Chytej.cz

Projekt Mělice necteno

17.2.2011 | Noodling | 52.589 zobrazení | 121 odpovědí

Přišly mně zajímavé informaci o projektu Mělice od Lukáše Krásy.

Podrobnosti o projektu zde: http://www.lkbaits.cz/…-melice.html

Byli by jste ochotni takový projekt podpořit?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...
Pátek 27. dubna 2012 v 15:18 ® Fryw reakce na …
Fryw

Robur> Jé, jsem to propálil. Ale tak druhou, též podstatou informaci si nechám pro sebe. Doufám :-D

nnnap> i stopky. Obojího je zbavujeme.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 ve 14:55 ® nnnap reakce na …
nnnap

Fryw> no, když si vemu, že každá švestka by měla mít služební průkaz, tak nemůže být problém dokázat, že i ta slivovica je z mojich.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 ve 14:42 ® Robur reakce na …
Robur

Fryw> jediné poučení je, že Fryw má švestky.-D. Dobrá informace…

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 ve 14:37 ® Fryw
Fryw

A co takhle. Jít si s bedýnkami natrhat svoje švestky, na svoji zahradu, ze svých stromů. No a při příchodu zjistit že nějací pánové (nepředstavili se, a samozřejmě se vehementně domáhali jmen našich) už je má ve svém škopku, podle toho jak uroda prořídla zjevně ne v prvním. Po delší tu chvíli věcné, chvíli zcela iracionální debaty odchází s tím, že si zjistí na katastru čí to je pozemek a pokud ne náš, tak si pro ně přijde (tzn. pokud není náš, je samozřejmě jejich). Požadovanou uhradu za odvedenou práci též nedostal. Závěr – nejdříve si zjistit pro koho dělám, zda o to stojí a pak teprve začínám dělat.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 ve 13:40 ® nnnap reakce na …
nnnap

Robur> no právě. Všechno někomu patří, jenom zapomínáme, když se nám to hodí.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 ve 13:34 ® Robur
Robur

to není perlička ani berlička, všechno někomu patří. I cesta do lesa. Břehy řek a rybníků taky.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 ve 13:34 ® nnnap
nnnap

abyste nedopadli takhle:-D

http://zpravy.idnes.cz/…-/krimi.aspx?…

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 ve 12:57 ® nnnap reakce na …
nnnap

Robur> logická perlička- přece nemusím vědět čí co je, abych po tom nešmatlal.:-D

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 ve 12:19 ® Robur
Robur

louka je louka, když tam není kráva nebo drát nelze poznat, čí louka je, kudy vede cesta atp.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 11:48 ® nnnap reakce na …
nnnap

superweb> jo a za pole s pšenicí, to bych tě rovnou zabil na místě. Ale to jistě chápeš. V tom není sporu, to není k diskuzi.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 11:43 ® nnnap reakce na …
nnnap

superweb> v pořádku. Problém je v tvém chápání užitečnosti. Zvíře nepotřebuje obilí. Abys udržel krávu, potřebuješ louku. A kráva opravdu není ten pytlík s mlékem v obchodě.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 11:28 ® Robur reakce na …
Robur

superweb> měl ses nechat bodnout, jak kaprař bys pak mohl vykládat, jak stylově máš na těle dírky od tripodu.-D

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 11:18 ® superweb reakce na …
superweb

nnnap> Pres louku? Kydby to bylo pole s psenici nebo necim uzitecnym, nereknu..mam podobnou zkusenost z opacne strany.
Bylo mi tak 14, s kamaradem jsme si zkracovali cestu na ryby pres neoploceny a neoznaceny poemek, na nemz rostla trava – tedy louku. Vybehl na nas starsi, namakany chlap, zrejme hrdy majitel pozemku. Nabehl na nas se zminenymi vidlemi, obdrzel jsem bez varovani ranu do obliceje. Kamarada chvili skrtil. A vse kvuli tomu, ze jsme sli po jeho neoznacenem pozemku.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 9:35 ® Padis reakce na …
Padis

osprey>určitě to bylo ono.S chytáním tam jsem na tom stejně nijak mě to neláká.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 8:46 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> lidé z města nechápou více věcí. Já sem tudle musel vylézt z tchýnina baráku a dořvat mladý páreček,který si zkracoval cestu přes její louku. Byl to nabušený synek s čoklem. Určitě mu bylo nepříjemné, že na něj někdo před jeho teplou komůrkou na párek řve. Ono nebývá obvyklé, aby na vás kdokoliv řval, když máte psa na vodítku, který je standardní trhač. Kluk byl rozumnej a zavelel urychlené opuštění bojiště. Stihnul vylézt z pozemku a ztratit se mezi domy, než jsem ho měl na těch 60 cm, kontaktní vzdálenost. Ale primárně jsem mu nechtěl utratit psa, před očima jeho milovaného ohřívače na párek, ani ho zrušit, páč kdo by s ním do kafilérky jezdil, šlo o to, aby si uvědomil nepřijatelnost situace, kdy si někdo buď z nevědomosti nebo z lenosti zkracuje cestu po posvátné půdě, na kterou sám majitel nevstoupí jindy, než za účelem jejího obdělání. Prostě to je tabu.
Nejsem agresivní, moc, ale musel sem se s nechutí jít obout, vylézt ven, místo abych dál dřístal s rodinou, jít do konfliktu s člověkem se psem, jenom proto, abych uhájil integritu soukromého prostoru, spojeného s desítky let trvající feudální robotou. A nestačilo jenom označit svůj majetek, bylo to třeba i obhájit. Kdyby začal cosi pičovat, musel bych ho napadnout. Ale píšu, kluk byl rozumný, rychle pochopil o co tam jde, také můj verbální projev byl samozřejmě účelový, bylo to poprvé, tak jsem mu dal šanci, ale jestli si to nepřebral a uvidím ho tam jít podruhé, tak už se budu chovat jako dravec- potichu si ho nadejdu a nedám mu už šanci zmizet do bezpečí veřejného prostoru. Po třetí to už budou vidle. Co jinak, s vidlema, že.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 1:18 ® osprey reakce na …
osprey

Raf> Já asi jednou projel kolem autem (byl jsem vezen). Jestli je to ten kráter v písku obrostlý borovičkami, tak mě teda neláká ani trochu.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 0:12 ® Raf reakce na …
Raf

osprey> Neni to lehký. Já byl loni vláčet v Mělicích. Pohybovat po břehu se tam relativně dalo. Ale pod vodou les řas a na vodě tam plavalo takových zařízení z různých vodních sportů, že jsem to snad jinde neviděl. Na vláčku asi ok, na serióznější kaprařinu nic moc. Možná ale půjdou bójky pryč :-)

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 23:28 ® osprey reakce na …
osprey

Raf> Já teď nedávno vlezl kvůli fotce na prázdnou koňskou pastvinu (podlez jsem ohradník, pravda). Následný rozhovor s majitelkou byl velmi zajímavý. Někteří lidé by nad svým pozemkem zakázali nebo zpoplatnili i letecký provoz.

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 22:04 ® Raf reakce na …
Raf

Robur> Celkem zajímavý téma na léto do Kajmana je třeba „Vstup na pobřežní pozemky“ http://www.chytej.cz/…zni-pozemky/ Koukám, že si se na tohle téma ještě nevyjdařoval, tak to koukej dohnat :-)

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 14:14 ® Robur reakce na …
Robur

Raf> co mám obnovit nyní?:-D

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 13:32 ® Raf
Raf

Zajímavé téma, zpracoval jsem jako Kajmanův bulvár do červnového Kajmana.

reagovat
Čtvrtek 22. března 2012 v 9:57 ® Mrknato reakce na …

Martin Chmelík> Tak to já si myslím, že problémy zapřičiňuje absence jakékoliv vize. V dnešním stavu společnosti, nemůže být základní jednotkou MO a současně budovat společný rybolov. To zavání socialismem a nebo tunelem. Nynější stanovy ČRS pocházejí z roku 75, tedy doby slušně frčící normalizace a po roce 90 se pouze doplnila možnost svazu podnikat a akvadukturovat.....

Podle mě je jedinou snahou svazu zachovat tři složky, toky peněz. Proto svaz podporuje K70, lov 24, na dírkách, dovoluje na Mělicích vsazovat do revírů neprověřené násady několika pseudo milovníků velekapra a klidně další divnosti, jen aby se zachoval statusquo. To je vize?

reagovat
Středa 21. března 2012 ve 20:19 ® Martin Chmelík reakce na …

Mrknato> Odbočili jsme z tématu. Nechtěl jsem řešit současné problémy, ale vizi do dalších let. Tedy to, co ČRS připravuje, co nás čeká. Tedy pokud nějaká vize existuje.

reagovat
Středa 21. března 2012 ve 20:12 ® Martin Chmelík

hraji> Tak to pak jo, do marketingu a PR ČRS mluvit nemohu, jistě na to mají odborníky. A plně chápu, že prezentaci vedle Myslivecké jednoty a Svazu včelařů je nutností. :-)

reagovat
Středa 21. března 2012 v 10:07 ® Mrknato

Martin Chmelík> A co myslíš, že by ti zátupci Rady ČRS řekli? Tady s hrajim vyjímečně souhlasím, protože jediný, kdo ti dá slušnou, věcnou odpověď, která se ti třeba názorově líbit nemusí, je pouze pan předseda JUDr. Šíma. Ostatní členi Rady a to píši z vlastní zkušenosti, odpovídají citacemi předpisů nesouvisejícimi s dotazem a jakékoliv činy na hraně a za hranou předpisů omluvají vůlí rybářů ..... Zajímavé ale je, že se to netýká lovu po závěrečné, na tři pruty...... Takže je vůle a vůle, porušování předpisů svazoobhajitelné a neobhajitelné a proto máme 3 složky a tolik MO. Jsou to represívní složky (organizují a převychovávají členi) a ta naše údajně zase nakoupila 100 rákosek pro DK...... )

reagovat
Středa 21. března 2012 v 8:11 ® hraji reakce na …
hraji

Martin Chmelík> Já nemusím nic obhajovat. Nejsem dokonce ani členem ČRS již víc než dvacet let. Ale nic ti nebrání se zeptat na příslušných místech. Já to vidím tak, že ČRS se na těch „nerybářských“ výstavách prezentuje hlavně nerybářům, myslím se tomu říká PR ve vaší branži. Vytváří obecnou povědomost o tom, že zde existuje nějaká skupina lidí, kteří se starají o ryby, které nejsou jen hlavním chodem na vánočním stole.

reagovat
Středa 21. března 2012 v 7:38 ® Martin Chmelík reakce na …

hraji> A čím obhájíš účast ČRS na výstavách, kde v podstatě oblast rybolovu je zastoupena velmi mizivě, či vůbec? Není to mrhání finančními prostředky?

reagovat
Úterý 20. března 2012 ve 22:37 ® hraji
hraji

Martin Chmelík> a k tomu počtu organizací. Určitě by šel snížit. Hezky po bolševicku jim přikázat, že se sloučí. Proboha, jsme zájmové sdružení, lidé mají právo se sdružovat jak uznají za vhodné a příjemné a konečně jim do toho nikdo zbytečně nekecá a neustavuje jim stranické skupiny u zahrádkářů.

reagovat
Úterý 20. března 2012 ve 22:33 ® hraji
hraji

Martin Chmelík> shodou okolností jsem se zajímal o to, zda bude ČRS na výstavě v Brně. Nebyl. Není důvod. Je naivní si myslet, že rybáři šli na výstavu aby se něco dověděli o svazu, je to v naprosté většině ani nezajímá. Ostatně, ona ještě ani vláda a státní orgány neví, co bude v roce 2014. Jak by to mohl vědět ČRS? Kdo by mu to řekl? Co by těm lidem vykládali? Nějaké své představy? Já jsem přesvědčen, že v roce 2014 nebude žádný rok nula a zásadní zlom v provozování rybaření v rámci svazů. Co se týče MRS, máme mnohem lepší a propracovanější a účinnější způsob, jak informovat členy MO než je účast na výstavě.

reagovat
Úterý 20. března 2012 v 19:43 ® Mrknato

Martin Chmelík> Dobrý postřeh. Ty výstavy bolelízu, kliniků, madraček, biwaků, prutů na odhoz a vývoz v Praze a Brně jsou zaměřeny hodně úzce. Myslím, že by tam byl svaz zavalen peticemi na lov24, k70, lov na 3 pruty a povolení bivakování všude a vždy, tedy samými „moderními trendy běžnými v EU“. jak to napsal Karel Nikl v Rybářství. Výstava jako je např. Země živitelka nabízí svazu asi víc možností. Naprosto s tebou ale souhlasím, že svaz se chová jako vzorný Apač u mučednického kůlu. Nevydá ani hlásku. Na jeho webu se dočteme kam na dírky, nabídku pracovních míst pro státní trenéry, profi RS, reportáže o vyznamenávání zasloužilých čilimníků a závodníků, tedy nepodstatné věci, ale svaz má pocit, že dělá to, co členi chtějí......

Z těch 482 MO tipuju, že cca 300 MO má své soukromé revíry, které dotujeme skrzeva územní rybolov. To je podle mě naprosto špatně. Jelikož těch vyčůraných MO je víc jak polovina, těžko je pak přehlasovat a otočiť kormidlem svazodějin a tok peněz nasměrovat do územních revírů.....

reagovat
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...