Vyhledávání
úhoř v akvárku
7.3.2011 | Arnie11 | 10.341 zobrazení | 19 odpovědí
Ahoj, pořídil jsem si doma akvárko a zatím v něm chovám několik karásků, ale chci víc. Chci si pořídit více druhů a to hlavně úhoře, tak bych se chtěl zeptat jesli má s tím někdo zkušenost a poradil by jak na to nejlépe? čím krmit a pod. předem díky za odpověd
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 4. října 2020 v 0:04 ® veruska11 reakce na …
-
Alfons> Dobrý večer. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Choval někdo z Vás úhoře v akváriu? Přítel nám ulovil a nakonec jsme mu pořídili akrárko (200l, 120cm na délku)…Můj dotaz zní: Čím jste krmili? Jak často a množství? (aby to moc nešpinilo vodu)…Byl by problém k němu pořídit ještě dalšího úhoře? Případně…Jaké jiné rybky by k němu byli přijatelné? Velice děkuji za každou rady a zkušenosti…
reagovat - Pondělí 27. července 2020 v 9:18 ® veruska11
-
A ještě další dotaz…Jak velké akvárium je pro úhoře ideální velikost?
reagovat - Pondělí 27. července 2020 v 9:16 ® veruska11 reakce na …
-
Dobrý den. Vím, že je to již poměrně dost stará diskuze. Jen bych se chtěla zeptat…Jak často a v jakém množství jste úhoře krmil? My si domů původně pořídili 2 stejně velké úhoře na „jídlo“. Pak se ale do nich naše malá zamilovala, a vlastně i celá rodina, tak jsme se rozhodli, že se z vany přestěhují do akvária…Proto se zajímám o bližší info ohledně jejich chovu. Velice děkuji za rady.
reagovat - Sobota 27. října 2018 ve 22:32 @ Jeseterus
-
Měl jsem ho, velikost při vpuštění 15cm, žil i s neonkama a neztrácely se (to až se sumcem), žral každý den mražené patentky a sem tam žížalu, teplota vody 28°C byl krásně vybarvený, přes den většinou schovaný ale na žrádlo reagoval hned a vylezl, byl to miláček rodiny.
reagovat - Čtvrtek 10. března 2011 v 9:06 ® ahugo
-
známí měli úhoře ve vaně.A byl už ochočený,tak že žral maso z ruky,i rybky.Taky když jeli na chalupu tak ho v pohodě převezli v kýblu a vzali sebou.Měli ho snad 15 let.Já to zkoušel.Tak uloven v lomu drobný tak 30cm jsem donesl a do vany s tím ,že bude ochočený tak jak ho měli známí.Ale po pár dnech šel žpět,Rodiče mě tvrdili ,že v noci dělá hrozdný randál ,jak jezdí z jedné strany vany na druhou a snaží se dostat ven.Jo a taky ho používal jako signalizátor kdy berou Byl prý vždy neklidý a divočejší.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 21:50 ® vondras
-
mel jsem hada 65cm asi 5let a urcite neni mozne s nim mit mensi rybky jinak na dne jsem mel kaminky a hodne travy ale v nadobkach je pravda ze pres den byl zahrabanej ve dne a koukala mu hlava a ocas ale jakmile jsem hodil dovnitr krmeni okamzite vyjel ven daval jsem mu od zivych rybek po mrtve kusy file,hoh,srdce,ledvin,sleziny,rousnic,hov, kousky masa atd, hovezi tolik nespini vodu jako vep, droby, zkratka vse od masa jinak chov byl nenarocny a uhor casem prestal rust do delky a nabiral pomalu na objemu asi dusledek mensiho prostoru,jinak nedoporucuji pridat uhore treba polovicni velikosti taktez na nej neustale utocil a musel jsem jej odstranit jinak vodu jsem ani neohrival stacila pokojova teplota tak hodne stesti !!!
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 19:01 ® Sander reakce na …
-
Alfons > nó, to mi malinko přijde už jako lámání přes koleno jestli mi rozumíš…
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 18:54 ® Alfons reakce na …
-
Já jsem úhoře v akvárku choval, je třeba utěsnit proti útěku, a rybky spolehlivě časem rozseká. Nejoblíbenější potrava byly patentky, ale když byla nouze tak zbaštili i šunku. Ideální je ho chovat bez písku na dně (jen pár kamenů a pod.) jinak ho opravdu nezahlédneš.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 16:51 ® osprey reakce na …
-
Arnie11> Jakékoli přenášení ryb do vody s jinou teplotou je spojeno s problémy. Jestli máš ty ryby v pytlíku, můžeš je nechat v něm, dokud se teplota nevyrovná. Jestli tam mají málo vody, strč jim tam třeba vzduchovací kámen.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 14:57 ® Arnie11 reakce na …
-
můžu se ještě zeptat jak jsi to měl nebo máš s teplotou vody? mě ji zářivky a domácí prostředí celkem oteplilo, tak se bojím co na to řeknou. Ted jsem přinesl část osádky a voda v akvárku a u nich v sáčku je sakra rozdíl
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 23:56 ® sethy reakce na …
-
Sander> takhle mi zdrh krab
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 22:20 ® reakce na …
-
Sander> já se ani nedivim hele
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 20:38 ® osprey reakce na …
-
Arnie11> Sežere skoro všechno, co je od masa (pokud to bude ráno chybět, tak to asi sežral). Rybičky lovit může. Ony se všechny ryby nechovají stejně.
reagovat - Pondělí 7. března 2011 v 18:16 ® Arnie11 reakce na …
-
málo se směju PS: taky si nedělám prdel.
reagovat - Pondělí 7. března 2011 v 18:14 ® Arnie11
-
:D aha tak to jste mě moc nepotěšili. i když jsem to tak trochu čekal. Akvárko mám dobře zabezpečené, tak to přesto zkusím…popřípadě půjde z domu
reagovatJeště bych se chtěl zeptat čím nejlépe krmit a jesli šel i po rybičkách? vím jsem otrava děkuju (:
- Pondělí 7. března 2011 v 15:17 ® Sander
-
Muj zdrhnul voknem a uschnul v okapu.
reagovat
PS: nedělám si prdel. - Pondělí 7. března 2011 ve 14:16 ® reakce na …
-
osprey> Souhlas,já ho měl taky doma a taky to byl pěknej útěkář.
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 13:42 ® Cudla
-
Podle něj točili Kájínka.V DDM ho měli asi dva roky,přez den jsem ho viděl asi dvakrát,a to se blbě zahrabal.Akvárko musí být dokonale přikrytý ideal plexi a odvrtané dirky na větrání.
reagovat - Pondělí 7. března 2011 v 1:26 ® osprey
-
Úhoře jsem měl v akvárku asi měsíc a šel z domu. Věčně někde zahrabaný, často jsem ho dva tři dny ani neviděl, občas se pokoušel zdrhnout (a stačí mu málo).
Prostě to byl potížista.
reagovat