Vyhledávání
Švédská jezera a chytání štik
26.2.2011 | LeoC | 43.180 zobrazení | 106 odpovědí
Plánujeme na září týdenní chytačku ve Švédsku a nejsme zcela rozhodnuti o lokalitě. Přivítáme jakékoliv zkušenosti, rady a tipy, do kterého místa, jakou cestou a s jakýma vybavením vyrazit.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 7. března 2011 ve 13:36 @ Danny reakce na …
-
Súkromne s autom Ford Tranzit v 8 lidech. Jeden rok cez Nemecko zo Sasnitzu do Treleborgu trajektom a ďalších 1300 km na sever. Druhý rok cez Polsko z Gdaňska do Nynashamnu trajektom a ďalej 600 km na sever. V oboch prípadoch dva dni cesty ale cez Polsko sa jede podstatne dlhší čas na trajekte, to je výhoda viac pohodlia a oddychu.
reagovat - Čtvrtek 3. března 2011 ve 20:59 ® LeoC
-
osprey> jestli by jsi to mohl změnit na: „Švédská jezera a chytání štik“
reagovat - Čtvrtek 3. března 2011 ve 20:33 ® osprey reakce na …
-
LeoC> Pokud chceš, mohu ti zeditovat název fóra – pokud si vymyslíš nový název, napiš ho sem a já to vyměním.
Kdyby se tak nestalo, pošli mi ho do osobky.
reagovat - Čtvrtek 3. března 2011 v 15:39 ® LeoC reakce na …
-
Danny> předpokládám dobře, že tam lítáte letadlem nebo se mýlím? A druhý dotaz, je to přes cestovku nebo jste si to vybrali přes net?
reagovat - Čtvrtek 3. března 2011 ve 14:43 @ Danny reakce na …
-
Po dva roky som bol na jazerách v blízkosti mestečka Hamerdal je to asi 60 km od Ostersundu.Termín červenec a srpen. Niekoľko skúseností môžem poskytnúť.
- Miestne šťuky netreba v žiadnom prípade podceňovať a vybaviť sa na ne min. 22-kou pletenou šnúrou. Já som začal so silónom 22-kou a ten mi prvá šťuka pri výskoku z vody odpálila.
- šťuky sú mimoriedne bojovné pri zdolávaní s dobrou výbavou je to zážitok.
- Ako najúčinnejšia nástraha sa javili rotačné blyskýče a červeným a modrým sfarbením lopatky/perleťové/
- Šťuky sa prevážne zdržujú v blízkosti rákosových porastov, to znamená pri love z loďky treba nahadzovať smerom k brehu
- Navíjanie môže byť relativne pomalšie, pri rýchlom navíjaní na nástrahu vo väčšine prípadov zaberie ostriež./mne sa jeden kapitálny podaril/
- Čtvrtek 3. března 2011 v 7:24 ® LeoC
-
v březnové čísle Rybářství je první článek o rybaření ve Švédsku. Sice dle mého názoru ne nějak famózní, ale alespoň něco.
reagovat - Pondělí 28. února 2011 ve 21:36 ® LeoC reakce na …
-
rEb> neurazí, ba naopak, bylo chybou tam dávat název jen jednoho jezera. Čím víc bude informací, tím lépe.
reagovat - Pondělí 28. února 2011 ve 13:45 ® rEb
-
Doufám, že se autor této diskuze neurazí, když se tu zeptám, jestli někdo nemá zkušenost s chytáním štik v okolí města Östersund…
reagovat - Pondělí 28. února 2011 v 9:57 ® LeoC reakce na …
-
šikula> není problém, teď je to ve stádiu úvah a zjišťování podrobností k lokalitě. Třeba včera jsem se dočetl, že skupinka která je od nás kousek za humny si to loni celkem pochvalovala. Ono to jezero je dost velké a hlavně členité, takže podmínky lovu asi budou dost rozdílné. Vy jste byli kde, jestli to není tajné.
reagovat - Neděle 27. února 2011 ve 20:34 ® šikula reakce na …
-
LeoC> No kddyby vam nekdo chybel do poctu,tak bych o dvou osobach vedel co by si dali asi rict
reagovat. Dokonce bych mel cloveka,co by byl schopen domluvit ubytovani,trajekt atd.Ale to jen tak,kdyby nahodou.
- Neděle 27. února 2011 v 15:40 ® LeoC reakce na …
-
šikula> tož tos mě chlape moc nepotěšil. Už jsem vybral i lokalitu, resp. domeček, který jsem chtěl zabukovat.....
Ale to je ten důvod, proč jsem toto forum zakládal. O rybaření v Norsku se toho píše v každem časopise, Švédsko je v porovnání s ním chudou poplelkou a informácí je poskrovnu.
reagovat - Neděle 27. února 2011 v 10:44 ® šikula reakce na …
-
LeoC> Asnen vrele nedoporucuji!!! Byl jsem tam 3× a ubytek ryb byl ocividny.Vyvrcholilo to tim,ze Polaci chytali do cca 50-ti metrovych siti a brali uplne vsechno.Toto byla zkusenost z posledniho tydenniho pobytu v rijnu,kdy se uzavirali kempy a „koncila“ sezona. Vanern ja osobne bych si rozmyslel-to uz je strasne velka plocha. Uz na Asnenu,kdyz spadla mlha,tak to bylo husty, ze bez GPS nebyla sance najit srub, a to nemluvim o tom,kdyz se rozfoukalo (zlata Harta) Doporucoval bych lokalitu cca 300 km nad Asnenem,je tam toho plno. Na mape to nevypada,ale jedna se o dost velke vodni plochy. Co se tyka nastrah, tak klasika: cim vetsi tim lepsi,chytano prevazne trollingem nade dnem. Asnen ma skoro vsude hloubku 2–3 metry a chyta se na nalezenych zlomech a propadlinach,kterych tam moc neni.
reagovat - Neděle 27. února 2011 v 1:49 ® LeoC reakce na …
-
osprey> právě brouzdám přímo na asnen.com a je fakt, že pokud trošku zvládáš angličtinu a nebojíš se trochy neznáma, tak si najdeš asi lokalitu svému srdci hodně blízkou.
reagovat - Neděle 27. února 2011 v 1:23 ® osprey reakce na …
-
LeoC> Na Asnen jezdí víc lidí, na webu se dá najít dost informací (jedna česká parta má ohledně Asnenu dokonce vlastní stránky)a osobně bych ti tuhle vodu doporučil spíš. Připadá mi zvladatelnější a štiky tam jsou.
Taky už jsem sondoval…
reagovat - Neděle 27. února 2011 v 1:19 ® LeoC
-
osprey> to ses trefil, byli bychom všichni nováčkové. A co takhle Asnen? Byl by pro nás vhodný? Předpoklad je 5–6 lidí.
reagovat - Sobota 26. února 2011 ve 23:12 ® osprey
-
Je to obrovská voda. Velké vody jsou obvykle obtížnější než menší. Jestli očekáváš potíže a nemáte s sebou nikoho, kdo to tam zná, měli byste možná pouvažovat o menší a mělčí vodní ploše.
reagovat