Chytej.cz

Zkušenosti s lovem sumců v ČR. necteno

9.2.2011 | klotron | 10.742 zobrazení | 85 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s lovem sumců na revírech v ČR. Jak na ně, různé příhody, foto, atd.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 13. února 2011 ve 21:29 ® bjucek reakce na …
bjucek

macek2> asi máš moc velkej formát fota, myslím že pro vkládaní fotek do diskuzí je max 800×600

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 21:23 ® macek2
macek2

taky jsem chtěl vložit fotku ale nějak se to se mnou nechce kamarádit, nejde mi to.:-| :-((

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 21:08 ® macek2
macek2

.

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 20:20 ® chosebaits
chosebaits

Netuším proč,ale to ostatní nemohu poslat. Škoda.

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 20:17 ® chosebaits
chosebaits

Tak něco co mužu poslat do placu jsem našel.Ještě že mám tak hodnou pani domácí a vše dala na oplatky.Hned jsem si zvedl náladu a už mě to bere-)) Jinak také ať se daří.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16500.jpg
Neděle 13. února 2011 v 19:51 ® hrdobec reakce na …
hrdobec

chosebaits> Naprostej souhlas.Tak at se ti daří.

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 19:49 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

hrdobec>to už tak je-vše se má brát s pokorou

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 19:45 ® hrdobec reakce na …
hrdobec

chosebaits>Souhlas 120ka už je hezká rybka.Rekordy jsem nehonil nikdy a možná díky tomu jsem měl sem tam kliku na velkou rybu.Kamarádi co menšíma rybama opovrhovali a mysleli jak doma tak hlavně v zahraničí že obludy budou skákat na háky jedna za druhou zatim štěstí tolik neměli

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 19:29 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

hrdobec> Mě potěší každý fousek,nebo sezona v ČR je krátká.Jsem vděčný každému záběru,nebo proto tam chodím.Nechytám ryby pro rekordy,ale pro zábavu.Dle mého sumec 120+ se dá už v ČR považovat za sumce.Největší pru… je,když se taková ryba dostane masařce pod ruce.Nevadí mi,když si někdo vezme rybu a to i sumce-žádný extrém není dobrý,ale vadí mi když jde na kudlu pořádná ryba.Co mám nejraději ze sumcařiny,tak je vábka.Nemusím nic chytit,ale to co se děje na echu mě dostává do varu.Už aby to bylo!!! Když najdu nějaká fota z ČR tak přihodím.Bojím se toho,že nic na CD nemám a to co jsem měl v PC je v …,nebo nedavno mi spadl počítač.

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 19:21 ® hrdobec
hrdobec

Jo a labák byl chycen taky při vyvázání u protějšího břehu na skaláka na hladině těsně před leknínama

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 19:14 ® hrdobec reakce na …
hrdobec

chosebaits> Chytání v čechách je taky super pokud si člověk neklade moc velký cíle.137 z Labe a jaká byla radost

reagovat
foto/forum/2011/th-img16499.jpg
Neděle 13. února 2011 v 19:10 ® hrdobec reakce na …
hrdobec

Mikyška> 135cm ale z Dyje si ho cenim.Ne že by tam nebyli podstatně větší ale nebude jich moc a jsou opatrný.

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 19:04 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

hrdobec> jj,českej fešák

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 19:01 ® Mikyška reakce na …
Mikyška

hrdobec> Krasavec. Na naše vody už hezká ryba.

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 16:26 ® hrdobec
hrdobec

Tak tady k tématu jeden kousek z Dyje uloven metodou vyvázání pod větev u druhého břehu na jelce kolem 40cm

reagovat
foto/forum/2011/th-img16494.jpg
Neděle 13. února 2011 v 16:00 ® hrdobec reakce na …
hrdobec

tony.bobo> Já se rozhodně nepovažuju za znalce,mam za sebou cca 10 výprav a znám zatim jen pár fleku v deltě.Myslim že právě delta je nejhezčí a zároven kolem řeky je hodně zavlažovacích kanálu kam se v případě že tok neni chytatelnej mužeš přemístit a nebo rovnou vyrazit jen na kanály.Od doby co jsme si dali poprvé kanál a lapli hned 181cm tak proste když mužu tak jedu i kdyby Pád byl rozvodněnej protože i na kanálech je o moc větší šance na pěknou rybu než u nás.Ale jak to jde tak samozřejmě valim na řeku

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 14:07 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

hrdobec> Ty si mi dal pěknýho brouka do hlavy.Koukal sem na tu řeku na satelitu.Co nebo respektivě kam by si mi doporučil jet.

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 14:03 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

macek2>Tak tak ale třeba to pozoruje z povzdálí.

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 13:36 ® macek2
macek2

Jen je škoda ze zadavatel fora se nezapojí do diskuze,založí forum a jakoby se po něm zem slehla:-| ,neuškodilo by kdyby napsal co ho konkrétně zajímá určitě by to dikuzi více rozproudilo.

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 12:32 ® chosebaits
chosebaits

Skušenosti mám takové,že se je snažím lovit a občas se nějakej povede.Na otázku jak na ně odpovím nastražit.Není to jako lov kapru,cejnu a jiných ryb,je to hodně o čekání-pokud tedy nejsi Kuba V.

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 2:01 ® hrdobec
hrdobec

macek2> Ja na Ebru nikdy nebyl ale i tak si myslim že Pád je pro mě to pravý.Mám rád výzvy a těch je tam požehnaně tak si potom případnýho uspěchu vážim opravdu hodně

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 1:57 ® hrdobec
hrdobec

tony.bobo>určitě ten Pád jednou zkus.Když nic jinýho tak stojí za to vidět tuhle na naše poměry gigantickou řeku a pár dnu tam pobejt

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 1:53 ® hrdobec
hrdobec

Lod je určitě velká výhoda ale jde to i s gumakem.Když jsem chytil svého životního sumce tak jsme zrovna jeli jen z gumákem protože lod nebyla k dispozici a ke všemu jsem zapomněl i echolot.A to se moc neslučuje z všeobecnou představou o tom jak být na PO uspěšný.Ale měl jsem kliku lod je samozrejme perfektní pomocník

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 0:17 ® Mikyška reakce na …
Mikyška

osprey> Jo loď je na Pádu potřeba. Prvně sem tam byl s Láďou Vydrou a ten má maxíka. Super loď. Já tu vláčku zkoušel ze sportyaku. Kdyby něco tenkrát vzalo, tak by mě to hezky povozilo. Teď sme tam byli jen 3,6m laminátkou a taky to šlo. Jinak když sme u těch lodí tak máme tři na Lužnici, jednu na Orlíku a jednu mám doma u baráku a ještě bych chtěl pořídit něco většího.

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 0:17 ® macek2 reakce na …
macek2

osprey> tak to si určitě příjdeš na své co se týče těch cejnů, a taky se dost často při feedrování spletl bolem posledně tuším asi 7 bolenů nej 67cm asi jak pořád hážeš do jednoho místa krmítko plné směsi naláká to drobné rybky které je přilákaj,ti cípali se prý nedaj ulovit a když uš tak je to náhoda to vím jen z doslechu ale třeba na ně nějaká finta existuje,na tu vláčku se tam chytaj pěkní candáti letos se chcu na ně taky zaměřit tak uvidím jestli se něco povede a toho sumce ti přeju na vláčku to musí být supr ale jak to veme velkej na to radu nevím budeš muset se sním nějak poprat:-93;

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 0:16 ® džigit reakce na …

osprey> prodáš auto.Teď tam budete mít linkáč na telefon… :-))

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 0:10 ® osprey reakce na …
osprey

Mikyška> Jenže to chce loď. Tu zatím nemám. Asi málo pracuju a musím se víc snažit:-))

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 0:05 ® Mikyška reakce na …
Mikyška

osprey> Jedno odpoledne sem se o sumce na vláčku z recese pokoušel. Bez ůspěchu. Ale s odstupem času, když si vzpomenu na to sumčí běsnění během tahu cípalů, tak mi furt leží v hlavě myšlenka, jestli by právě za této situace nebyla přívlač ůspěšná. Sumci lovili i v momentu kdy domorodci stahovali celej ůsek sítěma. Vůbec jim to nevadilo. A podle zálovů hodně slušný fousci.

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 23:55 ® osprey
osprey

Mikyška> No právě, tohle zní docela zajímavě.

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 23:55 ® osprey
osprey

macek2> Mě tam prostě lákají ty menší ryby. Na velké sumce vlastně ani nic nemám. Ale osmdesátka parma, šedesátka cejn, velký cípal – pro mě taky ryby. Možná bych zkusil uvláčet i nějakého menšího sumce – i když je otázka, jak se ti větší dovědí, že na to nemají hrabat.:-)

reagovat