Vyhledávání
Jaký prut na ML - M přívlač?
14.2.2011 | Elis3 | 17.671 zobrazení | 50 odpovědí
zdravím všechny. Ptal jsem se už na prut Dragon Destiny, dostal jsem hodně odpovědí a moc všem děkuju. Nevím jsem asi moc nerozhodný ale pořád nevím. Tak se chci zeptat jinak. Jaký si mám koupit prut na candáty/štiky. spíš ale neco lehčího. chci se soustředit spíš na candáta. Na trhu je na mě moc značek a nestačím se v tom orientovat – Shimano, Dragon, Awa-Shima, Penn, Ron Thomson, … Nejsem žádnej profík ale nechci to nejlevnější. Chytám spíš na gumy a kopyta, mám i woblery – všechno okolo 10cm (15 cm je strop) Cena by v rámci mých možností měla být do dvou tisíc, ale snesu kdyžtak i trochu přes dva. Díky předem za odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 19. února 2011 v 18:13 ® Prutos
-
Ale no tak, jste jak malí kluci…
reagovat
Každej správnej rybář ví, že jedinej správnej cajk je Penn a Sportex! - Sobota 19. února 2011 v 18:04 ® skwor reakce na …
-
troutkiller> Mě zase neposkytuje to co chci Daiwa. Ani u prutů, ani u navijáků.
reagovat - Sobota 19. února 2011 v 17:18 ® troutkiller reakce na …
-
Stroft> V klidu
reagovatOno nás tu je víc co jsou s touhle značkou spokojený
Destina do 42g se mnou jede do norska a pokud praskne jako loni dostane se jí námořnického pohřbu!!!
- Sobota 19. února 2011 v 16:59 ® Stroft reakce na …
-
troutkiller> Na Dragona, tady i jinde, musíš nadávat jen potichu, jinak tě „Dragonisti“sežerou
reagovat - Sobota 19. února 2011 v 16:12 ® troutkiller reakce na …
-
Stroft> Tak u rukavic nemužu sloužit mám je od Rapaly
reagovat)Ne Dragon už nemám tolik odvahy
- Sobota 19. února 2011 v 16:10 ® troutkiller reakce na …
-
skwor> Vidíš a proto mám Speedy 4 od pstruhové 1.80 po Sumcovou 2.70
reagovat)Třeba Sumčák bych u Daiwy nevybral.
- Sobota 19. února 2011 v 15:15 ® skwor reakce na …
-
troutkiller> Tak máš hafo dalších možností, když nechceš Dragona. Třeba takovýmu Speed masteru bych dal přednost před „sluníčkem“ okamžitě. Trvat na jedný značce je kravina.
reagovat - Sobota 19. února 2011 v 15:11 ® Stroft reakce na …
-
troutkiller> Ještě bych přidal neoprenové bezprstové rukavice, ty jsou od Draka také gut.
reagovat - Sobota 19. února 2011 v 15:05 ® troutkiller reakce na …
-
skwor> Tu o šitu od Draku taky!Jenže to že Draky stojí za H…O neni pohádka ale holej fakt!Ty problémy co sem prožil s touhle šméčkovou Polskou firmou nikomu nepřeju!!!!Jediná věc od téhle značky co za něco stojí jsou gumy jinak nic!!!
reagovat - Sobota 19. února 2011 v 15:01 ® skwor
-
troutkiller> A teď o Sněhurce, tu o Daiwě už známe.
reagovat - Sobota 19. února 2011 ve 14:57 ® troutkiller
-
Zdar lovče
reagovatJak píše kolega kerob Skeletor je naprosto děsnej klacek a s Dragonem si akorát přiděláš problémy
Pokud chceš něco co nepraská,nerozpadá se tomu rukojet nebo něco co váží víc než je unosné mrkni na Daiwu,šímo nebo něco od podobné značky
- Středa 16. února 2011 ve 12:23 ® Elis3 reakce na …
-
devils9> no chytat budu spíš na řece. ale zajdu i na stojáka.
reagovat - Středa 16. února 2011 v 11:42 ® devils9
-
Elis3> Když sáhneš po Dragonu tak určo neprohloupíš, před několika lety jsem taky řešil podobný problém a volba padla na Team Dragon SE 2,55 do 25 g a je to univerzální proutek, bohužel už se nevyrábí. A možná bys mohl napsat kde budeš převážně chytat.
reagovat - Úterý 15. února 2011 v 17:07 ® kingkubik
-
ja si na letosni sezonu poridil destinku ale v trosku jine gramazi(2–12g)a naprosta spokojenost myslim ze ta destinka nebo team dragon nebude spatna volba
reagovat - Úterý 15. února 2011 v 15:47 ® Char
-
Koukni se na pruty Konger, jsou to dobré proutky za rozumné peníze.
reagovat - Úterý 15. února 2011 v 15:09 ® skwor
-
Asi bych vzal Skelouše, za „normální“ cenu jsem pořád nenašel prut, co by mi vyhovoval víc. Nebo něco od Dragona, tam máš výběr hodně slušný. U ostatních firem nemám důvod hledat…
reagovat - Úterý 15. února 2011 v 11:29 @ Voldemort
-
V cenové relaci kolem 2000–3000 Kč se dneska dají sehnat velmi povedené pruty. Podíval bych se na řadu Team od Dragonu, Skeletor od Berkleyho nebo Speed master od Shimana (řaženo podle preferencí). Právě Skeletor považuji za jeden z nejuniverzálnějších prutů, navíc se dá sehnat za snesitelné ceny.
reagovat - Úterý 15. února 2011 v 11:17 ® kerob
-
Hlavne si ten prut vezmi pred koupi do ruky. O prispevek niz nekdo doporucuje Skeletora, coz je podle me naprosto strasnej klacek…tim chci jen rict, ze podle subjektivnich dojmu cizich lidi si nevyberes.
reagovat - Úterý 15. února 2011 v 8:25 ® klotron
-
Doporučuji Berkley Skeletor 8–32g 3m. Mám hodně přívlačáků ale k vodě chodím nejraději s tímto. Možná se ti bude zdát 3m dlouhý ale má to své výhody, hlavně při lovu z vyších břehů. Tahám s ním kopyta od 5cm různé woblery 6 až 13cm.Opravdu dost dobrý univerzální proutek v ceně kolem 2,600kč. Koukni na netu na Berkley Skeletor, prodávají se různé délky a gramáže.
reagovat - Pondělí 14. února 2011 v 19:57 ® osprey
-
V první řadě si uvědom, že značek je plno a dělají často velice podobné výrobky. Navíc očka a sedla navijáků jsou víceméně standartizované věci a většina lepších prutů používá komponenty Fuji.
Takže spíš jde o to, jak se který prut povedl, jak se komu líbí a ja komu sedí.
No a prut se vybírá podle vody a nástrah. Dovedl bych candáta i štiku chytat se spoustou prutů. Asi nejvíc candátů mám chyceno s prutem Team Dragon 260 cm/7–21 g. Je dost tvrdý, ale to mi vyhovuje. Podobná, o chlup lepší a taky hezčí a dražší je třeba Daiwa Infinity-Q se stejnými parametry.
reagovat