Chytej.cz

Výzva necteno

21.2.2011 | Klon | 9.331 zobrazení | 76 odpovědí

Petrův zdar,rybáři a přátelé.

Delší čas zde sleduji,jak se to tu poslední dobou dost mění…Čtu zde samé urážky,nadávky,hád­ky které nemají s tématem nic společného a akorát kazí atraktivitu založeného tématu… Jak je možné že rybáři,přátelé,kte­ří mají společnou zálibu v rybaření se navzájem opravují v hrubkách ve psaní apod.Vám se někdy nestalo že jste měli překlep??Vždyť jde hlavně o to co chce autor vyjádřit a né že když se někdo na něco zeptá,tak dostane " sodu " za to že má hrubky v textu… Další věcí je úroveň odpovědí,přeci když s názorem nesouhlasím,tak nezačnu hned nadávat a hádat se že to není pravda. Debatovat o tom ANO ale hádat se a nedávat kvůli tomu není třeba snad né…

Prosím Vás zamyslete se každý nad tím a pozvedněte úroveň těchto stránek.Vždyť jsou ty stránky pro nás a jsou lidi kteří se strašně moc snaží tyto stránky vytvářet ( HaD,Osprey apod. )a my jako kolektiv je budeme takhle ničit??? Doopravdy se to někdy nedá číst a dle mého názoru je to ostuda nás všech.Tyto stránky si to doopravdy nezaslouží a měli by jsme pracovat na jejich různorodosti a kvalitě.Vždyť máme jeden s nejkrásnějších koníčků a všem nám jde o to aby jsme ho patřičně provozovali a plnili si sny o kapitálních úlovcích.Proto tu ty stránky jsou,aby jsme si pomáhali a dělili se o radosti a společně je prožívali…Závis­t,zlost,neocho­ta,hádky,nadáv­ky a urážky jsem přeci nepatří…

Všem předem děkuji za zamyšlení se nad tím a přeji krásné chvíle u vody…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pátek 25. února 2011 v 19:41 ® lacco

Přátelé rybáři.Jsem již také starší rybář a vůbec zde na chytej.cz nevidím žádný problém v komunikaci. Starší jsou někdy trošku „bručouni“,a mladí někdy trošku „ofrklý“,něco jako my za mlada.Tak co si vyčítat.Vždy je zde mnoho rybářů kteří rádi poradí a pomohou.A já si rád přečtu vtipné hlášky ozdobené smajlíky.Nemame problema.Petrův zdar…

reagovat
Pátek 25. února 2011 v 6:53 ® zulu
zulu

ja si myslím že je to tu stále na oveľa lepšej úrovni ako na iných weboch. Tu sa mi zdá že sa ešte ludia kontrolujú ale na iných to vyzerá že admin ma voľno. Človek sa tam ešte len prihlási, kukne do nejakej diskusie a už ma minimálne dvoch čo nesúhlasia s jeho názorom. :-93;

reagovat
Čtvrtek 24. února 2011 v 18:22 ® timbab reakce na …
timbab

vondras> hlavne me zarazilo jak mladsi rybari neuznavaji nazory starsich-starší mají patent na rozum?Mladší rybář může mít jiné zkušenosti a proto třeba nesouhlasí.Funguje to i obráceně.A o tom je diskuze,každý má právo na názor.

reagovat
Čtvrtek 24. února 2011 v 18:13 ® vondras

s clankem autora musim jen souhlasit hlavne me zarazilo jak mladsi rybari neuznavaji nazory starsich nebo se dokonce vysmivaji vybaveni druhych rybaru diskuse by mela byt vstricna a ne sče povysovat nad ostatni !!?

reagovat
Čtvrtek 24. února 2011 ve 12:58 ® Robur reakce na …
Robur

Gibubu> ale Rtckar viz. Orlík si začal:-D

reagovat
Středa 23. února 2011 ve 20:18 ® osprey reakce na …
osprey

Gibubu> My jsme jen rádi. Na odstranění chyb v rámci možností pracujeme a pokud jde o ty diskuze, tak když je to už ostré, tak obyčejně někdo zasáhne. Ale je otázka, jak moc nechat lidi, aby si věci vyříkali sami. Osobně jsem toho názoru, že admin by měl zasahovat až když spor sklouzne na vulgární úroveň.

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 22:13 ® Gibubu

Zdravim vsechny, Jiz 2 roky chodim na tento server a (i na konkurencni) nic mne nenutilo se registrovat a vyjadrovat sve nazory atd. Ale tato debata (Vyzva) mne donutila zapremyslet.Ja sam jsem vedl server (netykal se rybolovu atd.) kde jsem mel navstevnost cca. 1000 az 2000 unikatnich IP adres denne a souhlasim jak s uzivatelem klon tak s uzivatelem Alov. Je priorita mit stranky maximalne udrzovane a vnimat prani uzivatelu.Nechci davat nikomu skoleni jak ma tento web provozovat, ale je pravda ze vyhledavac je hodne velky kamen urazu a muze vest k odlivu stavajicich i budoucich uzivatelu.To same plati o spracovavani obrazku, verte mi ze to jde aby se obrazek sam zmensil do pozadovane velikosti (jdou s tim delat i jina kouzla).Dalsi veci je osocovani jeden druheho a tim rozbiti celeho vlakna.Toto je o lidech ale mel by byt jakysi dohled tzv. KAT a ten by si mel umet zjednat „poradek“.Neberte to prosim jako ze chci nekoho poucovat, to rozhodne nechci!Jsem jen obycejny rybar a po precteni tohoto vlakna citil potrebu se vyjadrit k necemu s cim mam vlastni zkusenost.

reagovat
Úterý 22. února 2011 v 18:45 ® Klon
Klon

Robur> :-D :-D :-D

reagovat
Úterý 22. února 2011 v 9:57 ® Alov reakce na …
Alov

cercer1> Ale tak se to děje u sousedů. Né tady. Asi jsem to špatně napsal nebo ty pochopil. Bylo to myšleno v kontextu s tím, jak to probíhá vedle…

reagovat
Úterý 22. února 2011 v 9:39 ® cercer reakce na …
cercer

Alov> Pondělí 21. února v 18:12 ® Alov reakce na…
Alov

cercer1> Ano to vím. Ale dotyčnému většinou přijde soukromá zpráva o vymazání fora s odkazemna forum v této problematice již existující…

• z tohoto jsem právě pochopil,že se tu duplic.fóra mažou..ale to se zde v podstatě neděje..
reagovat
Úterý 22. února 2011 v 8:34 ® Alov reakce na …
Alov

regulus> Neporovnával jsem weby obecně, ale porovnával jsem jen s největším konkurentem. Chodím jen tady a tam :-)
S těma obrázkama s tebou souhlasím. Mi to problém nedělá, dalším x uživatelům taky ne, ale pak tu je skupina, pro kterou to je problém nebo lenost.
K mazání for. Když jsem napsal „mažu otázku – duplicita“, nebylo to myšleno tak, že se zde mažou otázky pravidelně. Šlomi pouze o odpověd, kterou dostane zakladatel otázky. Ale co se týče samotných otázek, já bych klidně mazal. Alespon ty nové. Ale zaslal bych dotyčnému SZ s odkazem na již existující forum, kde bych zkopčil jeho otázku a forum oživil.
Jinak v ostatních záležitost s tebou souhlasím.

reagovat
Úterý 22. února 2011 v 0:23 ® Kalužmistr
Kalužmistr

Možná že nejsem oprávněn zasahovat do této diskuse protože jsem registrován jen krátkou dobu ale přesto. Zatím jsem docela spokojen s tím co jsem potřeboval vědět např. fotografování ryb. Taky jsem si dobře pokecal v přívlač a dravci. Ještě se tady moc neorientuji ale myslím že to není tak zlé, jsou horší. Jak už někdo psal vše je v lidech. Znám lidi kteří jen provokují a čekají kdo se na ten jejich blábol chytne a když jo tak to vyhrotí ještě víc, myslím že tady zatím nic takového není. Proto všem přeji jen dobrou a poučnou a hlavně přátelskou diskusi, vždyť jsme přece jedna rodina rybářů, snad. To je můj názor. Jsem zvědav kdo se do mě dá že plácám blbosti. Petrův zdar. Omlouvám se za hrubky.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 23:45 ® LuboO reakce na …
LuboO

PetrC> ty si bol v casopise?

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 23:42 ® regulus
regulus

Alov> ke tvému původnímu (dlouhému) příspěvku:

Přibližně v době, kdy jsi se tu zaregistroval, to tady začalo pomalu a jistě jít z kopečka, není to asi ničí vina, prostě se to tak vyvrbilo, asi i internetové vortály si žijí svým životem a moc si do toho nenechají kecat. Udělalo se několik opatření k tomu, aby to tu bylo co nejliberálnější, co nejvíc otevřené veškeré rybářské veřejnosti a tohle byla možná taková malá chybička, nicméně nejsem si jistý, jestli by to moc pomohlo. Můj názor v té době byl takový, že fórum by mohl zřídit jen registrovaný uživatel a to až třeba po měsíci od registrace a ještě pár drobných opatření zamezujících tomu že kdokoliv přilítne, zplodí několik nesmyslných fór a pak se třeba už neukáže, nicméně nic mi do toho nebylo a majitel serveru měl v některých otázkách jiný názor.
Mimochodem dnes jsem toho názoru, že by to co jsem měl tehdy na mysli, by stejně nepomohlo.

ADD Obrázky – v tomto s tebou tak úplně nesouhlasím, nejsem sice žádný internetový turista, ale na mnoha webech ti to nevloží fotku aniž bys ji zmenšil a tuhle základní věc fakt zvládne asi úplně každej, konec konců já jsem se aspoň snažil podat pomocnou ruku pro ty kdo neví jak na to, viz článek jak vložit fotku na web. Hold už zapadl do propadliště dějin, nicméně pokud by se chtělo tak jsem schopen a ochoten udělat co nejednodušejší návod speciálně pro tento server, nicméně lidská lenost je bezmezná, takže spousta lidí raděj bude pindat, než by ten obrázek zmenšila. Pravda je ale i to, že textová informace o možné velikosti vkládaného obrázku by možná vhodná byla.

ADD Vyhledávač – tak v tomto ohledu s tebou beze zbytku souhlasím, to je absolutně nepoužitelný. V tomto kontextu jsem také myslel tu nepřehlednost tohoto serveru, protože i pokud budu chtít nezaložit duplicitní fórum, tak se mi to může v klidu podařit, protože po zadání klíčových slov vypadne to co jsi psal.

ADD Mazání fór – to trošinku kecáš, nemaže se i sebevětší pyčovina (alespoň ne hned), tuším asi 2× jsem smazal duplicitní fórum ve smyslu, že byly založeny dvě nebo tři hned po sobě s identickým názvem a zadáním, jedním a tím samým uživatelem, takže jsem to přičítal několikerýmu odeslání chybě systému nebo chybě mezi židlí a klávesnicí. Nevím jestli osprey nebo HaD posílá osobky, ale dost o tom pochybuju a stejně tak ostatní admini. O mazání na základě hlasování se z principu nestarám, nechávám to na těch co jsou za to placení. :-93;

ADD Kaprařina – nemyslím si, že by to bylo tak jak jsi napsal, je ale pravdou, že tu tento styl rybolovu asi moc nefrčí, důvody nevím, možná nejsou lidi. Osobně mne tento způsob lovu nezajímá, takže vlastně ani nevím co se v této diskusi řeší nebo neřeší, stejně tak ve fórech s touto tématikou.

ADD odpovědi na všechno – jsou fóra s otázkami na který fakt asi nejde odpovět nebo jen se sebezapřením, mnoho těchto dotazů by bylo zodpovězeno v diskusích jedním, dvěma příspěvky a bylo by vymalovaný. Je to o lidech co tyto fóra zakládají a jejich soudnosti, možná rozumu, často jsou to mladí kluci, co stím chceš dělat??? Kdybych měl na všechno odpovědět, tak by mě HaD musel zaměstnat a já na rozdíl od Míry na každou otázku odpověď neznám. :-))

Na závěr ke tvému poslednímu odstavci. Chytej je ve stavu jakém je, nepřísluší mi do toho kecat, svůj názor jsem už několikrát napsal, ale co udělat aby se to alespoň trochu vrátilo do stavu ..... nevím jak to definovat, to fakt nevím. Pokud vezmu v potaz jen tu technickou stránku co se týká nějaké řekněme přehlednosti, tak to myslím dostatečně jasně napsal Robur, tato Babylonská věž snad už ani nejde administrovat. Jediné možné řešení jak tomu alespoň trochu pomoci je vymazat stará, dnes už naprosto neaktuální fóra a slučovat duplicitní, jenže při současných více jak 5000 fórech je to hotová sebevražda, protože probereš 100, 20 vymažeš, 40 sloučíš, ale mezi tím se vyrobí 50 dalších, často opět duplicitních nebo ještě pitomějších a seš tam kde jsi byl. Je to jako perpetuum mobile. Uvažoval jsem i o tom, jestli to náhodou není taky díky honbou za fishbony, nikdy jsem se o to nestaral, ale teď jsem mrknul, jak je co vlastně ohodnocený, plkání ve fórech a zakládání fór je fishbonově výhodnější. Nebál bych se toho, dát za založený fórum třeba –20 fishbonů a pokud bude odhlasováno ke smazání, tak ještě –100 nebo i –200 fishbonů navíc. Myslím si, že tak 50% fór by vůbec nevzniklo.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 22:02 ® PetrC reakce na …

Depuči> buď konkrétní.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 22:01 ® PetrC reakce na …

Libor> já nic, to on.

:-D :-D
reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 22:00 ® PetrC reakce na …

troutkiller> ty budeš zdravý. Mám moc rád tu šťávu ze zelí, ale pokaždé mě prožene. Jenže co by to bylo za život, bez těch veselých okamžiků na OO, že?

;-) ;-)
reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 21:56 ® Libor
Libor

troutkiller, PetrC> vy jste tomu tady zase dali vy narušitelé témat :-)

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 21:55 ® Libor reakce na …
Libor

stump> ahoj, já tu pár kamarádů našel a je to fajn. Ale pravda, všechno to je o lidech.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 21:40 ® stump
stump

Dlouho jsem na tento server chodil anonymně. Když jsem se konečně odhodlal se přihlásit a tu a tam zareagovat na nějaké téma, či přispět do diskuze. Byl jsem zklamán. Buď moje pokusy o projev nikoho nezajímali, což chápu, nebo jsem byl i nevybíravě odbyt. Vždycky jsem mezi rybáři hledal kamarádství, a případně solidaritu. To mi tady, snad až na malé vyjímky, chybí. Je to škoda.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 21:21 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Depuči> Vítej v klubu.Spíš bych tipoval,žes přestal kupovat jeden konkrétní,protože co se objeví tady najdeš třeba právě v tom konkrétním.Osobně si velice rád předplatím časák,a ne jen ten jeden,protože v zimě je aspoň do čeho „hrábnout“ a načerpáš inspiraci (tady abys to těžce zpětně hledal :-) ).A co se týká diskusí,v tom máš pravdu-občas jsou některé o ničem a v podstatě se rybářské věci probírají pořád dokola-ale člověka to osvěží.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 21:12 ® Depuči
Depuči

Poprvé jsem se přihlásil před pár týdny a pořád objevuji nové možnosti těchto stránek. Je tu mnoho zajímavých a užitečných článků (to je důvod proč jsem přestal kupovat ryb. časopisy), dále hodně sleduji videa ale někdy je problém v hromadě zbytečností najít to pravé. Nějaké diskuze mi spíše připomínají přihlouplé diskuze o ničem, které podle mne nemají na ryb. stránkách co dělat (od čeho je facebook?).Stránky mi pomohly lépe poznat lidi , které znám z časopisů a kterých si opravdu vážím.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:26 ® troutkiller reakce na …

PetrC> I to bude páč sem k véče pozřel tak pul talíře kyselého zelí:-)) )

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:24 ® PetrC reakce na …

troutkiller> tak to ti musím popřát hezké (na)dýmání.

;-) ;-)

Jdu se nudit do postele.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:20 ® troutkiller reakce na …

PetrC> Já na to taky dneska prdim:-) Jdu provést udržbu dýmek a budu se těšit na zítřek,přijde mi novej dýmkopřírustek:-)

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:10 ® sus1

Robur> To asi u sousedů jde,že jo??:-)

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:10 ® sus1

cercer1> Já už jsem se přiznal,tak.....:-)

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:05 ® PetrC

troutkiller> vydrž, třeba se to tu vyvrbí. Ale dnes stejně dlouho nevydržím, jsem vyměkle na měkko.

Ty brďo, to mě říkali, že jsem Jarda Metelka.
Jo a navíc mají šanci přežít jen ti silní a klíďo píďo, ať se kvůli nám někteří dohadují a klíďo píďo ať mažou. Nás neumlčí, hlas lidu nejde umlčet…

:-D :-D
reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:02 ® troutkiller

Alov> Je to nějakej vláčkař?:-)

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:00 ® PetrC

Alov> někteří slabší či nervní jedinci by to sice nemuseli unést, ale bylo by fér, kdybys jen nenaznačoval, ale přímo zakroužkoval ty, kterých se to podle tebe týká.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1