Chytej.cz

Jíte ryby? necteno

20.2.2005 | Tomucha | 8.785 zobrazení | 49 odpovědí

Jíte ryby?Osobně si občas něco vezmu a nestydím se za to-svěříte přípravu ryb někomu jinému? Máte oblíbený recept na rybu. jaký?jak často si berete rybu domů

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pondělí 21. února 2005 v 18:09 ® MichalB

Quote: On 2005–02–21 16:59, Tomucha napsal: TO MichalB Cejn je vybornej na škavrky(nakrájet-naložit do soli a česneku, vyválet v mixu hl. mouky a papriky, hodit do oleje a pražit až to bude cinkat) jinak karbanátky-upéct, vykostit nebo pomlet, do masa se dá vajíčko,strou­hanka,koření, sůl, česnek,majoránka-vše tak aby to drželo tvar a usmažit nebo upéct

ty škvarky zněj squele! a ty kůstky se vypražej? není třeba vykošťovat?

reagovat
Pondělí 21. února 2005 v 17:59 ® Tomucha
Tomucha

TO MichalB Cejn je vybornej na škavrky(nakrájet-naložit do soli a česneku, vyválet v mixu hl. mouky a papriky, hodit do oleje a pražit až to bude cinkat) jinak karbanátky-upéct, vykostit nebo pomlet, do masa se dá vajíčko,strou­hanka,koření, sůl, česnek,majoránka-vše tak aby to drželo tvar a usmažit nebo upéct

reagovat
Pondělí 21. února 2005 ve 12:08 ® MichalB

btw. nemate recept na upravu cejna?

reagovat
Pondělí 21. února 2005 ve 12:07 ® MichalB

ryby jim a rad:-) v sobotu jsem na dirkach capnul siveny 32,34 a 36. Vsechny jsem bacil a sned. Jenom sul, citron, paprika, mouka a sup s nima na pekac:-) Neni nad cerstvou rybku na taliri:-) (timto prispevkem se omlouvam vyznavacum C&R)

PS: potocaky poustim

reagovat
Pondělí 21. února 2005 v 11:54 ® mOJIK

Ryby býložravého tipu nejím,nevím proč. Ale zato dravce jo těch bych se doslova"užral"!!!Jes­tli to nebude tím,že ryby býložravý málokdy sežerou něco s masem a radši žerou kytky. Zato dravci žerou maso,maso,maso,a díky tomu jsou asi lepší.

reagovat
Pondělí 21. února 2005 v 11:51 ® file
file

To Noe: AU!

Co chytnu , snim tak 2× do roka + vanoce. Kapri mi moc nechutnaj mam je rad jinak. Pokud je na mne vyvyjen tlak ze strany rodiny beru max. tak 2 – 3 nestastniky.

Jinak miluji morske ryby , tech sezeru nepocitane.

reagovat
Pondělí 21. února 2005 v 11:18 ® kalimero

Tak u nás v rodině to je jako s prasetem. Všichni ryby milujou a tak to máte my doma s manželkou tak jedenkrát týdně máme rybu. Její rodiče a moje rodiče to samé. Ještě mám dva syny a ti si také dají rádi rybu a starší ještě miluje rybí salát z cejnů. Jo a to bych ještě zapoměl na našeho miláčka psa Filipa. Ten se může po rybách utlouct. Tak to děláme tak, že my si dáme filátko a pejskovi manželka uvaří zbytek ryby. To stojí u plotny (tedy ten pes) a kouká jak mlsnej pes kdy to bude hotový. Tak a jeden spešl recept: Štiku nebo kapra nechám v celku tak aby se vešel na pekáč. Zhruba tak na jeden až dva dny dopředu lehce nasolím a potřu rybím kořením. Do vnitřku dám šunku a trochu špeku. Štiku např. ještě prošpikuju v bocích a ve hřbetu. Nechám odležet v chladnu. V den přípravy obalím v mouce a zprudka orestuji na másle. Do pekáče dám trochu oleje a vložím orestovanou rybu včetně výpeku. zaliju trochou vývaru např z kostí a nebo i obyč. bujon a dále přidám smetanu. To vše dám do trouby asi 150 st. C na 20 – 30 min péci. Podává se s bramborem. Dobrou chuť., Čau Kalimero

reagovat
Pondělí 21. února 2005 v 6:57 ® NOVAS

Ryby jím. nejradši candáta , okouna . Přes udírnu prohnanej kapr a cejn – taky výborný.

reagovat
Pondělí 21. února 2005 v 0:08 ® HaD
HaD

jim, a čím dál víc rád… Jak často? 1× měsíčně, asi tak nějak. Nej. jsou škvarky ze sumce (ale nějak se mi jich zželelo a beru tak každýho desátýho až patnáctýho), a pak jednoznačně kandidát a siven na másle byl taky moc chutnej

reagovat
Neděle 20. února 2005 ve 23:33 ® jake
jake

ano

reagovat
Neděle 20. února 2005 ve 23:12 ® dudu

Mirmen- kromě té knihy o rybaření, co bys měl napsat, tak pak napiš i kuchařku. Normálně sem na to dostal chuť, jak to čtu. Bohdalka se může jít vy… .

reagovat
Neděle 20. února 2005 ve 23:00 ® mirmen

Jak často? Podle potřeby. Někdy měsíc pouštím, jindy vezmu 3–4 kapříky ( či jiné ryby) za týden. Záleží na tom, zda se koná nějaké přátelské posezení, zda táboříme a máme na rybu chuť či zda se bude udit.

reagovat
Neděle 20. února 2005 ve 22:58 ® mirmen

Ano. Většinou je připravuju sám nebo někdo z kamarádů, kdo má pro přípravu ryby cit. Hodně udím. Mezi oblíbený způsob přípravy například kapra patří variace na téma „halászlé“.

2 kg kapr po vykuchání ,odšupení se nakrájí na podkovy silné 4–5 cm. Podkovy mírně osolím a odložím stranou. Do většího hrnce dám asi 3–4 polévkové lžice sádla a na něm dozlatova( ne do hněda), na mírném ohni, usmažím nakrájenou cibuli. Na to pak 2 polévkové lžice sladké papriky , pár vteřin promíchat ( ne déle, hořkne !) a ihned nalít 2 litry vody ( 1,5 kg kapr = 1,5 litru vody atd.). Do hrnce vložit hlavu a ocasní část a 30 minut na mírném ohni vařit. Vývar se scedí a naleje zpátky do hrnce. Když vře( mírný var!!), vloží se osolené podkovy. NEMÍCHAT!!!! Jen po několika minutách opatrně pootočit hrnce sem a tam. 20 minut pomaličku vařit a pak přidat 4–5 nakrájených rajčat ( třeba na kostky) a 3–4 nakrájené zeleninové papriky ( na proužky). Také přidat maso obrané z hlavy a ocasní části. Na talíř opatrně podkovu, přelít sběračkou vývaru, příloha chléb. Mňam.

reagovat
Neděle 20. února 2005 ve 22:55 ® Tomucha
Tomucha

já si rybu vezmu rád-zbožňuju škvarky z cejnů nebo karenátky-hezky s pivkem a hodně česneku!!!!, taky filety z duháků po mlynářsku v mouce a paprice nebo na pomerančích. Jinak mě ser..(končí to ou)ty hnusní masaři co ryby prodávaj. Jeden šmejd se mi pocamral jak prodal 80cm bolena za dvě kila do hospody–to už je na kulku do palice

reagovat
Neděle 20. února 2005 ve 22:30 ® dudu

Když je nejhůř, aby nebyla doma mela, dokážu sníst kousek dravca, kapra ani náhodou. A úplně nejlepší jsou škvarky, ale husí, lojový tak ty bych nemohl.

reagovat
Neděle 20. února 2005 ve 21:51 ® Shimi
Shimi

pupak:ja sem myslel spíš kecy typu…"Stejně hovno chytneš",„Stejně ti ty ryby vždycky musim dát aby ses nerozbreče“ apod. !!:-)

reagovat
Neděle 20. února 2005 ve 21:47 ® pupak

Shimi kecy nemam )) Ryby jim rad ! Ostatni neresim

reagovat
Neděle 20. února 2005 ve 21:42 ® Shimi
Shimi

Ano jím… Žeru Cizé struhy,siveny a dravce . rybu si beru celkem často (pupáku neměj kecy). A nevidim na tom nic špatnýho ve slově rybolov je přípona lov která určuje co rybařina vlastně je . a ty recepty. myslim že u ryby platí v jednoduchosti je síla a tak to tak i praktikuju

reagovat
Neděle 20. února 2005 ve 21:29 ® Noe

jim ryby a to makrely, slanecky, sproty, tunaka, matesy.......... jo malem bych zapomnel a file :o)

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1