Chytej.cz

Jednu rybu týdně ? necteno

3.2.2011 | klotron | 11.092 zobrazení | 108 odpovědí

Navrhoval bych aby si rybář mohl přisvojit jednu rybu týdně. Řeky a přehrady jsou vyrybněné, a bylo by už na čase něco s tím udělat. Odpadli by takzvaní masaři, kteří jsou opravdu schopni si děnně ponechat sotva mírové ryby. Pak by se dalo mluvit o sportovním rybolovu, zmírnil by se tlak rybářů na vodní toky a ryby by dostali větší šanci se rozmnožit. Určitě by se po několika letech zarybněnost našich revírů zlepšila.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 8. února 2011 v 17:10 ® kerob reakce na …
kerob

Luban> ano slozite a drahe a narocne a u nekterych druhu skoro nemozne… neposuzuj vse jen podle kapra, kde to je jednoduche. A do vody patrej opravdovy ryby, ne parchanti „ze skumavky“. Takze spis zrat kupovany a chyceny poustet – krome kapra, tam je to fuk.

reagovat
Úterý 8. února 2011 ve 14:03 ® 

Nechcem sa vám miešať do tejto plodnej debaty,ale čo tak odchovať a vysadiť? Aha to je zložité…

reagovat
Neděle 6. února 2011 ve 23:45 ®  reakce na …

talE> Ty jsi normální? :-D

reagovat
Neděle 6. února 2011 ve 22:35 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

talE> To jako,že my,co si rybu vemem jsme podle tebe nenormální,jo,a jen ten tvůj přístup je ten jediný správný?

reagovat
Neděle 6. února 2011 v 17:04 ® talE

Berte a žerte co vám hrdlo stačí, když vás svědomí netlačí. Stačí aby něco ve vodě zůstalo pro ty normální na odpočinek a sportovní chytání.

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 14:30 ®  reakce na …

kety.vydra> jojo buď vklidu na přecitlivělé rybomily mám averzi! Ryby pouštím z důvodu, že je nejím – kdybych je jedl, klidně bych si občas úlovek s úplně čistým svědomím vzal..

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 14:09 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

petrikveprik> Ale no tak…(to taky),ale chválabohu nejsem vegetarián.A než nějaké pochybné maso z pochybného dovozu,tak to radši tu rybu.Já se nestydím za to,že jím ryby a že si občas nějakou vemu,tak pivo

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 14:04 ®  reakce na …

kety.vydra> každá ryba je výborná…ve vodě.

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 13:43 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

lowend> Nesouhlasím. =-|

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 13:42 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

osprey> Proč? Tolstolobik je výborná ryba…

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 13:13 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

hecht> Jak si přišel na to že čím víc ryb bude napsanejch v úlovkáči tím víc se nasadí.Bohužel krásná myšlenka ale nepravdivá.

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 13:10 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

Alov> No to máš za trest.

reagovat
Pátek 4. února 2011 v 9:12 ® kamos007
kamos007

Je to úplná ptákovina, protože lidi budou brát ryby stejně akorátje nebudou psát.

reagovat
Pátek 4. února 2011 v 0:54 ® 

jojo 1 rybu týdně a ouklej 2 a týden :-)

reagovat
Pátek 4. února 2011 v 0:34 ® lowend reakce na …

osprey> jo tolstolobika jsem taky zkusil. To je teda hnus a pritom jaka skoda, ze se tohle nepuvodni prase neda jist. :-) hecht> tak to priste nenapisu kapra ani jednoho. Zato tloustu, plotic, cejnku, podoustvi a obecnaku napisu od kazdeho druhu par kop.

reagovat
Pátek 4. února 2011 v 0:20 ® osprey reakce na …
osprey

lowend> Ona není povinnost něco odnést. Ale taky tam není nic o možnosti odnesení 27 candátů, 40 kg okounů, 8 sumců, 200 kg tolstolobiků (ve 14 kusech) za den.

A to jsou jen ty nejvykřičenější případy, o kterých jsem slyšel – pravda, nasbíralo se to v průběhu let. Akorát ty tolstolobiky (spíš asi tolstolobce) moc nepochopím. To muselo být spíš za trest.

reagovat
Pátek 4. února 2011 v 0:09 ® hecht reakce na …
hecht

lowend> no, tak to máš co napravovat :-)) Čím víc toho odneseš a napíšeš do úlovkáče, tím víc se toho pak nasazuje… I takovéhle viny se totiž musí brát na zřetel. Jo taky jsem to loni flákal, kapra jsem ze svazovky neodnesl ani jednoho …

reagovat
Pátek 4. února 2011 v 0:00 ® lowend reakce na …

hecht> teda dlouho jsem rybarskej rad necetl, ale myslim, ze to aspon zatim neni povinnost. Tim myslim si odnest 2, respektive 3 ryby denne. Teda pokud je, tak to jsem ji uz asi i parkrat nevyznamne porusil.

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 23:50 ® hecht reakce na …
hecht

osprey> myslíš třeba ten o dvou rybách denně, na pstruhovce o třech rybách denně ? Pokud by tohle většina dodržovala, jéje …

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 23:07 ® osprey
osprey

Tady je krásně vidět, jak těžké je udělat předpisy, aby byly alespoň pro větší část rybářů akceptovatelné.

Mě trápí jiná věc – kdyby aspoň drtivá většina lidí dodržovala ty předpisy, co už máme. Jéje, to by bylo…

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 21:18 ® Alov reakce na …
Alov

tony.bobo> Aha, tak proto me asi klovou do holení :-((

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 21:15 ® hering reakce na …
hering

Nebylo

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 20:54 ® Stroft
Stroft

Na tři roky chyť a pusť a zůstane nás ve svazu 1/20tina.Dobrý ne? To by bylo ryb! :-))

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 20:25 ® Piranha
Piranha

Souhlasim s hrajim viz jeho 1. prispevek.Je to nerozvazne placnuta otazka (navrh) do vetru.To, ze jsou nektere reky a stojaky slabsi na obsadku, to se da vyresit mirneji, napr. nejakou vyjimkou v urcity mesic, nebo nejakym jinym navrhem v BP.Ale jednorazove naridit, aby se v ČR mohla vzit jedna ryba za tyden.Jaka?Plo­tice?Kapr?Jak by jsi chtel chytat např. nastrazni rybky, kdyz by jsi pak mohl jit jen jednou tejdne na dravce s rybickou? To je absurdní.

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 20:20 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

Alov> to je týrání

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 20:15 ® Alov reakce na …
Alov

lowend> No to si myslíš. Nemůžu tu napsat všechno. To bych se veřejně přiznal a byl bych ukamenován a pranýřován na pranýři sportovního rybolovu, kaprolovu a lovu jako takového…

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 20:05 ® lowend

Alov> to mas jeste rezervy, to jeste nejsi masar :-)

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 20:03 ® lowend

macek2> ja po tobe nechci abys prehodnocoval svoje, prosim, nech mi moje. Jinak kapr mi jako ryba nevadi. Mne vadi, ze jich je moc. Ale bud klidny, tak jako my tady milujeme kapra a hinduiste zase kravu, tak na Novem Zelandu zboznuji nepuvodniho pstruha a jsou ochotni pro jeho udrzeni zlikvidovat vse ostatni, co by pstruhum vadilo. Jen doufam, ze kapr se nestane jednou posvatnym hovadem.

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 v 19:56 ® Alov reakce na …
Alov

tony.bobo> Kosti ne. Jen smrdí rybinou, ale to je asi tím, že už půl roku nic jiného slepice nevidí.. :-((

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 v 19:48 ® tony.bobo
tony.bobo

Alov> a neměl si v nich kosti? myslím v těch vejcích.

reagovat