Chytej.cz

Co na jesetery? necteno

22.2.2005 | Zlinsky_lovec | 3.793 zobrazení | 8 odpovědí

Byl jsem s mOJIKEM chytat(dírkovat) na jednom reviru,kde jsme si naprosto uzasne zachytali,ale ted tu nejde o dirkovani. slysel jsem od toho pana,co to ma pronajate,ze si to bude pronajimat i o prazdninach a ze tam bude nasazovat jesetery. Me to samozrejme zaujalo,jelikoz s jeseterem jsem se jeste nesetkal. Tento revir je pobliz nasi chaty,kde jsem pres cele prazdiny a je to jediny dobry revir v okoli a tak se ptam:CO A JAK NA JESETERY?Díky za vase odpovedi,denyg

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 27. února 2005 ve 12:47 ® Tomash
Tomash

Raf : To bude nejlepší… Sám uznáš, že jsem chtěli oba denygovi poradit. Oba jsme to učinili, ale ty jsi si musel rejpnout. No, jen se příště rozmysli, než písneš, čí rada ti příjde a nepřijde „dost hloupá“…

reagovat
Neděle 27. února 2005 v 0:55 ® Raf
Raf

Tomash: Máš to hold trochu jinak, ale v jednom s tebou souhlasim – je nejvyšší čas s touhle debatou přestat.

reagovat
Sobota 26. února 2005 ve 22:15 ® Tomash
Tomash

Raf : Denygovi jsem poradil naprosto normálně a jediný, kdo se tu chová, jako by snědl všechnu moudrost světa jsi ty! Moc tě prosím přestaň s touto trapnou scénkou a pro lepší pochopení si znovu a pěkně pomalu přečti mou první odpověď věnovanou denygovi, ano? Bude to tak lepší. Nevím, jak dlouho jsi na chytej. cz registrovaý, ALE POPRVÉ JSEM POSTŘEHL, ŽE NĚKDO REAGUJE NA ODPOVĚĎ DRUHÉHO STYLEM – „No ta tvá odpověď je dost hloupá“… Pak mi napíšeš, že odpovídám, jako bych snědl všechnu moudrost světa??? Prober se…

reagovat
Sobota 26. února 2005 ve 22:02 ® Raf
Raf

Tomash: Odpověděl jsi takovym způsobem, jako kdybys snědl všechnu moudrost světa a ještě úplně od věci, proto „dost hloupá“. Orlík jsem uváděl právě protože se tam jeseteři chytaj, ale větší šance jsou samozřejmě jinde. Kdyby ses nad tím zamyslel, tak bys možná zjistil, že to s toho jasně vyplívá.

reagovat
Pátek 25. února 2005 ve 23:15 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Chlapi, nehadejte se, blbe jsem to napsal a raf pochiópil a tomash ne . tak to sory,je to soukr. voda

reagovat
Pátek 25. února 2005 ve 20:16 ® Tomash
Tomash

Raf : Nevím, proč by ti má odpověď měla připadat „dost hloupá“?! Zrovna na Orlíku se již pár jeseterů ulovilo, takže jsi dal dost špatný příklad… Denyg nenapsal, kam se chystá vyrazit na jesetery. Snažil jsem se a snažím se ostatním poradit podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, takže své doušky, která odpověď ti příjde hloupá a která ne, si nech prosím pro sebe.

reagovat
Pátek 25. února 2005 v 18:35 ® Raf
Raf

Myslim, že se denyg asi nechystá cíleně chytat jesetery třeba na Orlíku nebo jiných svazových vodách, což ostatně vyplývá i z jeho otázky. Proto mi přijde odpověď, že je jeseter u nás „velmi zvláštní rybou“ dost hloupá. Například na Gruntech se jeseteři chytají celkem běžně a nevidim důvod, proč by to nemohl zopakovat na svém revíru, o kterym mluví. Podívej se do diskuse na www. grunty. cz. Tam se jeseteři nejen občas uloví, ale jezděj je tam lidi chytat i cíleně. Já jedu v neděli na Horoušany, kde jsou jeseteři taky nasazení, tak se třeba potom budu moci taky blísknout.

reagovat
Středa 23. února 2005 ve 21:34 ® Tomash
Tomash

Jeseter je v našich vodách pořád ještě velmi zvláštní rybou… V časopisech často vídám úlovky převážně na boilie na masité bázi. Jinak tě odkážu na to, co jsem našel na netu… Jeseter malý (Acipenser ruthenus)
výskyt: žije hlavně v řece Dunaji, v dolních úsecích řeky Dyje – Moravy, u nás je místy vysazován.- čistá průtočná voda.
potrava: hmyz, korýši, malé rybky.
rozmnožování: květen – červen /
.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­........
lov: celoročně hájen – je v červené knize ohrožených druhů.
.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.........
maximalní hranice růstu:
věk: až 25 let váha: 7 kg délka: 100 cm

reagovat