Vyhledávání
Labe před pětadvaceti lety a dnes .Názory starších a mldých ryb.
4.3.2011 | 1Mara | 44.136 zobrazení | 288 odpovědí
Takže proto že jsem se dostal do křížku s mími kamarády a dohadujem se jaké to bylo tenkrát na Labi zakládám toto fórum , kde bych byl rád za všechny názory lidí ( rybářů) co pamatujou Labko v té době , kde bylo mraky ryb.No a hlavně abych nezapomněl , tak je to fórum , my co pamatujem a mladí co nemohou pamatovat a ani si představit :-).
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Úterý 8. března 2011 v 19:25 ® chosebaits reakce na …
-
foks01>Víš jak je dostat z MO?? Až budete na schuzy a budete řešit a schvalovat rozpočet,tak ho neschvalte,nebo složka na odměny je velká. Snížíte odměny a ti prospěcháři pujdou do řiti a zustanou tam pouze lidé-rybáři.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 19:25 ® 1Mara reakce na …
-
hering>
reagovat
, to né , ale než se něco zmnění , tak
budeš 
- Úterý 8. března 2011 v 19:24 ® 1Mara
-
chosebaits> No ono je taky otázka , zdali by vůbec třeba v té oné organizaci chtěl někdo to dělat , ono hospodáře a ostatní věci nemůže dělat kdejakej rybář , na to musí mít školy a hlavně čas , a to v dnešní době má málokdo
reagovat
- Úterý 8. března 2011 v 19:24 ® hering reakce na …
-
foks01> Já jěště dědkem nejsem
reagovat
- Úterý 8. března 2011 v 19:21 ® chosebaits reakce na …
-
mannice> Plkáním na netu určitě ČRS nepomužeš. K –70 také přišla od spodu a podívej. Loni unás hlasování o lovnou míru štiky na 60 cm prošlo a to tam sedělo spoustu duchodcu.Až dostaneš možnost dělat v dozorčí komisi,tak to vem a poznáš uplně všechno a bude ti šoufl.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 19:20 ® foks01 reakce na …
-
chosebaits> takže revoluce??…už by bylo na čase těm dědkům utnout tipec.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 19:12 ® reakce na …
-
chosebaits> víš o co jde?Že dnešní systém je založenej na úplně „archaickym“ systému a kupodivu pořád funguje. Ale je tam pořád ta „demokracie“,když já zvednu hlas a ostatním to bude jedno protože přepočítávaj vložený peníze za povolenku do počtu ryb a nezvednou ruku,tak to má stejnej výsledek..Můžu dělat brigády a dělat je budu protože mě to baví a aspoň mám dobrej pocit,ale čim pomůžu k chodu ČRS? Ničemu.Vidíš nějakou změnu s dobou?Nevidíš,tak mi řekni co má člověk dělat?
reagovat
- Úterý 8. března 2011 v 19:06 ® reakce na …
-
foks01> Jak říkáš je to všechno se všim a v dnešní době je těžký snad všechno..Zarybňovací plán vidět nejspíš moc neni.Já ho nevnímám,ale je možný že i slouží jako opora a pomoc pro vodní ekosystém a ty ryby co rostou z většiny sou vysazený a né přirozeně vyprodukovaný. U věci který se poslední dobou zastavuju a nechci tim útočit na hospodaření je způsob/poměr vysazování. Proč je vysazováno kvanta dravých ryb,když logicky ta voda to nemůže v dnešní době uživit?K tomu jak říkáš nejsou přirozený stanoviště a tak se např.štiky stejnak požerou mezi sebou..
Možná to zní blbě a je mi jasný,že nikdo by pro to ruku nezvednul,ale já bych byl pro aby se z velký většiny vysazovali původní druhy ryb.+ bílá ryba. V dnešní době prostě opačnej způsob zarybňování.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 19:03 ® chosebaits reakce na …
-
foks01> Rybářský řád se nebude měnit,dokud nepřijde hlas ze spodu-to je od nás.Jako člen máš právo podat podmět a případně se muže o tomto návrhu hlasovat.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 18:57 ® chosebaits
-
mannice> Chodit na schuze , zajímat se o chod organizace a hlavně dávat těm starej páprdum najevo,že už máme kapru plný zuby a chceme jiné ryby.Né žádné zvlaštní druhy,jen ty obecné,říční a puvodní. Ryby obecný (parma,plotice,štika,karas) jsou tak obecný,že je pomalu je problém chytit!!!! Ono také je dobré se podívat na rozpočet co schvalujete páprdum!! Jen si poslechni kolik mají odměny a cesťáky???? Pod cesťáky se dá skovat mnoho.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 18:54 ® foks01
-
mannice> obávám se,že my,prostí rybáři nezmůžem mnoho,to je tak velký problém který můžou vyřešit pouze ti u moci.Hering psal že se vysazuje,je to vůbec znát??…Nárůst rybářů je enormní ale rybářský řád se pomalu léta nemění.Řeky se jen stále upravují a rybám mizí jejich přirozené prostředí.U nás ted na Bělu dostalo povodí Ohře dotace od EU na vykamenování břehů a úpravy toku,takže se bude kácet,hrabat,dláždit,…a co proti tomu zmůžem?..nic.Ono takových ochránců přírody a různých hnutí je mnoho,ale jak vidíš,je to boj s větrnými mlýny.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 18:50 ® reakce na …
-
chosebaits> No poraď mi,co dělat pro to aby se to tu hýbalo opačnym/správnym směrem.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 18:44 ® chosebaits reakce na …
-
mannice>Kde začít se změnou tohoto stavu???
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 18:33 ®
-
Je zase pravda,že když bude každej jenom Fňukat a nic nedělat,tak tomu stejnak rozhodně nepomůžeme.Jenže kde začít
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 18:24 ® ladamaj reakce na …
-
hering> já to tak neberu bylo to blbě podaný a Labe na naší organizaci bylo otraveno.Byl to hrozný pohled.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 18:15 ® CeP
-
to vite.. ja jsem vyCePovanej ze cteni ruznejch smluv atd. tam taky staci slovicko a uz litaj desitky a stovky tisic. no a ta veta mi prisla podezrela hned na prvni precteni. Tt..
reagovat
- Úterý 8. března 2011 v 18:06 ® reakce na …
-
Vy ste se tu ale rozpovídali
. Já tu větu chápal stejně
jako Hering,takže sem jeden z dalších koho to zmátlo,ale dík Cepovi za
vysvětlení.devils9> Ryby sou hold v čudu,je těžký je hledat a ještě horší je chytit.Dřív to byla hold brnkačka,teď to je pravej kumšt
reagovat
.My s tim nejspíš stejnak nic neuděláme,můžem jenom doufat že pár
z těch faktorů se zlepší a bude líp.Mě to taky štve tomu věř,protože
když si pamatuju jak v každym točáku byla ryba a teď obcházíš kilometr
labe a sou místa kde o rybu ani nezavadíš tak to je smutný..Přitom před
pár rokama,by tam byla z pohledu ryb velká tlačenka a po jedný rybě by tam
byla druhej den hned další. - Úterý 8. března 2011 v 17:33 ® foks01 reakce na …
-
1Mara>to je přesně ono,tenkrát si tam prostě hodil cokoliv a rybu si ze zákona prostě musel chytit,ale když se dnes musíš snažit tak se ti to nelíbí
reagovat
,si pamatuju jak sme byli na Labi,já nějaké okouny,pak
candoše,cormorán drbance od parem a pak sumára,a ty si jen křičel na břehu
že to stále trháš o koberce
… - Úterý 8. března 2011 v 16:54 ® cercer
-
ladamaj> hering má pravdu
reagovat

- Úterý 8. března 2011 v 16:37 ® 1Mara
-
ladamaj> Sem ti to říkal
reagovat
- Úterý 8. března 2011 v 16:35 ® hering
-
ladamaj> Cep> Teď vidím,jak je jedna blbá čárka někdy důležitá
reagovat
Pochopil jsem to ve smyslu,že se Labe zarybňuje jen když
příjdou povodně,otrava a pak se něco přisype.Beru zpět můj poněkud
ostřejší nástup na „ladamaje“ Sorry 
- Úterý 8. března 2011 v 15:57 ® 1Mara reakce na …
-
cercer1> Jo letos jó , Línka se už těší
reagovat
- Úterý 8. března 2011 v 15:54 ® cercer reakce na …
-
1Mara> mělo by to letos vyjít,jedete taky?
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 15:42 ® devils9 reakce na …
-
1Mara> Tak podle mě ty ryby už umí taky chodit na chytej.cz protože v místech kde je hledáme by být měli ale nejsou a to jsou i ukazková místa a proste ani prd. a to chodím hodně na ryby s mannicem a to zkoušíme všechno možné a žádná sláva
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 15:41 ® 1Mara reakce na …
-
cercer1> Nazdar draku , jedeš na sraz Chytej až bude letos ?
reagovat
- Úterý 8. března 2011 v 15:40 ® 1Mara reakce na …
-
devils9> To neříkej mě , ale lidem co tady mluví otom , že neumíme chytat a hledat ryby
reagovat
- Úterý 8. března 2011 v 15:37 ® devils9 reakce na …
-
1Mara> To já lapal hlavně na pařenou housku,hnojáky občas medovky. A lapalo se ryb a nebyli potreba nějaký červy. Na přívlač na okouny a tlouště jen s rotačkou a to se to chytalo a dneska? když se dostanu s ulovenýma rybama do dvouciferných čísel tak to beru jako bomba chytačka
reagovat
- Úterý 8. března 2011 v 15:36 ® cercer
-
CeP> ty woe,tebe tu je fakt škoda!!!
no..ale je fakt,že mě to taky nenapadlo hluboce se nad tou větou zamyslet
a pochopil jsem to uplně stejně,co hering..ladamaj> nezlob se,ale herihg nečte špatně,to ty špatně
reagovat
píšeš,čímž tě nijak nesoudím,jen konstatuji,že
tak,jak jsi to napsal,jsi zmátl více lidí než
jen nás dva a nemůžeš se pak divit jeho reakci.
…jinak po vysvětlení již lze souhlasit
- Úterý 8. března 2011 v 15:34 ® 1Mara reakce na …
-
devils9> Cejny pamatuji od 40-do 80cm. toho když jsi táhnul , tak to bylo jako poklice , jel do boku a né a né ke břehu
reagovat
Tenkrát bylo i dosti složité sehnat červy , teda měli je jen ti co si
je sami dělali doma
a na ně brali cejni jako pitomí 
- Úterý 8. března 2011 v 15:27 ® devils9
-
1Mara> Je to rok od roku horší jaký jsme tu chytali půlkilové plotice a o ně člověk nezavadí, cejni to samé.
reagovat