Chytej.cz

Přívlač v těchto dnech necteno

1.3.2011 | chupacabra | 5.674 zobrazení | 20 odpovědí

Ahoj, chtěl jsem poprosit o radu. Jelikož bydlím na okraji Prahy tak jsem měl možnost si asi třikrát vyrazit zaházet od začátku roku na Vltavu 7 a 9, kde je přívlač povolena celoročně. Pokaždé jsem ale neviděl ani šupinu. To samé to bylo už asi na dvou vycházkách v prosinci. Chytal jsem na různý gumy, sem tam jsem zkoušel i woba, snažil jsem se tahat pomalu ale nic. Vím, že ryby nejsou zrovna nejaktivnější v téhle době a procházka to byla taky pěkná ale aspoň jeden okounek nebo něco by přijít mohlo…:) Někdo nějaký tip co bych mohl zkusit?:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 8. března 2011 v 18:56 ® fishman123 reakce na …
fishman123

chupacabra> Na webu se dá sehnat spousta článků o Drop Shotu.

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 15:32 ® chupacabra reakce na …
chupacabra

fishman123> díky, vyzkouším

reagovat
Čtvrtek 3. března 2011 v 15:45 ® fishman123
fishman123

Určitě zkus Drop Shot. Já sice tet nevláčím ale kdybych byl v tvé situaci použil bych určitě Drop Shot nebo zkus smáčka.

reagovat
Čtvrtek 3. března 2011 v 0:23 ® chupacabra reakce na …
chupacabra

hoky61> díky, asi příště zkusím štěstí tam

reagovat
Čtvrtek 3. března 2011 v 0:09 ® hoky61 reakce na …

chupacabra> Přívoz je asi 400m pod Vranskou přehradou.

reagovat
Čtvrtek 3. března 2011 v 0:04 ® chupacabra reakce na …
chupacabra

jo jo, pstroužek se tam občas dá vytáhnout.

Woody> díky za vyčerpávající info, zajímavá technika, určitě něco podobnýho vyzkouším až to zase nevydržím a budu muset vyrazit:) Pro změnu zase zkusím asi sedmičku.

ten přívoz nevím kde je ale to už bude asi na osmičce nad přehradou ne?

reagovat
Středa 2. března 2011 ve 22:50 ® hoky61

Woody> Popsal jsi to naprosto přesně.Nejvíc ryb jsem tímto způsobem dostal ve Zbraslavi pod mostem.Vltava 9 je ještě obtížnější.Těch pár ryb jsem tam chyt na co nejmenší gumy.

reagovat
Středa 2. března 2011 ve 22:08 ® 

Na Vltavě 7 pořádal kdysi Jirka Horký, ze Zlaté rybky na Smíchově, zimní vláčkařské závody. Byl jsem tam jen jednou a ryb se chytlo celkem dost (na zimu a vláčku). Převládala Parma a různé obměny na bílou rybu. Z dravců Štika 2ks na 20 lidí. Většinou se používala taková plavačkovo-položeno-vláčecí technika. Na konec kmene nezatížený twistr (bílý nebo červený vedl)po cca 50 cm na přívěsu olůvko (cca 10gr lepší je kulatý). Celý se to hodilo do proudu a na kmeni se nechal vytvořit „pytel“. Po zaklapnutí překlapěče pytel táhl olůvko po dně a twistr povlával za ním. Záběr se projevoval razatněším a opakovaným drcnutím do špičky. Celkem to funkovalo, ale je tam velká ztrátovost nástrah. Závody se pořádaly od soutuku s Berounkou po most Závodu míru na Zbraslavy. Slušnej kousek řeky je ještě mezi Vranskou přehradou a přívozem ve Vraném.

reagovat
Středa 2. března 2011 ve 21:49 ® hoky61 reakce na …

chupacabra> V minulosti jsem tam byl nejméně dvacekrát.Za tu dobu pouze pár okounků,štíhle a kilovej duhák!Ale nejsem žádnej mistr světa.

reagovat
Středa 2. března 2011 v 16:22 ® Bigpista
Bigpista

To mi vyhovuje, aspoň nemusim přemejšlet, jestli se mi to vejde do mrazáku :-D

reagovat
Středa 2. března 2011 v 16:11 ® chupacabra reakce na …
chupacabra

Zajdi, je to pekna ale taky slozita voda. Ja ji taky teprve zacinam objevovat a zatim bez uspechu:)

reagovat
Středa 2. března 2011 v 15:59 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Vltavu 9 neznám. Ale asi se tam někdy zajdu kouknout :-)

reagovat
Středa 2. března 2011 v 15:50 ® chupacabra reakce na …
chupacabra

Přesně tak, jsou lidi, který v týhle době nemají kam hodit twistera aniž by porušili rybářský řád takže na tom ještě asi tak špatně nejsme:)

A co Vltava 9, chodíš tam taky? Já jsem tam byl asi před týdnem a ani ťuk. Šel jsem jako od přehrady nahoru.

reagovat
Středa 2. března 2011 v 15:26 ® Bigpista
Bigpista

Další problém tam je, že je tam silný proud a vzhledem k tvaru koryta tam skoro nejsou tišiny, kde by se něco udrželo. Ale co nám zbývá, že? Taky tam chodím :-) Třeba se tam někdy potkáme :-)

reagovat
Středa 2. března 2011 v 15:25 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Další problém tam je, že je tam silný proud a vzhledem k tvaru koryta tam skoro nejsou tišiny, kde by se něco udrželo. Ale co nám zbývá, že? Taky tam chodím :-) Třeba se tam někdy potkáme :-)

reagovat
Středa 2. března 2011 v 15:02 ® chupacabra reakce na …
chupacabra

Jasný no, smáčka bych mohl zkusit, něco jsem už o tom četl/viděl. Ptal jsem se hlavně proto, že jsem viděl nedávno prodávat přímo gumy na drop shot.

Bigpista> Prochytaný to tam asi je ale pořád si myslím že tam ty ryby jsou. V zimě by snad moc vadit nemuselo že tam vytejká studená voda ze zdola ale s tím kyslíkem to asi bude horší no.

reagovat
Středa 2. března 2011 v 11:37 ® Bigpista
Bigpista

Jak píše Osprey, Vltava 7 je hodně těžká voda. Voda je tam poměrně chudá na kyslík (ú.n. Vrané nad Vltavou vypouští neokysličenou vodu z hloubky) a chladná. To zrovna aktivitu dravců nezvyšuje. Navíc je to tam extrémě prochytané, protože si tam většina vláčkařů chodí léčit absťák před zahájením.

reagovat
Středa 2. března 2011 v 0:14 ® osprey reakce na …
osprey

chupacabra> Dobrý je smáček. Jsou tu o tom články – tak někdy v listopadu.

Můžeš zkusit i nějaké věci z peří marabu (nehledej v tom vědu – svazeček navážeš na jigovou hlavičku nebo na strímrový háček).

A jdi spíš do malých věcí, tak 4 – 5 cm.

reagovat
Úterý 1. března 2011 ve 23:57 ® chupacabra reakce na …
chupacabra

No jo, není to sranda přemluvit nějakou rybku aby ti vlezla na háček v téhle době.

Tu techniku znám ale nikdy jsem ji nezkoušel. Půjde to s nějakým twistrem nebo třeba banjem od relaxu nebo bych na to měl mít nějaký spešl gumy?

Naposledy jsem chtěl zkusit jenom olůvko na vlasec místo jigový hlavičky kdyby náhodou ale neměl jsem s sebou bročky takže z toho stejně sešlo.

Neboj od dalších pokusů mě určitě nezradíš, když už nic, tak procházka podél štěchovický přehrady to byla krásná:)

reagovat
Úterý 1. března 2011 ve 23:34 ® osprey
osprey

Jsou to velké těžké vody, kde není snadné uspět ani v létě. Dnes ryby nechtěly ani nástrahu na feederu na rozkrmeném fleku (a jsou tam, letos jsem tam byl poprvé bez ryby).

Zkus něco jako Drop Shot – hodíš nástrahu se zátěží na konci vlasce někam, kde tušíš rybu a jen pomaličku s tím pracuješ.

Ale najít na takhle velkých vodách, kde jsou vyskládané ryby v zimě, to je dost náročné. Já bych to asi vzdal – čímž tě samozřejmě nezrazuju od dalších pokusů.

reagovat