Vyhledávání
Jak zpřístupnit vody pro handicapované rybáře.
6.3.2011 | ladamaj | 21.932 zobrazení | 56 odpovědí
Zpřístupnění svazových vod pro zdravotně tělesně postižené.Tak aby nemuseli každoročně prosit organizace o zpřístupnění a možnosti se dostat s rybářským náčiním k vodě. Případně vyčlenit místa pro takto postižené rybáže. Děkuji za pomoc celému servru chytej a všem kteří se na tomto budou podílet.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 17. ledna 2012 ve 13:15 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Protože do tebe malinko vidím, tak ti taky nenadávám. Vnesl jsi sem svým způsobem svěží vzduch. Slova Terryho Pratchetta něco jako „svěží prd v zahradě plné vonných růží“.
Ale občas bys neměl kluky tolik šponovat
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 9:39 ® Robur
-
vy to nějak řešíte, pokud se na daný flek dá cedule, že přednostně je místo vyhrazené pro handicapované, tak to sice nebude mít právní význam, ale většina to pochopí a blb zůstane blbem. Je to stejné, jyko dopravní značky, taky je vžy někdo nedodržuje.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 8:38 ® nnnap
-
než zmizím na slovač musím doplnit- já obvykle velmi přizpůsobuji obsah a formu, pravopis, diskutujícímu partneru. To bych řekl, že dost. Někteří ovšem úplně čekají na drobné jinotaje, jenž jim jsou nabídnuty a rozvinou si vlastní linku diskuze. Jsou hladoví jak psi. Vrhnou se na " kořist" a hltaj a štěkaj…
reagovat
Jsou ale i případy, kdy vyhovět nechci a jsem sám za sebe. Tu malou část svobody si vyhrazuji.
Zdravím všechny. - Úterý 17. ledna 2012 v 8:22 ® nnnap reakce na …
-
osprey> když já bych ani tak nediskutoval sám za sebe, spíše udržuji linku diskuze.
reagovatPostupně lidem nabízím, co sami chcou slyšet. Ale spíše ani nechci se bůhví jak přizpůsobovat, spíše si hledám partnera do diskuze. Tím nemyslím zrovna ty, kteří se do mých diskuzí zapojují. Já rozumím, že musí. Co nadělám. Třeba ale u ladi mě to mrzí. Že se laďa dodatečně rozčílí mi bylo zřejmé. Nebyl jsem to ovšem já, kdo ho v posledních dnech špónoval. Kdo chce, ví. že choséb… a spol.
Když už nic mi tyto diskuze nedaj, alespoň odkryjí společenské zákulisí. Je to dost tvrdá hra. Kdo s kým, na koho. Normální lov. To beru. Já si s rybami nehraji, já je také lovím. - Úterý 17. ledna 2012 ve 2:32 ® osprey
-
nnnap> Nemyslíš, že bys měl přizpsobovat styl konverzace osobám, s nimiž diskutuješ? Zůstáváš nepochopen a kazíš si tady dobrou pověst
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 ve 22:36 ® nnnap reakce na …
-
ladamaj> a laďo, mi jsme přitom na tebe tak hodní. Nevidíš? Necítíš? Kašli na to. Chytil ses do vlastní konverzační smyčky. Za to poděkuj pseudodiskuzním pseudokamarádům. Plácalům. Já tě beru. Takového, jaký jseš. Jsem ti větší kamarád, jako ti, kteří tady kvikaj a poskytují ti půdu k reakci. Já to opravdu nejsem.
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 ve 22:24 ® ladamaj reakce na …
-
nnnap>seš pako a jestli seš zdravej otom moc pochybuji tím stebou a tvíma blábolama,nesmysli končím konverzovat toto jsem neměl vůbec číst ubožáku!!!!!
reagovat - Úterý 10. ledna 2012 v 1:11 ® valcha186
-
Alov> V něčem s tebou souhlasím, žádné peníze. Myslím že jich mají dost. Jinak se mohou sdružit a nějaké rybníky si koupit a upravit je k obrazu svému. Sponzorsky. Tobě nikdo také nic zadara nedá. Celý život jsem makal a jako důchod jsem dostal směšnou částku. Berlák spadl opilý z lešení, loni kradl dřevo, že ho ani já neunesl a letos má ID 14000,–Kč.
reagovat - Pondělí 9. ledna 2012 v 1:17 ® ladamaj
-
Alov>V dosti názorech máš pravdu protože se stím setkávám čím dál tím častěji.Jinak na mé MO exstují místa označená pro hendicepované ale to neznamená že normální rybář tam nesmí vše záleží jen na tom jak se dohodnou jinak přednost má hendicap ale nikdy se neřešilo nic problémového.Takoví člověk je i rád že je někdo sním a nemusí se obávat nějakého napadení či okradení spíše pomoci.Také jsem osobně taková místa budoval a označoval neboď byla dostupná příjezdově ale to jsem byl zdráv a nikdy sem ani nepřemýšlel že mě to jednou potká.Jinak sčím se setkávam u vody je opravdu nechutné ale vše jde řešit rozumě na hlídání mám jiné společníky včetně obrany ale naco násilí jdu za relaxem né na pouliční rvačku.Jinak se hodně setkávám na různých konzultacích ohledně tohoto problému no že stím nikdo nepočítal ale ve skutečnosti je spousta hendicepovaných rybařů a nato právě MO nemyslela.
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 16:25 ® nnnap reakce na …
-
chosebaits> já nepotřebuji a nechci diskutovat. Není o čem. Pořádek v hlavách si musí udělat jiní.
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 15:46 ® chosebaits reakce na …
-
nnnap> ty to opravdu nebudeš nebo na to mám čuch.Tímto naše diskuse končí.
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 15:43 ® chosebaits reakce na …
-
Alov> Musím souhlasit a věř že jsem nad tím také uvažoval že to zveřejnění muže spoustu lídí zneužít.Poněkud normální na české poměry.Jsem celkem kliďas,ale pokud mě nějaké téma nezajímá a nebo nemám co k tomu napsat tak nepíšu nic.Pokud někdo píše hlouposti a ještě se celkem u tak duležitého tématu (né pronás,ale pro tu menšinu)směje je opravdu hnus.
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 ve 13:17 ® Alov reakce na …
-
chosebaits> Čteš dobře a pokud chceš diskutovat na slušné úrovni, tak se schlaď, protože kolem sebe chrlíš jen lávu chvilkama.
reagovat
Jinak Tvůj záměr zdá se být jednoduchý, ale uvážil si i jeho rizika? Těch „stávajících“ fleků moc nebude. Když to sečtu na vodách naši MO, tak jich možná bude 5. A co asi myslíš, že se stane, když skočím do auta, nafotím je, vylepím je na sklo na veřejný web. Stane se to, že tyhle fleky bez mrknutí oka obsadí party tejpků, kteří se svou károu musí stát nejlépe skoro až ve vodě nebo partiček, které vlítnou do zákazu vjezdu, vyhážou si cajk, autem odjedou a poté se utáboří. Vozíčkáře lačnícího po lovu bez skrupulí pošlou do prdele a hotovo. Takže si myslet, že zveřejněním těchto fleků uděláš obří službu těmto lidem je přinejmenším naivní. Ba naopak by jim to situaci podle mého zhoršilo.
Proto jsem psal, že by bylo lepší zřízení těchto míst pro vozíčkáře, kde by prostě normální rybář měl stopku. Otázkou je, jak by se řešili počty těchto míst. To už je na další diskusi.
Jak jsem psal níže. Problém to je mnohem hlubší a povrchní záplata ho nespasí… - Neděle 8. ledna 2012 ve 13:15 ® nnnap reakce na …
-
chosebaits>já se obávám, že nejenom špatně čteš, ale také se ti může stát, že si na tobě někdo diskuzně zblajzne. Já naštěstí při neděli nemám tu potřebu. Ale jsem taky trošku alergickej na všechny chudáčky, potěmkinovi vesnice, práva a co by měli dělat ti druzí. Ještě si přitom nechat nadávat. Já když něco chcu, tak si tam dolezu třeba po čtyřech!
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 ve 13:03 ® chosebaits reakce na …
-
Alov> Já asi špatně čtu,ale nikdo tady nechce něco tvořit nového,spešl pro postížené či fleky VIP.Nikde také nejsou žádné cedule a také nikde není napsáno že mají někde přednostní právo.Tak jako já když jedu na ryby někam kde to neznám tak se snažím najít info kam asi nejlépe zajed,tak nějak je myšlenej tento záměr pro tyto lidi.Stačí ono stávajcí vhodné místo nafotit a vložit .Nestojí to žádné peníze a není potřeba žádného povolení od majitele pozemku.Chce to jen aby někdo byl schopnej nafotit ono místo ve svém okolí a je to.Nic víc,nic míň.Možná pro někoho moc nebo to není jeho problém.
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 ve 12:49 ® Alov
-
Osobně si myslím, že problematika handicapovaných rybářů je mnohem hlubší a určitě vše nevyřeší jen zřízení bezbarierových fleků. Na většině revírů to technicky není ani možné. A při vší úctě k těmto lidem si myslím, že budování těchto fleků za každou cenu a za kupy peněz je doslova nesmysl.
reagovat
Naopak existují revíry, které jsou vozíčkářům přístupné i dnes resp. jejich zpřístupnění by nebylo až tak nákladné. Je už věcí každé MO, jestli toto povolí, či ne.
Já vidím naopak největší problémy v legislativě. Nejsem nějakým zásadním odpůrcem budování bezbarierových záležitostí, ale na druhou stranu si myslím, že nemůžem čekat, že vše za vozíčkáře zařídí druzí a o vše se postarají. Pokud je vozíčkářů-rybářů mnoho, není přece problém založit združení a ucházet se o dotace pro neziskové organizace a z těch následně ve spolupráci s uživatelem resp. majitelem revíru lovná místa budovat. Sice tak jednoduché to asi nebude, ale za pokus to určitě stojí.
Taky si myslím, že by handicapovaní měli dostávat od státu příspěvek na svou zájmovou činnost. Dejme tomu aspon 2 – 3000 kč ročně. Není to moc, ale pro tyhle lidi je každá koruna dobrá.Ale tohle je utopie. Stát rve horem dolem do lájošůn a různých lemplů a pak na prospěšné věci prostě není. Státní zaměstnanci dostávají příspěvky na vitamíny, ozdravné pobyty, rehabilitace atd, tak proč by něco obdobného na svou činnost nemohli dostat handicapovaní?
Je spousta možností, jak mohou handicapovaní svou těžkou životní situaci změnit. Ale musím souhlasit s nnnapem. Oni musí chtít něco změnit! Né že chce 1 z 10ti. Musí chtít všichni! Ale spousta jich jen sedí, běduje nad svým životním údělem a natahuje ruce jak děti v Africe. Ale tak to prostě dneska nefunguje. Kdo se za své nebije, nemá nic. Je mi to líto, ale je to tak… - Neděle 8. ledna 2012 ve 12:45 ® nnnap reakce na …
-
chosebaits> toto není dost akorát na popovídání? Máš argumenty? Sem s nimi.
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 ve 12:39 ® chosebaits reakce na …
-
nnnap> Co si třepa popovídat někde na meutrální půdě na toto a jiné témata????
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 ve 12:27 ® nnnap
-
já nevím chlapi, Vy snad chcete abych se zamyslel. To není moc dobrý nápad. No ale když to musí být:
reagovat
Není žádný důvod handicapovaným spoluobčanům v tomto vycházet vstříc. Chceš hrát hokej na vozíku? Hrej. Na stávajícím hřišti na házenou. Kdo chce hrát hraje. NEMÁ PROBLÉM. Problém není na straně společnosti, problém je v hlavách zdravotně postižených. - Neděle 8. ledna 2012 v 11:23 ® chosebaits reakce na …
-
hraji> Ano stačí najít jen ty přirozená vhodná místa.Také jako zdravý člověk neumím přesně posoudit co že ten onen člověk má za potřeby a kolik prostoru potřebuje při samotném lovu.
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 9:10 ® nnnap
-
copak, jsou tady psychologicky labilní? Tak pokud máte ještě občanky, a týkalo se to mne, tak do osobní pošty prosím.
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 ve 2:19 ® valcha186 reakce na …
-
Já s tebou souhlasím. Vybetonoval jsem místo až k vodě a od místa pro parkování s autem. Mám kamaráda vozíčkáře a vím co to je.
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 ve 2:08 ® ladamaj
-
Vážení toto jsem založil umyslně osobně jsem už takoví názor prosadil na spoustě MO a na své jsem budoval taková místa.Proč zdraví člověk si nedokáže představit kolik práce a překážek musí hendicepovaný překonat aby se vůbec k vodě dostal.Dnes mám ten problém sám a sčím se potýkám raději ani nemluvím.Nikdy sem nebyl pro vymezování míst jen pro postižené nevidím proč by tam nemohl chytat i zdraví člověk vždy jde jen o dohodě ale to nesmí každý koukat jenom na sebe naštěstí jsou zde i tací kterým to jedno není a nejsou lhostejní zacož jim předem děkuji.
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 0:53 ® ladamaj reakce na …
-
nnnap>svím chováním mě připadáš jak puberťák.Jenom aby ses jednou nemusel také doprošovat.Táková místa jsem již budoval ještě za komančů a představ si že fuguje vše dodnes.
reagovat - Sobota 7. ledna 2012 ve 22:18 ® nnnap reakce na …
-
chosebaits> jíš příborem?
reagovat - Sobota 7. ledna 2012 ve 21:54 ® hraji
-
Zajímal jsem se o možnosti na našem revíru. Některá místa jsou přístupná (dle mého názoru, který ovšem nemusí být úplně správný, neb jsem chodící), ale na jakékoliv úpravy na břehu pro vozíčkáře, například vybudování nějaké pevné rovné plochy a podobně, mi z Povodí předem neschválili. Tak nezbývá, než hledat přirozeně přístupná místa, kterých je u nás docela málo, protože řeka teče mezi protipovodňovými hrázemi.
reagovat - Sobota 7. ledna 2012 ve 21:16 ® chosebaits reakce na …
-
MP-E65mm> Také jsem uplně vklidu,ale jem mě mrzí že každej asi kouká jen na věci ve svuj prospěch.Aha,nejsem postíženej a tak je mi to celkem u zadku kam si ten postíženej zajede na ryby. Jo a ještě se tomu začnu smát!! Výborné.
reagovat - Sobota 7. ledna 2012 ve 21:14 ® nnnap
-
chosebaits> dle libosti každého soudruha. Neporozuměls psanému textu, mluvené ti půjde stejně těžko, zůstávají ti pouze argumenty/ pěsti/.
reagovatPosluž si.
- Sobota 7. ledna 2012 ve 21:11 ® chosebaits
-
sidla_napajedla>Tady přeci nikdo nevyhrazuje místa a nikomu neumožňuje VIP fleky. Koukni ne ty fota .Žádná cedule co někomu přikazuje! Vubec žádná cedule nikde není.
reagovat - Sobota 7. ledna 2012 ve 21:07 ® MP-E65mm
-
chosebaits> já bych to tak neprožíval .........
reagovat