Vyhledávání
Robinson cortez - očka
28.2.2011 | FISHERBOY | 25.330 zobrazení | 47 odpovědí
Rád bych se zeptal především majitelů tohoto prutu. Po koupi proutku 240 cm 1,5–12g jsem prohlížel očka. Poslední očko před vlepenou špičkou (tzn 4 od špičky) je ale v jiné úrovni– na kratších ,,pacičkách" než očka na vlepené špičce.rozdíl odhaduji tak na 1,5mm. Máte to tak i vy na svych cortezech?? popř. má to vliv na vedení vlasce,nadhozy apod? díky za odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 1. března 2011 ve 22:01 ® gomz reakce na …
-
FISHERBOY> Pokud by stal za prd tak si ho nekoupis, ne?
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 21:49 ® Padis reakce na …
-
FISHERBOY> dobrej určitě bude
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 21:44 ® FISHERBOY
-
dobre, uvidime u vody, ale snad ne..... snad bude dobrej.
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 21:36 ® Padis reakce na …
-
FISHERBOY> osobně bych to neřešil.Vliv na funkci prutu to rozhodně mít nebude.
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 21:19 ® FISHERBOY
-
tak ja nevim no…někdo to ma v cajku, někdo to ma taky jako ja, na mrku na to je docela dlouha diskuze…tezko rict zda je to zamer či se činani prelepili…
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 21:05 ® Padis
-
Fisherboy-No teď jsem koukal na ten co mám doma a zdá se mě relativně v pořádku.
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 14:45 ® samotm
-
Tak to u Cortezů prostě je. Mám to tak taky. Debatovali jsme o tom, myslím, na mrku. Kdyžtak se tam koukni.
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 14:37 ® chosebaits reakce na …
-
FISHERBOY>Tak jsem na to jukl a mám to také tak.Vubec ničemu to nevadí a ten proutek je opravdu dobrej.Neboj se nic a užívej si každého doteku ryby.
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 13:52 ® kerob
-
Neboj se ty ocka opatrne ohnout (rukou) nebo to vubec neres, tohle nemas sanci pri chytani poznat. Ohnout to jde a ani jim to neublizi (ale s citem). Jinak tohle je bolest velky casti Robinsonu… schvalne sem dam vecer fotku myho Diaflexe, tam je na ockach uplnej schod a premejslim, ze si to jedno ocko nahradim jinym vhodnejsich parametru (ohnuti mi nepomuze).
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 12:49 ® osprey reakce na …
-
FISHERBOY> Osobně si myslím, že až budeš chytat, ani ti to nepřijde.
Ale na některých prutech, kde jsem měl nějaké to křivější očko, jsem si ho narovnal a leckdy se s tím rámem dá pracovat. Ovšem je to skutečně spojeno s jistou dávkou osobní odvahy
reagovat - Úterý 1. března 2011 ve 12:38 ® Padis reakce na …
-
FISHERBOY> kouknu na něj doma.A uvidím jak to tam mám.Jinak já s tím prutem problém nemám.
reagovat - Úterý 1. března 2011 v 11:30 ® FISHERBOY reakce na …
-
hele rozhodně ohýbat nic nebudu. Při mé nešikovnosti bych to rozlamal...... necham to být, jeste jsem s tim prutem nechytal, uvidime jaký to bude… a kdyby to vadilo, zkusim reklamejšn ale snad to vadit nebude…
reagovat - Úterý 1. března 2011 v 0:25 ® osprey reakce na …
-
FISHERBOY> Nepřipadá mi to jako výrazný problém, myslím, že to při lovu ani nezaregistruješ. Osobně bych to nechal být a nelámal si s tím hlavu.
Dalo by se to možná řešit přihnutím těch horních oček k blanku (chvějivka má lnou špici, té bys ublížit neměl). Půjde to ale jen pokud mají ta očka rámy z popuštěné oceli. Jestli je to zakalené, mohl bys teoreticky některé ulomit.
reagovat - Pondělí 28. února 2011 ve 23:40 ® FISHERBOY
-
přidávám foto…
reagovat - Pondělí 28. února 2011 ve 23:20 ® osprey reakce na …
-
FISHERBOY> Je to divné, úplně ideální to není, ale zas tak strašné by to být nemuselo. Trošku to bude mát vliv na plynulost ohybu prutu při zatížení (špice se bude muset ohnout víc než začne zabírat i další část prutu).
Pokud bys stál o hlubší teoretickou diskuzi, zkus vložit fotku. Takhle je to jen ve velmi teoretické rovině.
reagovat - Pondělí 28. února 2011 ve 23:15 ® FISHERBOY reakce na …
-
ano přesně tak, 4té očko od konce je u blanku blíž než další tři po něm následující
reagovat - Pondělí 28. února 2011 ve 23:11 ® osprey
-
Myslíš to tak, že očka na špici jsou dál od blanku než očko, které je před nimi?
reagovat