Chytej.cz

Domácí výroba rohlíkového boilies necteno

12.3.2011 | Jirkasss | 14.672 zobrazení | 22 odpovědí

Zdravím všechny vyznavače Petrova cechu! Mám teď týden volno a tak bych si chtěl udělat domácí rohlíkové boilie. Na internetu i jsem našel mnoho různých receptů, ale pro mně jako začátečnáka je těžké se rozhodnout a vybrat si „ten správný“ postup při výrobě. Proto se chci zeptat jestli by jste mi třeba poradili vaše osvědčené recepty.
Předem díky!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 17. května 2011 v 8:15 ® parma101

Já si doma dělám rohlíkové booilies s kakaem a melasou- přírodní barvivo.

reagovat
Sobota 19. března 2011 ve 14:46 ® Hony reakce na …

Jirkasss> jen si dej pozor, pokud je budeš dělat v mikrovlnce, abys je tam nenechal dlouho. Já je tam nechal moc, až zahořely. Ten smrad, kouř a to čistění je hrozné. Smrdělo to celý týden.

reagovat
Středa 16. března 2011 ve 21:52 ® Jirkasss reakce na …

Alov> Jo jasně chápu, ale já jsem to teď zkoušel protože mám týden volno tak jsem si říkal, že zkusit se má všechno :-) Uvidím jestli na to něco chytnu, ale i tak to rád vyzkouším. Jinak si budu taky kupovat to je jen teď z nudy :-)

reagovat
Středa 16. března 2011 ve 21:18 ® Šnek reakce na …

Alov> To co píšeš by sedělo přesně na mě :-)

reagovat
Středa 16. března 2011 v 15:27 ® Alov
Alov

Já si zkoušel dělat taky domácí, ale vyprd jsem se na to. Když vemu v potaz čas, pečivo, esence atd, tak to můžu jochat. Sehnal jsem si týpka, který mi prodává za 30 –39 kč 50 ks ve 4 průměrech a 10ti příchutích a jsem spokojen. I když chápu tu radost, když člověk zachytá na něco, co sám stvořil :-)

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 16:09 ® ahugo

napaření nad parou je zdlouhavé. lepší nechám rohlíky v igelitovém sáčku den,aby byl gumový, ne mikroten.rohlík potom těsně zabálím v gelitovém sáčku v mkrovlnce tak 2–5vteřin a lisuji.A klidně po 5min.napichuji a buď vážu nebo nechám jen s dírkou.Nechávám uschnout a dipuji až než jdu k vodě.Fantazii se meze nekladou ,tak kromě koupených dipů používám rozmačkaný česnek ,ovoce,sirupy ale i magi.Taky často namáčím ve vajíčku ve kterém třeba s mlíkem rozmíchám různé pudinky.Toto ale po namočení vysušuji.A sa­mozdřejmě je možné barvit,ale každý recept ten rohlík stejně nějak obarví.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 12:27 ® Jirkasss reakce na …

Šnek> dobře tak budu mikrovlnit :-) dnes jdu nakoupit nějaké potravinářské barviva a aromata a zítra asi budu vyrábět :-)

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 9:34 @ vezírek reakce na …

Šnek> Velice dobrá rada.I starému kozlovi se dá poradit. Díky.

reagovat
Neděle 13. března 2011 ve 21:01 ® Šnek reakce na …

Jirkasss> nemusíš napařovat,je to strašně zdlouhavé,stačí dát rohlík do igelitového sáčku pokápnout maličko(opravdu jen pár kapek)vodou a dát na pár vteřin do mikrovlnky :-) a je jako napřenej,ne li lepší :-)

reagovat
Neděle 13. března 2011 v 19:38 ® Jirkasss reakce na …

vezírek> moc díky za radu, taky to budu raději napařovat :-)

reagovat
Neděle 13. března 2011 v 19:32 @ vezírek reakce na …

Jirkasss> v mikrovlnce můžeš rohlík před lisováním rozpéct.Já to radéji napařím,protože v mikrovlnce je to poměrně suché.Po vylisování a úpravě dobře vysušit.

reagovat
Neděle 13. března 2011 v 19:18 ® Jirkasss

Moc díky! Určitě si vyzkouším udělat něco podobného. Jen se chci zeptat jestli to pak necháte jen normálně uschnout nebo někde jsem četl jakoby na chvilku „zapéct“ do mikrovlnky. Jinak díky ještě jednou ! :-)

reagovat
Neděle 13. března 2011 v 16:39 ® Cudla
Cudla

lehce napařit a dát dva na sebe ,je to pouze korpus

reagovat
foto/forum/2011/th-img16920.jpg
Neděle 13. března 2011 v 16:37 ® Cudla
Cudla

Dobrej je i perník Kaufland ±12kč

reagovat
Neděle 13. března 2011 v 16:36 ® Cudla
Cudla

vymáčknu,navlíknu na jehly ,nerez drát,ještě vlhký naskládam do krabice z víkem prosypu sušeným česneken.Normálně koupim v potravinách,necham tak den načichnout pak vysušim navlíknu niť.dam do krabek a můžu na ryby,lze i skořice,vanilka a různé příchutě.

reagovat
Neděle 13. března 2011 v 15:10 ® fishman123
fishman123

Můžeš použít různá potravinářská barviva, dipy,ale mužeš zkusit i rohlíkáč bez esence, začátkem sezony by to mohlo chytat:-) hodně úspěchů :-)

reagovat
Neděle 13. března 2011 ve 12:46 ® Šnek reakce na …

zrybenec> puding je na rohl.boilies pěkná sra*ka

reagovat
Neděle 13. března 2011 v 10:04 ® radimekk

Zkus přeci zaexperimentovat

reagovat
Neděle 13. března 2011 v 10:04 ® zrybenec
zrybenec

nebo se tam da dat puding ale musí se to navlchčit aby to tobře drželo

reagovat
Neděle 13. března 2011 v 8:10 ® Šnek reakce na …

Jirkasss> tak tam vrzneš nějakej dip

reagovat
Sobota 12. března 2011 ve 22:37 ® Jirkasss reakce na …

Jo toto co píšeš vím, ale myslím když si chci udělat ochucené rohlíkové boilie.

reagovat
Sobota 12. března 2011 ve 22:31 ® Šnek

Na to žádné recepty nejsou-nevím na co jsi koukal.Prostě vycvakneš rohlík,nevlečeš,u­vážeš,ustřihneš a je to hotovo!

reagovat