Chytej.cz

Konflikty u vody!? necteno

22.2.2005 | Tomucha | 22.386 zobrazení | 151 odpovědí

měli jste už u vody nějáky konflik na který nemůžete zapomenou? Inspiroval mě článek M. Rozsypala o ukradeném woblerku. Osobně pravidelně narážím na problémy s tím, že někomu lovím za zahrádkou a on si myslí že je to jeho voda-končí hádkou nebo házením jablek do vody

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 23. ledna 2006 v 11:08 ® Prutos
Prutos

Nejhorší je srážka s blbcem. U vody sem naštěstí ještě žádnýho nepotkal. A těch pár drobných neshod sem vždycky vyřešil v klídku pokecem.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2006 v 11:04 @ 

fikus (OP):je to pravda,co říkáte. Dříve jsem nosil slzák,ale to spíš kvůli toulavým psům,teď mám vyzkoušený,že když někdo začne prudit,je lepší si zalézt po pás do vody a chytat dál. Navíc jak říkám,zítra se jedu podívat do chovné stanice na štěňata něm. ovčáků a od léta se mnou bude čuba chodit k vodě,aby si zvykla a mít s sebou psa,to už je prevence sama o sobě.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2006 v 10:46 ® fikus
fikus

CeP: o UK hezky a pravdivě řečeno, jsem rád, že se jich taky někdo zastal. Jen málo z nás máme vůbec ponětí z jaké bídy k nám přišli a kolik za to musí ještě „zaplatit“.

tucnak11: Vsetínská a Rožnovská Bečva je pro mne revír No.1 a ještě se mi nestalo, že by jsem měl sebemenší problém s jakýmkoliv rybářem nebo někým jiným koho jsem potkal u vody. Většinou si skvěle pokecám.

Prichy: vyjadřovat se k „mladším kolegům“ a jejich názorům v tomto fóru ani nemá smysl. Bylo by to jako házet hrách na stěnu. Holt, ještě si musí nějaký ten pátek počkat. Nebyli jsme lepší:-)

reagovat
Pondělí 23. ledna 2006 v 9:38 ® tucnak11
tucnak11

Kto vytachne meč sam ot něcho zachyne. Panove jak ja bym měl tak žešit sytuacy tak bym za sebou nechaval mrtvoly. Ve takovym problemu musite jednat psychologicky nesmi utočnik poznat že maš v gačoch nadělano,ve strachu člověk děla velke chyby a tym většinou doplati. Pokut chce sirki choč mu s dalky pokut se začne přybliživat tak sledujte jecho každy pochyb a zastryčte si ruku za vestu tak aby to vypadalo jako si bereš zbran a čekaj. Ja měl jsem na Valašsku nejedny takovy problem a vždycki vyšel jsem vytězně pokut opravdu nezautočil tak potom litoval že se vubec narodil ale to bylo uš nutne neubližil sem mu jenom vykloubil rameno a potom mu v spatky nastavil jak se uklidnil. Nedal si vysvětlit. Jen co tam pišete kulomety devitki to je nesmysl,takovi Ramba měli by se zamysletm asi jsou s horkeho semena sploděni,nejsme ve Ameryce a mame jnne zakony. Nesmite každecho člověka ktery přyjde k vam brat za utočnika,nemužete si myslet že jak kto dava ruku do kapse tak bere si zbran co jak ma flcky nebude se škrabat jako prase tak da ruku do kapse a ty ho odbuhneš Ja mam nejratši chodit na ryby sam pokut to neni kamarat ktery se chova u vody potichu,pokut mate strach tak si kup tank a chytej s něcho abys mohl jak nejrychlej se schovat prominte za Često-Polsky gulaš

reagovat
Pondělí 23. ledna 2006 v 9:20 ® Robur
Robur

Death, souhlas, Briard je hrozný zvíře, jeden klient ho má a vždycky odcházím strašně

poslintanej /od psa/, pořád si to chce hrát.

Můj pes kolikrát doma nežere i dva dny, ale od rybářů vysomrovaná strouhanka s vodou, to je delikatese, kterou může pořád, ale jen vyžebranou.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2006 v 8:43 ® kodlk

JOBA: Nemá smysl se rozčilovat. Magor zůstane magorem. Alespoň do té doby, dokud nepozná normální způsob řešení problémů. (Nebo nezačne souložit)

reagovat
Pondělí 23. ledna 2006 v 8:29 ® joba

regulus: co může vyrůst z týpka,kterej nechodí ven,ale pobírá svoji krmnou dávku v podobě filmů,kde čím víc rozstřílenech mozků tím líp. To samí u her. já na tom teda taky vyrostl a agresivní nejsem (ale taky ještě naše generace trávila poněkud víc času venku s míčem…) ale na někom to evidentně stopy zanechalo,když chce používat ve 14 boxery do hlavy a hvězdice

reagovat
Pondělí 23. ledna 2006 v 8:01 ® joba

Cep, realita je holt realita. Kdysi v truhlárně jsem jich měl ma starost 8 a fšichni byli v pohodě a občas sem s nima byl i kalit(to sem pak těžko rozdejchával),já se bavím o těch co tu nepracujou poctivě,ale sou tady na jiné činnosti samozřejmě. Tak si to tak neber.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2006 v 7:51 ® DEATH

Gagi – Kdybych tam tejden zakrmoval woblerama na štiku a někdo mi to přišel vychytat,taky by mi to hnulo žlučí

reagovat
Pondělí 23. ledna 2006 v 1:22 ® regulus
regulus

CeP, souhlas, známej – porybnej, mi říkak, že načapal 2 UK jak chytají, samozřejmě bez papírů, tak jim slušně vysvětlil, že u nás je to tak a tak a za dva měsíce, když je kontroloval, měli oba rybářský lístky. Naprostá většina z nich je naprosto v pohodě, mají sice kapku jinou mentalitu, ale to snad každej národ na světě, jsou tu většinou proto aby uživili rodiny a buďme rádi, že nejsme v jejich kůži. To nejsou ti o kterých slyšíte ve zprávách na TV NOVA.

Prichy – naprostej souhlas, jen přesně nevím jak si to myslel stěma UK, pokud jsem to dobře pochopil tak je to podobnej problém jak na určitém brněnském revíru s OTO, na koupališti se musí platit, a nesmí se tam dělat bordel???

Joba – taky mě děsí agresivita okolí, ale podívej se v neděli dopoledne na „pohádky“ pro děti a bude ti to jasný.
K tématu Osobně se striktně držím pravidel „Život je plnej karambolů, ale nejhorší je srážka s blbcem“, „Moudřejší ustoupí“ apod. Nemám rád konflikty a násilí a taky se svojí postavou (177 cm a 73 kg) nemůžu z pozice síly dělat nějaký ramena, ale loni v prosinci mě nas. ali tři borci, co vláčeli a nejdřív podsekli cejna, pak frgála a ve finále candáta, nic neměřili a šup s tím do pytla. Zeptal jsem se jestli jim to není blbý, odpověděli, že ne a jestli mám nějakej problém. No, koupat jsem se nechtěl a tak jsem sklopil krovky a tiše zuřil. Předloni v létě na mě při vláčce jeden chatař, co má chatu těsně u vody chtěl zavolat policajty, prý mu šlapu po lodi kterou měl volně pohozenou uprostřed cestičky na břehu. Lodi jsem se ani nedotknul, mám se z debilem hádat??? Popošel jem kousek dál. Na drzé „kolegy“ rybáře, kteří se nalepí až na mě a hážou to na místo, kde já chytám už 2 hodiny mám jedinou mast, vytáhnu vláčku, nasadím obyčejnou třpitku a tahám vlasce, buď to pochopí nebo to vzdám já, v případě, že je to obrdebil. Osobně mám ve zvyku, když náhodou přijdu na místo kde je víc rybářů pohronadě, v prvé řadě slušně pozdravit a optat se kam to hážou a jestli nebudu překážet, protože oni tam byli první.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2006 v 0:05 ® CeP
CeP

joba: co se ukáček tyka tak jses zcela mimo realitu. jak casto s nima prijdes do styku? ja jsem s nimi z pozice zamestnani v kaddodennim kontaktu. durazne upozornuju ze tvrzeni ze jsou to hrdlorezove kterym je vsechnio jedno jsou jen bachorky a povidacky. nerikam ze neexistujou vyjimky, ale to plati i na nas. vetsinou jsou to v ramci jejich mentality slusny lidi. maji sice nektere meze nastavene trochu jinam nez my, ale to je vse. pokud pred vetsinou z nich reknes slovo policie tak se rozklepou jako ratlici. za prvy, jejich policie se chova daaaleko jinym zpusobem nez nase a za druhy na jejich prijmu vetsinou zavisi prijem – existence cele rodiny vcetne babicek a dedecku. mnohdy.

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 23:27 ® Gagi

Já mám zbraně tří a na ryby jsem je vzal taky třikrát a jednou i použil. Pitva prokázala že ta liška vzteklinu neměla i když se chovala malinko apaticky. Nicméně jednou na mě rybář přes řeku střílel prakem kuličky z ložiska. Prchal jsem, ale večer mi to nedalo a šel jsem za ním domů poptat se proč. Prý jsem chytal tak kde si krmí. Jen si nedokážu představit čím krmil – já vláčel. Ps: ,,Trošku" jsme se pohádali.

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 22:55 ® Prichy
Prichy

Joba: s ocaskem mas pracovat jinde

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 22:51 @ 

Příchy,neboj se,v březnu – květnu pořizuju hafíka (německej ovčák) a bude s náma jezdit na ryby.

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 22:47 ® joba

Prychy: přesně tak, nemůžeš se dát do potyčky s ukačkama,který sou tu nelegálně,a je jim jedno jestli tě střelí,utopí,nebo podříznou, nejdřív jednaj a pak myslej… P. S. už sem zkoušel tvoje vzorky ve vaně, dobrá práce ocásku:-))

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 22:41 ® Prichy
Prichy

tak a ted jsem si to nechtene odeslal

cele to je o kofliktech obecne, nemyslim, jen na ryby. Snazte se konfliktum predchazet pokud to je jen trochu mozne. Pokud jsem 15-lety kluk tak me utek muze zachranit, ale asi tezko zvladnu 100-kiloveho opilce.
Schvalne nechte sve tatinky precist toto vlakno at vam poradi, reknou svuj nazor.

(napr. u nas nebyva zas az nekdy sranda s partou ukrajinconemcu. bohuzel)

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 22:33 ® Prichy
Prichy

Mno, receno bylo hodne, moc lidi se nevyjadruje k nazorum nekterych „mladsich“ kolegu.
Jen jednu vec k sebeobranam nozem, macetou a ja nevim cim, tyto veci funguji jedine v pripade, ze utocnika „presvedcite“, ze je hodlate opravdu pouzit, ze si hodlate kvuli nim zkazit zivot a zajit do krajnosti nejvyssi. Jinak jsem videl par scen v zivote, kdy agresivita napadeneho dokazala utocnika „nazhavit do bela“. Pozor na to!!!! Vasi rodice by asi nebyli radi, kdyby u dveri zazvonil policaj se slovy „mam pro vas spatnou zpravu......“

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 22:32 ® Prizrak

Chlapi, vždycky pomůže říct: Že ti ten háček zapíchnu do prdele?! To stačí, to si hned každej rozmyslí..

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 22:16 ® joba

a drogujou )) říkala moje babička

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 21:57 ® dudu

Pif, Joba- nedivte se furt všemu, je člen „Brutal Crazy“ Doba se mění, lidi só zlí a kradó- to říkala vždycky moja babka

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 21:52 ® pif
pif

joba,jo,asi mluvíme otom samým.

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 21:47 ® joba

pif: o tom mluvím, měli by se někteří zamyslet,je-li to v jejich silách

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 21:46 ® pif
pif

joba,jo,bohužel. já být starým,protivným dědkem a nějaké človíček na mě vytáhne nůž,jak psal níže podepsaný ss,tak nejedu a nepádím pryč,ale sesednu ,ukloním se a jednu mu natáhnu. vono asi,snad jednou taky budem nasraní protivní dědci a určitě nebudem stát oto,aby nás někdo honil s nožem po louce. stáří má nárok na nervozitu.

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 21:40 ® joba

pif: kravina je slabý slovo,ale je to bohužel asi realita

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 21:35 ® pif
pif

joba,a není to prdel?a nebere se to moc vážně?nevím,nikdy sem neměl žádné zásadní konflikt u vody,a neznám nikoho,kdo by měl. ono je to možná tím,že na sebe narazí dva berani a nejsou schopní se domluvit. ale brat sebou na ryby na ochranu boxěry,nože ,psi a nevíc co ještě mě připadá ,jak totální kravina.

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 21:29 ® joba

si s toho děláte prdel,ale ona to prdel moc není…

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 20:39 ® pif
pif

já si před začátkem lovu vždy kolem sebe vykopu zákop,před něj dám nášlapný miny,sygnalizační zařízení a když jedu na cizí revír,zaplatím si sledování okolí z družice. je to drahý,ale vyplatí se to. sednu doprostřed zákopu,z pytlů s pískem vytvořím kulometný hnízdo. používám na ochranu těžký kulomet americké výroby-M2HB,je spolehlivý. nachystám si kolem sebe obranné i útočné granáty,jen tak pro jistotu. spustím sygalizátor pohybu a jdu chytat. a cítím se jakžtakž bezpečně.

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 ve 20:03 ® SS

Jednou sem byl na rybách a protože mám dlouhé udice, tak sem seděl v cestičce, která tam je od kolařů a hrál jsem si větší dýkou, a viděl jsem, jak jede takový starý děda na kole, tak jsem vstal z křesla, abych mu uvolnil cestu a stoupnul jsem si tak 1,5m od ní a ten debil starý mě do ní vletěl a ještě mě nadal, že jsem to udělal naschvál, tak sem si zvedl křeslo a poslal jsem ho do prd_le a nadal mu do kok_tů. A ještě mě z dálkytak 3m řekl, že dneska ti lidi jsou takový haj_li, a díval se na mě, tak sem ho chtěl postrašit a vzal jsem tu dýku a šel zaním a tobyste nevěřily jak rychlo ujížděl, pak jsem se zaním ještě rozběhl a ten ještě zrychlil a pak spadl z kola a raději šel pěšky a od té doby sem ho neviděl.

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 v 19:42 ® joba

To je docela síla kolik lidí je tady tak agresivních. Ty mladý paka s boxwrama a hvězdicema nebudu komentovat,ale ostatní starší ročníky s podobnýma názorama se zamyslete. Si děláte prdel ? Já chodím k vodě často, potkal jsem pár nepříjemnejch týpků,ale zatím to vždycky šlo vyřešit po dobrým,většinou převrácením situace v prdel. Není to tím že bych se bál,ale jak tu někteří inteligentnější psali,já chodím k vodě relaxovat,né se nasrat. například na agresivní staříky a domorodce mám osvědčenej recept : když např. vidím že tam,kde chci chytat stojí děda na svý zahradě,a už na mě čumí, tak ještě než stačí něco držkovat,předběhnu ho, slušně pozdravým a zeptám se jak to tady vipadá s rybama,jestli mi poradí (většina důchodců dělá důležitý a ohromný znalce) takže zapomenou že mě chtěli původně seřvat a raděj a já dělám,že mě dobře poradili a spokojenost na obou stranách...... Pravda párkrát mě pár zhulenců a vožralců taky vyprudilo,že sem se neudržel,ale vždycky sem se omezil jenom ta slovní potyčku..

reagovat
Neděle 22. ledna 2006 v 18:54 ® Pytel
Pytel

No mi se jednou stalo na štěrkovně v Hlučině že mi jedná kur*a vypustila všechny 4 kola a ukradl ventilky Protože jsem nechtěl odejít s místa kde jsem seděl!

reagovat