Vyhledávání
Pouzdro na vláčecí prut(y) i s navijákem
6.3.2011 | zuzi | 10.532 zobrazení | 59 odpovědí
Ahoj všichni:-) brouzdám po internetu a hledám vyztužené pouzdro na vláčecí pruty. Nejlíp 142– 145 cm (aby se mi tam vešla 2,7čka). Něco jsem už našla, ale napadlo mě, že byste mohli vědět o něčem osvědčeném, co třeba máte doma a jste s tím spokojení. Chci s tím pozdrem pořád jezdit na kole, tak kdybych se náhodou někde vysekala, tak čert vem mě, ale ať to přežijou mí miláčci:-)
Předem všem děkuji za tipy:-)
Zuzi
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 4. dubna 2013 v 11:31 ® jepice-zruseno reakce na …
-
No prostě si budu muset na léto někde splašit nebo ušít z hadru to samý, co mi napodzim někdo šlohnul a bych měl na něčem tu kšíru přez rameno. Přeci jenom vláčák stojí dneska do 1000 kč, takže když sebou fláknu na kole, budou mě ty odřeniny možná trápit víc.
reagovat - Čtvrtek 4. dubna 2013 v 7:23 ® hraji
-
Pevný obal na pruty s navijákem používám na odhozové pruty a na boloňky, když je potřebuji převézt v množství větším než jeden kus. Samozřejmě nemá cenu se bavit o tom, že takový futrál budu nosit například při přívlači. To pouzdro je dobré opravdu na transport prutů v relativním bezpečí. A pak nechat v autě, nebo položený na břehu u statických rybářských disciplín.
reagovat - Čtvrtek 4. dubna 2013 v 0:24 ® regulus reakce na …
-
jepice> on ten futrál jako vše má svoje výhody a samozřejmě nevýhody. Chrání pruty, ale více méně zavazí při chytání (nemyslím když si deš sednout na jeden flek). Pokud bych tedy jezdil na kole a měl bych strach abych si nedal na držku a při tom je nepolámal, tak jak píše zadavatelka fóra, tak bych rozhodně uvažoval o něčem pevným, teda trubce, nikoliv o hadrovým futrálu i když polstrovaným. Tak jak tak jsou jenom dvě rozumný možnosti.
První je lehkej hadrovej futrál sloužící jen pro přepravu, více méně nechránící, vlastně něco obdobnýho v čem se většina prutů prodává, jen s nějakým popruhem přes rameno. Když chytáš tak to v pohodě strčíš do kapsy nebo do batohu.
Druhá možnost je monstrun pevně přidělaný ke kolu vyrobený s odpadovejch nebo elektrikářskejch trubek a to buď tak, že navijáky odděláváš a potom je to jen trubka se zátkama nebo neodděláváš a potom je zadní část rozpůlená a trubka má výřez na naviják, co je před navijákem strčíš do trubky a zadní část se nějak fixuje. je ovšem otázka jak máš dlouhý pruty a jak moc to bude z kola trčet.
Tak jak tak, první varianta je universální, tedy pěšky, kolo, MHD, auto a ta druhá je více méně spjatá s tím kolem, ještě se tak dá využít v autě.
Pointa tvého příspěvku je ovšem taky zajímavá, k čemu je to vlastně dobré. Mám 4 komorový pouzdro na pruty a používám ho jednou ročně, když jedu na chytejáckej sraz. Naperu tam pruty co si chci vzít sebou, část krabiček a obvykle ještě něco. Nebejt těch srazů, tak by mi byl úplně k ničemu.
reagovat - Středa 3. dubna 2013 ve 22:32 ® jepice-zruseno reakce na …
-
regulus> No když tu zazněl dotaz na futrál i s navijákem, tek přemýšlím, k čemu to je dobré – když to chci chránit a opruzovat se s futrálem, neni problém naviják sundat a nadat to do odpadní šedivý trubky. Spíš je problém kam s ní, když chytám. Na kole popojíždím někdy kolem vody s prutem v ruce, je to relativně po rovině, takže je to taková rychlejší šoulačka, jinak kolo zamknu ke stromu. Na vláčák taky někdy používám kšandu bez futrálu (zgumičkuju a na gumičky přidělám kšíru přez rameno). S mušákem nebo křehkým pikříkem, které mám rád a proto mají trubku, je ale v tomhle směru problém.
reagovat - Středa 3. dubna 2013 v 18:03 ® regulus reakce na …
-
jepice> jednoduchý řešení, nemám futrál, respektive ho netahám k vodě. Je ale zase fakt, že jezdím autem nebo pěšky, vyjímečně MHD, tak je docela malý riziko poškození, na kole to je asi horší a taky pokud ho máš třeba přes rameno, tak se na tom kole líp jede. Samozřejmě je to o tom kam kdo jezdí na ryby, ale starat se na rybách o kolo pokud nesedíš na jednom místě je nejspíš pro zlost.
reagovat - Středa 3. dubna 2013 v 17:40 ® jepice-zruseno
-
Klucí, když přídete k vodě, vyndáte prut, tak co s tím pouzdrem děláte? Mě už někdo ukradl hadrový futrál po taťkovi, když jsem ho nechal na nosiči kola. Na muškařské trubce mám ucho, tak to za to přicvaknu zámkem ke kolu, ale stejně je to opruz pokud potřebuju popojít s kolem. Prostě mě ty futrály, který se nedaj aspoň zmuchlat do kapsy, u pohyblivýho chytání děsně štvou a neni možný je donekonečna schovávat v roští.
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 v 11:31 ® visage reakce na …
-
silurus komárno si daj do google
reagovat - Sobota 24. listopadu 2012 ve 12:46 ® fila reakce na …
-
zuzi> http://www.sportexpruty.cz/…er-safe-i-68 Včera jsem ho koupil na veletrhu a je super..1200 není málo,ale je to dlouhodobější investice,která se vyplatí.Mám žluťáska 270–40g http://www.sportexpruty.cz/…ator-rods-87 a perfektně se tam vejde i s navijákem http://www.tropicliberec.cz/…tica-cf-4000 a to nemá sklopnou kličku.
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 ve 14:02 ® lunimus reakce na …
-
zuzi> uz to tu bolo sice spomenute, ako napad, ale nebolo to dotiahnute do konca
kurenarske izolacne trubky sa predavaju v roznych priemeroch. Po strane su väcsinou bud narezane, alebo je rez minimalne naznaceny a ty ho len dokoncis. Ten rez je tam obvykle na lahke nasadenie na izolovanu trubku. Ty mozes tento rez vyuzit na pohodlne vlozenie rybarskeho pruta do „chranicky“. Tym, ze tento obal ma na reze profil pismena C, obopne ti nasadeny navijak, ktory bude trcat von. Nasledne ho staci uz len upevnit k bicyklu vid obrazok, ktory som sem uz davnejsie daval. http://www.chytej.cz/…img20881.jpg a nemas obavu o otrieskanie blanku. Jedina nechranena vec je navijak.
Ad. padanie z bicykla. Asi to bude podobne, ako pri lyzovani, kde sef lyziarskej skoly, kde chodia moje decka tvrdi: kto nepada, lyzuje pod svoje moznosti
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 ve 13:28 ® drobcek
-
Nestretli ste sa náhodou niekde s týmto tvrdeným púzdrom? Vyrába ho firma Frenetic a páči sa mi jeho cena.....
reagovat - Pátek 18. března 2011 v 0:05 ® FISHERBOY reakce na …
-
zuzi> nákupní horečku jsem měl minulej měsíc…však taky peněženka zaplakala:D Holka… s tou leností něco dělej, existujou na to určitě i prášky:D:D ikdyž je to asi nemoc nás mladých:D občas na ní taky trpím:D
reagovat - Čtvrtek 17. března 2011 v 19:42 ® zuzi reakce na …
-
díkes, vypadá to vážně dobře…možná to zkusím vyrobit. Ale je fakt, že známí mají firmu, kde by mi ty tubusy vyrobili za pár kaček…Zase ta lenost
reagovatNavíc bych musela sundávat ten naviják…:-/ Ale uvidíme…
- Čtvrtek 17. března 2011 v 19:39 ® zuzi reakce na …
-
Na celosvazovku je času dost
reagovatza cenový rozdíl mezi nimi si radši nakoupim nástrahy…Už mě zase chytá nákupní horečka…
K tomu pouzdru: je pravda, že kdyby mi ho někdo ukradl, tak budu parádně naštvaná, ale to se stejnak nestane, protože si to vyztužené poudro budu brát jen v tom případě, že ho budu mít kam před chytáním uskladnit..Třeba v chatce nebo tak, víš
Pokud pojedu někam, kde vim, že se budu plazit křovím a bude to jen výlet na den, vezmu si to nepolstrované a u vody ho smotám do báglu
Takhle to mám v plánu..
- Čtvrtek 17. března 2011 ve 13:58 ® FISHERBOY reakce na …
-
zuzi> tady je i navod, mrkni na to
reagovathttp://www.parnickyrybar.weblahko.sk/…-napady.html
- Středa 16. března 2011 ve 22:54 ® FISHERBOY reakce na …
-
čéče celosvazku jsem zavrhl z toho samého důvodu co ty… jinak já být tebou popřemyšlim eště nad tim tubusem…za litr by se dalo pořídit mnoho jinych vecí:) navíc kdybys ho chtela nekde v terenu schovat, a nekdo ho čmajznul, bude te to mrzet, takle by sis rekla jenom…no škoda trubky:)
reagovat - Středa 16. března 2011 ve 22:21 ® zuzi reakce na …
-
No mě zatím stačí ta MP povolenka. V pondělí jsem si pro ni byla na ČRS a paráda. Spíš jsem přemýšlela, že si koupím celosvazovku, ale pak jsem to zavrhla s tím, že nejdřív prochytám vody tady u mě, je jich tu celkem dost a celosvazovku bych asi nevyužila naplno
reagovat - Středa 16. března 2011 ve 22:18 ® zuzi
-
Ahojda, to je taky super nápad, asi by to byla lepší varianta, ale nějak jsem asi vážně nechutně líná něco vyrábět a radši si to koupím
reagovatNakonec asi vyhraje pouzdro od Abu Garcia Hard protector http://www.rybarske-nej.cz/…r-abu-garcia .Mají ho teď o něco levnější a vypadá spolehlivě. No uvidíme, jestě tak nějak furt nevim…
- Čtvrtek 10. března 2011 ve 12:24 ® džigit reakce na …
-
FISHERBOY> šak to je ten matroš,co je v tubuse z Havířovského shopu
reagovat - Čtvrtek 10. března 2011 ve 12:01 ® FISHERBOY
-
chlapi pokud myslime ty same trubky(pouzivaj je topenáři) tak existujou i obaly tedlech trubek …takovy neco jako molitan s něčím...... jako izolace… ten narvat do trubky – tak mate plnohodnotnej tubus..... este mozna pořešit popruh… napad dobrej…
reagovat - Čtvrtek 10. března 2011 v 11:34 ® sethy reakce na …
-
džigit> samozřejmě – do tohoto extrému ano. Na normální pády to potřeba není. Já v tom vozil trojdil na dovolenou zaházený na dně všech věcí
reagovat
Taky musíš koupit šířku trubky úměrnou šírce prutu a ne aby tam prut lítal jak na matějské pouti - Čtvrtek 10. března 2011 v 11:25 ® džigit reakce na …
-
sethy> to bych netvrdil.Musel bys ho vypolstrovat,nebo v něm prut jiným způsobem zajistit!
reagovat - Čtvrtek 10. března 2011 v 11:19 ® sethy reakce na …
-
zuzi> tak mě ještě napadlo. Kamárad si to dělá z novodurových trubek. Naviják tam sice nenarveš, zato s tím mužeš vší silou švihnout o zem a prutům se nic nestane…
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 14:33 ® FISHERBOY reakce na …
-
tak vybírej…taky se nemůžu dočkat, proto jsem si koupil i pstruhovku… za měsíc a kousek je to tu
reagovatuž aby to bylo:D
- Úterý 8. března 2011 ve 13:16 ® zuzi reakce na …
-
přesně tak
reagovattak děkuju moc za rady, teď už budu jen vybírat.. už ať je tu červen, nemůžu se dočkat
- Pondělí 7. března 2011 v 19:11 ® FISHERBOY reakce na …
-
jojo pravda…tahle lenost mě sžírá:D taky nejradši jen sepnu prut do gumiček i s navi, prijdu k vodě sundam gumičky, šoupnu díly do sebe a házim… nasazovat navijak protahovat očkama a navazovat…to je u mě na dlouho:D
reagovat - Pondělí 7. března 2011 v 15:54 ® sethy reakce na …
-
zuzi> jj, to je ono.
reagovat - Pondělí 7. března 2011 v 15:53 ® zuzi reakce na …
-
pravda pravdoucí s tím padáním
reagovatzatím mám kliku..
no ono by to bylo lepší ty navijáky sundávat, ale asi jsem tak trošku líná to furt přehazovat
nejlíp, když příjdu k vodě, vyzkouším uzel, jestli drží a pokud jo, rovnou chytám
ale je fakt, že byc tím dost ušetřila…
- Pondělí 7. března 2011 v 15:46 ® zuzi
-
sethy- jo,už vim
reagovatden před závodama jsem chytala na té špici, furt nic nic a chvíli po tom, co tam u mě byla skupinka rybářů a ptali se jestli jdou, jsem chytila kudličku a pod nohama mi to vzal velkej candát…vypadalo to jako vázka a ono ne
škoda,že se mi takhle nezadařilo i při závodech
už se těším na další, byla to zábava
- Pondělí 7. března 2011 v 15:30 ® sethy reakce na …
-
Sander> základem je nepadat
reagovat - Pondělí 7. března 2011 v 15:19 ® Sander
-
Pouzdro…základem je naučit se padat z kola.
reagovat
:o)