihni do vody… Po cca 10–20 sekundách zvedej k hladině…
reagovat - Středa 23. února 2005 v 18:00 ® xycht
-
oprava předchozího příspěvku:
reagovat
s tím stínem jsem to napsal blbě, myslel jsem vržený stín od rybáře pruty asi nevadí ) - Středa 23. února 2005 v 17:58 ® xycht
-
Velký tlouště chytam v ČB na Vltavě. a větší jedince (nad 50cm) jsem vždy přelstil tak, že jsem nahazoval splávek několik metrů před předpokládané stanoviště tlouštů, kam sem nechal volně (bez brždění) nástrahu splavat. Nástraha musí být volně unášena proudem a mělo by jít o větší sousta (kus rohlíku, rousnice, ovoce). Největší kusy se mi podařilo ulovit v největších vedrech kolem poledne v proudu nebo na jeho rozhraní. Je taky potřeba na břehu nedělat bordel a hlídat kam padá stín od prutů, ryby to plaší, teda aspon jsem to vypozoroval
reagovat - Středa 23. února 2005 v 17:38 ® DEATH
-
Trofejní tloušti ?? ))) Tady u kamenného mostu maj skoro všichni kolem 50cm a výš. Už se těším,až se uklidní stav vody a pudu si zachytat (samozřejmě chyť a pusť) Navážu si splávek,pod něj pár borčků,na háček kuličku ze střídy chleba a mam na celý den o zábavu postaráno… Je to perfektní spestření zimního rybolovu!
reagovat - Středa 23. února 2005 v 17:16 ® Ciffik
-
Nejsi tak náhodou z Ostravy. protože t máme taky takové místa…
reagovat - Středa 23. února 2005 v 16:52 ® ywan
-
Jednoznačne malá mŕtva rybka, tak do 5 cm, velke jalce len tak umelinou neoklameš. Normalne ju napichni na háčik a nechaj unášať, sem – tam ju vytiahni ku hladine a nechaj poklesnúť a máš to ! Ja som takto ( s plavákom )chytával tie úplne najopatrnejšie a žrali to. Pritom nezaberala ani rotačka, twistre atď.
reagovat