Vyhledávání
Jednu rybu týdně ?
3.2.2011 | klotron | 11.192 zobrazení | 108 odpovědí
Navrhoval bych aby si rybář mohl přisvojit jednu rybu týdně. Řeky a přehrady jsou vyrybněné, a bylo by už na čase něco s tím udělat. Odpadli by takzvaní masaři, kteří jsou opravdu schopni si děnně ponechat sotva mírové ryby. Pak by se dalo mluvit o sportovním rybolovu, zmírnil by se tlak rybářů na vodní toky a ryby by dostali větší šanci se rozmnožit. Určitě by se po několika letech zarybněnost našich revírů zlepšila.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 3. února 2011 v 19:47 ® tony.bobo reakce na …
-
Beer.Beda> Já myslím že né.Masař bych řek že je ten co sice nějaký řád dodržuje ale mírovou rybu nepustí a pytlák je ten co ty řády nedodržuje a veme každou rybu ať míru má či ne.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 19:46 ® Alov
-
7kg denně je akorát. Slepice už se sice po mě posledně divně dívaly a občas jsem ucítil klovanec do holeně, ale nakonec jim nasekané rybičky chutnaly.. No a ty vajíčka panečku! Mňam!
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 19:43 ® Beer.Beda reakce na …
-
tony.bobo> Já bych řelk že masař = pytlák.Akorát pytlák dělá ty samé věci bez příslušných dokladů.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 19:40 ® Sander
-
Dlouho jsem nečetl naivnější představy.
reagovat
- Čtvrtek 3. února 2011 v 19:34 ® tony.bobo reakce na …
-
Char> Co to je masař? Dle toho co popisuješ tak mluvíš o pytlácích.Pytláci a masaři jsou rozdíl.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 19:29 ® Char
-
Masaři porušují řád a budou porušovat kterýkoliv, atˇjim dovoluje 7 kg, 2 ušlechtilý nebo jednoho kapra, prostě na to pečou, řád neřád bagrujou cokoli jedlýho co vleze na háček.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 18:40 ® macek2 reakce na …
-
lowend> tobě vadí kapr??nachápu proč,jen proto ža jich je víc než třeba candátů,štik a podobně.Kapr je nejčastěji odnášená ryba z našich vod takže jeho zastoupení v našich revírech odpovídá.Doporučuji přehodnotit svoje stanovisko.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 18:34 ® Radek M. reakce na …
-
kubajzs> To sme dva…autor vůbec nepřemýšlí.
Ihned jak sem viděl tohle téma tak mi bylo jasný, že to bude totální blbost.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 18:20 ® kubajzs
-
nechápu smysl těchto témat
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 18:18 ® klotron
-
Žádný rybář by nemohl být nazýván masařem, kdyby si mohl ponechat jen jednu rybu se stanovenou mírou týdně. Jedna ryba týdně na jídelním stole, je snad až dost. No a jak velkého kapra si dáte do pekáče, je jen vaše starost, hlavně aby alespon měl míru.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 18:04 ® lowend
-
hraji> No jo, mas pravdu, pardon. Jsem zjevne ustrnul ve cteni rybarskeho radu, navic asi dost v praveku. Nicmene u kapra si trvam na tom, ze je to cilene premnozenej previt, asi jako kormos. Je divne, ze tohle vetsine rybaru nevadi.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 18:01 ® tony.bobo reakce na …
-
Robur> V pořádku,špatně sis to přečet.Já psal klotronovi proč by musel někdo být masařem když si veme mírového kapra.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 17:54 ® Robur reakce na …
-
tony.bobo> když mám chuť, tak kapra 42 jím, neříkám, že je beru pravidelně, respektive minulý rok jsem nezval žádného, ale 42 je prostě jedlá. Pro nás s manželkou 2 obědy
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 17:25 ® tony.bobo reakce na …
-
klotron> Co si představuješ pod pojmem sotva mírové ryby? Tím myslíš např. kapra 41 cm? Z toho tě rychle vyvedu.Jezdím na jeden rybník na Břeclavsku kde se nasazuje kapr ve velikosti 35 cm.Jezdím tam už 4 roky a kapra přes 43 cm sem nechytil.Když sem se dal do řeči s místníma rybářema tak se rozplívali nad jejich největším chyceným kaprem 42 cm.Koukal sem na ně jak opařenej a nevěděl zda si dělají ze mě srandu či né.Když sem jim řek že takové u nás obrazně kopem zpět a běžně lovíme kapry ve velikosti 55 a víš tak nevěřily.Tak mi řekni zda takový rybář je masař když si veme domů kapra 42 cm.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 17:08 ® klotron reakce na …
-
Kolego. Dobře znám rybí druhy, ale díky za přednášku. V mém příspěvku jasně píši( sotva mírové ryby),samozřejmě jsem měl na mysli ryby se stanovenou lovnou mírou, jako třeba, štika, kapr, candát, atd. No a o přemnožení ryb jakéhokoliv druhu na revírech MO ČRS není v dnešní době možno ani uvažovat. Jinak k těm zavináčům ti přeji dobrou chut…
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 16:01 ® hraji reakce na …
-
lowend> dokážeš prosím najít místo v rybářském řádu nebo zákoně či vyhlášce, kde je kapr označen za rybu ušlechtilou?
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 15:47 ® lowend
-
Kapra bych mydlil aspon 7 krat tydne, duhaka tak 6 x ale zase aspon 5 kusu, to ostatni bych asi nechal jak je. Tak asi tak.
reagovatJinak kapra doporucuji vyjmout z ryb uslechtilych a strcit ho do ryb skodlivych a to nejen na pstruhovych vodach. Je to jasne cilene premnozenej druh.
- Čtvrtek 3. února 2011 v 15:28 ® hraji
-
Kolego, jako každý extrémní návrh je i ten tvůj celkem k ničemu a naprosto nepromyšlený. Je potřeba rozlišovat mezi jednotlivými rybími druhy. Například u skupiny kaprovitých ryb, kterým říkáme bílé, je několik druhů, kde by jedna ryba týdně vedla k tomu, že by je nechytal nikdo. Řekni mi, co bys dělal s jednou ploticí za týden? Nic. To samé je u tlouště, perlína, atd. Přitom na vodách, kde je bílá ryba přemnožená, je odlovení a ponechání sedmi kilogramů těchto ryb spíš hrdinským činem, než zločinem. A co se týče kuchyňské úpravy, kdo jednou ochutnal zavináče z plotic, nebude chtít kupované překyselené sledě a makrely. Takže navrhuji to ještě promyslet a přestat uvažovat stylem ryba = kapr.
reagovat