Vyhledávání
Konflikty u vody!?
22.2.2005 | Tomucha | 22.397 zobrazení | 151 odpovědí
měli jste už u vody nějáky konflik na který nemůžete zapomenou? Inspiroval mě článek M. Rozsypala o ukradeném woblerku. Osobně pravidelně narážím na problémy s tím, že někomu lovím za zahrádkou a on si myslí že je to jeho voda-končí hádkou nebo házením jablek do vody
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 25. února 2005 v 16:01 ® Tloust
-
Petoch,mOJIK:Špatně jste mě pochopili nemyslel jsem toho dědu co si myslel pytlačíš na rybníku, ale toho grázla co mě chtěl sejmout. Nevím co bys dělal ty kdyby se tě někdo snažil utopit?! Mám prostě strach že přijde podobný debil a začne do mě drbat pak mi dá ranu. Mě chytne rapl a vytáhnu na něho nůž. To se snad dá pochopit. Ale v životě bych nikoho fyzicky nenapadl jenom proto že si myslí že pytlačím ! ! !
reagovat - Pátek 25. února 2005 v 15:36 ® hraji
-
Jsem RS (rybářská stráž) a tak by se zdálo, že budu mít s konflikty u vody bohaté zkušenosti. Nemám, konflikt vzniká přispěním obou stran. Pokud nedám protistraně šanci vyhrotit klidné jednání do konfliktu, je to téměř vždy zvládnutelné. S dospělými je to v pohodě vždy. Nejhorší zkušenosti mám s dorostenci (15–18 let). Ti jsou chytří jak rádio a agresivní jak hladový krokodýl. Jeden už mi dokonce vyhrožoval, že mě nechá odvolat z funkce RS. Na kárné komisi se nestačil divit, když zjistil, že kromě RS jsem i předseda výboru a že se asi jen tak odvolat nenechám. I přestupky se dají řešit v klidu, včetně zadržení povolenky. Asi jsem měl velké štěstí, ale asi nepotkávám agresivní jedince.
reagovat - Pátek 25. února 2005 v 15:29 ® Dědek
-
Na podobné téma jsem psal v " kam dojdeš s podstivostí". Dost hustý, kdo má zájem, ať si přečte.
reagovat - Pátek 25. února 2005 v 8:52 ® Vaclav
-
Ja myslim, ze je to fajn. Treba driv, kdyz jsem upadl, tak po mne rybari slapali. Dnes, kdyz upadnu, tak mne aspon prekrocej…
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 v 17:52 ® Tomucha
-
denyg: boxery jsou zakeřny, ale majetek si musis chranit! Pepřák je dobrej, ale když fouká špatnej vítr tak je to k ničemu. co se týče obrany tak to není o síle ,ale o technice a rychlosti
Jinak se taky snažím domluvit nebo ustoupit každopádně mi stáčí málo a taky vyletim-s někým se prostě člověk nedomluví, tak to je. Víc než lidi mě naštve twen princip kvůli kterýmu ty konflikty vlastně vznikají.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 v 15:56 ® Zlinsky_lovec
-
Tloust:jojo,u drevky jde potkat hodne takovejch hnupu. a hlavne malejch klukum,kteri za ucelem zabavy hazi do vody klacky a plasi ryby. parkrat je napomenu a kdyz to nezabira,tak odejdu,protoze si myslim,ze je docela pod moji uroven vztekat se s nekym a kazit si tak nadhernou rybacku… Mojik:Znam te docela dlouho,ale nejsem si jistej,jestli ty by jsi byl schopen dat nekomu tecku boxerem,jo a ze ses nepochlubil,ze mas boxera. musis mi ho ukazat. Ale ani se ti nedivim,po te nasi rybacce,jak te prepadli,to byla sila,ale nevim,jestli bych na to reagoval koupi boxeru. ale je to tvoje vec. Vsichni:Proc resit zbhytecne spory hned nejakym urazenim,v horsim pripade nejakou potyckou?Vzdyt jsme lidi a umime si to normalne vyrikat nee?A jeste k tomu,nejsem privrzencem boxeru,nozu,atd. a nasili,ale kdyby se mi stalo neco jako vam,tak bych si koupil asi peprovy sprej. Boxery,atd. jsou za prvy srabarny a za druhy se jeho pouziti tresta jako neprimerene nasili a muze byt z toho vyvozen dusledek. A taky. v boji ti nesmirne pomuze,jelikoz ziskas cas na zneskodneni nebo utek pred utocnikem. A pokud na tebe nekdo vytasi pistoli,tak si nevyberes a ani se nezachranis pred kulkou. budto to koupis nebo ne. Proto se zastavam Peprovych spreju.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 v 15:40 ® mOJIK
-
Nevím proč by měl dostat nožem mezi žebra!? Ty si nějaký divný. Jenom nemá dělat chytrýho.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 v 15:30 ® Petoch
-
Tak ja ti teda pisu, co si o tom myslim. Myslim, ze ses konfliktni osobnost. Obzvlast ten deda s vnukem by zrejme podle tebe potreboval nozem mezi zebra(?) Ja se mu nedivim, kdyz to z jeho pohledu vypadalo, ze maly fakani plundrujou soukromej rybnik. Podle me byl zdvorilej, kdyz rekl, co rekl. P.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 ve 14:26 ® mOJIK
-
No jo když ty si byl klučina tak to takový ještě nebylo. Já jsem taky veliice míru milovnej,ale někdy to prostě nejde a jestli sis nepřečet ty moje 2 články tak se nediv že používám boxera. Radši si to přečti a pak uvidíš,že by sis ho určitě taky koupil ksebeobraně.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 ve 14:07 ® Tloust
-
No to si myslíš i když ty náš nejlepší vůli s každým dobře vycházet a já taky tak všichni takový názor nemají a zvlášť když jsou na šrot
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 ve 13:56 ® Dirk
-
No to snad špatně čtu . choďte ve skupinkách. praštím ho stoličkou. boxery, hvědice, nože… Když jsem někde chytal jako malej klučina, tak mě taky čas od času nějakej starší rybář poslal o kousek vedle, že je to jeho místo, ale nože na obranu??? Trochu klidu děcka !!!
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 ve 13:38 ® Tloust
-
mOJIK:jo tak to máš odvahu já mám strach ale ne že mi někdo rozbiju hubu ale že mě chytne rapl vytáhnu tesák a vrazím mu ho mezi žebra proto se snažím vycházet radši mírumilovně. A se zápisem v rejstříku se blbě hledá práce.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 ve 13:33 ® mOJIK
-
Tloust:Je to podobný jako u mě,mě je sice v srpnu teprve14let,ale na dospělího vyjedu hned jak si začne dovolovat a seru na velikost a svaly dal jsem tečku boxerem mezi oči a pak se sklidnil a ted' už je normal. Přečti si moje 2články a pak odpověz ty mně.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 ve 13:17 ® Tloust
-
Jednou sem chytal a Dřevce a kolem šel nějaký ožralý hňup pořád řval: „sku*vení rybáři“ Podíval sem se na něho a on došel ke břehu ke mě a začal: byls na olympiádě já tě naučím plavat a podobné nechtěl sem se s ním mlátit, jednak byl o hlavu vyšší(mě je 17) dospělý a o takových 20kg těší a byl totálně ožralý nedal jsem mu zámínku aby mě napadl ale on se mnou stejně začal smýkat že mě hodí do vody bylo tam tak po kolena. Nepovedlo se mu to a roztrhl mi tričko. Asi si všiml nože který se měl u pasu(předtím ho zakrývalo tričko) a taky ho trochu usměrnil jeho kámoš tak se na to vysral a šel pryč.
Kdyby to zkoušel ještě chvílu tak bych ten nůž použil. Je to klasická dýka, žádný zavírák čepel má tak 13 centimetrů. Rád bych věděl co si o tom myslíte.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 v 11:52 ® MichalB
-
koukam, ze je to pomalu na zalozeni militantniho kridla Chytejaku
reagovat)
- Čtvrtek 24. února 2005 v 11:12 ® mOJIK
-
Tomucha:K tomu s těmi zbraněmijá s sebou taky často nosím BOXERA a bohužel už jsem ho musel použít na jednoho nerváka od nás. (dostal to mezi oči). A ještě nosím čínskou hvězdici tu,ale použít ani nechci mohla by totiž i toho pokom bych ji hodil zabít. Radši jsem ji přestal nosit,ale to jsem si koupil jen kvůli tomu,že mě loni v létě přepadli CIKANI. a ukradli mi mobil 5kč na autobus a nebít nějakého cizího pána tak nemám ani rybářskou výbavu.!! Tu hvězdici jsem už radši prodal .
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 v 10:57 ® mOJIK
-
Já měl takových konfliktů(s prominutím)jak sraček(za to se opravdu moc omlouvám)ono to ani jinak nejde říct. Oni si asi ti (nic proti vám dospělím,někteří spíš většina jsou v pohodě)dospělí myslí,že když jsou starší než já,tak si můžou dělat u tý vody co chcou. Tedˇvám jich pár popíšu:1. Tak třeba když jsme s denygem chytali u nás na řece,(Jihlava9.)tak jsem zrovna tahal velkého tlouště a připajdal si tam nějakej cizí důchodce a začal do nás něco valit,ať prý mu dáme papíry že je porybný ani neměl odznak Moravského rybářského svazu Který mít musí(tady na moravě),aby jsme mu mohli dát papíry,a vypadal spíš na nějakýho bezdomovce. Tak jsem mu řekl,at´on mně naopak ukáže jeho odznak. Měli jste vidět jeho výraz ve tváři ten čuměl,nevěděl co má dělat tak si ještě zařval a odešel. Chtěl bych vědět co si o tomhle kousku článku myslíte? .2. Když jsme cytali u babičky na našem soukromém rybníku(mimochodem super rybník super si zde zachytám,úplně pokaždé),tak tam přišel nějaký chlap se svým vnukem a začal dělat chytrého. Takovím vážným hlasem říkal kluci a máte rybářský lístek?Já na to no samozřejmě,že máme(už jsem začal nervit)a co vás to vůbec má co zajímat? Začal rudnout. Prý co si dovoluji,že to řekne majiteli. Tak jsem mu řekl:„no můžete začít!“. A pán na to:co cože ty že seš majitel?!!. A já:NO už totak je,že ten rybník vlastníme. Tak radši zase odcouvali. Já to většinou řeším tak,že toho co se se mnou hádá většinou strapním co nejvíc můžu,takzvaně „UTRˇU“(utřu)jak s hadrem. A zatím je to účinný. A to dost Dobře. Napište mi co by ste řekli na tento článek. Předem děkuji mOJIK
reagovat - Středa 23. února 2005 ve 21:44 ® fikus
-
nevím, nevím, ale ještě jsem žádný konflikt u vody neřešil. Zatím jsem se s každým vždycky slušně domluvil. Asi mám štěstí na lidi kolem sebe.
reagovat - Středa 23. února 2005 ve 20:58 ® Čajda
-
Jenom jednou mi na Pařížově ukradli z auta skoro novej vláčák,ale to byla spíš moje chyba,protože jsem ho špatně zamaskoval. Protože jsem na rybách těžkej samotář,a myslím že už se nepředělám,tak doufám,že podobných situací zažiju co nejméně. Nejsem totiž žádnej ranař a všechno se snažím řešit po dobrým,ale asi to vždycky nejde.
reagovat - Středa 23. února 2005 ve 20:34 ® playboy007
-
byl sem s dědou na řece jihlavě, vláčel sem a pověsil rotačku na keř na břehu. děda mi tu třpytku šel vytáhnout a tak vkročil mezi ten keř. v tu chvíli přiběh chatař a začal nás jebat co mu tam šlapem, že si to tam opečovávají a tak. namítli sme, že nic neničíme, a že bysme bejt jím moc neřvali, poněvadž sypou bordel ze zahrady na hranu břehu. borec nás odzbrojil prohlášením, že nám do toho nic není, že si ROZŠIŘUJOU BŘEH! chápete to! mám vodohospodářskou školu tak o tom něco málo vím. za 1. je zakázaný cokoliv skladovat v blízkosti toku, za 2. přijde větší voda a maj to v hajzlu (respektive daleko po proudu) a za 3. jim tam do těch sraček ještě zahučí děcko. no chci tím jen říct, že s blbcema se dá těžko vyjednávat. buď jim musíš rozbít držky a nebo ustoupit. já volím 2. variantu, protože se neumím a nechci prát, ale sem vždycky hrozně nasranej! proto se snažím chodit tam, kde je co nejmenší šance, že na tyhle ichtyly narazím. přeju všem pevný nervy!
reagovat - Středa 23. února 2005 v 18:26 ® Ebobo
-
No..,já se teda většinou setkal s rádoby-vzteklými dědky. Ale ještě jsem si vzpomněl když jsem s kámošem šel na podzim vláčet,tak nějací chlapi dostavovali novou chatu (my jsme neznali je,oni neznali nás). No prostě začali mít divný kecy a jakýsi nadávky. VŮBEC NECHÁPU PROČ!!! . Prostě nechápu. naštěstí jsem se do žádné nesmyslné potyčky nedostal a doufám,že se ta situace kolem vod zklidní.
reagovat - Středa 23. února 2005 v 18:04 ® Tomucha
-
Hodně lidí se zmíniloo tom, že je k vodě lepčí chodit min. ve dvou-s tím souhlasím, ale když ve dvou tak aby byla větší sranda. snad ne pro účinější sebeobranu Je fakt že člověk nikdy neví na jakýho prdlouše u vody narazí. např. kámoš k vodě nosí krochnu-ale to je spíš na psy, už na něj jeden majitel psa poslal kvuli chytaní a málem tomu psovi poslal kulku to je smutný, ale je to fakt…
reagovat - Středa 23. února 2005 v 17:38 ® Ebobo
-
Njn,všechny odpovědi si dokonale dokážu představit.Často si totiž některá individua myslí,že jsou mistři světa nebo že tady na tomhle fleku mají zakrmíno nebo si ho nějakým způsobem vyhradili a brání si ho jako kdyby to byla poslední voda široko daleko. Jasně,když vidím,že tam někdo chytá pravidelně a má tam zakrmíno,tak mu tam nepolezu jako mravenec na cukr=což si myslím,že je v podstatě taky slušnost ne*rat s k někomu na jeho zakrmený místo,samozřejmě když o něm vím!Rozhodně v této době bych doporučoval chodit na ryby s kamošem,kolegou. atp.,protože nikdy nevíte na koho narazíte(může to být i velká ryba ). To mi připomíná jeden parný den v létě,když se prudce snižoval stav,tak jsem vyrazil se svou sestřenicí(ta je jenom spectator )výš proti proudu Dyje na „Farářku“,kde byla už skoro řeka,všude samý bahno,kde by se člověk mohl klidně utopit… a můj cíl byli hlavně sumci(kterých tam bylo jak s*aček). Ten den jsem nic nechytil,ale zato na mě z protější strany někde z lesa-vůbec jsem toho člověka neviděl a pořád na mě řval ať odjedu,okamžitě odjeďte. atp. No,chvíli jsem tam ještě chytal,ale za chvíli jsem radši odjel,aby nebyly poťíže.(napadlo mě,že by to mohla být RS,ale že by na mě hulákal porybnej přes celou přehradu to se mi nezdá )
reagovat - Středa 23. února 2005 ve 14:00 ® Tomucha
-
jednou jsem chytal na malé říčce lipany-a puštěl jsem je-z ničeho nic do tuně přistálo jabko a dědek mi nadal co mu tam chytám, tak jsem si ho schoval na zpáteční cestě v podvečer to krásné nalešté jabko přistálo v obýváku toho strupa co mi ho tam hodil Ten děda si myslel že když tu tůň má za barákem a hází tam pstruhům chleba tak mu asi patří nebo co…
reagovat - Středa 23. února 2005 ve 12:18 ® Klon
-
a nejvíc ho nasralo,když jsem toho kapra vzal a před ním jsem ho pustil do vody,jsem myslel že ho trefí šlak
reagovat - Středa 23. února 2005 ve 12:16 ® Klon
-
Boužel u vody je konfliktu čím dál víc a to kvuli blbostem,jako že si někdo dělá výhradní právo na kousek místa,vody apod. Jelikož jsem chodil na sport,který je brán jako jeden z nejtvdších,tak to většinou vyřeším hned na místě. Né že bych vyhledával konflikty,ale než se nechat něčím bacit,je lepší tento způsob. Nevím o co těm rybářům jde máme na tu vodu stejný právo jako oni a mě by nikdy nenapadlo někoho omezovat. Třeba se mi stalo když jsem byl na kaprech a potom jednoho vytáhl tak přiběhl s tím že ten kapr je jeho že jsem ho chytil v jeho výseči. Já od něj chytal tak 15 metru a tak 50 metrů od břehu,což on jen takových 20m,v tu chvíly jsem na něj zíral jak blb a nevěděl která bije a do dnes si nedokážu představit tu jeho VÝSEČ.
reagovat - Středa 23. února 2005 v 8:52 ® rybar11
-
Párkrát jsem se u vody málem pobil. Máme na přehradě totiž masaře, který celý rok stanuje. Zapisování úlovků má na háku, bere candáty i v hájení. Jednou jsem chytal vedle nich tak 30m. Házel jsem to tak 20m vedle nich. Oni nadávali a já jsem celkem cholerik, takže to málem dopadlo špatně....... Mám takovou židličku z trubek, tou jak někoho šasnu, tak je vyřízený.......
reagovat - Středa 23. února 2005 v 7:17 ® pif
-
jedna úsměvná:seděli sme s kamošem u nás na přehradě v jedné zátoce a na lodi přijeli němci,pořád nám jezdili deset metrů od břehu a měli z nás prdel. jelikož se německy domluvím,tak sem se snima hádal,ale bez učinku. kamoš chvilku koukal na mě,chvilku na skopčáky a když se nic nedělo,tak houpl do vody a drahé cize skopčáky na lodi převrátil!!!podotýkám,že na daném místě bylo tak metr vody. Já sem se pochcal smíchy,jak voni mokří prskali kolem sebe,loˇd převrácená a řvali „hilfe“-:)) kamoš v pohodě doplaval na břeh,sedl a se stoickým klidem povidal"asi bude lepší to přehodit,je nějaký polašený"takže i tak se dájí řešit situace nevšeddní-:)))))))))
reagovat - Úterý 22. února 2005 ve 23:55 ® DEATH
-
U vody je to poslední dobou vo hubu...... Aneb použij vše,aby si přežil ve zdravý rybolov. Já mám hezký nový Kanady a hezkej dobrej sprej na komáry (a na otravné rybáře a jinou chamrať) Lepší je fakt chodit ve skupinkách s kámošem,sám je to o věci.......... Jo a když zajímavý historky ,tak jednou přispěju. Známý chytal na Vltavě a když jednou Pražákovy připomněl,že ten kapr,co právěl bacil a dal do vaku,šel hodně daleko okolo míry,tak na něj vytáhnul plynovku,se slovy:„Do toho ti nic není!!“. mělo to efekt,známý dal pokoj…
reagovat - Úterý 22. února 2005 ve 23:34 ® ywan
-
Občas sa stane že nahadzujem práve tam kde si niekto krmil boliesmi a nejaké konflikty už boli. Jeden chlap nás chcel normálne zmlátiť, no nestihol – dostal on ( jeden známy sa nás pekne zastal a uzemnil ho ). Kamarátovi raz jeden magor, pri love v rieke odhryzol celý systém hodil si ho do vrecka to som fakt nevedel či sa mám smiať, alebo čo
reagovat