Chytej.cz

Obří úhoř! necteno

21.2.2005 | rybar11 | 3.543 zobrazení | 13 odpovědí

ČTK: V austrálii vyhlásili odměnu tomu, kdo chytí 4 metry dlouhého úhoře. Hlavu má velikou jako kopací míč! Decimuje jim nějakou rybí farmu. Jedná se o mořský druh křídlatého úhoře. (Já bych na něj šel hned, jen kdyby to bylo blíž…) Co Vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 26. února 2005 ve 22:36 ® mirmen

omluva, špatné zadání. Správně má být : www. britishcongerclub. org. uk

reagovat
Sobota 26. února 2005 ve 22:35 ® mirmen

rybar11: nedokážu Ti odpovědět. Pokud zvládáš anglinu, tak zkus dotaz na www. bristishcongerclub. org. uk

reagovat
Sobota 26. února 2005 v 10:53 ® rybar11

to mirmen. Nevíš, jestli se tam dá jet chytat? Třeba přes nějakou cestovku? Myslím tu anglii. Tohle mně vážně fascinuje....... Na moře ani nepotřebuješ povolenku, ne?

reagovat
Středa 23. února 2005 ve 14:07 ® Tomucha
Tomucha

hraji: To jsi byl na špatým místě. alespoň si kočka nebude myslet, že neumíš chytat:) Chce to teplý letní večer, pitíčko, něco k snědku, holku-romatika a když neberou tak si najít kratochvíli ale bacha na porybnýho s nočním dalekohledem

reagovat
Středa 23. února 2005 v 11:37 ® hraji
hraji

Tomucha: dobrej nápad, napadnul mě před asi dvaceti lety, ty potvory šly jedna za druhou jak v knížce od Oty Pavla a tak jsme se věnovali jen tomu lovu.

reagovat
Úterý 22. února 2005 ve 21:51 ® Tomucha
Tomucha

chlapi už jste někdy pozvali holku na noční chytání úhořů??to by mohla být dobrá zámínka. hm?

reagovat
Úterý 22. února 2005 ve 12:06 ® Holajz2

To je neuvěřitelný. Ještěže já chytám jen ty žížalky do 70cm.

reagovat
Pondělí 21. února 2005 ve 20:28 ® mirmen

poznámka k otázce: na www. britishcongerclub. org. uk/album/photos2. htm je ten nej zdolaný v Británii na udici k nahlédnutí. Porovnejte si velikost hlavy hada a hlavy lovce a porovnejte si oba tvory na fotce i zhlediska jejich objemu v pase. Vážil cca 49,5 kg.

reagovat
Pondělí 21. února 2005 ve 20:05 ® Tomash
Tomash

Tomucha : Ten film byl super!!! Nejlepší bylo, jak tam šel HAD na slepice…

reagovat
Pondělí 21. února 2005 v 19:51 ® Tomucha
Tomucha

Viděli jse film My tři a pes z pětipes?? Tam takovyho hada chytaly dětska:) Já bych na něj hned šel. pár českej žížal by tu hadici určitě dostalo. Akorát nemám tak dlouhou udírnu

reagovat
Pondělí 21. února 2005 v 19:35 ® ywan

neviem ako by som ho dostal na breh ale jedno je isté. schytal by dýku medzi oči, to by bolo údeninky

reagovat
Pondělí 21. února 2005 v 19:27 ® OakenHead
OakenHead

Takovýho hada bych na prutu nechtěl, leda že bych měl Jeep a chytil ho na autonaviják. A nakonec bych stejně byl rád, že by mi auto nestáhl do vody …

reagovat
Pondělí 21. února 2005 v 19:18 ® mirmen

Například bristský rekord u mořského úhoře ( tuším, že v angličtině conger ) je asi 240 cm délka, cca 50 kg hmotnost a obvod těla přes 70 cm. Chytá se ze speciálně upravených člunů, které mají na dně bednu o rozměrech asi 2×1,5×1 metr, kam se conger po přetažení přes palubu natlačí a kde ho taky nůžkama na drát odštípnou od sestavy a ihned zadeklujou. Vyhlášené jsou útesy a srázy na pobřeží jihozápadní a jihovýchodní Anglie a tuším, že i část francouzského pobřeží naproti. chytá se v hloubkách od 40ti do 120 metrů, hlavně u hran, potopených lodí apod.

reagovat