Chytej.cz

Lov na psí granule a želové bonbóny necteno

10.3.2011 | kaprik1 | 16.001 zobrazení | 31 odpovědí

Mám dotaz, má tu někdo zkušenosti z lovem na psí granule a želové bonbóny nastražené mimo háček?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Sobota 16. dubna 2011 v 0:02 ® jepice-zruseno

Moje milá vyměnila smáčka za ocucanou kyselou rybičku na drpšotu a chytila během dvou minut okouna, přitom většího, než já na smáčka před tim po asi půl hodině škubání. Jiné zkušenosti s bonbóny nemám

reagovat
Čtvrtek 14. dubna 2011 v 17:58 ® stump reakce na …
stump

Robur> Dotaz byl, zda má někdo zkušenosti s chytáním na želé. Já odpověděl, že jsem na želé zkoušel chytat a neuspěl jsem (řečeno jinými slovy).

reagovat
Středa 13. dubna 2011 v 17:21 ® Fryw
Fryw

Kamarád už roky používá granule jako základ do krmítka. Když sedíme vedle sebe a já mám jen šrot a stejnou nástrahu, tak jsou úspěchy ± stejné. Na gumovy medvídky jsem to ještě nezkoušel, ale dovedu si představit dát tak láhev rumu, pořádně se rozhlédnout (aby to náhodou někdo neviděl a nevolal Chocholouška) a toho méďu zkusit :-)

reagovat
Středa 13. dubna 2011 v 15:00 @ chopywo

Na psí granule obvykle chytají rybáři co chtějí ušetřit,sanozřejmně že účinost nástrahy je někde úpně jinde o gumovích medvídcích snad ani nemluvím. Když je někomu líto dát o pár korun víc za nástrahu speciálně pro ryby vyrobenou a většinou také posílenou správnými atraktory ať si na to chytá…"násaďáci" na to půjdou a o ty tu přece běží?!

reagovat
Středa 13. dubna 2011 ve 13:26 ® Robur
Robur

stump> to nesmíš zkoušet ty, to musíš hodit do vody.:-D

Já si myslím, že ryba se dá chytit na vše, ale většinou je 10 top nástrah a zbytek je jen do počtu. tj. chytíš na to rybu, ale ta top 10ka to přechytá.

silně pochybuji, že když nahodím prut na rohlík, červa či želé, tak že na želé bude 10 záběrů a na rohlík a červa méně.

reagovat
Středa 13. dubna 2011 ve 13:08 ® hudy reakce na …
hudy

když to nebude brát tak aspoň budu mít co žvejkat…:-)

reagovat
Úterý 12. dubna 2011 v 15:40 ® stump
stump

Já jsem zkoušel želé imitace velkých jiker, které jsem koupil v Polsku. Úspěch byl nulový.

reagovat
Pondělí 11. dubna 2011 ve 22:10 ® hudy reakce na …
hudy

koupil jsem si sváču na ryby…uvidím jestli na ty gumový medvědy něco zabere..[url=http://www­.celysvet.cz/smaj­lici-ke-stazeni-smajlik][img]http://www­.celysvet.cz/skin/smi­le/s1487.gif[/im­g][/url]

reagovat
Neděle 10. dubna 2011 ve 20:54 @ nicolas reakce na …

tyy jo ja to nekdy skusim na ty žele žižali a ty granule mozna na to bude brat kapr no snad neco

reagovat
Neděle 10. dubna 2011 v 18:29 ® ontario

Na psí granule chytám už řadu let,úspěch hlavně v prohřáté vodě okolo 17 stupnů.Používám od firmy Chappi .Jsou tvaru, jako protáhlé piškoty,takže je lámu a vrtáčkem doma ,nebo u vody,provrtám a uvážu nit a nastražuji jako rohlíkové boilies,nebo jako boilies mimo háčku.Výhoda je ta,že granule plavou a po čase změknou a stále plavou,takže je třeba při delším návazci zatížit návazec blízko háčku brokem,aby byla návnada blízko dna.Nejlepší výsledky mají granule s játry,ale protože je to směska /kuřecí,hovězí a pod./ je těch s játry málo.

reagovat
Čtvrtek 17. března 2011 ve 21:31 ® hank mosher

osprey>soulas stebou spravny vedeni cehokoliv a okoun je temer jistej.

reagovat
Čtvrtek 17. března 2011 v 11:59 ® kerob reakce na …
kerob

osprey> na vlastni oci jsem videl chyceni okouna na dobre vedenej sipek :-D

reagovat
Středa 16. března 2011 ve 20:03 ® superweb reakce na …
superweb

osprey> jako deti jsme se casto poflakovali kolem jednoho chovnyho rybnika. Vzpominam si, ze kamarad se tehdy s nekym vsadil, ze chytne rybu na klic od domu. Vyndal tkanicky, svazal, privazal klic a asi na paty „nahoz“ skutecne vytahl okouna kolem 20cm, ktery se klice krecovite drzel :-)

reagovat
Středa 16. března 2011 v 17:23 ® osprey reakce na …
osprey

jezek> Když to zkusíš, tak zjistíš, že okoun se dá chytit na dobře vedené cokoli. Dej mi jigovou hlavičku nebo háček a broky a dál si vystačím s nožem a tím, co najdu kolem vody.

To není legrace, myslím to naprosto vážně. Kdyby tam nic nebylo, bude mi stačit kus tkaničky z boty.

reagovat
Středa 16. března 2011 v 16:12 ® jezek
jezek

ja jsem viděl video, kde manik chytal na ty želé žížaly který napíchl bud na jigovou hlavičku nebo na háček a vláčel, chytil na to pár okounů, nevím jestli by to fungovalo, ale asi to zkusím :-D

reagovat
Úterý 15. března 2011 ve 20:02 ® Adam55 reakce na …

hraji> máš pravdu ale ryby většinou berou na gumové medvídky či jené želé podle počasí. na želé jsem byl na řece ůspěšnější spíše na podzim než z jara tak nevím jestli tahle informace nějak pomůže,ale je to můj postřeh

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 19:38 ® osprey reakce na …
osprey

kaprik1> Loví se na to hodně v Anglii, je to něco jako horší a levnější pelety. Loví se na to z hladiny (pokud plavou) i ze dna. Z té hladiny jsou na to ryby místy dost naučené. U nás by si taky rychle zvykly.

Ono to, co musejí normálně žrát ve vodě, není žádná sláva.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 18:55 ® fribble

Na psí granule chytám skoro denně, vždy když ta chlupatá sviňa nechce do boudy. Ale někdy bere až na buřta.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 8:46 ® kaprik1 reakce na …

a jake jsou ulovky

reagovat
Sobota 12. března 2011 ve 23:45 ® ART reakce na …
ART

Depuči> s jakým úspěchem?

reagovat
Sobota 12. března 2011 ve 21:11 ® Depuči
Depuči

Na granule chytám celkem často.

reagovat
Pátek 11. března 2011 v 19:06 ® sears.13 reakce na …
sears.13

hraji> Možná číňané mají nějaké mednídky – u nás jim ale říkáme medvídci.

reagovat
Pátek 11. března 2011 v 11:17 ® Klon
Klon

Na psí granule se chytá už plno let a doopravdy od ní nečekej bůhví jaké úlovky. Jinak co se týče těch Froliců,jak psal kolega Robur,tak ty mi jeden čas úspěšně nachytali pár hezkých ryboušů…Ale pozor jsou 2 druhy Froliců. Nejsem si teď jist,ale červené se potápějí a zelené plavou…Ja tenkrát když jsem zkoušel poprvé měl zelené a šel jsem s nimi trochu zakrmit.Myšlenka to byla dobrá,ale oni ty mrchy plavali :-)

reagovat
Pátek 11. března 2011 v 9:31 ® Robur
Robur

jsem sice tupý kaprař:-D , ale mám doma kapří katalog od Chytila. Novinka se jmenuje Fischmallows

30g za 69, jsou to taková bobečky 7*7mm cca, možná to plave a narozdíl od kupovaných to má příchutě carp killer, česnek, tygří ořech atp.

reagovat
Pátek 11. března 2011 v 9:28 @ Fischer

Robur> Já zkoušel chytat i na psa, resp. on zkoušel, či bude chycen. Nedařilo se. Mám kokra a ten, když zabrodím s mušákem, nebo vláčím z vody, má nutkavou potřebu mne zachránit, plave okolo mne, leze na mne a nutí mne, abych vylezl na břeh. Není to búhvíco…

reagovat
Pátek 11. března 2011 v 8:38 ® hraji
hraji

kapříku1, je to hrůza. Ale lov na psí suchary je docela běžný, akorát že ty nevydrží moc dlouho, ryhle měknou. A želatinové bonbony, jak například mednídci, se taky používají již řadu let. Ani v jednom případě se nejedná o nějakou zázračnou nástrahu, za určitých podmínek přinese úspěch, ale tutovka to není.

reagovat
Pátek 11. března 2011 v 8:36 ® hraji reakce na …
hraji

chupacabra> číňan to nebude, s jedním si píšu a umí velmi dobře anglicky. Tohle bude nějaký moderní a wostrej lovec ryby domácí.

reagovat
Pátek 11. března 2011 v 8:34 ® hraji
hraji

Robur> marshmallow se to píše správně, ale všichni víme o co jde, že.

reagovat
Čtvrtek 10. března 2011 ve 21:09 ® chupacabra
chupacabra

no nazdar, další číňan:))

na psy jsem taky nikdy nechytal, psí granule používal kamarád na vnadění.

reagovat
Čtvrtek 10. března 2011 ve 20:16 ® jersey
jersey

Psy mám mooooc rád, jako návnadu tedy fakt ne…

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1