Vyhledávání
Koupání reelu
1.3.2011 | Sander | 2.132 zobrazení | 11 odpovědí
Muškaři, občas vidím na fotkách že to děláte také – to že často
máčíte naviják kompletně pod vodou, ať kvůli lepší manipulaci s rybou,
fotce nebo jinému blíže nespecikovatelnému důvodu.
Jak moc to navijákům škodí?
Jak moc to škodí šňůře a backingu, který asi musí schnout uvnitř
opravdu dlouho?
Děkuji za postřehy.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 2. března 2011 v 10:29 ® kerob
-
nemacim ani smekace a ani muskarsky. Dobre jim to rozhodne nedela a ja je mam rad…
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 23:17 ® sethy reakce na …
-
Sander> Máčím i smekáče, ikdyž ne dobrovolně.
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 23:03 ® Sander reakce na …
-
Libor > samozřejmě je jednodušší než smekáč, ale i on má slabá místa, jako je brzda, hřídel, ložisko…
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 22:46 ® Libor reakce na …
-
Sander> no jo, ale jaký to má střeva? skoro žádný, takovej smekáč, to už je jiná.
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 22:44 ® Sander reakce na …
-
Libor > u toho plasťáku mi to bylo jedno, tam už se nemělo co zničit.
To dobrý postřeh s tím že je to celý mokrý od lajny. Ale přecejen do střev se to od ní nedostane.
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 22:14 ® sethy
-
Já ho máčím podle mého velkého vzoru jirisa
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 22:12 ® regulus
-
Sander, naviják nekoupu, teda dobrovolně, pokud mi vypadne prut z ruky, tak se pochopitelně vykoupe. Osobně si myslím, že to navijáku dobře nedělá, ale nebude to žádná krizovka, obvykle bývá vše nerezavějící, možná není od věci to sem tam namáznout když ho teda koupeš. Backingu a lajně to myslím nedělá nic, pokud ovšem prut neskladuješ ve vlhkým sklepě a nezplesniví ti to. S délkou schnutí to nebode tak hrozný, voda má kama odtýct nebo se odpařit.
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 21:51 ® hecht
-
Sander> já ho moc nemáčím, za prvé mám to kolečko rád, za druhé hliníkáče neplavou a tak ho šetrně položím do trávy či kamení. Ale znám jednoho, co ho umí vodit proudem jako pejska na šňůře
reagovatNa druhou stranu mě naučil vše co s mouchou dovedu či spíš nedovedu a proto se nepatří mu tady dělat výstavu šmajlíků.
- Úterý 1. března 2011 ve 21:43 ® Libor reakce na …
-
skwor> sander> to jsem chtěl napsat taky, že vlastně je to mokré už dost vše od samotné šňůry při lovu. Mělo by to na to být dělané.
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 21:41 ® skwor
-
Někde jsem četl pravý opak, tj. že mokrá šňůra z navijáku líp lítá a že se to dělá proto. Možná to je blbost, nevím. S mými muškařskými znalostmi na to nejsem ten pravý
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 21:28 ® Libor
-
Sander> viděl jsem na tvých fotkách že ho máčíš, tak jsem ho máčel taky
reagovat. Asi bude dobrý nechat ho pak vyschnout a nezapomenout v batohu či igelitce. Namazal jsem ho ekologicky nezávadnou vazelinou.