Chytej.cz

Dragon Destiny 2,6m, 7-28g necteno

13.2.2011 | Elis3 | 19.500 zobrazení | 67 odpovědí

máte někdo zkušenosti s tímto prutem? přemýšlím o koupi a nevím jesli je to správná volba. navíc jsou v akci. nebo prosím poradíte s alternativou. chci něco ML přívlač. díky za odpovědi.

http://www.rsp-fishing.cz/…m-7-28g-akce

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 15. února 2011 ve 20:50 ® kubas reakce na …
kubas

osprey> Jo máš pravdu, já jsem si tu Destinu „užil“ asi den a hnedka druhej den jsem přešel na tohle http://www.rsp-fishing.cz/…m-10-28g-vyp a spokojenost… Zvládá to větší gumy, woby všecko. Na candoše a štiky do běžných podmínek ideální. Zatím obrovská spokojenost :-)

reagovat
Úterý 15. února 2011 ve 13:18 ® kejra
kejra

Jakto,že tu není Stroft a necupuje papírové draky?…:-))

reagovat
Úterý 15. února 2011 ve 12:03 ® kerob reakce na …
kerob

kubas> ja s tim problem nikdy nemel. Nejstarsi vlacak s timhle systemem mam 11 let a vsechny Shimana taky byly bez problemu… ale Dragon jsem nikdy nemel :-D

reagovat
Úterý 15. února 2011 v 0:21 ® osprey reakce na …
osprey

kubas> Měl jsem nebo i mám dost takových, kde to funguje bez potíží. Jak mám rád Dragon, tak tohle pohnojili na celé čáře.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 ve 20:51 ® kubas reakce na …
kubas

sethy> No asi tak. Já s Destinou 260cm 7–28g nestačil naštěstí ani k vodě dojít, protože ten korek praskl hnedka doma při zkoušce. Zatím jsem měl 2 pruty s tímto typem rukojeti(šroubovací vrchní díl směrek k sedlu navijáku) a vždycky jsem se spálil… Tak už do toho asi dlouho nepůjdu…

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 18:12 ® sethy reakce na …
sethy

troutkiller> vidiš proto to tam dávají. A pak že je to ochrana při transportu :-D

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 18:11 ® troutkiller reakce na …

sethy> Tak proč si tu šprcku sundával:-)) )Třeba by to vydrželo víc:-)) )

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 18:05 ® sethy reakce na …
sethy

troutkiller> Velmi nerad co :-D
Po 15 náhozech to je dobré, mě se to rozlepilo, když jsem sundával tu fólii :-D

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 17:54 ® troutkiller

Ač nerad musim souhlasit se Sethym:-) U Destiny je rukojet hroznej shit!!!!V létě zakoupeno,2× po 30 dnech na reklamaci!Poprvé po 15 náhozech,po druhé po pul hodině lovu!Dragon nikdy více!!!!šrot jako všechno z Polska krom Salma!!

reagovat
Pondělí 14. února 2011 ve 14:38 ® osprey reakce na …
osprey

schneck> Jo, Destiny jsou povedené pruty. Snad jen ten korek u některých modelů je průšvih.

Škoda, že Dragon zrovna s touhle sérií tak rychle končí. Doprovdávají se poslední kusy.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 ve 14:16 ® schneck
schneck

vloni jsem si pořídil původní starší verzi destinky 2,40m, vrhačka 5–25g. Chtěl jsem ji na střední přívlač, woby do 10cm, rotačka, větší gumky, cílová ryba štika, candát, bolen, lovím převážně na přehradě z lodě. Osahal jsem si v obchodě tu co píšeš – 2,6m 7–28g v novější dělené verzi a překvapilo mně co je to za pevnou baldu. Nakonec jsem rozhodl pro „slabší“ verzi a jsem maximálně spokojen. Vodím na tom i HJ DR 12cm, HJ 14cm a proutek nemá nejmenší problém. Dokonce jsem na něm zvládl zubatou krasavici 115cm, Fireline cryst 0,15… Můžu JEN DOPORUČIT!

reagovat
Pondělí 14. února 2011 ve 13:18 ® osprey reakce na …
osprey

Elis3> Na candáta ti stačí i jemný prut – pokud ti ta ryba nespadne. Mě spadli na řece a na přehradě všichni velcí candáti, asi to neumím. S prutem do 12 g klidně candáta vyndám, ale cíleně s tím na něj nikdy nepůjdu.

Pokud jde o šňůru – 0.04 zavadí o první šutr a je po ní. Dá se to sice nastavit kusem fluorocarbonu, ale neměl jsem problém chytat ani s 0.10 mm a šlo to dobře.

A jestli šňůra nebo vlasec, to bude vždycky dilema. U candáta ale má šňůra navrch.

Jinak ti tu kolegové radí docela dobře, takže na ně klidně dej.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 ve 12:02 ® sethy reakce na …
sethy

Elis3> ono na velké gumy a smačky si stejně s jedním prutem nevystačíš. Prý je dobré toto: http://www.tropicliberec.cz/…n-2-7m-3-18g jenže cena šla nahoru.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 11:59 ® sethy reakce na …
sethy

džigit> tož Tučňák je kapitola sama o sobě :-D

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 11:59 ® sethy reakce na …
sethy

Elis3> ten 3–18 je s tou nepovedenou rukojeti, takže ten ani zadara.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 11:34 ® džigit

Elis3> tak zkontaktuj Tucnaka,když tak Ti to pak od něj přeložím :-D
Ale pokud je Ti to opravdu málo.koukni na ten Jiggerspin-v podstatě řeším od zimy stejný problém :-)

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 11:06 ® Elis3 reakce na …
Elis3

džigit> o stovku mi určitě nejde. spíš o to že když si koupím 2–12g tak nebudu moct používat některý gumy a kopyta co mám.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:47 ® džigit

Elis3> zkus někde osahat Daiwu exceler jiggerspin.Na podzim byla okolo 1500,–kaček
Docela rychlý proutek,pěkně zpracovaný
http://www.hanackyrybar.cz/…dsdetail.asp?…

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:44 ® džigit reakce na …

sethy> má ji Tucnak a ten je z ní mimo :-) Já jen,že bych už tu „stovku“ navíc přidal

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:23 ® Elis3
Elis3

sethy- jo díky. takže jsi raději pro něco jemnějšího? a co ten prut 3–18g?

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 9:50 ® sethy
sethy

Elis3> bude stačit scanix na to má metrovky na řece :->
Pokud se nepletu tak tohle je právě ten prut 2–14g:
http://www.chytej.cz/…kveten-2009/

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 9:49 ® sethy reakce na …
sethy

džigit> možná, ale ten jsem v ruce neměl – nevím.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 9:48 ® sethy reakce na …
sethy

petrikveprik> víš jak? Dělená rukojeť u destiny je konstrukčně špatně řešená (řešil jsem to i Procházkou a přiznal to). Asi takto: z cca 10 destiny s dělenou co vím že někdo má (i já) se 7 rozpadlo a to tak jak je vidět na fotce (ten přední korek je přilepený tak blbě, že se odlepuje). Mě to teda na smačky dost nepřijde, woby bych na to nedal ani náhodou (na 2–14) páč takové prcky skoro nemám. Měl jsem ten prut pučeny, takže nevařím z vody. Navíc rukojeť u celokorkových destin je z plného korku, kdežto právě jinak řešené sedlo u dělených destin má přední čast jen z asi 2mm širokého korku omotaném na lepence…

reagovat
foto/forum/2011/th-img16501.jpg
Pondělí 14. února 2011 v 9:29 ® Elis3
Elis3

ještě mě napadlo – co na přívlač preferujete – šňůru nebo vlasec. podle mě na smáčky asi spíš vlasec a na ostatní gumy a woblery šnůru? – myslím na light nebo max ML přívlač. Taky by mě zajímalo jaký průměr šnůry. dá se koupit i 0,04 a 0,06 mm ale není to už zbytečně tenký vzhledem k oděru nastačila by 0,08 nebo 0,10 mm? koukal jsem na fireline crystal.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 9:06 ® Elis3
Elis3

píšeš že je lepší se pořádně podívat na prodejně. jenže já nemám možnost jet se někam na prodejnu podívat. nejsem z města kde by se takový prut dal koupit u mě připadá v úvahu jen e-shop … je to dobrá volba? nebude s tím problém? samozřejmě jsem myslel stránky rsp.fishing, kde jsem se díval na ty dragony

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 9:00 ® Elis3
Elis3

no chtěl jsem se víc zaměřit na candáta a okouna. tak jsem si říkal že bych vzal raději něco ML. Taky mám raději light pruty. myslíte si že by na candáta stačilo 2–12g nebo 3–18g? nemyslím žádný kapitální ryby. tak do 70cm. ten 2–12g se mi zdá moc jemný na takovou rybu, myslel jsem že je budud chytat spíš na řece, ale i na stojáku. zase ale chápu že na smáčka to chce něco opravdu jemnýho

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 8:46 ® Elis3
Elis3

ok, díky moc všem. nikdo nepíšete o jiných prutech tak je asi opravdu hodně dobrej. pomohli jste mi.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 1:03 ® džigit reakce na …

sethy> to už raději http://www.rsp-fishing.cz/…-2-70m-2-14g Jenže to už jsme s cenou jinde :-((

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 0:32 ® 

sethy> Nechápu jak to můžeš tak zobecňovat.. je třeba si umět vybrat (jak jsem psal nejlépe přímo na prodejně ) a je uplně jedno jestli je rukojeť dělená nebo ne.(btw kámoš ma s dělenou rukojetí a nepraská mu taky) Jinak já mám 2–14g a na ty smáčky je to stále dost, ale dá se s tím zaimprovizovat. Na gumy a woby super.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 0:13 ® sethy
sethy

A jak píše jižan, na to co chceš je 7–28g moc. To je na gumy na hlavách 10–20g bez problému. Na smačky určitě ne (pokud nechceš 20cm smaky).
Na to co píšeš bych vzal: http://www.rsp-fishing.cz/…m-2-14g-akce má ho Scanix (pokud se nepletu) tak se zeptej ho.

reagovat