Chytej.cz

Pruty pod multíky necteno

14.2.2011 | kerob | 23.531 zobrazení | 153 odpovědí

Vy, kdo chytáte s multíkama, jaký používate klacky, jak jste s nimi spokojeni a jaký nástrahy jsou na danym klacku použitelný? Na základě vlákna, které vytvořil PetrC o multících, si spousta lidí řekla, že to musí s multíkem zkusit (byla to poslední kapka i u mne) a tak bych – a doufam, ze i ostatni multíkonováčci – uvítal i info ohledně prutů. Představuju si to tak, že napíšete typ navijaku, jaka šňůra či vlasec na něm je, na jakym prutu sedí a co většinou tahá… předem díky :-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 12. dubna 2011 v 1:19 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> A co velikost cívek toho Quanta a té C4? Co roztáčíš v jednom a co ve druhém? Myslím, že tu C4 máš v 6000 a roztočit takovou cívku lehčí nástrahou je dost těžké.

Proč se to Quantum nedělá ve třech velikostech a C4 jo? Je to způsob, jakým se Abu vyrovnalo s problematikou různě těžkých nástrah. Protože dnešní doba přeje vajcatům, dělá Abu i ta. Mít nějaké menší Revo, možná bys měl podobný dojem jako z toho Quanta.

Klasický Ambassadeur je nepřekonatelná konstrukce, která již byla v mnohém překonána. Můžeš ji milovat nebo nenávidět, ale nemůžeš ji přehlížet:-D

reagovat
Úterý 12. dubna 2011 v 1:10 ® osprey reakce na …
osprey

hecht> Přines jich deset a nacpu je tam všechny. A až to nepůjde, zastrkám feedery do tubusů… :-)

sethy> Přihoď si i Zilliona.

A pokud jde o Abu, tak kdysi mi to vysvětloval kamarád, který má rád některá postarší vozidla. Ty věci jsou osobité, určitým způsobem se chovají a člověk si na ně postupně zvykne a naučí se jim rozumět.

Já nakoupil Abu jako mírně jeté bazarovky, které odvedou za ty peníze spoustu práce a ještě mě přežijou. Mít sponzora, klidně chytám Daiwy. Moc se mi líbí, kromě údaje na cenovce. Moje kompletní sbírka MP mě stála asi jako jeden Pluton.

reagovat
Úterý 12. dubna 2011 v 0:35 ® hecht reakce na …
hecht

osprey> ok,budu si to pamatovat, ale nevím, nevím, jak to nacpeš do kouta, minule se mi zdálo, že se tam toho už moc nevejde :-))

reagovat
Pondělí 11. dubna 2011 ve 20:37 ® sethy reakce na …
sethy

jackubr> jo hází, ale s ultra malinkatýma multíkáma, které mají hlavně lehoulinkou cívku :-)

reagovat
Pondělí 11. dubna 2011 ve 20:27 ® jackubr reakce na …

kerob>sethy> bohužel nemám možnost srovnání, snad jen jak to vypadalo na začátku a na konci snažení…začátek s krmítky a podobnými blbostmi ještě s klasickým spinovým prutem byl tristní a z každého hodu, který byl dál jak 10m jsem měl radost,konec s odkovaným woblerem a destinou v praze na nábřeží už znamenal nějaký míření a menší problémy s délkou hodu, jedna dvě paruky byly. třeba když zkusím ještě šímo tak hodím jak se smekáčem :-) Co jsem koukal na multiplikator.pl tak házej opravdu miniwoblery ala Stepanowa…takže to jít musí :-)

reagovat
Pondělí 11. dubna 2011 ve 14:11 ® sethy reakce na …
sethy

kerob> to je přesně ono. OK tak k šimu zařazuji ještě quantum :-)

reagovat
Pondělí 11. dubna 2011 ve 14:04 ® kerob reakce na …
kerob

sethy> jsem sice multikovy nedochudce, ale musim rict, ze s vajickem Quantum jsem nemel jedinej problem, po par zkousecich hodech a nastaveni brzdy neni potreba mit v pohotovosti ani palec…leti to docela slusne, civka se nepretoci. Dal jsem to do ruky kamaradovi, ktery mel multik v ruce poprve a bez jedinyho problemu hazel a nic se nemotalo. Prechod na jinou vahu nastrahy je uplne bez problemu. Naopak C4 je docela peklo. Jerk kolem 80g leti pekne, ale bud musim dobrzdovat palcem nebo je brzda tak utahla, ze to dost poznamena vzdalenost hodu. S pinama jsem si hral, zkousel…da se to jakz takz vyladit, ale uplne bez palce jsem se stejne neobesel. A pruser je zmena vahy nastrahy, kdyz tam dam o 30g lehci, tak je to uplne v prdeli, neleti, takze dam vic sily (a svihu) do nahozu, coz mi zas civku pretoci hned na zacatku… verim, ze se s tim zit da, zkusenosti a praxe urcite pomuzou, ale z pohledu multikovyho zacatecnika, je to Quantum velice „user friendly“ a to ABU je presnej opak. Je dost mozny (pravdepodobny), ze neco delam blbe, ale s tim vejcem jsem pri stejnym pristupu podobnej problem nemel :-D

… a jsem zvedavej, jakym argumentem me PetrC umlati… :-D

reagovat
Pondělí 11. dubna 2011 ve 13:51 ® sethy
sethy

Kdyby jste si všeci nekupovali ty nefunkční (ale na českých webech do nebe vychvalované) multíky od Abu, bylo by po problémech:-D . Když jsem dal kolegovi, co to nikdy nedržel, do ruky Curado s nějakým cca 10g těžkým wobem, tak neudělal ani jednu paruku a normálně chytal :-) . Ono ty klasické abučka prostě nejsou ne lehčí nástrahy stavěné (možná 4ková velikost). A teď do mě.

reagovat
Pondělí 11. dubna 2011 ve 13:19 ® jackubr reakce na …

Docela s tebou soucítím, po tom co jsem od Setyho dostal destinu, osadil multíkem a odkoval háky z wobů abych neprovokoval, tak jsme polovinu kolemjdoucích přiváděl k smíchu :-) Po prvním tréninku, kdy jsem zkoušel zakrmit flek na feeder a krmítka lítali jedna radost (bohužel 0,20 vlasec jich tam pár nechal) tak po přechodu na SSR07 už byly hody o dost kratší. Co mě ale potěšilo, všechny paruky se zatím povedlo rozplést :-) Šak ono to půjde, ještě je dost času na trénink:)

reagovat
Pondělí 11. dubna 2011 ve 12:58 ® osprey reakce na …
osprey

hecht> Až ho budeš chtít vyhodit, můžeš tento čin provést někde v mé blízkosti. Postarám se o ekologickou likvidaci tebou odvrženého výrobku.

reagovat
Pondělí 11. dubna 2011 v 10:49 ® sethy reakce na …
sethy

hecht> to pujde, neboj :-)

reagovat
Sobota 9. dubna 2011 ve 22:57 ® hecht
hecht

Dnes jsem prvně zkoušel bombardovat vodu novým tandemem. Prut zvládá odhazovat i ty moje největší nástrahy v pohodě, rovněž při přitahování wobů je tam dostatečná rezerva i pro sílu proudu. Po pravdě ale musím přiznat, že s tím požád trochu zápasím. Rovněž se pořád tak nějak nedostavuje ta pohodová souhra, jakou znám u smekáče a prutu s očky dolu. No a po přechodu na něco pod 20 g a pohrabání se v odh. brzdě a vypnutí půlky pinů, se dostavil i výsledek, mám ten chuchel v batohu …

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 19:59 ® Fugas reakce na …

hecht> dík, tak to už by bylo pro mě asi moc, ve 2.40 to bude ještě větší utahovák. Mám představu něco tak 30–60g.

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 16:38 ® hecht reakce na …
hecht

Fugas> V RAVENU JSEM UŽ BRAL DO RUKY ASI POUZE DELŠÍ KLACKY. No, jeden z výprodejového stojanu, kde to bylo za cca 600 – 800 kaček, jsem asi vytáhnul, ale sám prodavač mi povídá ,, tohle neřešte'' :-)) To co mám si myslím že by mohlo odpovídat skutečné gramáži 50 – 100 g, ostatně , je to pouze číslo. Pocity ze skutečných vlastností prutu si udělám až v létě. Musím říct, že obsluha v té jejich haluzně docela příjemě překvapila. Pomáhal, říkal své postřehy, a tak.

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 9:33 ® Fugas reakce na …

hecht> pěknej klacek, neměl si náhodou v ruce i tu 2.40 40–80g?

reagovat
Neděle 13. března 2011 ve 14:05 ® sethy reakce na …
sethy

Prutos> ale ty já přece mám :-D
Já jen vím že mě asi 2–3 lidi říkali ahoj, absolutně jsem netušil kdo to byl, ale tak ze slušnosti jsem odpověděl :-D

reagovat
Neděle 13. března 2011 ve 13:17 ® Prutos reakce na …
Prutos

sethy> Já Sandera potkal taky, dokonce dvakrát. Měl by sis pořídit brýle :-)

reagovat
Neděle 13. března 2011 ve 13:10 ® sethy reakce na …
sethy

macino ambrossiny> tož já jsem asi fakt slepý :-D pořád jsem potkával jen Vás (ty, prutos, vydrýsek) :-D
Ono i najít ospreye byl nadlidský úkol :-))

reagovat
Neděle 13. března 2011 ve 12:41 ® macino ambrossiny reakce na …
macino ambrossiny

sethy> čau čau sander tam byl mohu potvrdit mluvil s nama :-)

reagovat
Sobota 12. března 2011 v 18:10 ® sethy reakce na …
sethy

hecht> Tys byl v patek na BVV? Jsem tě neviděl :-(( Jj to říkám pořád, že tam ty pruty mají. Mimochodem, když jsem se ptal na ten Suveran já, chtěli za něj 7500 Kč :-D

reagovat
Sobota 12. března 2011 v 17:10 ® hecht
hecht

Hlásím vyřešení problému, co pod REVO TORO. Sice jsem zběhal celou výstavu a nenašel nic co by odpovídalo (mimo např.ABU Suwereen zabratru 5500,– v nižší gramáži). No ale na jednom nejmenovaném stánku jsem dostal lísteček s možností slevy 25% v den výstavy v nejmenované prodejně v Brně. Takže po důkladném prošmajdání výstaviště kde jsem našel všeho všudy cca 4 pruty se zobáčkem v delším provedení. No prostě jsem prvně zajel do RAVEN Brno. Výsledek bylo takové množství prutů pod multík, které jsem neviděl za celý život. Jeden se mnou i jel dom, test na louce dnes ukázal jeho použitelnost a víc se ukáže u vody v létě…

reagovat
foto/forum/2011/th-img16904.jpgfoto/forum/2011/th-img16905.jpgfoto/forum/2011/th-img16906.jpgfoto/forum/2011/th-img16907.jpg
Sobota 19. února 2011 ve 22:10 ® PetrC reakce na …

hecht> no počkej, tady se nemožné stává skutečností…

:-93; :-93;

Jo a mohl by se také vyhlašovat sumec roku dole bez, že jó?

:-D :-D
reagovat
Sobota 19. února 2011 ve 21:42 ® hecht reakce na …
hecht

PetrC> To beru, podle fotky s tvou postavou to bude goood testovačka :-)) Ale neber si ty trenky, kdo kdy viděl sumce v trenkách :-)) Třeba by to mohlo být jako odměna pro návštěvnice výstavy… Ale bacha, já budu v Brně, tak ne, že na mě budeš čekat v Práglu !

reagovat
Sobota 19. února 2011 v 19:25 ® PetrC

Výstava je jen o tom vidět, ale o vlastnostech prutu se dozvíš minimum.
Vlastně tam budete mít bazének. A teď mě napadá, co kdybych si oblékl trenýrky Chytej a vrhl se do bazénu předstírat sumečka?
Honorář si domluvím s Davidem.

reagovat
Sobota 19. února 2011 v 19:15 ® osprey reakce na …
osprey

hecht> Počkej na výstavu, oběhneš, osaháš. Taky je otázkou, zda nemáš další priority jako je například váha toho cajku.

reagovat
Sobota 19. února 2011 v 19:01 ® hecht reakce na …
hecht

No právě, zcela to popírá moje dosavadní zkušenosti a potřeby. Tahle vláčka je holt jiné kafe než máchat proutkem do 21g a tahat kudličky. Prutem si u tebe máchnu rád. Už mi připadá, že o tom moc špekuluju,holt něco koupím a když to nebude vyhovovat, půjde to do světa.

reagovat
Sobota 19. února 2011 v 18:58 ® Prutos reakce na …
Prutos

hecht> Sumčáky mám dva. Jeden áčkový (black stream) a druhý pomalejší (penn charisma senso pilk). Využiju oba. Měkkčí Penn je lepší na házení a vodění menších nástrah. Menší ryby se s ním zdolávají příjemněji. Tím jeho výhody asi končí. Měkkčí prut ti nemusí poskytnut dostatečnou sílu k záseku a v boji mu dřív dochází dech. Co se týče tlumení kopanců..pokud si nedopatřením strčíš při zdolávání prut mezi nohy, budeš eunuchem tak jako tak :-D

reagovat
Sobota 19. února 2011 v 18:53 ® PetrC reakce na …

hecht> parabolická akce je OK a v některých ohledech je i lepší.

reagovat
Sobota 19. února 2011 v 18:47 ® osprey reakce na …
osprey

hecht> A jak moc je důležité to, jak budeš metat? Chceš házet až za obzor nebo ještě dál? Kev Spina jsi v takové té ideální gramáži držel a není problém si to zopakovat.

reagovat
Sobota 19. února 2011 v 18:42 ® hecht
hecht

Včera jsem rozebíral problém s mým hledáním prutu na sumcovláčku. Jeden nejmenovaný prodejce, který přece jen má zkušenost s vodou, kterou budu asi nejvíce navštěvovat, mi dovedl na myšlenku takovouto. Akce prutu kterou má třeba Sportex Black Stream je dle něj nevhodně ostrá. Preferuje prý pruty s akcí B/C např. Sportexácká řada KEV SPIN. Lépe prý nahodím do dálky využitím jeho propružení a při zdolávání je lepší jeho schopnost utlumit výpady. Co vy na to, s čím budu lépe metat s multíkem ?

reagovat