Vyhledávání
co si myslíte o horní míře
8.2.2011 | břitva | 10.075 zobrazení | 103 odpovědímislíte si že by měla být zavedena horní míra u všech ryb?já osobně jsem pro protože velké ryby se mají vracet zpět do vody.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 9. února 2011 v 8:12 ® Robur reakce na …
-
hering> souhlas, akorát jsem myslel, že to tady bude třeba o pivu
reagovat - Úterý 8. února 2011 ve 23:41 ® hering reakce na …
-
regulus> Souhlas
reagovatNepaušalizovat,ale dělat pravidla hry od revíru k revíru.Podle možností lokality.Toť můj názor.
- Úterý 8. února 2011 ve 23:34 ® hering reakce na …
-
Alov> OK
Myslím si,ale stejně,že je to hloupá myšlenka.Nějak nevím čeho by tím chtěl dosáhnou.Spíše bych viděl raději u některých rybích druhů posun zákonné nejmenší lovné míry.
reagovat - Úterý 8. února 2011 ve 23:18 ® regulus
-
Jak tu už bylo napsáno, je to jak, kdy a kde, nelze to paušalizovat. Horní míra jako taková plošně je pitomost, z druhé strany někde, možná …, no proč ne.
Myslím si, že v některých případech by bylo podstatně užitečnější zvýšit míru dolní, ale taky to nelze aplikovat plošně.
Obecně by bylo nejrozumější, aby se takovéto věci aplikovaly individuálně, myslím, že dobrý hospodář by asi věděl, co je pro jeho revír nejlépe.Mojí odpovědí je to, že jsou to jenom takový internetový kecy, každý chce být IN a tak za klávesnicí háže ramena, probírají se tu věci na který by spousta lidí sama od sebe vůbec nepřišla, je tu spousta Mirků Dušínů, otázkou je ale to, jak se chovají u vody. Znám spoustu lidí co nemají problém velkou rybu pustit, znám i takový, co většinu ryb pouští, ale tu velkou si prostě vezmou, obvykle jde na preparaci a na zeď, no a pak takový, kteří ji nepustí proto, že ji prodají na soukromák. Druhou stranou mince je to co a kde. Např. máme tu nedaleko asi 4ha rybník, kde je víc velkejch sumců než je zdrávo, takže sumca, kterýho bych na Dyji automaticky pustil, tak chytit ho na tomto rybníku bez milosti jde z vody.
reagovat
Shrnuto podtrženo, vše se musí dělat s mírou. - Úterý 8. února 2011 ve 21:52 ® Alov
-
Ale klucííí kritici. Klukovi je 13, tak se brzděte. Myšlenku nemá špatnou, jen musí poznat okolnosti
reagovat - Úterý 8. února 2011 ve 21:33 ® Troopik
-
pokud ta velká ryba má pro vodu nějaký větší přínos než ta malá tak jo, ale dokážou se všude např. kapři vytřít? (za kapra si každý dosadí dle sebe jinou rybu) velká ryba nemusí mít vždy jen užitek pro lokalitu a pokud není schopná reprodukce není podle mě tak důležitý, byly za každou hájeny. jinak rozumný člověk si velkou rybu neveme i když ryby jí páč stejnak už není dobrá (já ryby nejím)
reagovat - Úterý 8. února 2011 ve 21:02 ® hraji
-
Jako každý extrémní nápad, ani tento není šťastný a dobrý. Přírodě se nedá poroučet pomocí jednoduchých pravidel.
reagovat - Úterý 8. února 2011 ve 21:02 ® Char
-
Já myslím že horní mírá má bejt „tak akorát do ruky“ a „velký ryby“ se maj vzacet do vody v sudu nebo drátěnce, toť můj názor
reagovat - Úterý 8. února 2011 ve 20:40 ® hering
-
No to je zase výpotek!!! Ach jo
reagovat - Úterý 8. února 2011 ve 20:35 ® tony.bobo reakce na …
-
kety.vydra> schvaluje se.
reagovat - Úterý 8. února 2011 ve 20:33 ® Alov
-
Jirko je fajn, že takhle uvažuješ. Ale není to tak jednoduché, jak píšeš. Uvaž, že na malinkém rybníčku by po zavedení horní míry u štiky nezbylo po čase zhola nic. Jen pár přerostlých ryb, které by stejně po čase pošly. Takže já říkám ANO, ale s citem a né všude
reagovat - Úterý 8. února 2011 v 19:48 ® kety.vydra
-
Navrhuju horní míru oukleje a hrouzka na 20 cm
reagovat - Úterý 8. února 2011 v 19:45 ® Sander
-
Kravina.
reagovat