Chytej.cz

Open Carp marathon Praha 2011 necteno

3.2.2011 | Noodling | 3.531 zobrazení | 21 odpovědí

Co si myslíte o prvním ročníku kaprařských závodů na svazové vodě Vltava 6? Chystáte se také zúčastnit?

Info na: www.cm-praha.cz

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 20. února 2011 ve 14:21 ® Noodling
Noodling

superweb> To máš pravdu, ale určitě je to pro mě zajímavější prezentace firem, než třeba u stánku na výstavě. A když se koukneš na startovní listinu, tak tam nejsou jenom firemní týmy. Na většině kaprařských závodů jsou skutečně povoleny jen pelety a boilie. S tím také nesouhlasím, mělo by být na zvážení lovce, jestli použije i partikl, určitě bych to nezakazoval.

reagovat
Neděle 20. února 2011 ve 13:48 ® superweb
superweb

Je to o marketingu vyrobcu nastrah. Jeste jsem nevidel, ze by na nejakych podobnych zavodech byl nesponzorovany ucastnik, ktery by rekl, ze chytal treba hlavne na varenou kukurici(na nekterych zavodech je povolene jen boilie, to je jeste absurdnejsi).

reagovat
Neděle 20. února 2011 v 11:06 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Noodling> Závody jsou pro mě fakt tabu.Někdo řekne závody,já tomu říkám přehlídka modního trendu.

reagovat
Sobota 19. února 2011 ve 22:14 ® Noodling reakce na …
Noodling

Libor> Upřímně, pro ryby není dobré veškeré chytání, ne jen závody.

reagovat
Sobota 19. února 2011 ve 22:08 ® Noodling
Noodling

chosebaits> A co říkáš kaprařským závodům, kde je startovné 40 000 Kč a více? :-) Vlajkonošové jsou asi to poslední, co mně na tom vadí. Jinak hodně startujících znám a myslím si, že ani tak nechtějí ukázat, že „mají“. Spíš chtějí ukázat, že „na to mají“ (ve smyslu zvítězit). Ten, kdo si chce zachytat někde v klidu, určitě nebude vyhledávat podobné závody – to je jasné.

reagovat
Sobota 19. února 2011 ve 21:41 ® chosebaits
chosebaits

Čím větší startovné,tím větší přehlídka vlajkonošu a lidí co se chtěj ukázat že mají.Za tyto peníze chytám venku bez stresu a v klidu,tak že já se určitě učastnit nebudu.

reagovat
Sobota 19. února 2011 ve 21:35 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Ten klučina od letiště má pravdu

reagovat
Sobota 19. února 2011 ve 21:34 ® Libor
Libor

Na svazovce bych závody zakázal. Veškeré závodění není pro ryby dobré.

reagovat
Sobota 19. února 2011 v 19:19 @ TomášP

Konečně někoho napadlo uspořádat závod na svazovce a měl tu odvahu do toho jít, ikdyž to asi nebude sranda!Závodů na soukromkách je tu už dost a tohle bude něco nového! Držím palce!!!

reagovat
Úterý 8. února 2011 v 19:48 ® Noodling reakce na …
Noodling

Co bylo dobrý? :-)

reagovat
Pondělí 7. února 2011 v 17:12 ® bukaj abuk
bukaj abuk

bylo to dobry moc se mě to libylo

reagovat
Pátek 4. února 2011 v 19:39 ® Noodling
Noodling

superweb> Doufám, že se dosazovat nebude :-) Ale kapr se hodnotí už od 55 cm a amur od 60 cm, to je dost nízká hranice, tak uvidíme. Já kaprařské závody na svazové vodě ještě nezažil, jsem opravdu velmi zvědavý, co se uloví :-)

reagovat
Pátek 4. února 2011 v 19:29 ® superweb reakce na …
superweb

Noodling> uz jsem tam delsi dobu nebyl, preferuju vice mimomestske vody, ale od znamych vim, ze je to celkem zajimave zarybnena voda. Docela by me zajimalo, jestli budou pred zavody dosazovat, nebo se bude bojovat jen o „domaci ryby“ :-)

reagovat
Pátek 4. února 2011 v 19:18 ® Noodling
Noodling

superweb> U méně známé firmy to naprostu chápu, protože ta potřebuje někoho, kdo jí pomůže se zviditelnit a nemá moc na výběr. Něco jiného je to u známých firem. Tam existuje zájemců o testování jejích produktů nespočet (a z řád velmi kvalitních rybářů), tudíž si můžou vybírat a tím pádem i určovat podmínky.

Chytáš na Vltavě 6 často?

reagovat
Pátek 4. února 2011 v 18:25 ® superweb
superweb

Asi ne, nejsem moc soutezivej typ..nekdy bych si neco takovyho klidne zkusil, ale sanci na vyhru moc nevidim a pro castku pozadovanou za startovny najdu uricte lepsi vyuziti :-)
Ja se v tehle profi kruzich moc nepohybuju, ale vim minimalne o jednom tymu na lonskym tscc stit, ktery mel startovny a krmeni plne hrazeny svym sponzorem, a to byla mene znama firma v oboru. Ztoho jsem usuzoval(a stale si to myslim) ze na prestiznejsich zavodech to takto maji temer vsichni sponzorovani rybari..

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 13:03 ® Noodling
Noodling

superweb> No, to oni si zasoutěží :-) Takhle to přesně nefunguje, startovný nikdo za nikoho neplatí. Dokonce ani krmení nemají ve většině případů zadarmo, spíš jenom s přibližně poloviční slevou. Něco o tom vím :-)

Nejde jen o peníze, jde hlavně o prestiž. Ale to s tím chtě nechtě souvisí. Závod o samotné věcné ceny (většinou nástrahy jiných výrobců, na které stejně výherce logicky chytat nebude) pro ně není ničím zajímavý. Proto dnes všichni logicky požadují prize money.

Na všech zajímavých závodech nejen v ČR to tak funguje, podívej se třeba na:

Max Nollert cup, Asuán cup, Imperial Baits cup, RYBÁČEK CUP, Skalička cup, CDB CUP Dešná 2011 a mnoho dalších. Spíš těžko najdeš podobný závod, kde to funguje jinak.

Tady už si zkrátka člověk musí vyjasnit prioroty, jen tak si zachyatat si může člověk jinde a lépe. Takže z toho usuzuji, že se tam asi nechystáš, viď?

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 12:18 ® superweb reakce na …
superweb

Noodling> myslis ze znama jmena jsou pritahovana vysi hlavni financni vyhry?
Podle me vetsina znamych kapraru ma sveho sponzora, obvykle vyrobce ci dovozce krmeni a dalsich potreb, ktery za ne startovny zaplati, aby ukazali ze jen ty jejich vyrobky jsou ty nejlepsi. Propagace znacek sveho chlebodarce a zaroven moznost si zachytat – tak vidim hlavni motivaci „znamych jmen“. To, ze muzou vyhrat nejaky cash, je podle me pro ne vedlejsi.
Vysoky startovny jim to vlastne usnadni. Pro vyrobce krmeni jde o bezny naklad na marketing. Pro bezneho smrtelnika cca polovina prumerne mzdy ci cena prumerneho setu na chytani kapru. Spousta lidi se na to radsi vykasle a zachyta si jindy nebo jinde. A „znamy jmena“ si mohou zasoutezit mezi sebou.

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 21:08 ® Noodling
Noodling

superweb> Po pravdě si myslím, že kdyby se soutěžilo jen o pohár a nějaké věcné ceny, nepřitáhlo by to zdaleka tolik známých jmen, tím pádem ani tolik pozornosti, takže by nebyl takový zájem ani z řád sponzorů. To je pohled z obrácené perspektivy. Prostě úroveň závodu by šla v každém případě dolů. 8 000 Kč je sice dost peněz, ale řekl bych, že ceny tomu odpovídají. Závody jako je třeba Green Hell, kde je startovné přes 40 000 Kč, už jsou možná už na hranici finančních možností některých rybářů. Tento závod je proti tomu za babku :-)

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 v 17:04 ® superweb
superweb

Ja nevim no..vzdycky jsem mel za to, ze vysoke startovne nekterych kaprarskych soutezi souvisi s nutnosti pronajmu nejake soukrome vody. 8000 Kc za 3 dny chytani na Vltave, ac s moznosti vyhrat cca 8nasobnou castku, mi pripada prehnany. Sympatictejsi by bylo soutezit treba jen o pohar a nejake vecne ceny od sponzoru s rozumnejsim startovnym, rekneme do 2000 na tym – i to by muselo podle me organizacni naklady pokryt s prehledem..

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 14:22 ® Noodling
Noodling

osprey> Výzva je to určitě velká, už dlouho nepamatuji nějaké kaprařské závody na svazové vodě, na řece už vůbec ne. Už jenom vypořádat se s těmi specifickými podmínkami, které tam díky lodní dopravě panují, bude určitě hodně zajímavé :-)

Naděje na případnou výhru je pro rybáře určitě také motivující :-)

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 13:44 ® osprey
osprey

Věc to může být zajímavá, pro některé kapraře možná větší výzva než se předhánět na nějakém soukromáku.

Já se zúčastním maximálně jako zástupce médií…

reagovat