Vyhledávání
Fotografie v rybářských časopisech
24.2.2011 | Luccini | 2.097 zobrazení | 14 odpovědí
Tak sem si zas jednou koupil rybářský časopis a malinko me pobouřily fotografie pstruhů chycených na woby s 2 trojháčky. Vůbec netvrdím (a hlavně v to doufám), že autor je ulovil na pstruhovém revíru, kde je takovýto způsob zakázán, ale myslím si, že tento druh fotografií může v neznalích jedincích(kdo z nás si pamatuje vsechna ustanovení ryb. řádu)budit dojem ,že je tento způsob lovu nejen běžný ale i vhodný pro lov pstruhů. A společenskou odpovědností časopisů je aby se takových asociací vyvarovaly.Podle mě by stačilo kdyby u každé uveřejněné fotografie byl uveden druh revíru. Co myslíte vy???
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 25. února 2011 ve 14:20 ® tomashr reakce na …
-
Luccini> Osobně si myslám, že vliv podobných fotek je ne-li nulový, tak se aspoň nule velmi blíží.
reagovat
Člověk dbalý předpisů a znalý BP rozhodně nezačne chytat na pstruhovce na dva trojháky jen proto, že uvidí podobnou fotku. Naopak nějaký lump porušující vše záměrně (anebo trouba, který prostě nepostřehl, že se na P vodě něco nesmí) to určitě nečiní proto, že by někde viděl fotku, ale proto, že je zkrátka a dobře trouba. Tohle je fakt naprosto nesmyslné řešit.
Co možná u fotek smysl řešit má jsou různá špatná zacházení s rybou – válení v písku atd, to by se fakt nemuselo, slušné zacházení si zasluhuje i ryba, kterou chci kuchnout a sníst – tak to prostě udělám rychle a bez týrání. Je mi mnohem milejší fotka zabité ryby od krve, která naprosto nic nepředstírá, než když někdo píše cosi o „vráceno vodě“, ale na fotku je ryba obalená pískem - Pátek 25. února 2011 ve 13:04 ® Luccini
-
Mě šlo spíš o to jestli si myslíte, že takové fotky můžou skutečně někoho ovlivnit nebo ne. Protože jestli ano pak je vnímám jako nevhodné pokud ne pak je vše v pořádku. Ono podle mě (a teď to berte trochu s rezervou) to se schopností lidí ( nebo spíš s chutí) o věcech přemýšlet není tak slavné. Vím to protože má práce je hlavně o kontaktu s lidmi. a proto já mám pocit, že je třeba se všech negativních podnětů vyvarovat. Je možné, že jen čeřím vodu protože se nudím během čekání na novou sezonu a má reakce je přehnaná. A to je důvod proc jsem sem to téma vložil abych podle názorů dalších lidí zjistil jestli to stojí za to řešit.
reagovat - Pátek 25. února 2011 v 10:47 ® Elis3
-
souhlasím s chosebaitem, a taky s ospreyem. Spíš bych řešil samotný systém … proč se na pstruhovce nesmí na dva a více trojháčků a MP jo? Bolí to ryby na MP méně? chápu že sumec má velkou hubu a sílu a je potřeba pevnější háček, ale proč tři? a proč třeba tři trojhákové montáže na chytání s živou rybou? Jen samotná nástražní ryba se na takové montáži trápí i dny když ji nic nesežere. Příjde mi zbytečné rozebírat jestli někde nekdo někdy chytil pstruha na dva trojháčky. To se dělo, děje a dít bude.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 ve 22:39 ® osprey
-
Pokud se mohu k tématu vyjádřit, tak je skutečně diskutabilní, jak a kde fotka vznikla. Pak je otázka proč si ji autor vybral a jaký text s ní hodlá doplnit. Je těžké tohle řešit bez znalosti konrétní situace.
Pokud jde o časopisy, dnes je o slušné články poměrně nouze, takže pokud byl jinak článek dobrý, asi nedělali autorovi potíže a fotky prostě zveřejnili.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 v 19:52 ® chosebaits
-
Také mohl chytat na VIP vodě,kde je vše povolené.Jinak celkově články a jiná media beru vždy s nadhledem,nebo už jsem něco málo viděl co a jak se připravuje.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 v 19:46 ® kety.vydra
-
Třeba ta fotka pstruha byla převzata odněkud ze zahraničí,kde se se dvěma trojháčky chytat smí…
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 v 16:42 ® hraji
-
Poučení ve stylu, když fotíš pro časopis, tak tam naaranžuj nějakou nástrahu s jedním jednoháčkem a ještě BL.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 v 16:18 ® Jirkasss reakce na …
-
kerob> Jo chápu, že jsi to myslel ironicky ale já jsem chtěl hlavně říct, že kdyby jsme měli hodnotit každou fotku a každé video… tak s takovou by se nemohlo zveřejňovat nic. Všichni víme, že masaři a různí pytláci existují a jednou za čas unikne na veřejnost nějaký materiál který se ostatním nelíbí, protože narozdíl od některých lídí jim jde o zdraví ryb. Samozžejmě také souhlasím, že ten kdo chytá pstruhy na woblery s dvěma trojháčky, by měl dostat pořádné ponaučení!
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 v 15:52 ® kerob reakce na …
-
Jirkasss> nezlob se, ale ja to myslel ironicky, prijde mi to tak akorat uplne smesny… proste kazdy clovek ma svuj rozum a pokud neni schopen sam vyhodnotit informace, ktery ma k dispozici, tak ma byt nesvepravny a zavreny za zdmi ustavu.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 v 15:42 ® Jirkasss reakce na …
-
kerob> Ano přesně! Ať už rybářský řád nebo pravidla silničního provozu a mnohé další by se neměli porušovat,(sami se zamyslete jestli jste nejeli někdy v autě rychleji než je dovolené) ale vždy se najdou jedinci, kteří riskují život svůj i životy jiných. Pokud by jsme to všechno hlídali tak by nebylo v televizi skoro nic a časopisy by se zachvilku přestali tisknout. Toť můj názor
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 ve 14:42 ® kerob
-
a zakazeme honicky aut v TV – vzdyt neznaly jedinec by mohl nabyt dojmu, ze se jedna o normalni zpusob prepravy
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 ve 14:25 ® hraji reakce na …
-
Luccini> jak mohou být média nositeli morálních hodnot, když jim o žádné hodnoty nejde, maximálně tak o hodnotu jejich reklamní plochy na stránkách. Kdyby byli nositeli morálních hodnot, museli by zavřít krám a jít dělat něco jiného.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 ve 14:07 ® Luccini reakce na …
-
hraji> Ano plne souhlasim s větou měl by být nadán. Bohužel ne vždy tomu tak je.Jinak myslím, že kdyby někdo aranžoval fotgrafii Po uloveného na pstruhovém revíru na žížalu, jako že ho ulovil na woba s 2 trojháky tak, by si jaksi moc nepomohl. A pokud by byl na MP pak je to jedno a žíal tam může mít třeba klubko. Ale mas pravdu v tom, že to není zrovna nejpalčivější téma. Jen si myslím, že dokud media nebudou nositely morálních hodnot tak si tu můžeme sálodlouze psát co a jak by mělo být a bude to k ničemu, protože už dávno je dokázáno, že jeden obraz nechá větší dojem než tisíc slov a to je oč mi běží.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2011 ve 13:44 ® hraji
-
Kolego, tohle už myslím zavání přeháněním. Rybář by měl být nadán vlastním vědomím a schopností třídit a přijímat informace z vnějších zdrojů a pracovat s nimi. Já oceňuji skutečnost, že sis při pohledu na tu fotografii vybavil zákaz používání nástrah se dvěma a více trojháčky na P vodách, ale je skutečně jisté, že se nejedná o naaranžovanou fotografii a pstruzi nebyli uloveni na žížalu?
reagovat