Chytej.cz

Jednu rybu týdně ? necteno

3.2.2011 | klotron | 11.091 zobrazení | 108 odpovědí

Navrhoval bych aby si rybář mohl přisvojit jednu rybu týdně. Řeky a přehrady jsou vyrybněné, a bylo by už na čase něco s tím udělat. Odpadli by takzvaní masaři, kteří jsou opravdu schopni si děnně ponechat sotva mírové ryby. Pak by se dalo mluvit o sportovním rybolovu, zmírnil by se tlak rybářů na vodní toky a ryby by dostali větší šanci se rozmnožit. Určitě by se po několika letech zarybněnost našich revírů zlepšila.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 14. února 2011 v 8:37 ® hraji reakce na …
hraji

grabcak> možná vás potěší fakt, že to, kolik vy vykážete kaprů z vašeho rybníka nemá ale vůbe žádný vliv na výši dotace na zarybnění. Pokud vám někdo tvrdí, že to tak je, lže vám.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 0:43 ® hecht reakce na …
hecht

grabcak> napiš jim do úlovkáče smyšlených 30 kaprů, vodě to neublíží a na tvé organizaci Tě budou mít rádi :-))

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 22:31 ® grabcak reakce na …

Ahoj, plně souhlasím, já taky chodím k vodě jak se mi zadaří a že bych si musel za každou cenu odnést rybu??? To ne, radši udělám to, jak píšeš, pomazlit vyfotit a pustit. Já si vezmu rybu tak max. 3 do roka. Když odevzdávám lístek, tak si neodpustí poznáku toho, že takový rybáře chyť a pusť jim byl čert dlužen, protože pak dostávaj malé dotace na zarybnění rabníka :o(

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 16:29 ® MP-E65mm
MP-E65mm

nepožaduji

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 16:03 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Fiser> nerozsekávej nic, já po tobě nic požaduji!!!

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 13:47 @ martinz

Já si myslím, že je to o lidech. Když se budou dodržovat daná pravidla, je to ok. Když si lidé budou brat stanovený počet ryb dle ryb. řádu a ryby mírové.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 12:19 ® milčus
milčus

Naprosto s tebou souhlasím.Já osobně znám pár lidí,kteří si musí z každé docházky odnést rybu.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 4:34 ® Kozoroh1
Kozoroh1

Tak teda jinak, poupravím svůj názor, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Jedna ryba týdně je blbost a čtrnáct zase moc. Níže jsem napsal tři ušlechtilé ryby týdně, někomu se to může zdát málo. Tak bych to upravil na tři ušlechtilé ryby týdně jednoho druhu. Jde o omezení masařiny, ne o omezení rybolovu.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 3:42 @ Fiser reakce na …

MP-E65mm> Co mám rozseknout? Napsal jsem, že nejsem masař. Ryby na konzumaci si běžně kupuji živé v rybárně. I když pstruh vyrostlý přirozeně na gamarusech je jiný, jako duhák nebo siven z rybníka. Omezovaní úlovku na 1 rybu týdně se mi nelíbí z principu. Já i tak většinu ryb pouštím a pokud si rybu vezmu, tak mám svou vlastní míru a o dost větší proti té oficiální. Tvoje rytí, že pláču, jak málo se dostanu k vodě je dosti statečně hloupé. Kdo je ten spravedlivý, který určí, jak intenzívní docházka k vodě je ta „jediná správná“? Ty? A kde si vzal na to patent? Nech to na každém, ať si chodí k vodě jak chce, kolik na to má času. Asi platím státu větší daně, jako ty…

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 19:35 ® Losfedos
Losfedos

Bylo by to dobře ,kdyby se to prosadilo,ale to je v rozhodnuti jinych osob…to by byl zazrak kdyby to klaplo.vlastně ani se nic měnit nemusi stači kdyby přibyvalo rybařu-chyt vyfot a pust.a ne typy nacpat plny mražak ryb.Proto na všechny apeluji -skuste letos ryby pouštet, vyfotit a uvidite že budete mit lepši pocit než je vraždit.za ten pocit darovat svobodu to stoji…

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 18:06 ® Alov reakce na …
Alov

tomashr> Přesně tak. Tak jak to je u nás to je v pohodě :-)

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 17:56 ® tomashr

Alov> To je ale něco jiného – tam nemáš limit „1× týdně“, ale 40× ročně nebo 10× měsíčně, jak si to rozložíš v čase je jen na tobě. To mi zase přijde jako omezení pro většinu lidí přijatelné, dopadající zas jen na masaře… Autor dotazu to ale formuloval jinak, do podoby podle mě neakceptovatelné.

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 17:46 ® Alov reakce na …
Alov

tomashr> U nás na severní moravě nemáme nárok ani na 1 rybu týdně :-((

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 17:33 ® tomashr reakce na …

hraji> Limit jedna „ušlechtilá“ ryba denně je asi OK, to většina normálních rybářů snese a že se naštvou „masaři“ je spíš dobře. Naproti tomu zde v otázce nadhozený námět jedna za týden by už asi slušně točila i relativně normální rybáře…

Obecně k tématu si ale neodpustím poznámku, že zákon vůbec žádný pojem lovu chyť a pusť nezná a dokonce se dá spíš mluvit o jeho nelegálnosti kvůli rozporu s jinými normami (týrání zvířat). Při současném stavu se v tom nikdo asi moc vrtat nebude, rybář loví, může si přisvojit a to, že ryby většinou pustí zpátky se přehlídne. Je ale dost otázka, jaký by na tohle byl pohled v případě, že by se počet ryb omezil třeba na tu jednu za týden – rybář si přisvojí rybu, ale je vůbec legální, aby pak chytal v době, kdy si další přisvojit nemůže (tedy další týden)? Prostě bych doporučoval trochu opatrnosti v podobných návrzích, třeba to hrajim zmíněné zpřísnění u MRS je určitě „v normě“, ale to, na co se táže autor dotazu už podle mě jde za tu hranu, kde to začíná být rizikové :-((

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 16:59 ®  reakce na …

Lolek> a jaký názor má na to „bolek“? :-D D (sorry nic osobního jen volný proud myšlenek :-))

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 16:56 @ Lolek

Já si teda vezmu něco okolo 10 ryb ročně což myslím není tak mnoho ale že bych si odnesl rybu v pondělí a celý týden už nemoh to myslím že je fakt blbost. To že jsou revíry špatně zarybněmy tak za to si můžeme také sami samozřejmě ale spousta prostředků uniká taky ve svazu a ne jenom u vody. S důkazy o tom jsme se asi každý už setkali tak to nebudu rozvádět, ale to že si někdo odnese rybu domů bych nebral až tak tragicky.

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 23:12 ® MP-E65mm
MP-E65mm

hraji> To co jsem napsal nejspíš extrém je, ale někdy mám docela obavy že od reality nejsem daleko. Nicméně jak zde bylo již několikrát řečeno, tyhle věci nejdou dělat plošně. Aspoň někde to funguje :-)

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 23:03 ® hraji reakce na …
hraji

MP-E65mm> jistě, ale není třeba lítat z extrému do extrému. V MRS máme již několik let jednoho kapra denně a kupodivu výsledky statistik říkají, že nedošlo ke snížení počtu ponechaných ryb, ale došlo k tomu, že se na tom množství podílí více rybářů, tedy rozložil se počáteční tlak po vysazení a nedovolí se všechny ryby odnést během týdne.

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 22:58 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

hraji> ono je správné držet se zákona ba nutné, ale vedle toho existuje určitý kodex........­...jako moc košer mi nepříjde přisvojení si 14 kapru za týden a většinu rozdat ba tím kohokoliv „uplatit“, byť to zákon nezakazuje.

Jsou to divoké debaty , ale myšlenku to má :-)

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 21:59 ® hraji reakce na …
hraji

Kozoroh1> zákon přikazuje, že ponechané ryby musíš sníst sám?

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 21:53 ® Kozoroh1
Kozoroh1

I já přileji olejíčku do ohně, tři ušlechtilé ryby týdně a ne čtrnáct. Ať hodí kamenem, kdo jí třikrát týdně rybu. Problém je v tom, že ti lidé většinu rozdají a to je špatně!

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 20:27 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

milčus> Co je nebo kdo je podle tebe masař.Nás je v MO cca 900 a všichni se známe a vím o 2 rybářích kteří tu rybu opravdu nepustí i kdyby to byla plotice 12 cm.To jsou dle mého masaři.

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 20:06 ® milčus
milčus

Já si osobně myslím,že masař zůstane masařem a vždycky si najde způsob jak si ty ryby od vody odnese.Měli by se změnit hlavně lidi.

reagovat
Úterý 8. února 2011 ve 20:24 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

MP-E65mm> Souhlasím s tvojí poslední větou…Zeptáme se autora? Fiser,můžeš nás rozseknout? =-|

reagovat
Úterý 8. února 2011 ve 20:15 ® MP-E65mm
MP-E65mm

kety.vydra> Tak to samozřejmě myšleno nebylo. Ale pokus me se nad tím zamyslet. Opravdu stojí za to vkládat takové nemalé finační prostředky ( ty peripetie kolem kupování povolenky zminovat ani nebudu) kvůli 8 vycházkám, není lepší si tu rybu prostě koupit v jakémkoliv márketu. No a když ze mě bude 100% pouštěš tak mě to trápit rozhodně nebude. Možná budeš namítat, že tam jde kvůli přirodě atd. No tak mu prostě nezbývá, než si ten čas najít, ale argumentace , že jde 8× na ryby a chce si občas tu rybu vzít..........je prostě v základu myšlenky naprostá hovadina. Tak bud je masař a sere ho, že nemuže zmasit víc ryb, nebo si tu rybu občas vezme, v tom případě ho nějaké omezení nemůže rozházet.

reagovat
Úterý 8. února 2011 v 19:54 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

MP-E65mm> Nó,já bych neodsuzoval…I ta­koví se najdou,co jim to vyjde párkrát do roka,protože mají třeba náročné zaměstnání nebo podnikají a jsou rádi,že za ten rok na pár hodin vypadnou k vodě.Mi to příjde,jako bys takovým lidem vzkázal-Máte méně než dvacet docházek? Tak nemáte nárok…

reagovat
Úterý 8. února 2011 v 19:46 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Fiser> to je náš problém, že se dostaneš 8× k vodě? To jsou argumenty , že bych brečel !!!!

reagovat
Úterý 8. února 2011 v 18:13 ® chosebaits
chosebaits

Ach jo:-/ Von bude problém někde uplně jinde,než jen v masařích.Co je platné omezovat někoho něčím,když finační prostředky na ryby tečou někam jinam.Každá blbost a nepatrnost nad kterou každý mávne rukou má za dusledek katastrofu.

reagovat
Úterý 8. února 2011 v 18:03 ® 

Kerob,nikde som kapra nespomínal,áno je to zložité,je to drahé,je to pracné,ale ináč to nejde.A ak si myslíš,že nejaké obmedzenie nejako urýchli zdecimované obsádky,tak si naivný…

reagovat
Úterý 8. února 2011 v 17:54 @ Fiser

Co je to za blbost? Tady se schází parta, co je u vody furt. Ale co ti, co si najdou čas jít k vodě 1× měsíčně? Půjdu 8× za rok na ryby a nějaký přibrzděný ochránce ryb mi chce povolit odnést si za rok 8 ryb? I když nejsem masař, z principu se mi to nelíbí.

reagovat