Vyhledávání
Domácí výroba rohlíkového boilies
12.3.2011 | Jirkasss | 14.672 zobrazení | 22 odpovědí
Zdravím všechny vyznavače Petrova cechu! Mám teď týden volno a tak bych
si chtěl udělat domácí rohlíkové boilie. Na internetu i jsem našel mnoho
různých receptů, ale pro mně jako začátečnáka je těžké se rozhodnout
a vybrat si „ten správný“ postup při výrobě. Proto se chci zeptat
jestli by jste mi třeba poradili vaše osvědčené recepty.
Předem díky!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 17. května 2011 v 8:15 ® parma101
-
Já si doma dělám rohlíkové booilies s kakaem a melasou- přírodní barvivo.
reagovat - Sobota 19. března 2011 ve 14:46 ® Hony reakce na …
-
Jirkasss> jen si dej pozor, pokud je budeš dělat v mikrovlnce, abys je tam nenechal dlouho. Já je tam nechal moc, až zahořely. Ten smrad, kouř a to čistění je hrozné. Smrdělo to celý týden.
reagovat - Středa 16. března 2011 ve 21:52 ® Jirkasss reakce na …
-
Alov> Jo jasně chápu, ale já jsem to teď zkoušel protože mám týden volno tak jsem si říkal, že zkusit se má všechno
reagovatUvidím jestli na to něco chytnu, ale i tak to rád vyzkouším. Jinak si budu taky kupovat to je jen teď z nudy
- Středa 16. března 2011 ve 21:18 ® Šnek reakce na …
-
Alov> To co píšeš by sedělo přesně na mě
reagovat - Středa 16. března 2011 v 15:27 ® Alov
-
Já si zkoušel dělat taky domácí, ale vyprd jsem se na to. Když vemu v potaz čas, pečivo, esence atd, tak to můžu jochat. Sehnal jsem si týpka, který mi prodává za 30 –39 kč 50 ks ve 4 průměrech a 10ti příchutích a jsem spokojen. I když chápu tu radost, když člověk zachytá na něco, co sám stvořil
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 16:09 ® ahugo
-
napaření nad parou je zdlouhavé. lepší nechám rohlíky v igelitovém sáčku den,aby byl gumový, ne mikroten.rohlík potom těsně zabálím v gelitovém sáčku v mkrovlnce tak 2–5vteřin a lisuji.A klidně po 5min.napichuji a buď vážu nebo nechám jen s dírkou.Nechávám uschnout a dipuji až než jdu k vodě.Fantazii se meze nekladou ,tak kromě koupených dipů používám rozmačkaný česnek ,ovoce,sirupy ale i magi.Taky často namáčím ve vajíčku ve kterém třeba s mlíkem rozmíchám různé pudinky.Toto ale po namočení vysušuji.A samozdřejmě je možné barvit,ale každý recept ten rohlík stejně nějak obarví.
reagovat - Pondělí 14. března 2011 ve 12:27 ® Jirkasss reakce na …
-
Šnek> dobře tak budu mikrovlnit
reagovatdnes jdu nakoupit nějaké potravinářské barviva a aromata a zítra asi budu vyrábět
- Pondělí 14. března 2011 v 9:34 @ vezírek reakce na …
-
Šnek> Velice dobrá rada.I starému kozlovi se dá poradit. Díky.
reagovat - Neděle 13. března 2011 ve 21:01 ® Šnek reakce na …
-
Jirkasss> nemusíš napařovat,je to strašně zdlouhavé,stačí dát rohlík do igelitového sáčku pokápnout maličko(opravdu jen pár kapek)vodou a dát na pár vteřin do mikrovlnky
reagovata je jako napřenej,ne li lepší
- Neděle 13. března 2011 v 19:38 ® Jirkasss reakce na …
-
vezírek> moc díky za radu, taky to budu raději napařovat
reagovat - Neděle 13. března 2011 v 19:32 @ vezírek reakce na …
-
Jirkasss> v mikrovlnce můžeš rohlík před lisováním rozpéct.Já to radéji napařím,protože v mikrovlnce je to poměrně suché.Po vylisování a úpravě dobře vysušit.
reagovat - Neděle 13. března 2011 v 19:18 ® Jirkasss
-
Moc díky! Určitě si vyzkouším udělat něco podobného. Jen se chci zeptat jestli to pak necháte jen normálně uschnout nebo někde jsem četl jakoby na chvilku „zapéct“ do mikrovlnky. Jinak díky ještě jednou !
reagovat - Neděle 13. března 2011 v 16:39 ® Cudla
-
lehce napařit a dát dva na sebe ,je to pouze korpus
reagovat - Neděle 13. března 2011 v 16:37 ® Cudla
-
Dobrej je i perník Kaufland ±12kč
reagovat - Neděle 13. března 2011 v 16:36 ® Cudla
-
vymáčknu,navlíknu na jehly ,nerez drát,ještě vlhký naskládam do krabice z víkem prosypu sušeným česneken.Normálně koupim v potravinách,necham tak den načichnout pak vysušim navlíknu niť.dam do krabek a můžu na ryby,lze i skořice,vanilka a různé příchutě.
reagovat - Neděle 13. března 2011 v 15:10 ® fishman123
-
Můžeš použít různá potravinářská barviva, dipy,ale mužeš zkusit i rohlíkáč bez esence, začátkem sezony by to mohlo chytat
reagovathodně úspěchů
- Neděle 13. března 2011 ve 12:46 ® Šnek reakce na …
-
zrybenec> puding je na rohl.boilies pěkná sra*ka
reagovat - Neděle 13. března 2011 v 10:04 ® radimekk
-
Zkus přeci zaexperimentovat
reagovat - Neděle 13. března 2011 v 10:04 ® zrybenec
-
nebo se tam da dat puding ale musí se to navlchčit aby to tobře drželo
reagovat - Neděle 13. března 2011 v 8:10 ® Šnek reakce na …
-
Jirkasss> tak tam vrzneš nějakej dip
reagovat - Sobota 12. března 2011 ve 22:37 ® Jirkasss reakce na …
-
Jo toto co píšeš vím, ale myslím když si chci udělat ochucené rohlíkové boilie.
reagovat - Sobota 12. března 2011 ve 22:31 ® Šnek
-
Na to žádné recepty nejsou-nevím na co jsi koukal.Prostě vycvakneš rohlík,nevlečeš,uvážeš,ustřihneš a je to hotovo!
reagovat