Chytej.cz

zvyšenie lovnej miery necteno

18.3.2011 | siral | 1.951 zobrazení | 1 odpověď

chcel by som sa opýtať na minimálnu lovnú mieru a aj na maximalnu. Na schôdzi sme sa dohadovali ohľadom zvýšenia lovnej miery kapra na 50cm alebo aj hornej hranice napr K70. Lenže predseda tvrdil, že ak by aj niekto porušil toto nariadenie tak vraj ktorýkoľvek lepší právnik ho z toho vyseka a to aj bez pokuty a bez odobrania povolenky – pretože v zakone ja stanovená min. miera na 40cm. zaujímalo by ma či je to naozaj tak alebo ako ? ? ?

pretože poznam revíry, kde už maju upravené lovné miery rýb, ak by sa to dalo obísť tak načo by to bolo dobré NAPR.: 1–1020–1–1 Štrkovisko Piesková jama – Dun. Lužná Dun. Lužná Vodná plocha štrkoviska (5ha)pri obci Dunajská Lužná. Lov kapra a ostatných druhov rýb bez stanoveného času individuálnej ochrany povolený od 15.mája v rokoch 2009–2011. Lovná miera : Amur 80cm, Šťuka 70 cm

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 18. března 2011 ve 13:38 ® hraji
hraji

Váš předseda neměl pravdu. To že je v zákoně stanovená minimální míra na 40 cm je sice pravda, ale vy se můžete dohodnout, že ji zvýšíte. A držitele povolenky potom zavážete k dodržování vyšší míry. Pokud si nechá mnešího kapra než těch vašich 50, například 45 cm, nebude to sice porušení zákona, ale je to porušení rybárského poriadku nebo jak tomu říkáte a za to mu klidně povolenku vzít můžete.

reagovat