Vyhledávání
Kam na amury
8.3.2011 | parma101 | 5.387 zobrazení | 3 odpovědi
Už jsem si četl nějaký ten článek o tom jak amury chytat, ale nikdy jsem se nedočetl kam na ně zajít. Myslím kam jako na jakou řeku/přehradu/jez/rybník (jsem z prahy tak v nějaké dojezdové vzdálenosti, můžu také v jižních čechách. Taky myslím na jakých úsecích je chytat: Nad/pod jezem, Rychle/pomalu tekoucí voda, mělčina/hluboká voda. Jinak jsem se dočetl, že pokud ta voda není s mnoha amury je to spíše náhoda a to myslím tak že člověk chytá kapry a náhodou chytí amura. Je to pravda???
Za odpovědi předem děkuji.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 8. března 2011 ve 22:31 ® parma101 reakce na …
-
Pěkná rybka
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 22:15 ® Troopik reakce na …
- reagovat
- Úterý 8. března 2011 ve 22:14 ® Troopik
-
no amury jsem chytil dva, na menším rybníku a jak sám říkáš náhodně při lovu kaprů. i když párkrát jsem vyrazili vyloženě na amury nepodařilo se nám jej chytit – zkoušel jsem se splávkem, na švestku, nějaký speciální nástrahy co se prodávaj ale vše bez úspěchu. na této vodě se nemohlo krmit. takže oba záběry byly náhodný – myslím, že maďarský chleba či jak se to jmenuje a rohlíkový boiles. ber v úvahu, že moje zkušenost je z celkem malýho stojáku – a těch amurů tam prý není tak málo. záběry většinou přišly když aktivita kaprů byla nulová a spíše až v období pozdního léta – prý je to tím, že z jara co naroste nový vodní porost je částečně spotřebován a čím větší teplota, tím by měla být jejich aktivita větší. co jsem četl, tak prý nemají rádi potravu ze dna – nemají k tomu tolik uspůsobenou hubu jako kapr třeba, něco co mírně plave by mělo mít větší úspěch.
samozřejmě se najdou rybáři co mají s touto rybou mnohem větší zkušenosti, já ti předávám své strohé a budu se těšit, že ostatní mě také něčím obohatí…
reagovat