Chytej.cz

Zkušenosti s lovem sumců v ČR. necteno

9.2.2011 | klotron | 10.742 zobrazení | 85 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s lovem sumců na revírech v ČR. Jak na ně, různé příhody, foto, atd.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Sobota 12. února 2011 ve 23:53 ® Mikyška
Mikyška

osprey> Jak píše macek2. Ještě bych k těm kaprum dodal, že se většinou jedná o původní formu, která má obrovské ploutve a neskutečnou sílu. Já osobně sem se s pětatřicítkou vlascem nedostal přes pětasedmdesát. Parmu sem chytnul jednu 71 cm. A cípaly sem tam zažil při tahu a to byl v noci neskutečnej rachot.

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 23:44 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

hrdobec> Nad Pádem sem uvažoval.Nevím proč ale táhne mě to na pád a do maďar.Jestli je to tím že to Ebro je tak profláklí či co.

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 23:42 ® macek2 reakce na …
macek2

osprey> no z ostatních ryb jsem chytal jen kapry,cejny jiné ryby jsem nezkoušel takže nevím,ti kapři se dají nachytat relativně snadno když se člověk na ně zaměří tak si myslím že nachytá a ti cejni-ty jsem chytal na feeder jako pro pobavení a doplnění nástrach na sumce a musím říct že berou spolehlivě atéměř všude na červi to bere jak divé co chvilu záběr až to po čase přestane bavit.

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 23:27 ® osprey reakce na …
osprey

macek2> A jak je těžký dostat na Pádu jiný ryby než sumce – velká parma, cejn, cípal, kapr, candát,… ?

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 23:25 ® macek2 reakce na …
macek2

hrdobec> no je fak že ebro je takový ZOO,čím dražší vstupenka tím víc uvidíš zvířad,v tomto případě čím víc pelet tím víc sumců, posledně jak jsem tam byl padlo 250kg pelet, kuwa za ty prachy bych jel 5-krát na pád už asi na ebro nepojedu,pád je jiné kafe jedna 150-tka potěší víc jak dvě dvojky ze španěl, ale to jsem trošku odbočil z diskuze sumců z CR.

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 22:21 ® hrdobec reakce na …
hrdobec

tony.bobo> No mě Ebro nebere ani trochu a už vubec ne lov na pelety.Mam rád řeky tak ze zahraničí byl Pád pro mě jasná volba a hlavně výzva protože ty podmínky tam nejsou uplně jednoduchý.Ale aby to nevyznělo špatně tak v žadnym případě ulovkama na pelety neopovrhuju.Proti gustu......Ale Pád je divokej to by tě třeba víc chytlo

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 21:35 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

hrdobec> No už aby to bylo.Kamoš mě taky láká do španěl ale mě se moc nechce.Nějak mě to Ebro nebere.Už tam byl 2× ale on je smolař respektivě vloni měl smůlu jak řemen i u nás.Co vím tak by asi chtěl jet v dubnu ale bavil sem se s milkynkem že to je měsíc o ničem že sou ve tření.

reagovat
Sobota 12. února 2011 v 17:32 ® hrdobec reakce na …
hrdobec

tony.bobo> Dík. Loni to byla zřejmě životní sezona.A ty večery se ted fakt vlečou ale už se asi dočkáme jara za pár tejdnu

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 14:12 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

hrdobec> Já nedoporučuju jen konstatuju.Víš že ty zimní večery jsou dlouhé.Máš pěkný videjko.

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 12:22 ® hrdobec reakce na …
hrdobec

tony.bobo> Já zustanu u dvou jak si doporučil

reagovat
Sobota 12. února 2011 v 11:36 ® tony.bobo
tony.bobo

macek2> To už je moc.Na malého už je to moc velký a velkej se toho bojí jelikož ještě neviděl chobotnici.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 23:10 ® macek2 reakce na …
macek2

tony.bobo> a co když dám 3 roustnice:-93;

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 19:06 ® hrdobec
hrdobec

tony.bobo> Až ted:)))

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 18:57 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

hrdobec> Doufám že si pochopil že si dělám srandu.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 18:56 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

hrdobec> No v té rousnici.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 18:54 ® hrdobec reakce na …
hrdobec

tony.bobo> A já pořád v čem je háček.....dííík

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 18:50 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

hrdobec> No to neznamená že na hák dáš 1 velkou rousnici takže ti na to skočí velkej.Musíš tam dát přece 2 velký rousnice.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 18:47 ® tony.bobo
tony.bobo

V pohodě já jen že se mi to nikdy nepovedlo ovlivnit velikost ryby.Asi se mám ještě hodně co učit.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 18:02 ® hrdobec reakce na …
hrdobec

tony.bobo> já to například upravuju pokaždý na velkýho sumce a on na to stejně drze skočí většinou mrnous:))

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 17:59 ® osprey reakce na …
osprey

tony.bobo> Ono je to spíš statisticky – v mělčím proudu přes poledne budou ti kolem metru nebo spíš menší. Na to hřeší většina vláčkařů. Se šňůrou na 60 kg nikdo nevláčí. Občas se to nepovede a vezme velký…

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 17:40 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

vondras> Takovej dotaz,jak upravíš styl a systém lovu na velký sumce a jak upravíš styl a systém lovu na malí sumce.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 16:26 ® osprey reakce na …
osprey

vondras> Vzadu platí víc vykřičníky nebo otazník? Je jich hodně?

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 15:27 ® vondras

napisi to polopate v letnich mesicich je idealni velke dusno a cim vetsi vedro tim lepe potom jdou i kolem poledne nastrahy prakticky vse co polkne a ostatni jak pisi kolegove pozorovat mista kde lovi a i hodiny kdy lovi no a potom se rozhodnout jak velke chci lovit a tomu upravit styl i systemy lovu hodne zdaru a je jich v nasich vodach opravdu hodne !!?

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 23:19 ® hrdobec reakce na …
hrdobec

Ahoj.Knížka je dobrej nápad jsou tam většinou popsány všechny možné zpusoby lovu a to se v diskusi asi do detailu nepovede.Já třeba chytám na řece a tam funguje podvodní splávek a vyvazování nástrah pod převislé větve,podemleté břehy.popadané stromy atd.Ale občas se to vyplatí tak posílám jedno inspirační foto z Berounky

reagovat
foto/forum/2011/th-img16443.jpg
Středa 9. února 2011 v 11:37 ® tony.bobo
tony.bobo

V ČR se sumci chytají úplně stejně tak jak jinde ve světě jen s tím rozdílem že tu nejsou až takové podmínky pro lov jako ve světě.Myslím tím zavážení atd.Co se týče jak na ně tak sumce nechytneš každý den,jsou to hodiny a hodiny hledání a pozorování.Můžeš je chytat jakýmkoliv způsobem ale musíš taky o nich něco znát.Sumec má svou trasu lovu z které neuhne a způsob života takže nemůžeš nahodit kamkoli.Je to noční lovec ale to neznamená že ho nechytíš i přes den.Je toho moc co se týče lovu.Pokud jsi začátečník přečti si nějakou knížku o nich a jejich lovu né proto že bych ti já nebo ostatní nechtěli poradit ale je toho opravdu hodně.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1