Vyhledávání
co si myslíte o horní míře
8.2.2011 | břitva | 9.937 zobrazení | 103 odpovědí
mislíte si že by měla být zavedena horní míra u všech ryb?já osobně jsem pro protože velké ryby se mají vracet zpět do vody.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 21. března 2011 v 19:40 ® kety.vydra reakce na …
-
pepanek> Jo,a dovedeš si představit ten buldozer s tou radlicí,jak by to musel obtáhnout kolem vody pokaždé,když se změní výška hladiny?
reagovat - Pondělí 21. března 2011 v 19:37 ® kety.vydra reakce na …
-
pepanek> Já už bych se nedivil ničemu…
reagovat - Pondělí 21. března 2011 v 18:19 ® pepanek
-
kety.vydra> Kdysi dávno se něcoco proslýchalo o třech metrech kolem vody,údajně patřily povodí. Dnes už bych se nedivil,kdyby měl někdo pozemek vykolíkovaný až do vody.Dovedeš si představit buldozér s třímetrovou radlicí,jak takovou nádrž objede???
reagovat - Pondělí 21. března 2011 v 16:02 ® kety.vydra reakce na …
-
regulus,pepanek : Kdyby jenom Mušov…Zabírání míst na celou sezónu se stává pomalu normou každé větší přehrady.Stačí se podívat na větší pobřežní plochy,sam karavan…Hnus velebnosti.
reagovat - Pondělí 21. března 2011 ve 13:43 ® regulus reakce na …
-
pepanek> tak s tím Mušovem jsi mi promluvil z duše, klepnul jsi hřebíček přímo na hlavičku …
reagovat - Pondělí 21. března 2011 ve 12:52 ® osprey reakce na …
-
pepanek> A jinak si myslím, že kdybychom se potkali, budeme mít na dost věcí společný názor. Na něco třeba ne, ale to je normálka.
reagovat - Pondělí 21. března 2011 ve 12:51 ® osprey reakce na …
-
pepanek> Já nepouštím všechno. Ale snažím se to dělat tak, aby mi v té vodě něco zbylo. Jezdím třeba na vzdálený revír za velkými štikami. A nikdy si odtamtud žádnou neodvezu – protože to bych tam za chvíli nemusel jezdit.
Kdybych si nechával ročně to, co povoluje řád, byl by to občas docela masakr. Vybírám si na jídlo ryby běžné, často takové, co nejsou zrovna v nejlepší kondici (loni třeba mé největší ponechané štice i candátovi trčel z jícnu cizí návazec). Nehromadím úlovky v mrazáku. Je tam maximálně jedna dvě ryby.
Reálně skončím na jednociferném počtu kaprů, pár dravcích a ze pstruhovky nějaký ten duhák. Nemám vůbec nic proti ponechání si běžné ryby, ale u vzáčnějších druhů a zajímavějších velikostí stojí za to se zamyslet. A o tom právě je tahle otázka – jak si z revíru nevyrubat všechny pěkné ryby, aby člověk měl vůbec důvod tam chodit. Taky jsi mohl níže zaznamenat, že pro absolutně slepé zavedení horní míry zrovna moc nejsem.
reagovat - Pondělí 21. března 2011 ve 12:16 ® pepanek
-
Tady na Dyji pod Znojmem není ani co chytat,natož pouštět. Je to kompletně vyžrané od kormoránů.Jen tak mimochodem–taky jsou to OCHRÁNCI. Někteří milovníci zážitků zas prosadili 24 hod. na Mušově,jeden by vyskočil z kůže!Mám to kousek,ale nejezdím a nepojedu,to co se tam děje,to už s rybařením nemá nic společného–fleky zabrané od jara do zimy,pytle krmení..........
reagovat - Pondělí 21. března 2011 v 10:51 ® kerob reakce na …
-
pepanek> …ale to, ze rad umoznuje nesmysly, je zase vec druha. Je potreba to vzit od zacatku.
reagovat - Pondělí 21. března 2011 v 0:23 ® hering
-
pepanek> Kdyby si každej rybář vzal při rybačce co mu umožňuje RŘ tak už by tu dnes nebylo co chytat…
reagovat - Pondělí 21. března 2011 v 0:13 ® pepanek reakce na …
-
osprey> Rybáři se nedělí na ty,co pouštějí a nenažrance!!!Je hodně takových,kteří chytají tak,jak jim to umožní rybářský řád a na tom by nemělo být nic špatného.
reagovat - Neděle 20. března 2011 ve 22:50 ® osprey reakce na …
-
pepanek> Tak teď jsi to rozštíp…
Tahle otázka není o tom, jestli si vzít nebo nevzít rybu, ale o tom, zda je opravdu nutné sežrat všechno.
reagovat - Neděle 20. března 2011 ve 22:20 ® pepanek
-
Velké ryby se mají vracet vodě------to jako vymyslel kdo??????????????? 90 % rybářů,které vidím u vody ,ryby bere,ale 10 % rybářů by jim chtělo poroučet?
reagovat - Neděle 20. března 2011 ve 21:58 ® osprey reakce na …
-
kety.vydra> Vždycky je třeba se rozhodovat podle konkrétních podmínek, proto nejsem fanoušek různých hurá akcí, které se snaží prosadit nějaké administrativní opatření.
reagovat - Neděle 20. března 2011 v 9:02 ® kety.vydra reakce na …
-
Myšlenka s amurem byla taková,že pokud existuje revír,kde se to přehnalo s jeho vysazením,tak tam asi zmizela na mělčinách veškerá vegetace,kde se vytírala spousta ryb.Takže nevím,čemu by na takovém revíru prospěla horní míra amura.A co se cejna týče,tak to je taky ústřel.Znám vodu,kde cejn zřejmě už nějaký rok zakrsá,protože chytit na téhle vodě cejna nad 35 čísel je hotový zázrak.A to bývala voda,kde chytit cejna 50 bývalo běžné…Takže nesouhlasím.Muselo by to být individuální revír od revíru.
reagovat - Neděle 20. března 2011 v 0:05 ® rgb23 reakce na …
-
BrulaKO> omezení počtu ryb na jednu povolenku existuje už nyní, stejně jako váha v kilogramech
reagovatprofesionální a poloprofesionální rybářská stráž taky. kety.vydra: netuším, proč by amur nebo cejn nemohl mít horní míru
- Sobota 19. března 2011 ve 22:54 ® BrulaKO
-
Horní míra nic neřeší omezení počtu kusu ušlechtilých ryb na povolenku ano.S tím, že bude možnost si koupit další povolenku, nebo jak je to třeba v jiných zemích, koupíš si povolenku a pak jakousi znamku a na tu si můžeš vzít určitý počet ryb.A já bych šel ještě do extremu, ty znamky bych rozdělil podle dravcu a bíložravých ryb.Otázka je ,ale kdo to uhlídá lidi si začnou odnášet ryby bez toho aby si je zapsaly do povolenky, pokud chceme něco lidi naučit rychle, vynutit si to, tak profesionalní, poloprofesionální RS bude asi nutností.Já tomu dávám 20 let a taková ta „lidová“ rybařina „za hubičku“ bude minulostí!
reagovat - Čtvrtek 17. března 2011 ve 21:45 ® rgb23 reakce na …
-
fishman123> samozřejmě to byla nadsázka
reagovat - Čtvrtek 17. března 2011 v 15:23 ® fishman123 reakce na …
-
rgb23> TO bych chtěl vydět horní míru u okukleje
reagovat - Čtvrtek 17. března 2011 ve 13:31 ® kety.vydra reakce na …
-
rgb23> S tím amurem,cejnem a ouklejí si děláš srandu,ne?
reagovat - Čtvrtek 17. března 2011 v 1:01 ® rgb23
-
ale k původní otázce… horní míra u velkých dravců ( asi jen štika a sumec) na malých revírech je nesmysl a cílená likvidace menších ryb. Na přehradách s tím nemám problém, akorát nikdo nezaručí dodržování. Kaprů se vysazují mraky, horní míru ano – na soukromácích, stejně se ta přerostlá plotice nedá postupem času žrát
reagovatMnohem radši bych viděl horní míru lína, parmy, amura, pstruha, cejna, nebo oukleje či cejna.
- Čtvrtek 17. března 2011 v 0:45 ® rgb23 reakce na …
-
kety.vydra> u nás na severu stačí příkladem třeba Slezská Harta, tam je míra sumců opravdu téměř kontraproduktivní… alespoň říkají to kapraři
reagovat - Středa 16. března 2011 v 11:19 ® BrulaKO reakce na …
-
osprey> tohle je neresitelný, to co pises to by muselo platit plosne na celem uzemý ČR, je to na svazu.Pokud by k tomu přesla jen jedna nebo nekolik MO na svych vodách, tak ti garantuju, že honem rychle by jste se vrátili k miře 50 cm a 2 rybám na den
reagovat, něco podobneho uz sem zažil
,kdy jsem měl problém vubec najít volné místo pro kaprarinu natoz pro přívlač, takový tlak na vodu si nepamatuji, brrr už nikdy.
- Úterý 15. března 2011 ve 20:59 ® osprey reakce na …
-
BrulaKO> Drtivá většina štik se metru nedožije. Další problém je, co s poraněnými štikami. Já bych byl pro míru 70 cm a jednu rybu denně. Ale i to je problém, kdo to uhlídá…
Navíc jsou vody, kde i 80 cm štika je vzácná a pak takové, kde by ten tvůj návrh třeba i byl zajímavý.
Je třeba to řešit celé – od ekonomiky fungování svazu přes koncepci zarybňování a ostrahy revírů až po osvětu mezi rybáři.
Jenže se do toho nikomu moc nechce. Možná se k tomu budem postupně prokousávat roky přes diskuze jako je tato.
reagovat - Úterý 15. března 2011 ve 20:43 ® BrulaKO
-
vy se tu bavíte co je dobré z hlediska populace, souhlasím, že to jsou štiky 50–80 cm,ale proc by nemohla mít štika horní míru treba 85 cm?kazdy si chce chytit svou metrovku ne?takze smysl to určitě má
reagovat - Úterý 15. března 2011 v 17:53 ® chosebaits
-
1Mara> Jednou si něco napsal dobře,až tedy na toho sumce.
reagovat - Úterý 15. března 2011 v 7:12 @ kyslik1974 reakce na …
-
jenomže to vypadá tak že řezníků je víc jak ryby mizí a ty nepřesvědčíš…
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 19:44 ® nedby
-
proč horní míra to budeme za pár let chytat jen samé velké ryby tak o to nestojím je a je jen na rybáři aby usoudil zda rybu pustí nebo veme má na to rybářské pravo není nutno nařizovat ale přesvětšit že jsme sportovní rybáři a ne vodní řezníci
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 17:46 @ kyslik1974
-
jj to máš pravdu štiku jsem velkou neviděl asi 30 let
reagovat - Pondělí 14. března 2011 v 9:33 ® kety.vydra
-
1Mara> Neznám sice situaci „u vás na severu“,ale neumím si představit,že by sumec neměl míru a odnášel by se třeba ve „třicítkových“ velikostech.Ale pokud je situace s těma sumcama taková jak píšeš,tak proč se do těch „kačoků“ vysazuje? Dejte mu míru 50 a zrušte hájení.Pokud berou už v květnu na žížalu,tak by se jich mohlo „pár“ odnést (on se vždycky někdo najde…).Bylo by to sice řešení „na pikaču“,ale bylo by to aspoň nějaké řešení než žádné…(Jen nápad).
reagovat