Vyhledávání
Nový zéland
6.2.2011 | mastrof | 4.324 zobrazení | 13 odpovědí
Ahoj, rybáři a rybářky, zajímalo by mě jestli někdo máte zkušenosti s rybařením na novém zélandu, jde mi hlavně o lov pstruhů přívlačí(chyť a pusť) povolenka? rybářskej řád? nějáký tipy? a možná bych zkusil i nějákou tu mořskou potvůrku ale na tu ještě nemám prut a s 1.80 teleskopem a 16 vlascem to asi ani nemá smysl… jsem na zélandu už 5 dní a budu tu ještě půl roku tak snad dodám fotky nějákejch rybek:))))))
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 7. března 2011 v 11:28 ® JHolc reakce na …
-
mastrof> Na jižáku je to zase úplně jiné, jestli se dostaneš až dolů (Alexandra, Cromwell) a jestli hledáš práci, tak se tam dostaneš určitě, tak je tam pár úžasných jezer – Dunstan, Hayes, atd. Na přívlač je to tam jako dělané, ryby o něco menší než na severu, ale víc a je snazší je přimět k záběru. Na Hayes se mohli „utlouct“ po zelenožlutých rotačkách – taková ta svítivá barva a nebyl problém jich chytit dvacet za odpoledne. Ale nejlepší chytání, můj životní zážitek bylo chytání na West Coastu – Kahawai při přílivu v ústí řek. Nejlepší byla Hokitika river. Tak ať se daří.
reagovat - Pátek 4. března 2011 ve 21:42 ® osprey reakce na …
-
mastrof> Vem si, že tam ta ryba v té řece vyrostla – zná ji, ví co je k žrádlu a co není a třeba už má i zkušenost s rybářem.
Granulový duhák je ryba, která žila v bazénu s tisícovkou jiných a žrala, co jí kdo hodil. A pak ji najednou strčili do řeky a od té chvíle půst…
Samozřejmě, že pocit z toho, že jsi dokázal přimět k záběru tu divokou rybu, je pak někde jinde.
reagovat - Pátek 4. března 2011 v 0:22 ® mastrof
-
tak na jiznim ostrove budu zitra bo pozitri, zatim jsem moc nepochytal ale uz sem mel na prute obludu urcite 50+, vodil sem ho v hluboký tůni asi 10min a furt byl u dna ani se neukázal a pak se najednou vypnul… bylo mi do breku ale urco capnu nejakyho jinyho a este vetsiho. skočil mi na woblera alex:) ale fakt sou tu maxiopatrný, ne jak granulovaný duháci u nás…
reagovat - Pondělí 28. února 2011 ve 12:39 ® JHolc
-
Jo a na přívlač vřele doporučuji místní „plastové plandavky“ Tasmanien devil. Na místní pstruhy fungovaly fakt dobře…
reagovat - Pondělí 28. února 2011 ve 12:18 ® JHolc
-
Až budeš na Jižním ostrově tak se ozvi, na Severním jsem chytal hlavně kolem Rotorui(y) Jsem muškař, takže úseky jsem moc neřešil. Ale zachytáš si tam snad opravdu všude. Já si oblíbil Waiteti stream. Dostanes se tam z Dalbeth road.Malý potůček, ryby neskutečně opatrné, ale většina byla 50+. Většina pozemků tam patří farmáři Richardovi, jestli tam pojedeš, určitě ho potkáš – moc fajn chlap. Můžeš ho pozdravovat od „Džiriho a Violy“. Ať se daří, tiše závidím.
reagovat - Neděle 6. února 2011 ve 20:38 ® oxiana reakce na …
-
osprey> Ja viem, aj preto by som tam hneď šla. Mám takú predstavu, že pol roka tu a pol roka na NZ
reagovatA vyriešila by som zimu.
- Neděle 6. února 2011 ve 20:37 ® oxiana
-
mastrof> Tá mapa mi tu nejak nejde dať.
reagovat - Neděle 6. února 2011 ve 20:36 ® osprey reakce na …
-
oxiana> Já taky. Kromě jiného tam zrovna teď nemají zimu
reagovat - Neděle 6. února 2011 ve 20:32 ® oxiana reakce na …
-
mastrof> Nemáš za čo
reagovatTak to sa po ceste môžete staviť na Rotorue, je tam riečka Ngongotaha Stream, tam sa dá chytať aj prívlačou. Aj na nej sme chytali, ale hlavne priamo na jazere pri inej rieke (Awahou), tam sa dá ale iba na mušku. K Ngongotaha Stream sa dá dosť v pohode dostať, akurát by som musela niekde pohľadať, kde sme parkovali a odtiaľ bola vyšlapaná cestička až k rieke. Dokonca tam bol aj urobený prechod cez plot
. Posielam Ti mapku jazera aj s riekami. Ešte sme chytali aj na na riekach, čo vtekajú do jazera Waikaremoana, tam je teda dosť šialená cesta cez nádherný národný park, akurát cesta je úzka a kamenitá, takže zaberie asi 4–5 hodín a to je od Rotorue asi 160 km. Ale zasa tam sme chytili najkrajšieho pstruha. Jo a keby ste chceli tú povolenku tak ten obchod v Rotorue sa volá Hamill's Fishing and Hunting a jeho adresa je 1271 Fenton Street, je to taká hlavná trieda v Rotorue. Inak nech sa Ti tam darí, len ticho závidím, šla by som tam hneď
- Neděle 6. února 2011 ve 20:01 ® mastrof reakce na …
-
díky moc za info, já jsem ted v aucklandu ale dneska vyrážime autem někam na jih, ještě přesně nevím kam, někam kde bude práce a pstruzi aspon 2kg:))))))))
reagovat - Neděle 6. února 2011 v 11:05 ® oxiana
-
mastrof> Nenapísal si , kde na NZ si
reagovat. My sme boli pri jazere Rotorua na Severnom ostrove, tam sa dali povolenky kúpiť v športovo-rybárskom obchode kúsok za Rotoruou a potom aj v rybárskom obchode priamo v Rotorue. Zistili sme to v informačnom centre. S povolenkou dostaneš aj rybársky rád a v ňom je napísané, na ktorých miestach smieš chytať aj prívlačou, pretože sú miesta, kde sa smie iba na mušku. Takisto tam máš napísané, koľko akých rýb si môžeš ponechať, ak nejaké chceš a či sa tam smie chytať celoročne alebo iba v určitej dobe. Na tom ráde je aj mapka pre konkrétnu oblasť, my sme boli v oblasti Eastern Fish and Game ragion, nám na ňu pán v obchode nakreslil, miesta, kam by nám odporučil ísť. Stačilo sa spýtať, novozélanďania sú veľmi ochotní. Inak niekedy je treba zvláštna povolenka, napríklad na jazero Taupo, ale to by Ti mali všetko poradiť tam, kde budeš kupovať povolenku. Je tiež dosť dôležité zistiť, kde je nejaký prístupový bod k vode, ono je tam skoro všetko súkromné. Povolenky sú na jeden deň, potom myslím na 7 dní, celoročné. Tá jednodňová stála pred 2 rokmi 21 NZD pre dospelého, týždňová už neviem. Pri kupovaní Ti na ňu predávajúci napíše meno, Tvoj dátum narodenia, a odkedy je platná, u tých jednodňových aj čas. A podpíšeš sa na ňu. A môžeš chytať. Inak pstruhy sa tam dajú chytiť moc pekné
. O mori neviem, my sme boli vo vnútrozemí.
- Neděle 6. února 2011 ve 3:30 ® Jak.novi reakce na …
-
mastrof> Teď podle mně většina lidí spí.
reagovat - Neděle 6. února 2011 ve 3:06 ® mastrof
-
poradí někdo?
reagovat