Chytej.cz

Zkušenosti s lovem sumců v ČR. necteno

9.2.2011 | klotron | 10.740 zobrazení | 85 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s lovem sumců na revírech v ČR. Jak na ně, různé příhody, foto, atd.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Neděle 27. března 2011 ve 21:37 ® osprey reakce na …
osprey

Stanik> Kroužky podle velikosti wobbleru od 6 do 10 mm. Teď jsem na veletrhu dával kolegům Cormoran Black Safe (ten min. od 7 mm výš) a takové masivní 6 mm kroužky na 30 kg od ICE FISH (na tu velikost fakt velice solidní). Shání se to blbě. Když něco potkám, tak to koupím.

reagovat
Neděle 27. března 2011 v 19:17 ® Stanik
Stanik

osprey: díky, a jaké kroužky máš osvědčené? Můžeš napsat i používané velikosti. Rád se vyhnu zkoušení a vezmu něco prověřeného.

reagovat
Čtvrtek 24. března 2011 ve 23:19 ® osprey reakce na …
osprey

Stanik> Většinou je třeba měnit i kroužky. Prohlédni si pro ilustraci kroužky na Salmo Slideru 10 cm. Tak ty dokáže sumec pořád ještě rozebrat. Neříkám, že se to stane pokaždé, ale prostě tahle velikost ještě neznamená jistotu.

reagovat
Čtvrtek 24. března 2011 ve 22:23 ® Stanik
Stanik

Ahoj sumcobijci, mám dotaz ohledně úpravy vláčecích nástrah. Měníte při výměně trojháčků i kroužky nebo mají kroužky u běžně dostupných nástrah (např. Rapala, Salmo) dostatečnou pevnost? Díky za odpověď.

reagovat
Úterý 22. března 2011 ve 12:29 ® michal94 reakce na …
michal94

Podvodák taky používám ale čínky nn, raději používám montáž koncoví splávek ten mi příjde lepší…

reagovat
Úterý 22. března 2011 v 10:28 ® gadasnik reakce na …

michal94> Na moravěnce jsme čubali „slizounky“ na jednom fleku téměř s pravidelností,ale právě na „druhé,té vzdálenější 1/3“,tak metr od břehu,byla tam,nebo snad ještě je plytinka.Řešili jsme to tak,že po zavezení jsme spustili přes obratlík na gumce „kamínek“ do vody u prutu,aby jsme dostali šňůru co nejníž ke dnu.Pruty šli špičkou dolů.Bavím se o činkách nebo podvoďákách.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17124.jpg
Úterý 22. března 2011 v 9:29 ® michal94 reakce na …
michal94

gadasnik> k sobě …

reagovat
Pondělí 21. března 2011 ve 23:28 ® gadasnik reakce na …

michal94> a fčíl kontrolní otázka ???? Do které 1/3,blíž k tobě a nebo dál od tebe ??

reagovat
Pondělí 21. března 2011 ve 23:10 ® Bonis317 reakce na …
Bonis317

osprey> přeju ti hodně úspěchů…

reagovat
Pondělí 21. března 2011 ve 22:30 ® osprey reakce na …
osprey

Bonis317> Jde oboje, z lodě je to lepší. Akorát bych řekl, že ten poměr prutohodin a výsledků mám dost chabý. Snad na tom ještě zapracuju.

reagovat
Pondělí 21. března 2011 ve 22:28 ® Bonis317 reakce na …
Bonis317

a ze břehu či z lodě???

reagovat
Pondělí 21. března 2011 ve 22:08 ® osprey
osprey

Bonis317> Mám, už jsem tam jednoho uvláčel:-)

Vlastně víc než jednoho, ale to je jedno. Prostě se tam dají uvláčet. Na wobbler.

reagovat
Pondělí 21. března 2011 ve 21:54 ® Bonis317
Bonis317

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s lovem sumců na ÚN Orlík…???

reagovat
Neděle 20. března 2011 v 15:02 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

michal94>to stačí a nebo podvoďák

reagovat
Neděle 20. března 2011 ve 14:41 ® michal94
michal94

Ahojte mám dotaz jakou montáž byste volili na řece Moravě když tam z důvodů plavby lodí je povoleno umísťovat bojky k lovu maximálně do 1/3 šířky toku… Díky za odpovědi

reagovat
Sobota 19. března 2011 ve 22:47 ® Hony

Jeden rok dobrý. Na vláčku až 150cm kousky, pak se to místo profláko a druhý rok už nic. Jak jsem se doslechl, tak tam ten rok odnesli cc 17 ks.

reagovat
Sobota 19. března 2011 ve 22:06 ® Libor
Libor

Já mám zkušenosti s lovem sumců špatné, bolí mě z toho ruce a často odcházím od vody znechucen. :-93;

reagovat
Sobota 19. března 2011 ve 22:02 ® noba
noba

žádnej strach:)

reagovat
Sobota 19. března 2011 ve 20:53 ® chosebaits
chosebaits

Né že je všechny ukuchtíš!

reagovat
Sobota 19. března 2011 v 19:34 ® noba reakce na …
noba

chosebaits> tak to se tam na to letos zaměřím.

reagovat
Sobota 19. března 2011 v 19:21 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

noba> náhoda to nebude

reagovat
Sobota 19. března 2011 v 15:25 ® noba
noba

loni jsem chytl na lehkou vlčáku sumce 115 cm pod velkým jezem, respektive v podjezí. Je to spíš náhoda nebo se v takovýchto podmínkách zdržují?

reagovat
Pátek 18. března 2011 v 19:02 ® R-a-d-e-k
R-a-d-e-k

Máte někdo zkušenosti na Moravě 7…?

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 19:36 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Mikyška> OK

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 19:35 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

tony.bobo> jasně,každá voda je uplně jiná.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 17:07 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

chosebaits> Ono to s tím braním bude jak kde revír od revíru.Já jezdím na 2 ztoho 1 je 6 rybníků a na každým to jde jinak.Z toho je to od 20.00–22.30 na dalším 4.00–7.30 na dalším 17.00–20.3O a tak můžu pokračovat.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 16:52 ® Mikyška
Mikyška

chosebaits> Neni v tom nic co by souviselo se sumcema, ale to že kvůli práci nemám tolik času. Občas zavážím skoro po tmě, ale to už neni ono. Tak je pro mě řešením přívlač.
Dalším důvodem že chodim až dýl je i to že přes den je řeka plná vodáků. Mám rád u vody klid.
Dobrá šance na záběr přes den je když voda stoupá po nějaké bouřce a to hlavně v podjezích a podobných místech. Navíc mi tyto místa i poskytují trochu víc prostoru na zdolání. Párkrát se mi podařilo dostat záběr přes den i blízkozti stromů na větší hloubce, ale nikdy sem odtud rybu nevytah. Někdy nevydržel háček, jindy šnůra.
Proto v těchto místech radši chytám s pořádnym vybavením a rybou.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:55 ® hrdobec reakce na …
hrdobec

Mikyška> Taky občas zavláčim a na metrovku taky čekám takže vim o čem mluvíš.Na lehkej cajk je to paráda

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 8:33 ® chosebaits
chosebaits

Mikyška> ty cíle se můžou i lišit v závislosti na technice a podmínkách při lovu.

Stím naprosto souhlasím,nebo na tu metrovku také čekám:-) Otázkou pro mě je,proč až za tmy chodit vláčet.Vím,sumec je prý nejvíc aktivní v noci,ale já mám spoustu sumcu ve dne a hlavně ty největší tady v ČR mám také za světla(né na vábku,normálně na bojku).Když to tak vezmu kolem a kolem,tak mám záběry (když žerou)při rozednívání,okolo deváté ráno,muj nej sumec v ČR uloven v pravé poledne a pak 18tá hodina do tmy.Záběry za tny mám,ale dá se říct že je to vyvážené noc a den.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 0:11 ® Mikyška
Mikyška

hrdobec> Chytání na domácích vodách má i několik výhod a jednou z nich je, že když se rozhodnu tak za hoďku sem u vody a aspoň na chvíli můžu vše ostatní hodit za hlavu. Poslední dobou trávim dost času i sumcovláčkou a tam mi stačí když dorazim k vodě až když se stmívá. Vydržim házet do půlnoci a domu dorazim po jedné hodině. A ráno do práce. Když mě to chytne, tak to takhle vydržím pět šest dní za sebou. Je to potom už jak nemoc ( odborně Sumčí chřipka ), ale jednou to příjde. Co se cílů týče, tak metrovka na vláčku pro mě dlouhou dobu představovala neskutečnou výzvu. Taková ryba na vláčáku už je taky slušnej soupeř. Takže ty cíle se můžou i lišit v závislosti na technice a podmínkách při lovu.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1