Chytej.cz

Jak zpřístupnit vody pro handicapované rybáře. necteno

6.3.2011 | ladamaj | 21.934 zobrazení | 56 odpovědí

Zpřístupnění svazových vod pro zdravotně tělesně postižené.Tak aby nemuseli každoročně prosit organizace o zpřístupnění a možnosti se dostat s rybářským náčiním k vodě. Případně vyčlenit místa pro takto postižené rybáže. Děkuji za pomoc celému servru chytej a všem kteří se na tomto budou podílet.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Sobota 7. ledna 2012 ve 21:07 ® sidla
sidla

v rř je vyhrazování místa zakázáno, jen náš spolek udělil vyjímku jedné staré paní,rosická se myslím jmenuje, teď mám tak 110let :-) (s nadhledem) je to sice už 10 let, ale měla cedulkou vyhrazené místo, na které, se mohlo chytat, ale v případě že dojela, tak jí to místo museli uvolnit.

myslím že by se to mělo podat písemně výboru, organizaci jako takové a ti by mohli vydat taky takovou vyjímku jak u nás.

reagovat
Sobota 7. ledna 2012 ve 20:44 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

nnnap> Nerad bych aby ses dostal na tu druhou stranu a řešil si ty bariery.Kdyby se toto stalo tobě tak jsem nebudeš psát takovou blbost jako si jsem právě napsal.Jak říká kamarád-TO JE NA PŘEZDRŽKU.

reagovat
Sobota 7. ledna 2012 ve 20:39 ® chosebaits
chosebaits

Cudla>Je spoustu míst kam se člověk dostane,jen to musí znát.Není potřeba něco budovat,ale jen zveřejnit ty top místa.Však je to podle fotek krásně vidět.

reagovat
Sobota 7. ledna 2012 v 18:17 ® Cudla reakce na …
Cudla

ladamaj> Je to v pr.eli víš ja to Alešovo snažení dopadlo házeli si to jako horkej brambor a pak to vyšumělo.Břehy jsou povodí a tak .........

reagovat
Sobota 7. ledna 2012 v 16:30 ® nnnap
nnnap

já jsem se rozhodl umožnit přístup k vodě všem zejména tím, že jim vůbec nebudu na svazové vodě zaclánět. Mé místa jsou volná. Můžete se na nich nasírat do výše svého členského příspěvku.

reagovat
Sobota 7. ledna 2012 v 15:03 ® chosebaits
chosebaits

Koukám že MO či obyčejným rybářum je uplně jedno že naši hendicepovaní rybáři maj problém.To jsme tak neschopní???? Trocha svého volného času pro pořízení fota a následného odeslání je tak MOC. http://www.rybsvaz.cz/?…

reagovat
Úterý 31. května 2011 v 19:02 ® chosebaits
chosebaits

Tak konečně mužem něco udělat.Prosím,každý známe nějakou vhodnou vodu a tak pište a foťte. http://www.rybsvaz.cz/?…

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 22:46 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

regulus>Roburova poznámka není vůbec špatná určitě by pomohla spoustě postiženým a myslím že danou věc by měla mít každá MO zapsanou v RŘ.Takto by měl každej možnost se informovat a pak zvážit co zvládne to v každém případě.Přicházím v sanatorijích se spoustou lidí a dost často se setkávam stím že nejsou vůbec v kondici neboď vše vzdávaj,já sebou vozím totalgim jistě někteří víte oč se jedná a když mě vydí tak nechápou sestrřičky mě znaj a ví že dokážu pomoct spoustě lidem no když to dokážu já tak je přesvědčím že to při trošce dobré vůli dokáží.Jinak na mojí MO jsou i mola až do vody ale musí jak říkám každý vědět co zvládne co je kde přístupné.No tahání ryb bývá složité to kolikrát řežu i sumíky ale jedině když jsou u člunu když to jinak nejde pro ostatní lezu po zadku holt rybařina je dřina když mám sebou Vášu tak je po problémech ten se potatil a hodně pomuže i ostatním aniž bych mu něco řek chlapům nahodí pomuže co potřebujou kdyby takovích bylo víc.

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 22:14 ® sus1 reakce na …

ladamaj> Jasně,ještě se občas narazí na slušného člověka,ale v dnešní době spíše převažuje opak,bohužel.Pokud tě to tam u vás funguje, jedině dobře.

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 22:11 ® regulus
regulus

Roburova poznámka s dejme tomu seznamem míst vhodným pro chytání lidí především na vozíku je sice dobrej nápad, má to ale několik ale. Zrealizovat by to nejspíš úplně v pohodě šlo prostřednictvím map google http://maps.google.cz/…in/static.py?… , v google mapách jsou poměrně přesné informace včetně fotografií a vizualizací. Má to ale jeden háček a to je posouzení, zda je daný místo opravdu vhodný pro člověka s takovýmto postižením. Ono to sice vypadá jednoduše, rovnej plac, aby se s tím vozíkem tam dalo dojet, ale to nejspíš nestačí, jak může vypadat břeh, aby dotyčný zvládnul třeba chycenou rybu vytáhnout a možná ještě další faktory, který já jako člověk bez handicapu dost možná nedokážu objektivně posoudit. Osobně třeba žádného rybařícího vozíčkáře neznám, tak se ani nemám koho zeptat. Myslím, že by bylo vhodné, kdyby Láďa trochu popsal, stěžejní parametry takového místa, vezmu příklad, jestli musí být flek úplně rovnej nebo nějaké mírné zešikmení je akceptovatelné, nevím jak je ten vozík vratký (myslím směrem dopředu když tahá rybu) a ani si to reálně nedovedu představit.

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 21:41 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

FISHERBOY>Když si přečteš vše co jsem psal tak to tu fuguje ale v 1 řadě musí dát podnět ČRS a MO proto něco dělat.Naprosto stebou souhlasím dříve sem to už také preferoval když sem byl zdravej.Jezdíval jsem na Hněvkovice přímo do Purkarce a jezdilo za mnou spousta vozíčkářů bral sem je i do člunu,vasekmaj je dnes vozí také vláčka z vody je o něčem jiném takže je oblíben u spousty takovích kamarádů hodně je v lidech on v tom vyrůstal ví co to obnáší a to mu je 15l.

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 21:30 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

sus1>čusík proč se dohadovat pokud tam bude místo vyhrazeno tak jaké dohady sme lidi a tolerovat postižené by mělo být krédem především každé MO.Jinak pokud tam nikdo není tak není problém tam chytat.Když jse byl zdráv tak jsem toto zastával vždyť už takovému člověku nic jiného zdraví moc nedovolí už takto jsem se musel vzdát spousty sportů ale stále sem v perfektní kondičce ale hodně cvičím musím nikdy sem život nevzdal a nevzdám.Když vyjedu u nás na vodu tak ví co sem zač a dokážu odebrat papíry.Loni se na mě chystal nějakej pašák a to řval přes vodu když jsem ho jen napomenul lítalo tam sklo,nepřetržité svícení na vodu no tak sem mu posvítil abylo,už se jen dohadoval kdo sním pujde no nepřišel jednak by šel na zem a přiela víjezdovka nehledě tomu že se do něj vzápětí pustilo spoustu dalších rybářů kteří tam chytali a jezdila tam profi RS jinak žádný problém ale to takto řešit dal jsem kdysi policajta do databáze i s kumpány dodnes sou tam jenom se člověk nesmí bát jinak to v dnešní době nejde to letí ven i kvér a rád lehne,ruce mám zdraví a zvednu 90kg tak čeho se bát i když budu klečet tak on nikdy sám neodejde mám psa a dalšího kopuji vše cvičeno pro mojí potřebu cvičím je sám jinak mazlíci.Poťme na ryby to je lepší zábava no né klídek,pohoda,relax co víc chtít.

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 21:08 ® FISHERBOY
FISHERBOY

Osobně si myslim, že taková věc už tu měla být dávno. určite ne přijit a vyhodit sedícího rybáře, to je akorat vznik nenávisti a nepříjemnosti.. ale kdyby bylo i blbých pár metrů vyhrazeno pro handicapované.třeba 2–3 místa za jeden km(příklad) . nebylo by to špatný. jinak si myslim, že každý slušný člověk pomůže když viidí člověka s handicapem..

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 20:28 ® sus1

Už vidim, jak se tam dohaduješ s nějakejma blbcema a budeš jim řikat,že tam chytat nemůžou – když budou mít rozbaleno.
Na soukromé vodě ještě asi ano, ale jinde??????

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 20:24 ® ART reakce na …
ART

ladamaj> V životě se najde spoustu blbců co to nikdy nepochopí. Máš uplnou pravdu, že je to v člověku a na etice.

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 20:04 ® ladamaj
ladamaj

chosebaits>Pepo někde ses tu o tom to problému zmínil a já po dlouhém váhání to realizoval injekce od tebe.Takže nikomu nic nebereš ba naopak sem rád že jsou tací jako ty klobouk dolu.Jinak jsem zveřejňoval pro takovéto lidi po konzultacích a návrhu jak to bude fugovat jsem jednal na povodí Ohře.Musel jsem navrhnout za jakých podmínek,kde vody zpřístupnit.Vše dopadlo dobře takže Zaječice,Kyjice jsou spřístupněny pro vozíčkáře a osoby postižené na pohyboví aparát takže žádný kdo je schopnej chodit to nedostane.Vše je zabezpečeno tím že dostane takto postižený klíč od závor kterou musí po vězdu zavřít a nesmí nikoho vpustit,povolení je i písemné kde je jméno,předložení průkazu ZTP,ZTP/P,SPZ a značka vozu a spousta dalšího zabezpečení proti zneužití to vše vydá Povodí Ohře v případě porušení je vjezd i klíče odebrány a postiženo jako přestupek.Jestli to na vaší MO nevíte tak to tam klidně nech dát.Takto fuguje Ovčí rybník před Boleboří za uplatu 100kč dostane rovněž povoleví od lesní správy a klíče tam budu hodně jednat obhospodařuje to MO Jirkov a dělaj si co chtěj RS a vedení organizace takže se tam pořádaj chlastačky a vše proti regulím sem zásadně proti takovému jednání přičemž tam jezdí policije na motorkách a to toleruje a mě chtěli buzerovat tak si asi dovedeš představit jaký je odpor poliš proti polišovy ale trochu jinému manželka je rovnou varovala natáhli hubu a šli.Ohledně tohoto jednání to jde do Ústí nad Labem-ředitelství no a ostatní budu projednávat v Litvínově takovíto přístup by měl mít každej slušnej rybář nejde vše přehlížet.Určitě sem pro každou slušnou dohodu vím že seš rozumnej chlap kamarádím s Cudlou a vím své.Vše OK

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 19:44 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Robur> souhlas a pokud by každý tady na netu udělal pár fotek vhodných míst ze svého okolí a vložil to sem ,tak by to mohlo několika lidem okolo nás pomoci.Určitě jsou vody,kde tento přístup není a udělat by se mohl.

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 19:29 ® Robur
Robur

1/ myslím, že handicapovaní nejsou úplně blbí, takže se poptají.

Kdo a jak jim urovná plac, je otázka na větší diskusi. Ale myslím, že by pomohlo, kdyby např. internetové mapy a odkyzy na revíry obsahovaly souřadince míst, kde by se HCP dobře chytalo. Tot nikoho nebude nic stát a dáse to zařídit hned. Podbně by se to mohlo dát do soupisu revírů.

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 18:36 ® chosebaits
chosebaits

ladamaj> Já za nic nemohu,hlavně to nebylo z mé hlavy.Četl jsem to v časáku a tak to stálo na zamyšlenou.Jako zdravého mě to nenapadne,ale nikde není psáno ,že se nemohu dostat také na tu druhou stranu a pak ........ Utčitě nechci brát někomu dobrej nápad či myšlenku,ale dostat to do podvědomí lidí a hledat řešení není k zahození.

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 16:43 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

mckvak8>vybudování takovích míst není až tak složité včetně označení.Vše jde dělat formou brygád jak na stojaté vodě tak nařece.Někde stačí dát cedule kde to je přístupné ale aby tam nemohl zdraví člověk když tam nikdo není to určitě ne.Pokud je možnost dohody tak tam mohou chytat oba sme jenom lidi u nás to tak to fuguje už min. 15let a bez problémů,každý jdem za rybařinou tak proč si dělat zle.Sem rád žes pochopil situaci která se opravdu netýká jen mne znám takovích spoustu a vasekmaj-syn pomáhal už spoustě rybářů a se spoustou jezdí naším člunem no a chlapi ho maj jako za vlastního sem na něj opravdu hrdej co vše od té doby co sem tak to dopad dělá,dnes je mu 15l. tak už z něho je chlapák je větší jak já ale pokom -).Vozejkem sveze člun nasadí motor no ještě chybí řidičák na auto a budu už mít i komfort takhle musím kočírovat sám a když to semnou začne mávat tak volám a přijedou pro nás už neryskuji.Toto forum jsem založil já ale už v předešlích diskusích to nadhazoval chosebaits-Pepo dík tobě jsem se rozhod to sem napsat.

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 16:27 ® chosebaits
chosebaits

Nad tímto problémem jsem se nedavno zamyslel.Udělat několik takových míst na revírech by neměl být problém (záleží,čí jsou to pozemky u vody a jestli stím majitel či povodí bude souhlasit).Toto místo by bylo jak v řádu,tak na břehu označeno a pokud by sem přišel člověk kterému je toto místo vyhrazeno,jiní rybáři by museli toto místo opustit.Rybáři kteří mají právo na toto místo by to měli v povolence napsané.Dle mého názoru je spustu míst,kde by to šlo udělat i bez složitých teréních uprav a je spoustu míst,kde by stačila jen cedule s předností těchto lidí..

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 15:50 ® ART reakce na …
ART

ladamaj> Teď jsem se zapřemýšlel nad tím, že máš hodně ztíženou situaci. Mělo by platit že invalidé by měli mít na místech jim přístupných právo chytat a „vyhnat“ neinvalidního člověka. Každý by to měl pochopit a místo sám uvolnit. Myslím si, že doopravdy takových lidí není. Budování bezbariérových míst by mělo být samozřejmostí, záleželo by jak by byly finančně náročné pro dané organizace udělat na revíru pět bezbariérových mís­t.

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 15:19 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

regulus>jak sem již psal ke každému znaku ZTP,ZTP/P je průkazka s platností i fotkou komu je znak přidělen,osobně to to platí bohu žel jak píšeš i lidem kteří běhaj jako zajíci ale i to se dá lehce řešit pokud je schopen chodit bez holí tak se kté vodě dostane a nebral bych žádnej ohled jako RS bych mu odebral snad vše sem na takové chování dost drsnej a bezkompromisní­.Jinak s pomocí moc nepočítej to mám zasebou,dnes díky synovy se dostanu i do lodě ale jen za předpokladu že není ve škole.Měl jsem spoustu kamarádů ale jen do doby kdy sem byl zdráv pak už sem byl na obtíž a o synu ani nemluvě ten se stal pro některé dost velkou přítěží.O těchto problémech jsem vedl spoustu diskusí-odpověď no stím nikdo nepočítá toť vše a nic se neřeší už kolik let no také proč by měl mít někdo takové vyjímky stím se stkávám u vody dost často.Jinak jsou i tací kteří mě opravdu pomohou i místo udělat aniž bych lezl po 4 takovích je opravdu málo ale také si dokážu takovích vážit.

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 14:54 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

mckvak8>osobně jsem z převážné části na invalidním vozíku a dostat se k vodě je na spoustě revírů které jsou pro takové to rybáře dostupné.Jelikož jsou dostupné tak že má kousek za zádama auto tak jsou pořád obsazeny.Osobně když sem byl zdráv tak na mé MO jsem takové místa budoval ale mohl tam jít i zdraví člověk a vše záleželo na domluvě jinak měl přednost člověk zdravotně postižený a taky je spousta revírů které jsou dostupné ale kvůli neukázněným rybářům jsou samé závory a zákazy.Osobně jsem stanovoval návrh za jakých podmínek vjezd povolit a že nejsou nijak ulehčována a mohl by tam dělat přestupky proti RŘ.V tomto případě by měl i takoví člověk smůlu osobně vozím i chemické WC nebo bohu žel plýnu.Jezdím na vody kde se smí používat lodě mám nafukovací člun váží 50kg nedovedu si představit ho přemístit k vodě když tam je závora přičemž tam je místo pro spouštění lodí ale to platí asi jen pro slušné rybáže neboď nechápu jak člen MO se tam dostane-sedí v zastupitelstvu organizace.Já platím za každé povolení min. 100kč a oni si tam jezdí a pouští se navzájem tam i zpět a zmasí vše co vyloví no dost hloupé.Jinak je spousta lukrativních míst ale jelikož sem zažil i to že držel místo kamarádům píchne vidličky a dá tam i pruty tak to je už myslím dost vůči všem ostatním.Doufám že jsem ti odpověděl dostatečně a pochopíš oč jde a sčím se takovíto lidé setkávaj bezohlednost,a­rogance při nejmenším když nedojde k napadení kterých mám za sebou spoustu a myslím že nejsem určitě sám.

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 14:44 ® regulus
regulus

ladamaj> je mi jasné, že je tato věc pro tebe stěžejní, jenže si myslím, že bys měl spíš nastínit řešení, které by lidem s handicapem pomohlo.
Pokud se nad tím zamyslím, tak to realizovatelné na spoutě míst je a spoustě ne. S největší pravděpodobností by to bylo reálné na rybnících, pokud budu vycházet z toho co mám v okolí, tak se bez nějakých zvláštních úprav dá dojet autem až k vodě, což je patrně to oč ti jde, aby ses nemusel s vybavením vláčet stovky metrů od auta na parkovišti. Z druhé strany by to asi vedlo k tomu, že by u vody vznikal ještě větší bordel, víš jak to u nás chodí, označení ZTP má v autě spousta lidí, kteří jsou zdraví jako řípa, pořídí si ho na zdravotně postiženého rodiče a vesele ho používá i v okamžiku, kdy dotyčného nevezou a pak jsou ještě další případy. V zásadě bych byl pro, aby se na místech kde to nebude vyžadovat rozsáhlé teréní úpravy upravilo přiměřené množství míst, kde by bylo možné třeba nechat i auto během rybolovu, ovšem striktně bych jejich využití omezil pouze na osoby s motorickým postižením (nemám tím na mysli jen lidi upoutané na vozík, ale i ty co sice chodí o holích, ale bylo by pro ně obtížné vybavení na místo lovu od auta přemístit). V žádném případě bych to ale netoleroval jen na základě průkazu ZTP, takto postižený rybář by mohl mít v povolence, případně členské legitimaci vyznačeno, že má povolení využívání takovýchto míst tzn. že by mohl zajet autem až k vodě na vyhrazené místo, v případě, že by byl sám řidič, tak by ho tam mohl ponechat po celou dobu lovu, v případě, že by byl dovezen, tak by auto muselo být osobou co ho dovezla odstaveno na nebližším parkovišti nebo místu pro odstavení takového auta určeném, ale to bych nechal na na konkrétních podmínkách revíru.
Pokud vezmu současnou situaci, tak si myslím, že vůbec nikdo by ani nepípl, pokud by si rybář na vozíku zajel až k vodě a domnívám se, že naprostá většina rybářů by mu ještě pomohla s vybalením vercajku, takže se naskýtá otázka, jestli je takové opatření o kterém jsem psal vůbec nutné.

K té pomoci, nejsem si jistý, jakou váhu má diskuse na rybářském serveru a jak bychom se na tom mohli podílet. Samozřejmě je možné podat návrh na členské schůzi, jenže si myslím, že by lidé s takovýmto zdravotním omezení měli nejdříve specifikovat, co by pro ně bylo dobré udělat.

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 13:11 ® ART
ART

Nevím co myslíš touhle diskuzí. Asi jsem hloupý, protože doopravdy to nechápu. Jinak znám jeden revír, který má vyhrazené 3 místa pro invalidy. Místa nejsou moc lukrativní, ale chytat se na nich dá

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1