Chytej.cz

Jednu rybu týdně ? necteno

3.2.2011 | klotron | 11.089 zobrazení | 108 odpovědí

Navrhoval bych aby si rybář mohl přisvojit jednu rybu týdně. Řeky a přehrady jsou vyrybněné, a bylo by už na čase něco s tím udělat. Odpadli by takzvaní masaři, kteří jsou opravdu schopni si děnně ponechat sotva mírové ryby. Pak by se dalo mluvit o sportovním rybolovu, zmírnil by se tlak rybářů na vodní toky a ryby by dostali větší šanci se rozmnožit. Určitě by se po několika letech zarybněnost našich revírů zlepšila.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Úterý 6. září 2011 v 9:24 @ All Armor reakce na …

kamos007> No tento umělec udělal z týdne den,:-D

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 16:43 ® chosebaits
chosebaits

Tady je něco málo http://www.ceskatelevize.cz/…00905/video/ ( je to 4 min.) proč nám ryby tak trochu mizí před očima. Ve spolupráci regulace toku a slavného kormorána máme dílo dokonalé.To že by bylo dobré opatření udělat i z naší strany je fajn,ale ..... Dělat opatření např. u kapra 40–60 cm je trochu usměvné když je možnost ho vždy bez jakých koliv problému dosadit.Chov kapra je prkotinou v chovu a hlavně se dá koupit za cenu okolo 40 korun za kilo.Ryba která by se skutečně měla chránit je obyčejně obyčejnou,ale ...... Ono odchovat takového tlouště,parmu,po­točáka,karase obecného či okouna jen tak nejde a proto kapr bude vždy tou podřadnou rybou u rybářu co to myslí s rybařinou trochu jinak než přes ten pekáč.Pokud někdo chce změny,tak by prvně měl začít u sebe.Co se týče lovu ryb tak já si nemohu na některé druhy ryb stěžovat.Ryba se musí najít a né že přijdu,nahodím a je tam.Není les jako les a né v každém lese rostou houby.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 ve 14:25 @ All Armor reakce na …

osprey> Oni sou lidi poučení, jak je rybí maso zdravé. Maso sladkovodních ryb: obsahuje lehce stravitelné bílkoviny obsahuje mastné omega-3 kyseliny obsahuje minerální látky obsahuje vitamíny A a D působí preventivně při onemocněních srdce a cév

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 22:30 ® osprey reakce na …
osprey

kamos007> Nevím, co se mi snažíš říct.

A pokud jde o omezení počtu úlovků, ono už to funguje dávno – krátce po vysazení se to sežere a kdo neumí moc chytat, tak si pak kolikrát nechytí ani tu jednu denně.

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 21:42 ® kamos007
kamos007

jedna ryba deně nic neřeší, když se omezí počet ponechaných ryb tak se bude méně sadit a bude to to samé plus se ještě ryby budou krást a rybařina pujde doháje.

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 21:41 ® kamos007 reakce na …
kamos007

osprey> jak je slepíš tak je to byk jak hrom :-)

reagovat
Pátek 2. září 2011 ve 13:10 ® osprey reakce na …
osprey

broucin> Ryby se dají chytat docela efektivně. Zvlášť na větších vodách, kde se pohybují v hejnech nebo se občas někde nahromadí.

Já nechytám ryby na počet, ale letos mám 15 ušlechtilých ryb na svazové vodě i za den. Nehodlám to opakovat, neberu to jako něco ke chlubení (spíš je to smutné, chtěl jsem jednu velkou), ale je to reálně možné.

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 10:24 @ All Armor reakce na …

broucin> Já jich chytil předevčírem snad 15. A všechny jsem pustil. Bylo 31.8. a křtil jsem nový prut a řekl jsem si, že co dnes chytím, pustím. Jinak to byl zatím můj nejlepší den s mušákem letos. Zatím. Loni se mi celý podzim lepili na Dunajci na háčky PP a lipani poskrovnu.

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 10:20 @ All Armor reakce na …

rgb23> Ale já taky měl studenovodní akvárium a v něm všechno možné. Ale tady furt kdosi motá o tom, že tak se má zarybňovat, produkovat ryba na zarybňování. Chápeš, o co de? Asi by se měli jít podívat na nějakou líheň a potom chodit po potocích.

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 1:03 @ broucin

Taky bych chtěl aspoň jednou v životě chytit 14 ušlechtilých ryb za týden. No mám se ještě asi co učit..

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 0:57 @ broucin

Nechci se vměšovat do vaší smysluplné debaty, ale strašně se mi líbí jedna věc. Z vašich příspěvků mám pocit, že stačí k vodě dojít a vyzvednout si tam „svojí“ rybu. Taky se vám stává že jdete k vodě jednou dvakrát třikrát a nic? Nebo sem takovej břídil…

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 0:34 ® Maťko

9-) 9-) 9-) Přisvojit si jednu rybu týdně to neznamená jak píšeš zmírnil by se tlak rybářů na vodní toky. A pak by se dalo mluvit o sportovním rybolovu.Sportovní rybolov není o tom kolik ryb si vezmu ale o tom jaký mám přístup k lovu ryb.Vemu rybu, pustím rybu i plno rybářů důchodců pustí rybu a masaří jsou většinou ti co tady poukazují jak je málo ryb v revírech, co proto udělat a různé nápady jak někoho nutit ke sportovnímu lovu ryb bez ryb.

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 0:05 ® osprey reakce na …
osprey

paolomaldini> Pravidla rybolovu jsi jako jedinec schopen změnit tak, že se začneš spolčovat s podobně smýšlejícími jedinci.

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 0:03 ® rgb23 reakce na …
rgb23

All Armor> budeš se divit, ale jako kluk jsem malé pstruhy v akváriu měl, pravda, sice jsem je nepěstoval, ale rozhodně nestrádali:-)

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:37 @ All Armor

Něco se děje, něco škodlivého je vzduchu. Asi je to z té extrémní sluneční aktivity. Furt má kdosi nápady, jak znemožnit chytat ryby.Ale možná že to jsou ti největší masaři. A to, co se tady a vedle objevuje s tím pěstováním rybiček doma v akváriu, je už na psychiatra.Už vidím malé pstruhy v akváriu, checheche. V Číně v padesátých letech taky vymysleli takovou kravinu. Že bude mít každý Číňan u chatrče malou vysokou pec a bude vyrábět železo. A Čína se stane největším producentem.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:31 @ All Armor reakce na …

thundarr> Co kecáš, ty nebudeš důchodce? Ryby chytat můžeš furt. Jen či nesebrat občanku. Znáš to o těch blahoslavených? I tvé bude království nebeské.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:23 ® thundarr reakce na …
thundarr

paolomaldini> na schuzi MO … musis prednest navrh vase pleno to musi schvalit a vas zastupce predat na kraj … atp atp atd :-)

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 21:15 ® paolomaldini
paolomaldini

Obecna vzato me v tomto smeru zajima jina vec a sice. Jak jsem schopen jako jedinec zmenit pravidla rybolovu u nas v CR.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 20:52 ® jajco reakce na …
jajco

thundarr> I tak je ten kapr,nebo jakákoli jiná ryba potom sakra levná!

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 20:23 ® thundarr
thundarr

to by ale duchodci vyšilovali :-) … co by celych zbylych 5 dni dělali ? :-) když by si nemohli odnest rybu ? :-)

ja myslim ze staci K70 :-) a jednu povolenku ročně, na severni morave diky omezeni 40ks ušlechtile ryby … jsou jedinci kterí potrebuji povolenky 2–3 za rok :-)

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 20:02 ® jajco
jajco

Taky sem dnes přemýšlel na podobné téma.Byl sem netradičně zkusit položenou a feder.10hodin a jen jeden drbanec na feder a podobně to bzlo o 14dní dříve.Zkoušel sem vše co mě napadlo a nic.Až tak mi to nevadí,že sem bezrybka,ale kolega „bobkař“ pořád brblal že to je mrtvá voda.Při další debatě vysypal kolik má letos kaprů atd.Stačilo jednoduše spočítat na kolik ho vyšlo kilo kapra,je to směšná cena v porovnání ceny povolenky a počtu ryb,které může odnest a to sem počítal váhu jeho ryb jen 2.2kg.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 19:07 ® osprey reakce na …
osprey

zalesak05> To by nešlo. Je to naprosto naivní představa.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 13:38 ® zalesak05
zalesak05

Omezovat by bylo třeba ale podle mne by to šlo i tak že by si rybáři chovali malé ryby (např. pstruhy) doma v akvárku a pak by je pustili do řeky či rybníka ,to by taky šlo ne?

reagovat
Sobota 26. února 2011 v 10:03 ® bona

To jako budu podle tebe chodit k vodě jak.V pondělí si chytím rybu a pak půjdu na ryby až za týden protože jsem si tuto rybu ponechal. Tak jsem chodil celý týden a pouštěl jsem to nebo když jsem chytil něco co se mi líbílo tak jsem si to ponechal až do počtu 40kusu za rok.

reagovat
Čtvrtek 24. února 2011 v 18:02 ® lacco

Dobrý den. Omezení počtu ponechaných ušlechtilých ryb je podle mého názoru na místě.Ovšem je to zase jen o lidech.A nevím jakým způsobem toto uhlídat.Je mezi námi mnoho skutečných sportovních rybářů,kteří preferují chyť a pusť a těm skládám poklonu.Také si myslím,že rybář si chycenou rybu může pro vlastní potřebu ponechat.Rozumný kompromis – max.počet jednotlivých ušlechtilých ryb za rok.Každý by měl začít sám u sebe.Já si ponechám tak asi 15–20 ušlechlilých ryb za rok což není moc,ale i tak to stojí za to se nad tím zamyslet a myslet také na ty co budou jednou po nás také chtít chytat ryby.....Petrův zdar

reagovat
Úterý 15. února 2011 v 16:46 ® superweb
superweb

Porad dokolav ruznych tematech. Ale opakovani matka moudrosti. Vzhledem k rostoucimu mnozstvi rybaru a v podstate konstantnimu mnozstvi reviru, je treba stara pravidla o odnaseni 2 uslechtilych denne opravdu trosku prehodnotit.
Jak? Tot otazka. Ja treba ryby prakticky nejim(tak 2 duhaky rocne a kus kapra na vanoce), takze je mi to celkem fuk. Jedna ryba denne nebo tydne je uricte krok alespon trochu spravnym smerem.
Treba znamy si ale rad s rodinou na kaprikovi cas od casu pochutna. Kdyz se dostane na ryby parkrat za mesic, vezme si 2 kousky tak 2× za rok, moc skody neudela. Kdyby si mohl vzit jen jednoho za lov, asi by stastnej nebyl. Prece jen 2× 50cm kapr je na rodinou veceri tak akorat a aby si ho schovaval do mrazaku,nez si bude moct vzit druhyho, je divny.
Ja bych zavedl 2 za tyden, nebo 5 za mesic, nebo treba 20 za rok.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:51 ® hraji reakce na …
hraji

tomashr> podívej se na celkovou statistiku úlovků v ČRS a v jednotlivých ÚS a pak si do tohoto čísla promítni 30 kusů kapra. V naší MO se uloví řekněme průměrně 2000 kusů kapra a to jsme jedna ze 104 MO. 30 kusů kapra není ani v rámci naší MO víc než 1,5 %, v rámci MRS je to 249500 kusů kapra, 30 ks je 0,012 %, jak a o kolik to může ovlivnit statistiku? ČRS má 8 ÚS, tedy výsledky by měly být cca 8× vyšší než v MRS.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 9:57 ® tomashr

hraji> Hele nevím jak na Moravě, ale pokud se nepletu, tak v ČRS mají hodnoty v úlovkáčích minimálně značný vliv na dělbu peněz z CS povolenek mezi kraji (tohle se MRS asi netýká). Popravdě nevím, jak se to potom kalkuluje dále mezi ÚS a MO, ale minimálně mezi ČRS a ÚS se ty počty ze sumářů uplatní…

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 8:53 ® chosebaits
chosebaits

Jinak k tématu.Nechtěl jsem reagovat,nebo mi to připadá zbitečné,ale… Žádný extrém není dobrý a proto ani tento.Omezení na jednu rybu je reálné jen u některých druhu a u dravcu by to bylo určitě ku prospěchu(šti­ka,candát,sumec)­.Už vidím,jak by byla povolena jedna ryba za den-tudíš jedna nástražní ryba na den a každej by řval jak Kelišová.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 8:47 ® chosebaits
chosebaits

hraji> Přesně!!!! Každý žije v tom,že když se vytahá 1000 kapru,že tolik se tam dosadí-blbost.Fakt netuším,kde se toto vzalo.Ono je těch blábolu okolo chodu svazu spoustu,ale to už tak bejvá.

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...