Chytej.cz

Lov línů na boilie necteno

17.2.2011 | Jak.novi | 6.581 zobrazení | 46 odpovědí

Máte zkušenosti s lovem línů na boilie? Když ano, přihoďte tipy na boilie (příchuť, nebo dokonce recept) a třeba vhodnou montáž. Prostě vše o lovu lína na boilie (mohou být i zkušenosti s peletama).

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pondělí 21. února 2011 ve 14:19 ® kerob reakce na …
kerob

superweb> do kramu se dodava hnojak, dendrobena i rousnice. Aspon v mem okoli. Ale je fakt, ze hnojak z kompostu je lepsi, vic smrdi, vic se hejbe…proste puvodni divoka forma je vzdy lepsi, stejne jako u ryb :-)

reagovat
Neděle 20. února 2011 ve 14:34 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

superweb> Jo jo,hnoják je hnoják a toho najdeš na hnoji a ná v krabičce.Jestli je takovej rozdíl v klasické rousnici a té kupované,tak už vím proč jsem měl loni tak málo záběru na vábku.

reagovat
Neděle 20. února 2011 ve 14:22 ® superweb reakce na …
superweb

Jak.novi> to co obcas koupim jako hnojaky, hnojaci jsou. Mistni ryb. potreby je nakupuji od nejakeho starsiho zahradnika, ale jsou jen obcas a maji kratkou trvanlivost(par dni), protoze je nejakeho duvodu dava do trochy travy a prikryje listem. Kdyz si je nakopu sam, necham je ve sklenici s trochou kompostu a vydrzi pomerne dlouho.
To co se prodava bezne, jsou kalifornske zizaly, alias dendrobeny – vetsinou v takovych pruhlednych krabickach se zelenym vickem a etiketou. Pouzivaji se pro urychleni kompostace. Jsou to dost blbuvzdorna stvoreni – kdyz si jednou koupis nasadu do kompostu, mas vystarano – pomerne rychle se mnozi. V krabickach vydrzi zive i nekolik tydnu. Premejslel jsem o nich, ale ceskych hnojaku, kterych je v kompostu sice mene, si vazim vic a myslim, ze nasada kalifornaku by je vytlacila uplne.

reagovat
Neděle 20. února 2011 ve 2:09 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

superweb> Já to neřeším. Ryby nachytám i s nakoupenýma. I když je pravdou, že to co se kupuje jako hnoják, vlastně hnoják není.

reagovat
Neděle 20. února 2011 v 1:54 ® superweb reakce na …
superweb

Jak.novi> jen ma zkusenost z jednoho reviru a tak 10 hodin lovu celkem..ale zda se mi ze hnojak je proste pro nase ryby prirozenejsi a tim asi i lakavejsi nez zizala z kalifornie :-)
Navic ty kupovany zijou v takovym sterilnim substratu, takze nemuzou mit tolik prirozeny zapach..

reagovat
Sobota 19. února 2011 ve 21:14 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

chosebaits> Já si žížaly kupuju a líny chytám. Tak nevím. :-)

Letos chci zkusit to boilie nebo pelety. Jinak, těm co poradili, děkuju.

reagovat
Sobota 19. února 2011 ve 21:12 ® chosebaits
chosebaits

superweb>Já chytám jen na hnojáky z vlastní zahrádky a případně na rousnice a tak nemohu posoudit tento tvuj postřeh.Tato informace je užitečná,nikdy si nekoupím už žížaly. MÁ někdo také tyto skušenosti ohledně žížal?????

reagovat
Sobota 19. února 2011 ve 21:03 ® superweb reakce na …
superweb

chosebaits> ale neni zizala jako zizala. Zrovna u tech linu jsem si to overil. Mel jsem koupene denrobeny a rousnice a par hnojaku co jsem nakopal na kompostu. Zatimco na dendrobenu a rousnici prisel sem tam kapr(lin zadny), na hnojaky bylo zaberu vyrazne vic a krome kapru i lini.

reagovat
Sobota 19. února 2011 ve 20:58 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

superweb> žížalka je prostě žížalka a nic jí nenahradí v žádném ročním období a ani u ruzných druhu ryb.

reagovat
Sobota 19. února 2011 ve 20:17 ® superweb reakce na …
superweb

chosebaits> No s liny mam spis mensi zkusenosti, vim jen o jedne vode kde jsou ve slusnem mnozstvi a velikostech. Ale vetsinou mi berou hnojaka na plavacku „do jizdy“, jemny zaber spis vyjimecne.
Problem je, ze je tam spousta kapri a karasi mladeze(od 10cm vyse), ktery cileny lov lina na hnojaky komplikuje..to by mohlo prave boilie vyresit.
Ale mala brusinka prinesla jen mensi i slusny kapry(dva dokonce pres 80cm), kteri sice potesili, ale problem jsem tim nevyresil.
Nakonec jsem taktiku vychytal. Na fleku o nejakych 15m vedle jsem nahazel nejaky drobny partikl(repka, psenice) a na chvili jsem mel od malych kapriku pokoj a mohl jsem spokojene lovit s hnojaky. Lini brali, asi se jim do ty grupen zranice vedle moc nechtelo.

reagovat
Sobota 19. února 2011 v 15:11 ® kamos007
kamos007

no osobně jsem líny lovil pouze na splávek nebo na feeder ale na boilí ne, ale kdyby už tak bych zkoušel nějakou masitou příchuť třeba mušle, nebo na jaro možná sladkou med nebo něco takového nevím.

reagovat
Pátek 18. února 2011 v 11:33 ® bene reakce na …
bene

Na ty burizónový kuličky sice šli, ale pravda je, že o nějakém požitku ze zdolávání nemohla být řeč i při velikosti přes 40cm. Ono tahat ho na 30 vlasci-žádný požitek. To ma plavačku 4,2m do 25g na 18 vlasci a 14 návazci je to přímo lahůdka:->

reagovat
Pátek 18. února 2011 v 1:44 ® osprey reakce na …
osprey

chosebaits> Ve Švédsku je mnozí chytali na menší sladké boilie a protože na tamních jezerech často chybí kapr, uloví se těch línů dost a hodně jich je přes 50 cm.

Asi rok zpátky je o takovém lovu článek v Českém Rybáři (lín je na titulce).

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 17:22 ® chosebaits
chosebaits

Já teda chytám rád líny pro ty jejih jemné záběry,což na bobule asi nebude a proto bych do toho nešel.Lov lína je pro mě spojen s lovem na plavanou a ty zvláštní záběry od nich zbožňuji.Dle mého na to asi moc lín nepujde,je hroznej mlsoun žížalek či rohlíčku.Když se ti bude dařit na bobule,tak sem pak hoď nějaká fota.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 16:10 ® bene
bene

Kdysi dávno jsem si řekl,že vyrobím domácí boilie a začnu chytat cíleně kapry, protože na tý vodě bylo dost karasů a perlínů. Smíchal jsem doma co mě napadlo jen aby to vejce udržela pohromadě:-) , ale co je nejdůležitější!!! 30% směsi jsem použil z rozmixováných obyčejných bílých burizónů. Celé boilie po nich po uvaření a usušení vonělo a ejhle:-) …brali na něj i pěkní líni!!!To je má krátká zkušenost s lovem línů na boilie

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 15:06 ® peta128 reakce na …
peta128

timbab>To já taky,ale na jednom nejmenovaném revíru je silně zastoupen perlín draví,a když vidíš jak ti mizej rousnice z krabičky tak by to mohla bejt docela selektivní nástrah.možná letos vyzkouším a dám vědět.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 14:46 ® timbab
timbab

Stejně bych je radši chytal na hnojáčky nebo na rohlík.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 14:17 ® peta128 reakce na …
peta128

Jak.novi>Co já četl tak snad angláni to mají asi nejvíc zmáklí.A pokud si dobře pamatuju tak tam taky převážně doporučovali sladký příchutě a malí průměry.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 14:03 ® Jak.novi
Jak.novi

No snad se tu ukáže někdo, kdo s tím má nějaké zkušenosti.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 13:58 ® timbab reakce na …
timbab

Jak.novi> Třeba…

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 13:56 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

timbab> Myslíš třeba halibutku?

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 13:50 ® timbab reakce na …
timbab

Jak.novi> Já bych asi taky nasadil nějakou „masovku“.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 13:49 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

timbab> Oni se co vím, doporučujou ovocné příchuti, ale myslím, že by byly dobré nějaké masovky.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 13:48 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

sus1> :-P

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 13:46 ® sus1 reakce na …

Jak.novi> Hajzle.!!!!!

:-)
reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 13:46 ® timbab reakce na …
timbab

Jak.novi> Ty pelety by asi byly lepší.Ale základním předpokladem je,že je na revíru lín dostatečně zastoupen.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 13:44 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

sus1> Špátná známka vážne ne, má nejhorší je dvojka. :-) Jo a máme prázdniny. :-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 13:43 ® Jak.novi
Jak.novi

cercer1> S pípákama vážně ne. Vždyť boilie se dá nastražit i na splávek a na feeder.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 11:19 ® kapr1

cercer1> je dobre ze tu otazku zadal, protoze se aspon nenudim ja:-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 11:18 ® sus1

cercer1> Asi špatná známka v žákajdě a tohle mu ulétlo.:-))

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1