Chytej.cz

Líni na lužnici necteno

23.3.2011 | parma101 | 2.811 zobrazení | 4 odpovědi

Ahoj, chtěl bych se zeptat zda-li máte s touto nádhernou rybou zkušenosti na lužnici. Nechci se vyptávat ani tak na nějakej tutovej flek ale spíš na to jestli tam jsou. A taky, všude jsem četl že líni se chytaj na pomalu tekoucích vodách s nějakým porostem(leknín). To je moc hezký ale co mám dělat když nevím kde ty lekníny jsou, může se lín chytit i na pomalu tekoucí řece bez leknínů????

Za odpověďi děkuji

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 24. března 2011 v 9:29 @ Fischer reakce na …

osprey> Pěkně jsi to napsal. Při zjišťování zdroje znečistění na jedné krásné řece jsme už před 20 lety zjistili, že dusíkatými látkami řeku masívně nezatěžují družstevníci, ale potok protékající rybníky produkujícími kapří maso.

reagovat
Čtvrtek 24. března 2011 v 8:02 ® parma101 reakce na …

díky

reagovat
Středa 23. března 2011 ve 22:37 ® osprey
osprey

Lín na Lužnici bude. Je na všech jihočeských řekách, ale není ho moc a koncentruje se na některých místech. Navíc trpí na povodně, na sumce, na predátory, na masaře… A tak je ho celkem málo. Na Lužnici je další důvod, aby tu byl lín hojnější – ústí sem stoky z mnoha chovných rybníků.

reagovat
Středa 23. března 2011 ve 22:00 ® chosebaits
chosebaits

Určitě mužeš chytit lína i na řece bez leknínu.Chytám na Ohři což je řeka srovnatelná s Lužnicí ,žádné lekníny a ani jíná bujná zeleň v řece není a línu tu je celkem dost.Dokonce jsem chytil několik línu přímo pod jezem-sám jsem koukal jako blázen! Pravdou je,že se nenacházejí na celém toku,ale jen v některých usecích. Doporučuji chytat v mělčinách či pouze metr -dva od břehu klidných částech řeky..Pokud je na břehu rákos ,tak za skoušku stojí jeho těsná blískost.

reagovat