Chytej.cz

jaký levnější echolot máte odskoušený při lovu s vábničkou necteno

22.2.2011 | rompeprop | 10.005 zobrazení | 16 odpovědí

Dobry den jde mi o to že mám pocit že s jinym sonarem než lowrance nebo humminbrid vyších řad dle recenzí nejde vidět zvedající ho se sumce.Myslím že několik let nazpět se sumci s vábničkou a sonarem také lovili a přístroje zdaleka nedosahovaly parametrů dnešních špičkových mašin.Sumcařím na revírech kde je zákaz lodě, nebo zákaz vábení.Na vodu kde je povoleno vše se dostanu tak 2× za sezonu.Tak se mi nchce investovat x tisíc do echa co využiju povětšinu jen k mapování.Předem děkzuji za tipy na echa co máte odskoušené při lovu s vábničkou a pro nenáročné dostačující.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 15. dubna 2011 v 8:18 ® ART reakce na …
ART

Mack> Viděl jsem ho jednou v akci. Kámoš si ho koupil na aukru za směšný peníz. Myslím že to bylo okolo 600. Jinak co si pamatuju tak byl hodně problémovej. Někdy nechtěl jasit display jindy ukazoval hloubku 20m na nělčině kde jsme viděli na dno. Cena je lákavá ale přístroj nic moc

reagovat
Středa 13. dubna 2011 ve 22:19 ® Mack
Mack

Nemáte někdo vyzkoušenou tuhle hračku? : http://www.chytej.cz/…108-echolot/

Vim, že vzhled, velikost, rozlišení cena a „noname“ značka moc nevypovídají o tom, že by to mělo nějak dobře fungovat, ale vzhledem k omezenému rozpočtu o tom uvažuju. Zajímalo by mě ,ale jestli už to někdo má vyzkoušené a může o tom poreferovat. Předem díky za postřehy.

reagovat
Pátek 1. dubna 2011 ve 22:38 ® Hony

Vandík: Jen jestli jsi nešlápl vedle,mělo by to mít přepínání z obrázků ryb na echa. To jsou takový obloučci.

reagovat
Pátek 1. dubna 2011 ve 22:02 @ Vandik reakce na …

Hoj, tak já si minulý týden koupil tento: http://nakupzciny.cz/…y-sonar.html a musím říct, že za tu cenu je to naprosto skvělej sonar. Nejdřív jsem si to chtěl jen zkusit, tak jsem do toho vrazil jen neco pres litra a byl jsem teda fakt prekvapenej.

reagovat
Sobota 26. února 2011 ve 13:13 ® bene
bene

Můj Kolibřík je Piranha 180max. Má tři paprsky 20° a 2× 35°.Celkem 90°záběr. Mám ho chvíli a ještě nebyl na vodě. Je doporučovanej na mělčí vody a dokáže rozlišit právě dvěma bočníma paprsky rybu na levé či pravé straně od lodě.Není to podle ceny(6tisíc)žádná pecka,ale mě myslím postačí.Je to můj první a sám nevím co víc od něj můžu ještě chtít. Pozor!!! na tzv.univerzální držák sondy,hliníkový od firmy Albastar.Dost firem uvádí,že je univerzální,ale ve skutečnosti je na EAGLE a LOWRENCE.Je to uvedeno i na jeho obalu.Já musel na svůj Humminbird celej spodek předělat,protože uchytná zadní část sondy se nevejde do uchycení,které je na držáku.Vymyslel jsem to,ale záruka na držák sondy je v háji,po mé předělávce:->

reagovat
Pátek 25. února 2011 v 16:24 ® zedus
zedus

Já mám zase pana lórence a nevím jestli sem neměl vzít kolibříka nebo orla. :-D Uvidím až podle zkušeností na vodě.

reagovat
Pátek 25. února 2011 v 15:05 ® Stroft reakce na …
Stroft

kejra> Však jsem psal, že ho mám. Nejraději bych se ho zbavil a pořídil Lowrence.

reagovat
Pátek 25. února 2011 ve 14:59 ® kejra
kejra

Stroft>Kolibřík=Hum­minbird:-)

reagovat
Pátek 25. února 2011 ve 12:59 ® Stroft reakce na …
Stroft

bene> už ten název, ve mě vzbuzuje nedůvěru:-)

reagovat
Pátek 25. února 2011 ve 12:57 ® bene
bene

já mám jeden od firmy Kolibřík:-) nemáte s ním někdo zkušenosti?:-D

reagovat
Pátek 25. února 2011 v 11:30 ® zedus reakce na …
zedus

macek2> Orel = Eagel anglicky. :-)

reagovat
Čtvrtek 24. února 2011 ve 21:32 ® macek2 reakce na …
macek2

Stroft> sonar jménem Orla vůbec neznám ale je možné že je to tak primitivní přístroj že na něm nejde vidět nic víc než hloubka a profil dna.

reagovat
Čtvrtek 24. února 2011 v 19:18 ® Stroft
Stroft

Teoreticky mate pravdu. Prakticky: vlastnil jsem levného Orla a tam jsem neviděl vůbec nic, krom profilu dna jsem na to čuměl jak baba do mikrovlnky. Dnes mám Humminbird 737 a to je jiná káva. Jezdil jsem na lodi kde byl Lowrence(typ přesně nevím) a ten byl na sumce, ještě daleko lepší ne ten můj Hummi.

reagovat
Čtvrtek 24. února 2011 v 11:08 ® 1Mara reakce na …
1Mara

macek2> To máš pravdu :-)

reagovat
Středa 23. února 2011 v 18:51 ® macek2
macek2

S každým sonarem jde vidět zvedajícího sumce,rozdíl je jen v ceně sonaru,levný sonar- má menší rozlišení,malý ůhel snímání např. jen 20stupnů,8 odstínu šedé,nemá GPS,malá obrazovka atd. atd. i přes tento slapší výkon sumce na sonaru uvidíte a můžete s ním pracovat a efektivně sním lovit,drahý sonar- má vysoké rozlišení,GPS,20 60 a 120 stupnů,ba­rev.displey,at­d. díky vysokému výkonu sumce uvidíte ostřeji a déle díky širokému ůhlu snímání.Sonary značky Garmin a Egel jsou stejně použitelné jako Lowre. a Humim. Stručně a jednoduše řečeno, profík nachytá víc sumců se sonarem za 3000kč než amatér se sonarem za 50000kč.

reagovat
Středa 23. února 2011 v 18:08 ® Patula

Řeším stejný problém,ale co jsem se dočet z jiných příspěvků tak levnější echolot nikdo nedoporučuje.Letos si ho chci taky pořídit,ale jsem v tomto směru amatér.Tak snad někdo pomůže.Pleas

reagovat