Vyhledávání
Miniwoblerky
21.2.2005 | Ebobo | 3.930 zobrazení | 23 odpovědí
Loni nebo předloni bylo v čísle KAJMANa téma:Jak na ně-Woblery. Byly tam zmíněné i miniwoblerky které mi byly zatím neznámé a velmi chválené. Pro zkoušku jsem si zakoupil plovoucí-hlubokopotápivý miniwoblerek velký cca 3 cm,myslím od fy. Jaxon,vyzkoušel a hned jsem měl problém:1. Miniwoblerek je moc lehký a nemohu s ním daleko nahazovat(resp. asi 3× otočím kličkou-konec).2. Můj tok na kterém chytám je široký asi 20m(Vranovská přehrada). Právě proto mě zajímá jestli je daný miniwoblerek příliš lehký,než ostatní nebo jsou všechny miniwoblerky takhle lehké a jsou určeny pouze pro malé toky?. nerad bych k těmto nástrahám uvalil tabu,protože si myslím,že mají všechny předpoklady ke kvalitní nástraze…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 15. října 2009 ve 23:14 ® vagi
-
Nejde mi do hlavy kombinace daleké hody (hlavně potom záseky na dálku) a UL do 10g a 14ka vlasec. Možná na pletenku. Mini woblerky jsou teď u mě číslo jedna a nedovedu si představit záseky na tu dálku. Jinak pokud se dají na smyčku, tak např. sieky chodí super. A jdou cca do 2 metrů. A hlavně, berou na ně ryby.
reagovat - Čtvrtek 15. října 2009 ve 22:45 ® Libor
-
mám jich pár a občas mi do nich dloubne tloušťák.
reagovat - Neděle 27. února 2005 ve 22:02 ® doktor
- reagovat
- Neděle 27. února 2005 ve 21:59 ® kostnak
-
doktur, netrap sa tym. )
reagovat - Neděle 27. února 2005 v 15:10 ® Ebobo
-
Ne,. to je pohoda. ocenim každou radu
reagovat - Neděle 27. února 2005 ve 12:19 ® doktor
-
Asi bola škoda ti sem odp. kedže je to naďalej podľa teba sbirulino.
reagovat - Neděle 27. února 2005 v 11:58 ® Ebobo
-
Hm. těd jsem byl v Č. B.,samozřejmě jsem si nemohl odpustit,že se stavim u Tůmy,kde jsem si koupil sbirulina(na mělčinu a hloubku). Prodavač tam byl velice ochotný,vysvětlil mi dokonale jak se sbirulina používají. už se nemůžu dočkat,až je vyzkouším(to si ale ještě počkám ). Mimochodem tento obchod můžu všem jenom doporučit. Výběr zboží potěší myslím každého rybáře(twistery od firmy Albastar po 5-ti kusech za 10–15Kč!),profesionální obsluha. co dodat. Nakupuje se tam výborně..šli jsme tam původně jenom pro sbirulina a nechali tam cca 1000Kč
reagovat - Pátek 25. února 2005 ve 21:59 ® Zlinsky_lovec
-
Mel jsem takovyho malyho okouna-feuertigera na tlouste a okouny. moc mi nefungoval a navic se u nej ulomila lopatka. mam radsi modely ctyri cm a vis..
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 v 16:17 ® kostnak
-
dr, ani mirmen by to podrobnejsie nevysvetlil.
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 ve 14:34 ® doktor
-
Minimum
Modely Bombarda, Ballerina, Rugby sa používajú k chytaniu pri hladine, často tiež na vláčenie za loďou. S trubičkou aj bez trubičky. Model bez trubičky kladie opatrne berúcim rybám menší odpor. Sbirolino umelohmotné telíčko v tvare vajíčka s trubičkou vedúcou vlasec. Plávajúce, pomaly potápajúce, rýchlo potápajúce. Saltarello útlé vajíčkovité olovené telíčko k chytaniu pri dne.
K orientácii v značení A: floating-plávajúci, semi-floating-pomaly potápajúci, sinking- rýchlo potápajúciB: Pár číslic v gramoch (10g/2g). Prvé číslo udáva vrhaciu hmotnosť sbirolina, druhé číslo
udáva jeho hmotnosť pod vodou. Základná pomôcka – čím je druhé číslo väčšie tým
rýchlejšie sa sbirolino potápa.C: Norma N – udáva hmotnosť vo vode, ktorá je delená váhou na vzduchu a vynásobená 100.
Platí: < N 30 – plávajúce alebo veľmi pomaly potápajúce
N 30-N 40 – pomaly potápajúce
> N 40 – rýchlo potápajúceOdporúčané náčinie: Bez ohľadu na model k chytaniu na streamer so sbirolinom. Prívlačový prút nejmenej 3m s parabolickou akciou s vrhaciou záťažou maximálne do 60g. Vraj záruka optimálne dlhých hodov. Pri ľahkom streamerovaní (ostriež, pstruh) monofil, pri chytaní šťúk, zubáčov spletaná šnúra. Dĺžka návezca záleží od charakteru vody, ťečúca voda alebo silné spodné prúdenie 60cm, stojatá voda 1,2m.
reagovat - Středa 23. února 2005 v 17:43 ® Ebobo
-
Hm,díky za answery,nejspíš se podívám po nějakým UL proutku,protože mě UL přívlač v poslední době hodně láká…
reagovat - Úterý 22. února 2005 v 19:44 ® sethy
-
Chytám asi na 1,5cm woblerky velky okouny a muzu jen potvrdit _ UL prut tak 0,12 vlasec ale i tenci a hodiš s tim dobrych 20–25 metru-neni problem
reagovat - Úterý 22. února 2005 v 18:40 ® Ebobo
-
Kostnak:Ten „tok“ jsem myslel jako stojatou vodu,navic jsem tam psal v zavorce (Vranovská přehrada).
reagovat - Úterý 22. února 2005 v 18:37 ® Ebobo
-
Tak..,díky no,se na to sbirolino zeptam u znamyho,kterej má obchod s ryb. potrebami.
reagovat - Úterý 22. února 2005 v 16:09 ® ywan
-
Sbirulino to budú asi tie plastové záťaže, však? Len to má pár nevýhod, aspon tie od Balzer-u. Potápavé sú priehľadné, plávajúce biele, lepšie by bolo keby to bolo naopak. 1Ks stojí 90Sk, čo tiež nie je najlepšia cena, ale pri love na tieto mini woblery je to ako stvorené, tiež pri love amura na vŕbové lístky
reagovat - Úterý 22. února 2005 v 16:04 ® file
-
[B]Sbirolino
reagovat - Úterý 22. února 2005 v 15:27 ® kostnak
-
pokial chytas na toku, ako pises, tak si nechaj ten wobblerik splavit tam, kde potrebujes.
reagovat - Úterý 22. února 2005 v 15:01 ® doktor
-
SALAM, steve: sbirolino
reagovat - Úterý 22. února 2005 ve 14:49 ® SALAM
-
Ideální řešení je sbirulino, je to takovej zátěžopseudosplávek. no víc by Ti o něm řekl třeba Mirmen, pokud vím ten s ním chytal a zároveň je taady na CHytej pečenej vařenej.
reagovat - Úterý 22. února 2005 v 9:46 ® Ebobo
-
Sbirulino?
reagovat - Úterý 22. února 2005 v 9:39 ® steve
-
nebo pouzihj sbirulino
reagovat - Úterý 22. února 2005 v 7:33 ® Forest
-
Logicky musíš uvažovat, že wobler 3 cm nebude vážit 15 g, aby jsi s ním mohl nahodit dostatečně daleko. Potřebuješ prut s vrhací zátěží do 10 g(UL), slabý vlas max. 0.16 mm a i tak budeš muset dát před wobler pár broků, aby jsi ho na přehradě dostal dostatečně daleko a hluboko.
reagovat - Pondělí 21. února 2005 ve 23:27 ® Ebobo
-
Sorry,že jsem zařadil k prutům.
reagovat