Chytej.cz

úhoř v akvárku necteno

7.3.2011 | Arnie11 | 9.470 zobrazení | 19 odpovědí

Ahoj, pořídil jsem si doma akvárko a zatím v něm chovám několik karásků, ale chci víc. Chci si pořídit více druhů a to hlavně úhoře, tak bych se chtěl zeptat jesli má s tím někdo zkušenost a poradil by jak na to nejlépe? čím krmit a pod. předem díky za odpověd

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 4. října 2020 v 0:04 ® veruska11 reakce na …

Alfons> Dobrý večer. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Choval někdo z Vás úhoře v akváriu? Přítel nám ulovil a nakonec jsme mu pořídili akrárko (200l, 120cm na délku)…Můj dotaz zní: Čím jste krmili? Jak často a množství? (aby to moc nešpinilo vodu)…Byl by problém k němu pořídit ještě dalšího úhoře? Případně…Jaké jiné rybky by k němu byli přijatelné? Velice děkuji za každou rady a zkušenosti…

reagovat
Pondělí 27. července 2020 v 9:18 ® veruska11

A ještě další dotaz…Jak velké akvárium je pro úhoře ideální velikost?

reagovat
Pondělí 27. července 2020 v 9:16 ® veruska11 reakce na …

Dobrý den. Vím, že je to již poměrně dost stará diskuze. Jen bych se chtěla zeptat…Jak často a v jakém množství jste úhoře krmil? My si domů původně pořídili 2 stejně velké úhoře na „jídlo“. Pak se ale do nich naše malá zamilovala, a vlastně i celá rodina, tak jsme se rozhodli, že se z vany přestěhují do akvária…Proto se zajímám o bližší info ohledně jejich chovu. Velice děkuji za rady.

reagovat
Sobota 27. října 2018 ve 22:32 @ Jeseterus

Měl jsem ho, velikost při vpuštění 15cm, žil i s neonkama a neztrácely se (to až se sumcem), žral každý den mražené patentky a sem tam žížalu, teplota vody 28°C byl krásně vybarvený, přes den většinou schovaný ale na žrádlo reagoval hned a vylezl, byl to miláček rodiny.

reagovat
Čtvrtek 10. března 2011 v 9:06 ® ahugo

známí měli úhoře ve vaně.A byl už ochočený,tak že žral maso z ruky,i rybky.Taky když jeli na chalupu tak ho v pohodě převezli v kýblu a vzali sebou.Měli ho snad 15 let.Já to zkoušel.Tak uloven v lomu drobný tak 30cm jsem donesl a do vany s tím ,že bude ochočený tak jak ho měli známí.Ale po pár dnech šel žpět,Rodiče mě tvrdili ,že v noci dělá hrozdný randál ,jak jezdí z jedné strany vany na druhou a snaží se dostat ven.Jo a taky ho používal jako signalizátor kdy berou Byl prý vždy neklidý a divočejší.

reagovat
Úterý 8. března 2011 ve 21:50 ® vondras

mel jsem hada 65cm asi 5let a urcite neni mozne s nim mit mensi rybky jinak na dne jsem mel kaminky a hodne travy ale v nadobkach je pravda ze pres den byl zahrabanej ve dne a koukala mu hlava a ocas ale jakmile jsem hodil dovnitr krmeni okamzite vyjel ven daval jsem mu od zivych rybek po mrtve kusy file,hoh,srdce­,ledvin,slezi­ny,rousnic,hov, kousky masa atd, hovezi tolik nespini vodu jako vep, droby, zkratka vse od masa jinak chov byl nenarocny a uhor casem prestal rust do delky a nabiral pomalu na objemu asi dusledek mensiho prostoru,jinak nedoporucuji pridat uhore treba polovicni velikosti taktez na nej neustale utocil a musel jsem jej odstranit jinak vodu jsem ani neohrival stacila pokojova teplota tak hodne stesti !!!

reagovat
Úterý 8. března 2011 v 19:01 ® Sander reakce na …
Sander

Alfons > nó, to mi malinko přijde už jako lámání přes koleno jestli mi rozumíš…

reagovat
Úterý 8. března 2011 v 18:54 ® Alfons reakce na …

Já jsem úhoře v akvárku choval, je třeba utěsnit proti útěku, a rybky spolehlivě časem rozseká. Nejoblíbenější potrava byly patentky, ale když byla nouze tak zbaštili i šunku. Ideální je ho chovat bez písku na dně (jen pár kamenů a pod.) jinak ho opravdu nezahlédneš.

reagovat
Úterý 8. března 2011 v 16:51 ® osprey reakce na …
osprey

Arnie11> Jakékoli přenášení ryb do vody s jinou teplotou je spojeno s problémy. Jestli máš ty ryby v pytlíku, můžeš je nechat v něm, dokud se teplota nevyrovná. Jestli tam mají málo vody, strč jim tam třeba vzduchovací kámen.

reagovat
Úterý 8. března 2011 ve 14:57 ® Arnie11 reakce na …

můžu se ještě zeptat jak jsi to měl nebo máš s teplotou vody? mě ji zářivky a domácí prostředí celkem oteplilo, tak se bojím co na to řeknou. Ted jsem přinesl část osádky a voda v akvárku a u nich v sáčku je sakra rozdíl :-((

reagovat
Pondělí 7. března 2011 ve 23:56 ® sethy reakce na …
sethy

Sander> takhle mi zdrh krab :-D

reagovat
Pondělí 7. března 2011 ve 22:20 ®  reakce na …

Sander> já se ani nedivim hele:-93; :-D

reagovat
Pondělí 7. března 2011 ve 20:38 ® osprey reakce na …
osprey

Arnie11> Sežere skoro všechno, co je od masa (pokud to bude ráno chybět, tak to asi sežral). Rybičky lovit může. Ony se všechny ryby nechovají stejně.

reagovat
Pondělí 7. března 2011 v 18:16 ® Arnie11 reakce na …

málo se směju PS: taky si nedělám prdel.

reagovat
Pondělí 7. března 2011 v 18:14 ® Arnie11

:D aha tak to jste mě moc nepotěšili. i když jsem to tak trochu čekal. Akvárko mám dobře zabezpečené, tak to přesto zkusím…popřípadě půjde z domu :-D Ještě bych se chtěl zeptat čím nejlépe krmit a jesli šel i po rybičkách? vím jsem otrava děkuju (:

reagovat
Pondělí 7. března 2011 v 15:17 ® Sander
Sander

Muj zdrhnul voknem a uschnul v okapu.
PS: nedělám si prdel.

reagovat
Pondělí 7. března 2011 ve 14:16 ®  reakce na …

osprey> Souhlas,já ho měl taky doma a taky to byl pěknej útěkář.

reagovat
Pondělí 7. března 2011 ve 13:42 ® Cudla
Cudla

Podle něj točili Kájínka.V DDM ho měli asi dva roky,přez den jsem ho viděl asi dvakrát,a to se blbě zahrabal.Akvárko musí být dokonale přikrytý ideal plexi a odvrtané dirky na větrání.

reagovat
Pondělí 7. března 2011 v 1:26 ® osprey
osprey

Úhoře jsem měl v akvárku asi měsíc a šel z domu. Věčně někde zahrabaný, často jsem ho dva tři dny ani neviděl, občas se pokoušel zdrhnout (a stačí mu málo).

Prostě to byl potížista.:-))

reagovat